Kardinal Puljić: ‘Hrvati i katolici u BIH su diskriminirani!’
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Goran Jakus/PIXSELL
osobito kod zapošljavanja
Autor: Hina Petak, 05. siječanj 2018. u 20:48
"Oko 10.000 Hrvata katolika napušta Bosnu i Hercegovinu svake godine jer su u diskriminatornom položaju", rekao je kardinal Puljić
Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić ocijenio je u petak da su Hrvati katolici diskriminirani u Bosni i Hercegovini u odnosu na druge brojnije narode upozoravajući da je to jedan od ključnih razloga zašto ih svake godine iseli oko 10.000.
U intervjuu za dobrotvornu organizaciju Kirche in Not (Pomoć Crkvi u nevolji) kojega je objavio Catholic Herald, vrhbosanski nadbiskup je pojasnio kako je katolička i hrvatska nazočnost u BiH istovjetna.
“Ako više ne bude Hrvata to znači da neće biti ni katolika budući da su većina Hrvata katolici. Zbog toga je veoma važno stvoriti situaciju jednakih prava za sve”, rekao je Puljić. Upozorio je kako je izvor svih nepravdi u Daytonskome sporazumu koji Hrvatima nije omogućio jednaka prava.
“Daytonski sporazum nije proveden u praksi i ponajviše su prepatili katolici Hrvati koji su u brojčanoj manjini. Ne postoje jednaka prava za katolike ondje gdje su oni manjina među većinom druge etničke skupine. Ova se diskriminacija očituje u političkom i administrativnom smislu, a osobito u području zaposlenja”, rekao je Puljić.
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/kardinal-puljic-hrvati-i-katolici-u-bih-su-diskriminirani-1115067/
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Kardinal Puljić: ‘Hrvati i katolici u BIH su diskriminirani!’
To će riješiti Mesić dok si reko Šeks.
A tu je i Jandroković, pa onaj ambasador u US, kako se ono zvaše?
A tu je i Jandroković, pa onaj ambasador u US, kako se ono zvaše?
Ljeta Gospodnjeg 1993, kad u Skupstini BiH vise nije bilo ni Hrvata ni Srba i kad su Vens i Oven predlozili svoj plan, i kad su snage muslimanske vojske etnicki cistile Hrvate po Srennjoj Bosni i Sjev. Hercegovini i kad su Hrvati tamo spasavali zive glave, gospon nadbiskup, kasnije kardinal, otisao je na tu etnicki cistu muslimansku skupstinu i dao punu i javnu podrsku muslimanskom odbijanju tog plana i samim time priznao legitimitet toj skupstini od strane Katolicke Crkve i dakako Vatikana. Jer to je i uradjeno po naredjenju iz Vatikana.
Svi smo bili sokirani.
Zato mi je gospon kardinal i njegovo misljenje relevantan koliko i preklanjski snijeg. Ko mu jebe mater.
Svi smo bili sokirani.
Zato mi je gospon kardinal i njegovo misljenje relevantan koliko i preklanjski snijeg. Ko mu jebe mater.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
koji mu je izbor bio...ako ode iz sarajeva proglasit će ga za rusitelja bh-a...ako će se glasno buniti ode glava...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
IZbor mu je bio da ne ode na to sranje od skupstine. Ovako je dao za pravo neprijatelju koji mu je istrebljivao narod.vuksadinare wrote:koji mu je izbor bio...ako ode iz sarajeva proglasit će ga za rusitelja bh-a...ako će se glasno buniti ode glava...
Ko mu jebe mater opet kazem. Nabijem ga.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:Ljeta Gospodnjeg 1993, kad u Skupstini BiH vise nije bilo ni Hrvata ni Srba i kad su Vens i Oven predlozili svoj plan, i kad su snage muslimanske vojske etnicki cistile Hrvate po Srennjoj Bosni i Sjev. Hercegovini i kad su Hrvati tamo spasavali zive glave, gospon nadbiskup, kasnije kardinal, otisao je na tu etnicki cistu muslimansku skupstinu i dao punu i javnu podrsku muslimanskom odbijanju tog plana i samim time priznao legitimitet toj skupstini od strane Katolicke Crkve i dakako Vatikana. Jer to je i uradjeno po naredjenju iz Vatikana.
Svi smo bili sokirani.
nisam znao za ovo gore, uvijek je izgledao kao budala
nek kmeči sad
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
To nisi znao?...ode svijet u onu stvarepikur37 wrote:Ringo10 wrote:Ljeta Gospodnjeg 1993, kad u Skupstini BiH vise nije bilo ni Hrvata ni Srba i kad su Vens i Oven predlozili svoj plan, i kad su snage muslimanske vojske etnicki cistile Hrvate po Srennjoj Bosni i Sjev. Hercegovini i kad su Hrvati tamo spasavali zive glave, gospon nadbiskup, kasnije kardinal, otisao je na tu etnicki cistu muslimansku skupstinu i dao punu i javnu podrsku muslimanskom odbijanju tog plana i samim time priznao legitimitet toj skupstini od strane Katolicke Crkve i dakako Vatikana. Jer to je i uradjeno po naredjenju iz Vatikana.
