Ludilo se širi, knjiga o ravnoj Zemlji jučer je predstavljena u knjižnici
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Ludilo se širi, knjiga o ravnoj Zemlji jučer je predstavljena u knjižnici
Nemamo se svi priliku vinuti u svemir pa se uvjeriti. Koji su tvoji dokazi za ravnoću Zemlje?Oh_Femder wrote:Količina 'smisla' ravne Zemlje je mjera nepoznavanja osnova matematike i fizike onoga koji taj smisao tamo pronalazi ;Pnewuser wrote:Kažem jako zanimljivo, s vjerske strane nije isključeno niti da je okrugla niti ravna, tim se Biblija ne bavi previše. A opet kao ravna ima mnogo smisla.
Istina je pak da su velikoj većini ljudi koji su uvjereni da znaju kako je Zemlja kugla, zapravo obrazovanjem samo isprani mozgovi i da vlastitim snagama iz vlastitog iskustva nikad ne bi došli do zaključka da Zemlja nije ravna ploča.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Lijepo se vidi u Top Gunu, s ogromne visine horizont je još uvijek ravna crta.
tko god je jedrio na otvorenom moru zna da je zemlja "ravna"
i da se djeca ne cijepe i da kada pojebeš djevicu izliječiš se od side.
ako ti mačka prođe ispod lojtri najebao si a isto tako moraš zapljuvat staklo od auta ako ti mačka pređe ulicu.
ako ti mačka prođe ispod lojtri najebao si a isto tako moraš zapljuvat staklo od auta ako ti mačka pređe ulicu.
2014-12-30
Čuj, ja pratim i donosim zaključke, ovdje ne mogu donijeti nikakav zaključak već sam skloniji nekoj od teorija. Što se tiče matematičkih i inih zakona ne mogu se uzimati kao nepobitne činjenice. O tome raspravu vode i mnogi svjetski umovi iz tog područja samo ovi koji se protive npr. gravitaciji i sličnim zakonima nemaju dovoljno medijskog prostora a i moći u ovome odnosu snaga da prikažu svoje zaključke o tome svemu. Meni je zanimljivo kako npr. ne postoji niti jedna jedina fotografija zemlje iz svemira a koja nije fotošopirana a toliki sateliti, putovanja i slično... Čudno mi je da ljudi ne mogu na mjesec a prije nekoliko desetljeća su kao išli... pa onda izjave nekakvih tamo iz nase da ne postoji tehnologija kojom se može ići u svemir a kao tamo se išlo puno puta... uglavnom mnogo nelogičnosti.Oh_Femder wrote:Količina 'smisla' ravne Zemlje je mjera nepoznavanja osnova matematike i fizike onoga koji taj smisao tamo pronalazi ;Pnewuser wrote:Kažem jako zanimljivo, s vjerske strane nije isključeno niti da je okrugla niti ravna, tim se Biblija ne bavi previše. A opet kao ravna ima mnogo smisla.
Istina je pak da su velikoj većini ljudi koji su uvjereni da znaju kako je Zemlja kugla, zapravo obrazovanjem samo isprani mozgovi i da vlastitim snagama iz vlastitog iskustva nikad ne bi došli do zaključka da Zemlja nije ravna ploča.
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Ne, nego putnike iza sebe.veber wrote:tko god je jedrio na otvorenom moru zna da je zemlja "ravna"
Ne znam čemu ovakvi komentari, ovakav način pisanja ne dokazuje ništa. Nije sramota reći da mi danas u 21. stoljeću ovakvi napredni kakvi jesmo nemamo pojma o ničemu ;)veber wrote:tko god je jedrio na otvorenom moru zna da je zemlja "ravna"
2015-09-09
Gdje si to u mom postu vidio da ja zagovaram ravnu Zemlju?Regoč wrote:Nemamo se svi priliku vinuti u svemir pa se uvjeriti. Koji su tvoji dokazi za ravnoću Zemlje?Oh_Femder wrote:Količina 'smisla' ravne Zemlje je mjera nepoznavanja osnova matematike i fizike onoga koji taj smisao tamo pronalazi ;Pnewuser wrote:Kažem jako zanimljivo, s vjerske strane nije isključeno niti da je okrugla niti ravna, tim se Biblija ne bavi previše. A opet kao ravna ima mnogo smisla.
