Vlada konačno objavila koliko izdvajamo za Katoličku crkvu: Kaptolu u samo tri godine isplaćeno više od milijardu kuna!
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Vlada konačno objavila koliko izdvajamo za Katoličku crkvu: Kaptolu u samo tri godine isplaćeno više od milijardu kuna!
Vlada je, na upit saborske zastupnice i predsjednice GLAS-a Anke Mrak-Taritaš, objavila podatke o financiranju vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj, prenosi Jutarnji list.
U razdoblju od 2014. do 2016. sukladno Ugovorima ukupno je svim vjerskim zajednicama iz državnog proračuna isplaćeno 1,123 milijardi kuna, od čega je najviše dobila Katolička crkva - 1,066 milijardi kuna. Srpska pravoslavna crkva dobila je 27,7 milijuna kuna, a Islamska zajednica 8,43 milijuna kuna.
Ostatak novca isplaćen je na račune još 13 vjerskih zajednica.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/520862/vlada-konacno-objavila-koliko-izdvajamo-za-katolicku-crkvu-kaptolu-u-samo-tri-godine-isplaceno-vise-od-milijardu-kuna-evo-koliko-dobivaju-ostale-vjerske-zajednice
U razdoblju od 2014. do 2016. sukladno Ugovorima ukupno je svim vjerskim zajednicama iz državnog proračuna isplaćeno 1,123 milijardi kuna, od čega je najviše dobila Katolička crkva - 1,066 milijardi kuna. Srpska pravoslavna crkva dobila je 27,7 milijuna kuna, a Islamska zajednica 8,43 milijuna kuna.
Ostatak novca isplaćen je na račune još 13 vjerskih zajednica.
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/520862/vlada-konacno-objavila-koliko-izdvajamo-za-katolicku-crkvu-kaptolu-u-samo-tri-godine-isplaceno-vise-od-milijardu-kuna-evo-koliko-dobivaju-ostale-vjerske-zajednice
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: Vlada konačno objavila koliko izdvajamo za Katoličku crkvu: Kaptolu u samo tri godine isplaćeno više od milijardu kuna!
U novčani iznos koji se isplaćuje iz državnog proračuna uključeni su i troškovi za uzdržavanje svećenika i drugih vjerskih službenika, pastoralno djelovanje i dušobrižničku skrb, troškove izgradnje i uzdržavanja crkava, crkvenih zgrada i vjerskih središta, koja nisu u popisu kulturnih dobara, te doprinos za karitativnu djelatnost vjerskih zajednica.
dakle jos toliko odokativno na udruge , 1/3 zasigurno crkvenih zatim zupanije i gradovi svoju 10 crkvi i po raznim projektima
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: Vlada konačno objavila koliko izdvajamo za Katoličku crkvu: Kaptolu u samo tri godine isplaćeno više od milijardu kuna!
Mašala. Kud ne odoh u tu branšu ...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ha ha ha deru glupu stoku
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
"ZAGREB - U proteklih nekoliko godina u Hrvatskoj se za programe i projekte organizacija civilnog društva iz svih javnih izvora na nacionalnoj i lokalnim razinama, odnosno iz državnog proračuna, te proračuna županija, gradova i općina, dodijelilo oko 1,5 milijardi kuna godišnje, no unatoč tolikom novcu pojedine udruge koje se bave razvojem civilnog društva ili skrbe za osobe s invaliditetom nisu zadovoljne i tvrde da će morati prepoloviti svoje aktivnosti i broj zaposlenih ili se čak ugasiti."
udrugama civilnog društva milijarda i pol od države, crkvi 280 milijuna godišnje, SRAMOTA.
Da ne govorim da gamad dobije još dvaput toliko od soroša i stranih veleposlanstava
udrugama civilnog društva milijarda i pol od države, crkvi 280 milijuna godišnje, SRAMOTA.
