Erdoganov sumnjiv privredni bum
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Erdoganov sumnjiv privredni bum
http://m.dw.com/bs/erdoganov-sumnjivi-privredni-bum/a-42041970
Ha ha ha 11% kaže Erdogan da je godišnji rast turske ekonomije
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Regoč-
2015-08-21
Re: Erdoganov sumnjiv privredni bum
Nedavno sam pročitao da su Turci pretekli Rvate po standardu šta u principu nije teško ali je porazno.
catabbath wrote:Nedavno sam pročitao da su Turci pretekli Rvate po standardu šta u principu nije teško ali je porazno.
Turska je oduvijek i imala veći standard od Hrvatske koliko ja znam
RayMabus wrote:http://m.dw.com/bs/erdoganov-sumnjivi-privredni-bum/a-42041970
Guest- Guest
mamin sin wrote:
privatni sektor kreditnom ekspanzijom financira rast gospodarstva
Turci ne štede, konzumerističkom potrošnjom na dug sami stvaraju rast i svoj prosperitet
ne čekaju poput Hrvata da dođe Njemac ljeti pa konzumira, jer Hrvat štedi 0-24h, 365 dana u godini
Guest- Guest
mamin sin wrote:mamin sin wrote:
Turci ne štede, konzumerističkom potrošnjom na dug sami stvaraju rast i svoj prosperitet
ne čekaju poput Hrvata da dođe Njemac ljeti pa konzumira, jer Hrvat štedi 0-24h, 365 dana u godini
ja potrošim sve što imam brzinom svjetlosti. evo da me sad pitaš kako izgleda novčanica od 100kn nemam pojma a od 200kn još manje tako brzo ih potrošim da ne uspijem ni pogledat šta je na njima odštampano. jel sam ja turčin?
Guest- Guest
imaš čak i nešto sitno hrvata što su išli poslovno raditi u turskucatabbath wrote:Nedavno sam pročitao da su Turci pretekli Rvate po standardu šta u principu nije teško ali je porazno.
Guest- Guest
turci imaju razvijenu industrijsku bazu , ono hrpu pametnih inžinjera koji dizajniraju razne proizvode
dosta jaku poljoprivedu i proizvodnju hrane, te poprilično jak privatni sektor.
Inače zaboravlja se da je Erdogan ekonomski liberal , lik je sproveo osim "islamizaciju turske" i popriličnu ekonomsku liberalizaciju. rezao je poreze i regulacije i privatizirao
Inače zaboravlja se da je Erdogan ekonomski liberal , lik je sproveo osim "islamizaciju turske" i popriličnu ekonomsku liberalizaciju. rezao je poreze i regulacije i privatizirao
Guest- Guest
Gnječ wrote:jel sam ja turčin?
ako imaš temprament kao oni, vjerojatno
ili si možda talijan, zapaljiv, vatren, senzualan, neodoljiv ženama...
Guest- Guest
zato je glupa ona tema "islam i socijalizam" , nemože u islamu biti socijalizam, to se kosi kroz više faktora sa islamskom civilizacijom.. muslimani nemaju kult ličnosti(nitko se nesmije slaviti niti približno kao muhamed itd, zabranjuju kipove, čak i slikavanje vladara - kako ćeš imati kult ličnosti) ,a isto tako nisu muslimani fanovi države, više su fanovi obitelji i plemenskog uređenja nego državnog centraliziranog.. te cijene privatno vlasništvo iznad svega, tamo teško da se može pojaviti neki Mate Kapović i zalagati da se otima vlasništvo nekog Šeika ili Turskog kapitalista, odmah oni to riješe po kratkom postupku
Guest- Guest
mamin sin wrote:mamin sin wrote:
A da tko bi trebao, državni?
Ma glavni je razlog mali porezi, mal utjecaj države, te ne postojanje vojske tromblona i hadeze referenataPinochet wrote:turci imaju razvijenu industrijsku bazu , ono hrpu pametnih inžinjera koji dizajniraju razne proizvode
Kermit-
2014-04-17
500-600 ojra prosjecna platja..marcellus wrote:catabbath wrote:Nedavno sam pročitao da su Turci pretekli Rvate po standardu šta u principu nije teško ali je porazno.
yaku ekonomiju i produkciju imaju..bijela tehnika i auti za brojne svjetske bradove koji plasiraju u Europi
Guest- Guest
mamin sin wrote:Gnječ wrote:jel sam ja turčin?
ako imaš temprament kao oni, vjerojatno
ili si možda talijan, zapaljiv, vatren, senzualan, neodoljiv ženama...
Guest- Guest
pismejker wrote:500-600 ojra prosjecna platja..marcellus wrote:catabbath wrote:Nedavno sam pročitao da su Turci pretekli Rvate po standardu šta u principu nije teško ali je porazno.
yaku ekonomiju i produkciju imaju..bijela tehnika i auti za brojne svjetske bradove koji plasiraju u Europi
više 450 eura je minimalac, plaće su slične ko u Hrvatskoj a u Hrvatskoj je prosjek preko 800 eura
Mogutje..pitao sam jednog Turcina unatrag dvije godine,a rekao je za poslove bajuštele..oni bolji poslovi su sigurno bolje i placeni..marcellus wrote:pismejker wrote:500-600 ojra prosjecna platja..marcellus wrote:catabbath wrote:Nedavno sam pročitao da su Turci pretekli Rvate po standardu šta u principu nije teško ali je porazno.
više 450 eura je minimalac, plaće su slične ko u Hrvatskoj a u Hrvatskoj je prosjek preko 800 eura
Pogoni u turskoj su brutalni,velika kapaciteta produkcije i sa puno ljudi..
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Privredni rast Srbije ubedljivo najmanji u regionu
» Srbija po statističkim podacima privredni šampion Evrope
» EU: Najveći privredni rast Srbije u poslednjih deset godina
» Do jucer je bio 'taj' od danas sumnjiv da je 'falsho roba':'Od 'dajte mi vlast' do 'dajte mi vremena'
» Erdoganov "korisni idiot'"
» Srbija po statističkim podacima privredni šampion Evrope
» EU: Najveći privredni rast Srbije u poslednjih deset godina
» Do jucer je bio 'taj' od danas sumnjiv da je 'falsho roba':'Od 'dajte mi vlast' do 'dajte mi vremena'
» Erdoganov "korisni idiot'"
Page 1 of 2