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Da je zemlja okrugla Srbi bi se za vrijeme traktorijade pojavili ponovo na zapadnoj granici RH.
omni-
2014-04-12
T.- Posts : 17557
2014-04-14
ja zapljujem šajbu, stalno imam prekrižene prste jer se dvije mačketine prešetavaju po stanu, sol hitam samo s lijevog ramena, rižu bacam pticama, jebem samo u parne i neparne dane da ne zazovem nesreću. bušilicu držim na stelaži tv radi cijeli dan iako ga nitko ne gleda pišam s lijeve stranenewuser wrote:Ne znam čemu ovakvi komentari, ovakav način pisanja ne dokazuje ništa. Nije sramota reći da mi danas u 21. stoljeću ovakvi napredni kakvi jesmo nemamo pojma o ničemu ;)veber wrote:tko god je jedrio na otvorenom moru zna da je zemlja "ravna"
2014-12-30
Osporavaš znanje koje nosimo iz škole pa me zanima tvoje znanje i dokazi za nj.Oh_Femder wrote:Gdje si to u mom postu vidio da ja zagovaram ravnu Zemlju?Regoč wrote:Nemamo se svi priliku vinuti u svemir pa se uvjeriti. Koji su tvoji dokazi za ravnoću Zemlje?Oh_Femder wrote:Količina 'smisla' ravne Zemlje je mjera nepoznavanja osnova matematike i fizike onoga koji taj smisao tamo pronalazi ;Pnewuser wrote:Kažem jako zanimljivo, s vjerske strane nije isključeno niti da je okrugla niti ravna, tim se Biblija ne bavi previše. A opet kao ravna ima mnogo smisla.
Ako ti tu nisi sposoban donijeti nikakav zaključak, onda to samo znači da ne razumiješ najosnovnije stvari iz geometrije i time si se odmah diskvalificirao is svake ozbiljne rasprave.newuser wrote:Čuj, ja pratim i donosim zaključke, ovdje ne mogu donijeti nikakav zaključak već sam skloniji nekoj od teorija...Oh_Femder wrote:Količina 'smisla' ravne Zemlje je mjera nepoznavanja osnova matematike i fizike onoga koji taj smisao tamo pronalazi ;Pnewuser wrote:Kažem jako zanimljivo, s vjerske strane nije isključeno niti da je okrugla niti ravna, tim se Biblija ne bavi previše. A opet kao ravna ima mnogo smisla.
2015-08-06
stavis laser u split na rivu
sjednes u jedrenjak sa visokim jarbolom i onda laser uperis u jarbol
kako plovis prema solti, koja se vidi s ponistre, tako ce tocka lasera koja pada na jarbol da se penje prema gore sto vise odmices
a to je zato sto je jedrenjak pijan
kako plovis prema solti, koja se vidi s ponistre, tako ce tocka lasera koja pada na jarbol da se penje prema gore sto vise odmices
2014-04-19
He he, ajde što si meni rekao to, ali postoji mnogo profesora koji su vršili istrživanja i kažu da je zemlja ravna. Ajde ga sad ti znaj, imaš na jubitu i jedne i druge možeš pogledati. Nije dobro biti isključiv kako si ti gdje misliš da je tvoje znanje nepobitno. To je ona agresivnost koju sam napominjao u prvom postu. Doduše još si dobar kakvih ima a i meni je ovo prvo sudjelovanje na tu temu a budući da je nemoguće dokazati i jedno i drugo nemam što napisati više o tome. :)Oh_Femder wrote:Ako ti tu nisi sposoban donijeti nikakav zaključak, onda to samo znači da ne razumiješ najosnovnije stvari iz geometrije i time si se odmah diskvalificirao is svake ozbiljne rasprave.newuser wrote:Čuj, ja pratim i donosim zaključke, ovdje ne mogu donijeti nikakav zaključak već sam skloniji nekoj od teorija...Oh_Femder wrote:Količina 'smisla' ravne Zemlje je mjera nepoznavanja osnova matematike i fizike onoga koji taj smisao tamo pronalazi ;Pnewuser wrote:Kažem jako zanimljivo, s vjerske strane nije isključeno niti da je okrugla niti ravna, tim se Biblija ne bavi previše. A opet kao ravna ima mnogo smisla.
