Sud na Floridi zabranio uzgajanje povrća za vlastite potrebe
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Sud na Floridi zabranio uzgajanje povrća za vlastite potrebe
dobro, na ovakvim banalnim temama možeasilovski wrote:heheh malo dramatičnosti trebaNoor wrote:asila, opet bombardiraš naslovima teme
pa nije sud zabranio uzgoj, zabranio je povrtne nasade u dvorištima ispred kuće, radi estetike, ali odozada je dozvoljeno i dalje.
kod nas to nije zabranjeno, ali ne sjećam se da sam igdje vidjela gredice paradajza, kelja i zelja ispred nečije kuće....taj dio ljudi drugačije urede
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
šta je to?Totenkopf wrote:istina...asilovski wrote:Kod nas na selu je zabranjeno imati čisto i uredno dvorište sa cvijećem i sl. pizdarijama, samo blato, đubar i olupinemamin sin wrote:Noor wrote:asila, opet bombardiraš naslovima teme
kod nas to nije zabranjeno
ni on sam nije pročitao dalje od naslova
kod nas je zabranjeno uzgajati domaće životinje u gradovima
još ako po dvorištu šeta par gudana, dobiješ nagradu za najbolje uređeno dvorište...
2017-10-06
Ne znaš što je guda(n)?Noor wrote:šta je to?Totenkopf wrote:istina...asilovski wrote:Kod nas na selu je zabranjeno imati čisto i uredno dvorište sa cvijećem i sl. pizdarijama, samo blato, đubar i olupinemamin sin wrote:Noor wrote:asila, opet bombardiraš naslovima teme
još ako po dvorištu šeta par gudana, dobiješ nagradu za najbolje uređeno dvorište...
Ni ja nisam znao što kod Slavonaca znači brav.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
pa znaš šta je gudica ?Noor wrote:šta je to?Totenkopf wrote:istina...asilovski wrote:Kod nas na selu je zabranjeno imati čisto i uredno dvorište sa cvijećem i sl. pizdarijama, samo blato, đubar i olupinemamin sin wrote:Noor wrote:asila, opet bombardiraš naslovima teme
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Zamisli ti to. Brav je ovan,a ovi gore u Slavoniji bravima zovu svinje???
2014-04-22
a što zovu svinjom, supruga ?jastreb wrote:Zamisli ti to. Brav je ovan,a ovi gore u Slavoniji bravima zovu svinje???
2014-04-14
Krivo sam se izrazio. Brav je mužjak(svinje) u Slavoniji. Inače brav je ovan. To sam štel reči.Totenkopf wrote:a što zovu svinjom, supruga ?jastreb wrote:Zamisli ti to. Brav je ovan,a ovi gore u Slavoniji bravima zovu svinje???
2014-04-22
pa znam šta je brav irudati, ...jastreb wrote:Krivo sam se izrazio. Brav je mužjak(svinje) u Slavoniji. Inače brav je ovan. To sam štel reči.Totenkopf wrote:a što zovu svinjom, supruga ?jastreb wrote:Zamisli ti to. Brav je ovan,a ovi gore u Slavoniji bravima zovu svinje???
al da je gori mužjak gudana brav, to nisam čuo...
2014-04-14
Je je. I ja nisam vjerovo.Totenkopf wrote:pa znam šta je brav irudati, ...jastreb wrote:Krivo sam se izrazio. Brav je mužjak(svinje) u Slavoniji. Inače brav je ovan. To sam štel reči.Totenkopf wrote:a što zovu svinjom, supruga ?jastreb wrote:Zamisli ti to. Brav je ovan,a ovi gore u Slavoniji bravima zovu svinje???
al da je gori mužjak gudana brav, to nisam čuo...
2014-04-22
prasica?Totenkopf wrote:pa znaš šta je gudica ?Noor wrote:šta je to?Totenkopf wrote:istina...asilovski wrote:Kod nas na selu je zabranjeno imati čisto i uredno dvorište sa cvijećem i sl. pizdarijama, samo blato, đubar i olupinemamin sin wrote:
2017-10-06
asilovski wrote:https://www.google.hr/amp/amp.miamiherald.com/news/local/community/miami-dade/miami-shores/article189273944.html
sad će Zingaro popizdit. ode mu vrtal u kurac sa svim bamijama, paradajzom, papričicama...e moj cigo...
Guest- Guest
Da, Mađari i estetika su se posvađali još u Mongoliji.
Guest- Guest
..Nekad su Paradajz uzgajali bas iz estetskih razloga,nije se jeo u pocetku,a ako pogledas danasnje sorte,moze se reci da su vrlo zivopisno prelijepi...Noor wrote:asila, opet bombardiraš naslovima teme
pa nije sud zabranio uzgoj, zabranio je povrtne nasade u dvorištima ispred kuće, radi estetike, ali odozada je dozvoljeno i dalje.
kod nas to nije zabranjeno, ali ne sjećam se da sam igdje vidjela gredice paradajza, kelja i zelja ispred nečije kuće....taj dio ljudi drugačije urede
nakitačim ove koji donoste takve nebulozne zakone..
Guest- Guest
Doci ce to i kod nas.
2014-04-12
Noor wrote:asila, opet bombardiraš naslovima teme
dobro ... ipak je to asila. uglavnom seronja na entu po karakteru.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
ajme, lipotekofein wrote:Da, Mađari i estetika su se posvađali još u Mongoliji.
2017-10-06
Noor wrote:ajme, lipotekofein wrote:Da, Mađari i estetika su se posvađali još u Mongoliji.
Plisirana estetika forte. Sela su im bez blata. Švajcarska
Guest- Guest
a estetika benzinske također nije za baciti
ja sam išao uz balaton i tamo ima lijepih vikendica, ali kada sam kod siofoka skrenuo prema tamasi, ajme meni. tamasi je veličine kutine, a kako izgleda....UŽASSS!!!
i onda sam se zna vrćati s druge strane na nađ kanjižu, jebote kako ta sela izgledaju. a cigo na cigi. Kaposvar izgleda na nekaj.
ali mi se svidjelo na jezercima imaju male vikse 3×3, možda 4 metra. guba izgledaju.
i onda sam se zna vrćati s druge strane na nađ kanjižu, jebote kako ta sela izgledaju. a cigo na cigi. Kaposvar izgleda na nekaj.
ali mi se svidjelo na jezercima imaju male vikse 3×3, možda 4 metra. guba izgledaju.
2014-12-30
Aso sere po običaju. Vjerojatno bi umrl da donese točnu viest.
Gudan je muška gujda. A u Slavoniji nije brav nego bravac. Bar u mom kraju, neću tvrditi za svako selo ponaosob.
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» UZGAJANJE OVE BILJKE DONOSI ZARADU VEĆU OD 40.000 EVRA
» U Njemačkoj skočile cijene voća i povrća
» Kazahstan odbio ući u BRICS, Rusija odmah zabranila uvoz voća i povrća
» Pucnjava na Floridi
» Srušio se most na Floridi
» U Njemačkoj skočile cijene voća i povrća
» Kazahstan odbio ući u BRICS, Rusija odmah zabranila uvoz voća i povrća
» Pucnjava na Floridi
» Srušio se most na Floridi
Page 2 of 2