Da ne govorim da gamad dobije još dvaput toliko od soroša i stranih veleposlanstava
marcellus wrote:"ZAGREB - U proteklih nekoliko godina u Hrvatskoj se za programe i projekte organizacija civilnog društva iz svih javnih izvora na nacionalnoj i lokalnim razinama, odnosno iz državnog proračuna, te proračuna županija, gradova i općina, dodijelilo oko 1,5 milijardi kuna godišnje, no unatoč tolikom novcu pojedine udruge koje se bave razvojem civilnog društva ili skrbe za osobe s invaliditetom nisu zadovoljne i tvrde da će morati prepoloviti svoje aktivnosti i broj zaposlenih ili se čak ugasiti."
S tim da obaveza financiranja potreba KC izlazi iz međunarodnih ugovora (koji su po definiciji iznad domicilnog zakonodavstva) sa Svetom Stolicom, a financiranje civilnih udruga ima parapolitički i poluprivatni karakter.
Guest- Guest
treba to okrenuti, i davati milijardu i pol godišnje crkvi pa neka se brine o vrtićima i bolnicama, siguran sam da bi skrb o bolesnima bila bolja i jeftinija, a udrugama davati onoliko koliko se daje crkvi.
jer crkva zastupa veliku većinu hrvata, a kog zastupaju udruge? dva posto pedera i dvajst posto jugoslavenčina?
jer crkva zastupa veliku većinu hrvata, a kog zastupaju udruge? dva posto pedera i dvajst posto jugoslavenčina?
Nek oni samo daju i crkvama i udrugicama i braniteljima, poslije će se pitati gdje su djeca, crko natalitet
2014-04-11
Inače se odavno zna da država financira KC sa oko 300 milijuna kuna godišnje službenih izdvajanja pa je jasno da ponovnim potezanjem ovog pitanja Soroseva politikantska kopilad opet nastoji natjerati hrvatsku državu na jednostrano kršenje validnog međunarodnog sporazuma sa Svetom Stolicom što može imati i konkretne materijalne posljedice jer se međunarodni ugovori u pravilu ne mogu nekažnjeno jednostrano kršiti.
Guest- Guest
Treba ukinuti financiranje crkvi iz državnog proračuna i stavit ko u Njemačkoj tko hoće nek upiše da novac od poreza oće da ide baš tamo
2014-04-11
marcellus wrote:jer crkva zastupa veliku većinu hrvata, a kog zastupaju udruge? dva posto pedera i dvajst posto jugoslavenčina?
Jednu trećinu jugoslavenčina. Po procjeni Franje Tuđmana iz devedesetih nakon Oluje. Toliko će po njegovim riječima u sastavu stanovništva Hrvatske još jako dugo biti onih koji nikada neće prežaliti raspad Jugoslavije i tako će i glasati na izborima birajući sebi slične.
Guest- Guest
Taj ugovor treba poništitislidingdoorsoperator wrote:Inače se odavno zna da država financira KC sa oko 300 milijuna kuna godišnje službenih izdvajanja pa je jasno da ponovnim potezanjem ovog pitanja Soroseva politikantska kopilad opet nastoji natjerati hrvatsku državu na jednostrano kršenje validnog međunarodnog sporazuma sa Svetom Stolicom što može imati i konkretne materijalne posljedice jer se međunarodni ugovori u pravilu ne mogu nekažnjeno jednostrano kršiti.
2014-04-11
debotoijusto wrote:na upit saborske zastupnice i predsjednice GLAS-a Anke Mrak-Taritaš
I mislio sam da iza ovoga stoji gđa Bućkuriš.
Guest- Guest
RayMabus wrote:Taj ugovor treba poništitislidingdoorsoperator wrote:Inače se odavno zna da država financira KC sa oko 300 milijuna kuna godišnje službenih izdvajanja pa je jasno da ponovnim potezanjem ovog pitanja Soroseva politikantska kopilad opet nastoji natjerati hrvatsku državu na jednostrano kršenje validnog međunarodnog sporazuma sa Svetom Stolicom što može imati i konkretne materijalne posljedice jer se međunarodni ugovori u pravilu ne mogu nekažnjeno jednostrano kršiti.
Može, ali ne jednostrano, jer će to imati i financijske posljedice po Hrvatsku.
