Saudijska Arabija je izdvojila 800 mil. dolara u islamizaciju BiH i Balkana
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Saudijska Arabija je izdvojila 800 mil. dolara u islamizaciju BiH i Balkana
Nije sve tako crno, svaki od ovih ce da zakolje barem desetak liberala a mozda i vise.kaja wrote:Bas su slatki i vidi se da su normalni na prvu.epikur37 wrote:
)
Jel to ubosni i svecka?
omni- Posts : 7009
2014-04-12
epikur37 wrote:Kavran wrote:dzango wrote:crvenkasti wrote:Nek muslimani sjebu Srbe, to prvo, a poslije ćemo vidjeti.
I Safet je dobro znao,
Sta Fazlagić kula krije,
Mislio je da Jelena,
Još o tome čula nije,
Pa je đeda Abdulaha,
Pit’o Safet jednog dana,
Što ne baciš đedo oni,
Vlaški sanduk sa tavana,
Ako li ga bacit nećeš,
Baciću ga ja što prije,
Šta ce kuli Fazlagića,
Pravoslavne relikvije,
Ne budali moj Safete,
Jer daleko nećeš stići,
Znaš li da smo bili vlasi,
Iz Bileće Miljanići,
Prađed nam se poturčio,
I prenio sve to amo,
I od tada na tavanu,
Krijemo ga i čuvamo,
No Safete ako Srbin,
Opet uzme brda ova,
Ti što prije prihvati se,
I kandila i krstova,
Zaboravi prazne priče,
I na kulu Fazlagica,
Prekrsti se pred ikonom,
U Stojana Miljanica.
daj prevedi na hrvatski jebote ... fazlagići, safeti, đed, abdulahi, stojani .... jebote pa kaj je ovo??
Dobro je napisano, to što Hrvati nemaju pojma o BiH i Balkanu...druga stvar.
Ali i bilanca.
ne kenjaj nego prevedi.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Neka to je veliki saveznik buzina a onda i viteza kancelara
Kermit-
2014-04-17
mutava baštarda wrote:prckov wrote:desifrirajmutava baštarda wrote:ne žive ovdje više čuvari udaljenih vlažnih staništa, uloga koju ju je hićo nemajenio poznatom polazniku medrese, antiši...prckov wrote:ne ameri nego mocvaramutava baštarda wrote:posijali nam ameri karanfile iza'kuće
Knjiga “Hitler’s Table Talk” izdana je još pedesetih godina, a 2000. doživjela je reizdanje. Zbirka je to monologa Adolfa Hitlera te razgovora koje je vodio s bliskim suradnicima u razdoblju od 1941. do 1944. godine. Sve njegove riječi zabilježili su Heinrich Heim, Henry Picker i Martin Bormann. Hitler je govorio o religiji, filozofiji, politici i brojnim drugim temama. Hitler | Author: Bundesarchiv Bundesarchiv Među ostalim, na nekoliko mjesta spominje Hrvate u kontekstu koji za nas nije osobito laskav. Iako nikada nije bio na našoj obali, kaže kako smo sjajna turistička destinacija. “Kada bi Hrvati bili dio Reicha, kao izvrsni vojnici njemačkog Führera čuvali bi močvarna područja. Kako bilo, ne bi se prema njima trebalo ponašati onako kako to sada čini Italija. Hrvati su jako ponosan narod i trebalo bi ih zakletvom vjernosti vezati izravno uz Führera. U tom slučaju mogli bismo se na njih potpuno osloniti. Recimo, kada ispred mene stoji Kvaternik (op.a. Slavko Kvaternik, ustaški ideolog), u njemu vidim sve ono što Hrvati jesu - čvrst u prijateljstvu, a njegova riječ obvezuje zauvijek”, rekao je Hitler u jednom od svojih govora.
Možwš misliti časti i poštenja HAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAA
I tako eto vidimo da je najveći smrad u 2 000 god. pohvalio Hrvate HAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA
ČEGA SE POŠEN SRAMI, TIME SE BUDALA PONOSI
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
dzango wrote:crvenkasti wrote:Nek muslimani sjebu Srbe, to prvo, a poslije ćemo vidjeti.
I Safet je dobro znao,
Sta Fazlagić kula krije,
Mislio je da Jelena,
Još o tome čula nije,
Pa je đeda Abdulaha,
Pit’o Safet jednog dana,
Što ne baciš đedo oni,
Vlaški sanduk sa tavana,
Ako li ga bacit nećeš,
Baciću ga ja što prije,
Šta ce kuli Fazlagića,
Pravoslavne relikvije,
Ne budali moj Safete,
Jer daleko nećeš stići,
Iz Bileće Miljanići,
Prađed nam se poturčio,
I prenio sve to amo,
I od tada na tavanu,
Krijemo ga i čuvamo,
No Safete ako Srbin,
Opet uzme brda ova,
I kandila i krstova,
Zaboravi prazne priče,
I na kulu Fazlagica,
Prekrsti se pred ikonom,
U Stojana Miljanica.
ODKUD SU OVI STIHOVI
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Po stilu ja bih rekao da je Miljan Miljanić. Plus i prezime Miljanić se spominje u pjesmi.Yehudi wrote:dzango wrote:crvenkasti wrote:Nek muslimani sjebu Srbe, to prvo, a poslije ćemo vidjeti.
