SAD: Rekordna industrijska proizvodnja, rekordna burza, rekordno niska nezaposlenost… a rekli su da je Trump idiot!
Page 8 of 9
Page 8 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: SAD: Rekordna industrijska proizvodnja, rekordna burza, rekordno niska nezaposlenost… a rekli su da je Trump idiot!
Siljpater
Daj se ne svadi toliko covjece
Imas neke ambicije nama koji smo tu zivjrli i gradili Hrbatsku neku kritiku ..
Pa bolju smo izgradili nego ovi nacionalisti sada . Domoljubi..ha ha
No to nije razlog da ti budes bjesan na nas.
Imas neku VANJSKU MIROVINU . 1000 1500 Ojrica
Boli te pupak
Nego. Citaj malo vise . Matskizam -lenjinizam. to .
Daj se ne svadi toliko covjece
Imas neke ambicije nama koji smo tu zivjrli i gradili Hrbatsku neku kritiku ..
Pa bolju smo izgradili nego ovi nacionalisti sada . Domoljubi..ha ha
No to nije razlog da ti budes bjesan na nas.
Imas neku VANJSKU MIROVINU . 1000 1500 Ojrica
Boli te pupak
Nego. Citaj malo vise . Matskizam -lenjinizam. to .
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Re: SAD: Rekordna industrijska proizvodnja, rekordna burza, rekordno niska nezaposlenost… a rekli su da je Trump idiot!
ne znam baš što je sad sve dolaskom te tasmanijske nemani na čelo sad-a rekordno ali meni taj čovjek izgleda potpuno spreman za duže psihijatrijslo liječenje,zatvoreni odjel.
vili40-
2015-08-02
Uopce se ne radi o tome sto sam vjerovala.slidingdoorsoperator wrote:Sora wrote:
Sva ta iseljavanja nisu bila iz SAMOSTALNE HRVATSKE .
NE LAZI POPVSKI SLUGO. SAMOM SEBI.
A ti si bila toliko glupa da si vjerovala kako će se samim stvaranjem države riješiti svi problemi Hrvata i stanovnika Hrvatske?
I ne čudi me.
Ja nikada nisam vjerovao u tu očito glupu i promašenu propagandu.
Cak i da jesam.
Radi se o tome da nedam lažljivcima i kradljivcima da laju.
O bilo cemu.
Ok?
Sora wrote:Citaj malo vise . Matskizam -lenjinizam. to .
Uglavnom čitam znanstvenu literaturu, a takva sranja poput teorijskog (Marx), praktičnog (Lenjin) i kakvog već marksizma prepuštam zatucanim i polupismenim budalama poput tebe.
Guest- Guest
Psihijatru, psihijatru.slidingdoorsoperator wrote:Ringo10 wrote:Ti bi morao psihijatru.slidingdoorsoperator wrote:Ringo10 wrote:
Ne ne pada mi na pamet ici u koreju ali to ne mijenja cinjenicu da je debeli moralna vertikala prema vodjama takozvanog demokratskog svijeta.
A u Australiju samo otisao da zaradima a jebe mi se za njihov poredak. Ljudi idu da zarade i boli ih kurac za poredak. Isli su i u Njemacku u vrijeme Hitlera, ne zato sto im je bio drag nego da prehrane obitelji.
Ali ti si glup i ideoloski zatupljen da bi ovo shvatio.
Je, baš će me pameti učiti bolesni i maloumni četnički isprdak poput tebe.
A sa boldanim si zapravo sve rekao, ali si u tolikoj mjeri retardiran da nisu u stanju uočiti vlastite kontradikcije u kojima se valjaš poput krmka u vlastitim govnima i još uživaš u tome.
I jebi te debeli krmak pardon vođa tako retardiranog.
Liječniče, izliječi samoga sebe. Ili prevedno za one glupe poput tebe, pogledaj se u ogledalo, maloumna nakazo.
Rekao sam ja davno - ustastvo je dijagnoza.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Sora wrote:Uopce se ne radi o tome sto sam vjerovala.slidingdoorsoperator wrote:Sora wrote:
Sva ta iseljavanja nisu bila iz SAMOSTALNE HRVATSKE .
NE LAZI POPVSKI SLUGO. SAMOM SEBI.
A ti si bila toliko glupa da si vjerovala kako će se samim stvaranjem države riješiti svi problemi Hrvata i stanovnika Hrvatske?
I ne čudi me.
Ja nikada nisam vjerovao u tu očito glupu i promašenu propagandu.
Cak i da jesam.
Radi se o tome da nedam lažljivcima i kradljivcima da laju.
O bilo cemu.
Ok?
Pa ih onda ti nadlajavaš gdje god možeš? A možeš očito jedino na forumu.
Pa dobro, nemam ja ništa protiv. Samo ti laj.
I tako glupa i polupismana kakva očito i jesi, nije za čuđenje da si nasjela na "domoljubnu" propagandu koju sam spomenuo.