Dakle, izvoli uvjeriti Vatikan u neophodnost poništavanja sa njima sklopljena 4 međunarodna ugovora pa onda uživaj.
Guest- Guest
Nemam ja što njih uvjeravat, raskinuti i Bogslidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:Taj ugovor treba poništitislidingdoorsoperator wrote:Inače se odavno zna da država financira KC sa oko 300 milijuna kuna godišnje službenih izdvajanja pa je jasno da ponovnim potezanjem ovog pitanja Soroseva politikantska kopilad opet nastoji natjerati hrvatsku državu na jednostrano kršenje validnog međunarodnog sporazuma sa Svetom Stolicom što može imati i konkretne materijalne posljedice jer se međunarodni ugovori u pravilu ne mogu nekažnjeno jednostrano kršiti.
Dakle, izvoli uvjeriti Vatikan u neophodnost poništavanja sa njima sklopljena 4 međunarodna ugovora pa onda uživaj.
2014-04-11
RayMabus wrote:Nemam ja što njih uvjeravat, raskinuti i Bogslidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:Taj ugovor treba poništitislidingdoorsoperator wrote:Inače se odavno zna da država financira KC sa oko 300 milijuna kuna godišnje službenih izdvajanja pa je jasno da ponovnim potezanjem ovog pitanja Soroseva politikantska kopilad opet nastoji natjerati hrvatsku državu na jednostrano kršenje validnog međunarodnog sporazuma sa Svetom Stolicom što može imati i konkretne materijalne posljedice jer se međunarodni ugovori u pravilu ne mogu nekažnjeno jednostrano kršiti.
Onda ti iz svog džepa plati financijsku štetu koju će država imati zbog jednostranog raskidanja validnih međunarodnih ugovora i Bog.
Guest- Guest
Država katolibana to neće napraviti, ovo je samo moje mišljenje a ono nije bazirano na jugoslavenstvo nego mi je došlo slabo kad sam vidio SPC
. ZATO TO SVE TREBA UKINUTI
2014-04-11
RayMabus wrote:Država katolibana to neće napraviti, ovo je samo moje mišljenje a ono nije bazirano na jugoslavenstvo nego mi je došlo slabo kad sam vidio SPC
Je, najbolje kompletno ukinuti državu pa kud koji mili moji.
Guest- Guest
Vidi ja sam za to da se to ukine
Islamska zajednica i SPC su peta kolona u Hrvatskoj
Islamska zajednica i SPC su peta kolona u Hrvatskoj
2014-04-11
u kojem smo smjeru krenuli, nećemo još dugoslidingdoorsoperator wrote:RayMabus wrote:Država katolibana to neće napraviti, ovo je samo moje mišljenje a ono nije bazirano na jugoslavenstvo nego mi je došlo slabo kad sam vidio SPC
Je, najbolje kompletno ukinuti državu pa kud koji mili moji.
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» ''INDEX OTKRIVA Vlada laže, Crkva je u tri godine dobila milijardu kuna više nego što su rekli''
» Superhik vlada: oni koji primaju više od 13.200 kuna mjesečno već u veljači 2017. godine dobili osjetno veće plaće.
» Vlada objavila koliko će Hrvatska morati platiti MOL-u zbog izgubljene arbitraže
» Bolest straha od migranata,muslimana i dalje vlada Njemackom...njemacka policija krivotvorila izvjesce o napadu na katolicku crkvu u Munchenu
» Od Nove godine, uz registraciju auta neki će plaćati čak 1500 kuna više
» Superhik vlada: oni koji primaju više od 13.200 kuna mjesečno već u veljači 2017. godine dobili osjetno veće plaće.
» Vlada objavila koliko će Hrvatska morati platiti MOL-u zbog izgubljene arbitraže
» Bolest straha od migranata,muslimana i dalje vlada Njemackom...njemacka policija krivotvorila izvjesce o napadu na katolicku crkvu u Munchenu
» Od Nove godine, uz registraciju auta neki će plaćati čak 1500 kuna više
Page 1 of 3