Svi smo bili sokirani.
nisam znao za ovo gore, uvijek je izgledao kao budala
nek kmeči sad
2015-09-08
Ako nista drugo puljic za razliku od pape franje nije ljubio i prao noge muslicima...
2015-09-08
Utekla stoka, neće bit pinezi od lemozine
Svi su ti tamo od ovoga do onog Komarice izdali Hrvate u BiH
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Komarica nijeRayMabus wrote:Utekla stoka, neće bit pinezi od lemozine
2015-09-08
Ma svi, Komarica posebno jer je ostao u Bl a narod mu protjeran, glumili i jedan i drugi fikuse u Sarajevu i Bl
2014-04-11
Svecenici moraju ostati do kraja uz svoj narod makar ih deset ostalo tamo..to mu je duznost kao i moralni i bozji cinRayMabus wrote:Ma svi, Komarica posebno jer je ostao u Bl a narod mu protjeran, glumili i jedan i drugi fikuse u Sarajevu i Bl
2015-09-08
Zamisli situaciju da su četnici osvojili Split i okolicu, Hrvati bježe i proganjani su a ovi sa osvajačima piju kavicu u uredu umjesto da se svi pokupe od tamo oni još daju legitimitet osvajačima
Komarica i ovi Puljić najveće izdajice Hrvata u Bosni
Komarica i ovi Puljić najveće izdajice Hrvata u Bosni
2014-04-11
Mene religije nezanimaju znaš ali sam general galaktiče federacije sa pet generalskih ćinova na reveru i kako sam to a sad sam ovdje to iz mene nije izašlo niti će jer je to dio mene da ratove vodim tako da zgazim neprijatelja
Ostajući tamo u Bl i Sarajevu oni su neprijatelju dali legitimitet i zadržali moje ljudstvo i silu da radi u korist neprijatelja a protiv mene
OBODVOJICU STRELJAT ZA PORUKU IDUĆIMA
Ostajući tamo u Bl i Sarajevu oni su neprijatelju dali legitimitet i zadržali moje ljudstvo i silu da radi u korist neprijatelja a protiv mene
OBODVOJICU STRELJAT ZA PORUKU IDUĆIMA
2014-04-11
Obzirom da se katolicanstvo bespovratno gubi s tih prostora, treba podrzati pravoslavce ka nositelje krscanstva. Imaju znacajan broj, svoju republiku, maticu Srbiju i Rusiju iza ledja te spoaobnog predsjednika koji plete diplomatsku mrezu. I sretan im Badnjak ovom prigodom.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Treba ih oba dvojicu STRELJAT tako da idući put kad im to nasljednici naprave da znaju da kad to naprave da nema sjedenja na dvije stolice nego kad uđeš u moj teren dobit ćeš osmijeh od uva do uva, skinuti te gologa i objesiti za noge naglavačke da visiš na javnom trgu da te svi vide
Smećari obični koje treba javno zaklat
Smećari obični koje treba javno zaklat
2014-04-11
Zato crkvu treba izbaciti iz politike tj utjecaja i stavit ih na kraj u magareće klupe pa nek znaju da i iznad boga ima Bog
Ovi napadaju Hrvatsku, protjeruju narod a on pije kavicu s neprijateljem u Bl i Sarajevu
Jblo majku uđi na moj teren, skidaj do gola, nabijanje na kolac na trgu ispred Kaptola i nek stoji tako jedan tjedan
AJ OPET MI TO IZVEDI
Ovi napadaju Hrvatsku, protjeruju narod a on pije kavicu s neprijateljem u Bl i Sarajevu
Jblo majku uđi na moj teren, skidaj do gola, nabijanje na kolac na trgu ispred Kaptola i nek stoji tako jedan tjedan
AJ OPET MI TO IZVEDI
2014-04-11
Ovdje vam je teritorijalna podjela župa u BiH a da Boga ipak ima i da će ova dva platit svoju izdaju to će bit tako da će katolici potpuno nestati s područja njihovih župa
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Vrhbosanska_nadbiskupija
Tiš mene zajebavati mater ti jebem izdajničku
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Vrhbosanska_nadbiskupija
Tiš mene zajebavati mater ti jebem izdajničku
2014-04-11
Dobro Longi razmislja i rece...negdar s ui u Italiji Poupe Hitji cjelivali ulastene cizme,cisto da se osiguraju za sebe
Guest- Guest
Laštit će on čizmice u toj svojoj župi sam sebi, ima sve da mu potiram od tamo, ni jednog katolika neš imat tamo, jedino ti i papa Franjo kad ti dođe u goste
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Kardinal Puljić ima koronu, u bolnici je
» Kardinal Puljić: Žene su postale štrace
» Kardinal Puljić: I ja sam protiv ideologije ustaštva
» Kardinal Puljić: BiH je kapija radikalnog islama
» Kardinal Puljic :Republika Srpska temeljena na zlocinu!
» Kardinal Puljić: Žene su postale štrace
» Kardinal Puljić: I ja sam protiv ideologije ustaštva
» Kardinal Puljić: BiH je kapija radikalnog islama
» Kardinal Puljic :Republika Srpska temeljena na zlocinu!
Page 1 of 2