Guest- Guest
Citaj citajslidingdoorsoperator wrote:Sora wrote:Citaj malo vise . Matskizam -lenjinizam. to .
Uglavnom čitam znanstvenu literaturu, a takva sranja poput teorijskog (Marx), praktičnog (Lenjin) i kakvog već marksizma prepuštam zatucanim i polupismenim budalama poput tebe.
Svaka je knjiga dobra
Makar iz horoskopa , hiromantije, self- psihologije.. astrologije.
Sve je to ok
Strucno.
Ringo10 wrote:Psihijatru, psihijatru.slidingdoorsoperator wrote:Ringo10 wrote:Ti bi morao psihijatru.slidingdoorsoperator wrote:Ringo10 wrote:
Ne ne pada mi na pamet ici u koreju ali to ne mijenja cinjenicu da je debeli moralna vertikala prema vodjama takozvanog demokratskog svijeta.
A u Australiju samo otisao da zaradima a jebe mi se za njihov poredak. Ljudi idu da zarade i boli ih kurac za poredak. Isli su i u Njemacku u vrijeme Hitlera, ne zato sto im je bio drag nego da prehrane obitelji.
Ali ti si glup i ideoloski zatupljen da bi ovo shvatio.
Je, baš će me pameti učiti bolesni i maloumni četnički isprdak poput tebe.
A sa boldanim si zapravo sve rekao, ali si u tolikoj mjeri retardiran da nisu u stanju uočiti vlastite kontradikcije u kojima se valjaš poput krmka u vlastitim govnima i još uživaš u tome.
I jebi te debeli krmak pardon vođa tako retardiranog.
Liječniče, izliječi samoga sebe. Ili prevedno za one glupe poput tebe, pogledaj se u ogledalo, maloumna nakazo.
Rekao sam ja davno - ustastvo je dijagnoza.
Bitno je da četništvo pout tvojeg nije. I stvarno nisi kompetentan za postavljanje dijagnoza bilo kakvog tipa pa ti je bolje da se prestaneš sramotiti.
Guest- Guest
Sora wrote:Citaj citajslidingdoorsoperator wrote:Sora wrote:Citaj malo vise . Matskizam -lenjinizam. to .
Svaka je knjiga dobra
Tvoja omiljena literatura, a?
Ništa neobično, za nešto bolje očito nemaš mentalnih kapaciteta i sposobnosti.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:Sora wrote:Citaj citajslidingdoorsoperator wrote:Sora wrote:Citaj malo vise . Matskizam -lenjinizam. to .
Svaka je knjiga dobra
Tvoja omiljena literatura, a?
Ništa neobično, za nešto bolje očito nemaš mentalnih kapaciteta i sposobnosti.
mamin sin wrote:crvenkasti wrote:Što je FED? Koliko je 2+2?
28?
48?
James A. Garfield (1831-1881), američki znanstvanik i političar, predsjednik SADa, drugi predsjednik koji je ubijen u atentatu:
“Whoever controls the volume of money in our country is absolute master of all industry and commerce...when you realize that the entire system is very easily controlled, one way or another, by a few powerful men at the top, you will not have to be told how periods of inflation and depression originate.”
FED ne kontrolira količinu novca, nema mehanizama kojima bi to mogao učiniti u sustavu sa fiat novcem, privatne banke kontroliraju količinu novca izdavanjem kredita ili poticanjem štednje
količinu novca možeš kontrolirati u sustavu sa zlatnom rezervom, količina novca tadj je proporcijonalna količini zlata u vlasništvu države
FED kontrolira kamatnu stopu, tj. cijenu novca, da bi osigurao relativnu stabilnost cijena na tržištu kako bi privatnici mogli raditi pouzdane planove za naredne poslovne godine što ne bi bilo moguće ako cijene sirovina i proizvodnje nisu stabilne
FED kroz kontrolu kamate, kontrolira inflaciju / deflaciju, drži ju obuzdanu u razumnim okvirima
političar kojeg citiraš umro je 1881, njegovi komentari mogu se odnositi na monetarni sustav sa zlatnom rezervom a ne općenito na bilo što
Da, FEDu, odnosno grupi financijskih moćnika je zakonom 1913. dano pravo da kreiraju novac iz ničega, tj. samo napišu da ga imaju na računu - pa prema tome oni imaju potpunu kontrolu nad ukupnom količinom novca. Od tada američka vlada POSUĐUJE novac od FED-a po kamati 3%, tj, od tih privatnih moćnika kojima je FED povjeren i to ti je taj slavni američki nacionalni dug od 20 trilijuna $.
Tek tad taj novac vlada POSUĐUJE privatnim komercijalnim bankama po kamati od 5%, a te banke taj novac POSUĐUJU građanima ili firmama, i to po kamati od 7% ili više.
Dakle, imaš lanac dugovanja i zarađivanja na kamatama sa istim početnim novcima koje je FED stvorio iz ničega.
Na ovoj besmisenoj povijesnoj prijevari se vrti cijeli svijet. Svi su svima dužni, a oni koji na svemu najviše zarađuju su i najveći dužnici sami sebi.