I Safet je dobro znao,
Sta Fazlagić kula krije,
Mislio je da Jelena,
Još o tome čula nije,
Pa je đeda Abdulaha,
Pit’o Safet jednog dana,
Što ne baciš đedo oni,
Vlaški sanduk sa tavana,
Ako li ga bacit nećeš,
Baciću ga ja što prije,
Šta ce kuli Fazlagića,
Pravoslavne relikvije,
Ne budali moj Safete,
Jer daleko nećeš stići,
Iz Bileće Miljanići,
Prađed nam se poturčio,
I prenio sve to amo,
I od tada na tavanu,
Krijemo ga i čuvamo,
No Safete ako Srbin,
Opet uzme brda ova,
I kandila i krstova,
Zaboravi prazne priče,
I na kulu Fazlagica,
Prekrsti se pred ikonom,
U Stojana Miljanica.
ODKUD SU OVI STIHOVI
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Guslari. Evo ti ceo tekst:Yehudi wrote:dzango wrote:crvenkasti wrote:Nek muslimani sjebu Srbe, to prvo, a poslije ćemo vidjeti.
I Safet je dobro znao,
Sta Fazlagić kula krije,
Mislio je da Jelena,
Još o tome čula nije,
Pa je đeda Abdulaha,
Pit’o Safet jednog dana,
Što ne baciš đedo oni,
Vlaški sanduk sa tavana,
Ako li ga bacit nećeš,
Baciću ga ja što prije,
Šta ce kuli Fazlagića,
Pravoslavne relikvije,
Ne budali moj Safete,
Jer daleko nećeš stići,
Iz Bileće Miljanići,
Prađed nam se poturčio,
I prenio sve to amo,
I od tada na tavanu,
Krijemo ga i čuvamo,
No Safete ako Srbin,
Opet uzme brda ova,
I kandila i krstova,
Zaboravi prazne priče,
I na kulu Fazlagica,
Prekrsti se pred ikonom,
U Stojana Miljanica.
ODKUD SU OVI STIHOVI
http://hercegbosna.org/forum/post836735.html
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Kakva bi to močvarna područja mi čuvali kao vjerne sluge Fuhrera i njegovog plemenitog Reicha.Yehudi wrote:mutava baštarda wrote:prckov wrote:desifrirajmutava baštarda wrote:ne žive ovdje više čuvari udaljenih vlažnih staništa, uloga koju ju je hićo nemajenio poznatom polazniku medrese, antiši...prckov wrote:
ne ameri nego mocvara
Knjiga “Hitler’s Table Talk” izdana je još pedesetih godina, a 2000. doživjela je reizdanje. Zbirka je to monologa Adolfa Hitlera te razgovora koje je vodio s bliskim suradnicima u razdoblju od 1941. do 1944. godine. Sve njegove riječi zabilježili su Heinrich Heim, Henry Picker i Martin Bormann. Hitler je govorio o religiji, filozofiji, politici i brojnim drugim temama. Hitler | Author: Bundesarchiv Bundesarchiv Među ostalim, na nekoliko mjesta spominje Hrvate u kontekstu koji za nas nije osobito laskav. Iako nikada nije bio na našoj obali, kaže kako smo sjajna turistička destinacija. “Kada bi Hrvati bili dio Reicha, kao izvrsni vojnici njemačkog Führera čuvali bi močvarna područja. Kako bilo, ne bi se prema njima trebalo ponašati onako kako to sada čini Italija. Hrvati su jako ponosan narod i trebalo bi ih zakletvom vjernosti vezati izravno uz Führera. U tom slučaju mogli bismo se na njih potpuno osloniti. Recimo, kada ispred mene stoji Kvaternik (op.a. Slavko Kvaternik, ustaški ideolog), u njemu vidim sve ono što Hrvati jesu - čvrst u prijateljstvu, a njegova riječ obvezuje zauvijek”, rekao je Hitler u jednom od svojih govora.
Možwš misliti časti i poštenja HAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAA
I tako eto vidimo da je najveći smrad u 2 000 god. pohvalio Hrvate HAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA
ČEGA SE POŠEN SRAMI, TIME SE BUDALA PONOSI
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Floridu! :)
Inšalah, mašalaomni wrote:Nije sve tako crno, svaki od ovih ce da zakolje barem desetak liberala a mozda i vise.kaja wrote:Bas su slatki i vidi se da su normalni na prvu.epikur37 wrote:
)
Jel to ubosni i svecka?
2015-09-24
Sreća pa su nam prijatelji, šta bi tek bilo da su nam neprijatelji..epikur37 wrote:RayMabus wrote:Malo je to, treba još da ulože, wehabdije su naši saveznici
jasno, desna ruka naših američkih prijatelja...
...sva ova islamizacija na balkanu se odvija na inicijativu saudijaca i inih zemalja ali pod krilom amerike koja to sve omogućuva i podržava i pokriva, diplomatski i medijski.
Ili bi možda bilo bolje da su nam neprijatelji. Ili je uostalom isti kurac imao ih za prijatelje ili za neprijatelje.
2015-09-24
Hitler nas nahvalio i cak nam planirao da mu cuvamo nekakve mocvare ...mutava baštarda wrote:prckov wrote:desifrirajmutava baštarda wrote:ne žive ovdje više čuvari udaljenih vlažnih staništa, uloga koju ju je hićo nemajenio poznatom polazniku medrese, antiši...prckov wrote:ne ameri nego mocvaramutava baštarda wrote:posijali nam ameri karanfile iza'kuće
Kako sam ponosan, suze mi naviru, pa je li iko svjestan koliko je ovo veliko i znacajno. Fuhrer nas hvalio kao vjerne vojnike Reicha .... sad kad sam to saznao mogu na miru krepat ...
2015-09-24
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Saudijska Arabija na prekretnici
» Saudijska Arabija ucjenjuje UN
» Saudijska Arabija "podmićuje" Rusiju:
» Wikileaks: Saudijska Arabija je ISIL-ov bankomat
» Saudijska Arabija pred građanskim ratom
» Saudijska Arabija ucjenjuje UN