2015-09-09
ako sam sjeo u jedrenjak, kako s ponistre uperim laser?prckov wrote:stavis laser u split na rivu
s ponistre samo vidim šoltu i klapu koja bleji po rivi.
2014-12-30
das jodi pivu i jedan bitcoin i nek uperi laser i dobro cuvaveber wrote:ako sam sjeo u jedrenjak, kako s ponistre uperim laser?prckov wrote:stavis laser u split na rivu
da ne bi slucajno naisla megi pa ga ukrala
treba joj za disko
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
jel ti znaš koliko košta jedro?prckov wrote:das jodi pivu i jedan bitcoin i nek uperi laser i dobro cuvaveber wrote:ako sam sjeo u jedrenjak, kako s ponistre uperim laser?prckov wrote:stavis laser u split na rivu
da ne bi slucajno naisla megi pa ga ukrala
treba joj za disko
a megi se tu rasplesala.
2014-12-30
budućnost čovječanstva ovisi o ''FTL'' pogonu. ako ga ne ''izumimo'' u sljedećih sto ili dvjesto godina badava nam sve što smo radili. nabijem ''ravnaše'' na kurac.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
trenutno ftl nije moguć.
ono što sada znamo je "savijanje" prostora, 4a dimenzija.
samo je problem kaj nemamo generator koji bi savio prostor.
prvo je kolonizirat mjesec. niska gravitacije, deuterij i vjerovatno voda.
ono što sada znamo je "savijanje" prostora, 4a dimenzija.
samo je problem kaj nemamo generator koji bi savio prostor.
prvo je kolonizirat mjesec. niska gravitacije, deuterij i vjerovatno voda.
2014-12-30
newuser wrote:sama Biblija ne navodi eksplicitno kakva je zemlja. Kažem kad se zagrebe po površini jako zanimljiva tema.
lažeš, biblija jasno kaže da je zemlja krug, ploča nad kojim je razapet nebeski svod (kao šator nad pločom)
npr. Izaija 40:22
On stoluje vrh kruga zemaljskoga kom su stanovnici poput skakavaca. Kao zastor nebesa je razastro, kao šator za stan razapeo.
Psalam 39:1
Jahve kraljuje, u sjaj zaodjeven, Jahve zaodjeven moći i opasan. Čvrsto stoji krug zemaljski, neće se poljuljati.
Job 26:10
On je na vodi označio kružnicu gdje prestaje svjetlost i tmine počinju.
Jeremija 10:12
On stvori zemlju snagom svojom, mudrošću svojom uspostavi krug zemaljski i umom svojim razape nebesa
Kad mu glas zaori, huče vode na nebesima, oblake diže s kraja zemlje; stvara kiši munje, vjetar izvodi iz skrovišta njegovih.
itd. Biblija je puna takvih primjera
sveta riječ Jahve je nepogrješiva, zemlja je ravna ploča, tko kaže da nije taj bogohuli
tj. kako Yoda kaže, crkva nikad nije tvrdila da je zemlja ravna ploča, nego krug, a krug nije ravna ploča nego okrugla ploča
Guest- Guest
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Thompson pozirao s knjigom o ravnoj Zemlji
» Izašla nova pjesma o Ravnoj Zemlji
» U Islamskom centru u Zagrebu predstavljena knjiga Akademika Rešida Hafizovića “Islam u kulturnom identitetu Europe”
» Domagoj Pintarić gostovao u emisji i počeo pričat o ravnoj zemlji
» Strah se širi Europom: 88 posto Austrijanaca boji se terorističkih napada u svojoj zemlji
» Izašla nova pjesma o Ravnoj Zemlji
» U Islamskom centru u Zagrebu predstavljena knjiga Akademika Rešida Hafizovića “Islam u kulturnom identitetu Europe”
» Domagoj Pintarić gostovao u emisji i počeo pričat o ravnoj zemlji
» Strah se širi Europom: 88 posto Austrijanaca boji se terorističkih napada u svojoj zemlji
Page 3 of 7