Ta moćna bankarska elita koja je prva u lancu dugovanja su gospodari svijeta iako su čisti prevaranti.
crvenkasti-
2014-04-17
ex normal wrote:
sivi stupci predstavljaju godine recesije
pokazatelji idu opet u negativno
empirija kaže jedno, novinarska propaganda kaže ekonomija cvjeta
SLOM AMERIČKE BURZE Najgori pad u jednom danu u povijesti
http://www.index.hr/vijesti/clanak/slom-americke-burze-najgori-pad-u-jednom-danu-u-povijesti/1024051.aspx
Guest- Guest
Ha ha ha puče balon
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ništa strašno, cijenu će i onako platiti ostatak svijeta
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/529901/krah-americke-burze-crni-scenarij-uzdrmao-svijet-ovakvo-nesto-nije-vieno-od-vrhunca-velike-globalne-recesije
Trump to i hoće, uzdrmat će sve
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/svijet/clanak/id/529901/krah-americke-burze-crni-scenarij-uzdrmao-svijet-ovakvo-nesto-nije-vieno-od-vrhunca-velike-globalne-recesije
Trump to i hoće, uzdrmat će sve
2014-04-11
Kina je dosegla svoj vrhunac u smislu stope rasta i svijet se na to navika ali morat će se ipak navikavati na nešto sporiji rast kineskog gospodarstva godišnje
2014-04-11
Sad će usporavanje kineske ekonomije imat utjecaj na ekonomije koje puno izvoze u Kinu a to je Njemačka a ona je lokomotiva EU ekonomije.
Pa im neće trebati toliko imigranata pa rast desnice pa ostatak Europe isto kašlje npr Italija treća ekonomija EU i tako to krene i dok rečeš keks u Evropi gdje je ovo neki novi Hitleri dolaze na vlast
Pa im neće trebati toliko imigranata pa rast desnice pa ostatak Europe isto kašlje npr Italija treća ekonomija EU i tako to krene i dok rečeš keks u Evropi gdje je ovo neki novi Hitleri dolaze na vlast
2014-04-11
Doći će do sloma EU ekonomije no to je za mene desničara odlična vijest, taj slom ide usporavanjem kineskog gospodarstva pa se prenosi na Njemačku pa onda porast desnice ali EU političari i dalje trpaju jer žele jeftinu radnu snagu iako nezaposlenostu u EU raste
To je ta recesija i slom EU ekonomije preko usporavanja rasta Njemačke ekonomije koja je lokomotiva EU ekonomije
Istočna Europa ipak ima rast jer se razvija no to nije slučaj i sa Italijom čiji je rast 0,9% i sad će još više past
Globalni proces jer nema posla ni za zapadnoeuropljane a kamoli crnce i Arape
Također usporava se primanje drugih u EU jer im netreba dodatna radna snaga
Problem onda postaje konkurentnost jer nemaš više robovsku jeftinu radnu snagu i tvornice se sele iz zapadne Europe
Ono ciklus koji vodi u takvom smjeru da jedna industrijski razvijena zemlja poput zapadno evropskih jednostavno pada
To je ta recesija i slom EU ekonomije preko usporavanja rasta Njemačke ekonomije koja je lokomotiva EU ekonomije
Istočna Europa ipak ima rast jer se razvija no to nije slučaj i sa Italijom čiji je rast 0,9% i sad će još više past
Problem onda postaje konkurentnost jer nemaš više robovsku jeftinu radnu snagu i tvornice se sele iz zapadne Europe
Ono ciklus koji vodi u takvom smjeru da jedna industrijski razvijena zemlja poput zapadno evropskih jednostavno pada
2014-04-11
Ne dao Bog tako čega jer ovdje nakon jos jedne krize nece ostati ništa i to doslovceRayMabus wrote:Doći će do sloma EU ekonomije no to je za mene desničara odlična vijest, taj slom ide usporavanjem kineskog gospodarstva pa se prenosi na Njemačku pa onda porast desnice ali EU političari i dalje trpaju jer žele jeftinu radnu snagu iako nezaposlenostu u EU raste
Kermit-
2014-04-17
"Razlog za ovaj najnoviji sunovrat neki analitičari vide u snažnom porastu plaća u SAD-u "...
Similar topics
» 2016. rekordna po prihodima iz turizma, ove godine očekuje se još više
» Stejt department: Rekordna američka vojna pomoć Izraelu teška 38 milijardi dolara
» Rekordno niska stopa nataliteta u Kini
» Rekordno niska stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj
» Njemačka industrijska proizvodnja u prosincu zabilježila najveći pad od recesije iz 2009
» Stejt department: Rekordna američka vojna pomoć Izraelu teška 38 milijardi dolara
» Rekordno niska stopa nataliteta u Kini
» Rekordno niska stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj
» Njemačka industrijska proizvodnja u prosincu zabilježila najveći pad od recesije iz 2009
Page 8 of 9