raj za kuniće
Page 1 of 1
raj za kuniće
Danci su pozvani da donesu svoje kućne ljubimce koji su postali “beskorisni” u zoološke vrtove kako bi se hranile životinje ovih zooloških vrtova
“Bolje je kad životinje imaju raznovrsnu prehranu, tako da nisu limitirani na konje i krave. Osim toga, sretni su žvakati krzno, dok su vitalni organi vrlo dobri za njihovo zdravlje”, rekla je zaposlenica zoološkog vrta Ann-Sofie Eller za TV2.
Dalje objašnjava da su to samo životinje, koje su već mogle biti prirodni plijen i dio menija grabežljivaca.
Kopenhagenski zoološki vrt je već stekao loš ugled nakon što je ubio žirafu Mariusa, čije je tijelo bilo predano lavovima i pojedeno u prisustvu djece.
Danci su pozvani da donesu svoje kućne ljubimce koji su postali “beskorisni” u zoološke vrtove kako bi se hranile životinje ovih zooloških vrtova, izvijestio je danski TV kanal TV2.
Dva danska zoološka vrta, Kopenhagen i Give, nude vlasnicima kućnih ljubimaca “priliku” da ponude male “beskorisne” životinje, uključujući kuniće i zamorce, kao obrok za lavove, tigrove ili vukove.“Bolje je kad životinje imaju raznovrsnu prehranu, tako da nisu limitirani na konje i krave. Osim toga, sretni su žvakati krzno, dok su vitalni organi vrlo dobri za njihovo zdravlje”, rekla je zaposlenica zoološkog vrta Ann-Sofie Eller za TV2.
Dalje objašnjava da su to samo životinje, koje su već mogle biti prirodni plijen i dio menija grabežljivaca.
Ravnateljica Zoološkog vrta u Giveu, Richard Østerballe, rekla je za TV2 da nisu krili svrhu za koju su im potrebne životinje i da su također željele djeci reći istinu, a ne pričati im o “raju za kuniće”. “U određenim situacijama ako vlasnici žele, mogu gledati kako njihovi kućni ljubimci umiru.“, završava ravnateljica.“Ne bi bilo etično dati im mačke ili pse, jer to nije prirodno za njih.”, tvrdi Anne-Sofie.
Kopenhagenski zoološki vrt je već stekao loš ugled nakon što je ubio žirafu Mariusa, čije je tijelo bilo predano lavovima i pojedeno u prisustvu djece.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Re: raj za kuniće
E, da bacaju ljude lavovima ni po muke...mutava baštarda wrote:sad će sveta kata
Al kuniće i pantagane, to je zločin...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
ovo je previse za mene a satkan sam od tolerance
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ma jasno, bolje da ih zatuku motkom i bace iza kuće da nagnoje vrta
ili ih podaviti u nekom potoku, rijeci
ili ih podaviti u nekom potoku, rijeci
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Ako iu veće žele ubiti šta nije logičnije da is speku za ručak? Zološki vrt nek si sam nabavlja hranu.
catabbath-
2015-08-22
ili još bolje da zoo vrt daje poticaj na uzgoj kućnih ljubimaca uz garantiran otkup nakon nekog vremena. djeca se izigraju, lavovi se izigraju, roditelji zadovoljni,...catabbath wrote:Ako iu veće žele ubiti šta nije logičnije da is speku za ručak? Zološki vrt nek si sam nabavlja hranu.
To je obično već staro i žilavo za ljude.catabbath wrote:Ako iu veće žele ubiti šta nije logičnije da is speku za ručak? Zološki vrt nek si sam nabavlja hranu.
Trinity-
2014-04-17
Pa ko da je govedina mlada i mekana...Triny wrote:To je obično već staro i žilavo za ljude.catabbath wrote:Ako iu veće žele ubiti šta nije logičnije da is speku za ručak? Zološki vrt nek si sam nabavlja hranu.
Samo se duže kuva i bude ti ok...
Zamorac s njokama npr., moglo bi bit fino...
2014-04-14
Sigurno bolje nego 10 t trulog mesa iz PIK-a
barem je iz domaćeg uzgoja :)
barem je iz domaćeg uzgoja :)
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Govedinu mozes kuhati do sudnjeg dana, ne pomaze...Totenkopf wrote:Pa ko da je govedina mlada i mekana...Triny wrote:To je obično već staro i žilavo za ljude.catabbath wrote:Ako iu veće žele ubiti šta nije logičnije da is speku za ručak? Zološki vrt nek si sam nabavlja hranu.
Ko to uopce jede...
Trinity-
2014-04-17
bio je jedan slučaj od prije mnogo godina u sinju kada su dva brata, cmikle i cmakle ukrali lava iz cirkusa. hranili su ga materinim kokošima, lav se nije bunio. međutim, jedna susjedska svađa iziskivala je da se lav izvede iz skrovišta, a nakon toga su došli drugovi u plavom i odveli lava natrag u cirkus na prijašnji jelovnik.
cmikle i cmakle ušli u legendu
cmikle i cmakle ušli u legendu
I to bi bilo bolje nego da se spaljuju ili sta vec.Pinochet wrote:zašto nebi bacali mačke i pase
Trinity-
2014-04-17
Ok, nemaš pojma o kuvanju...Triny wrote:Govedinu mozes kuhati do sudnjeg dana, ne pomaze...Totenkopf wrote:Pa ko da je govedina mlada i mekana...Triny wrote:To je obično već staro i žilavo za ljude.catabbath wrote:Ako iu veće žele ubiti šta nije logičnije da is speku za ručak? Zološki vrt nek si sam nabavlja hranu.
Ko to uopce jede...
2014-04-14
Pa sad...skuhati jaja znam...Totenkopf wrote:Ok, nemaš pojma o kuvanju...Triny wrote:Govedinu mozes kuhati do sudnjeg dana, ne pomaze...Totenkopf wrote:Pa ko da je govedina mlada i mekana...Triny wrote:To je obično već staro i žilavo za ljude.catabbath wrote:Ako iu veće žele ubiti šta nije logičnije da is speku za ručak? Zološki vrt nek si sam nabavlja hranu.
Ko to uopce jede...
Trinity-
2014-04-17
Page 1 of 1