Povratak Nervoznog poštara
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Povratak Nervoznog poštara
http://www.novosti.rs/vesti/scena.147.html%3A699315-Nervozni-postar-9-decembra-u-Bozidarcu
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Re: Povratak Nervoznog poštara
Nakon 14 godina od nekog novog bezveznog Poštara i 26 godina od raspada starog,grupa se o.g. ponovno okupila,snimila novi album i počela s prvim nastupima.
Inače meni jedan od najdražih sastava iz djetinjstva i mladosti.
Inače meni jedan od najdražih sastava iz djetinjstva i mladosti.
2014-04-22
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Bili su najosebujniji bend u ex Yu. Vodio ih je liječnik dr Fadil Šabović,a i ostali članovi bili su svi do jednoga fakultetski obrazovani.dzango wrote:Eto i tebi radosti.
Pročitaj što je o njima rekao Nele Karajlić:
"Na putu izmedju Kljuca i Mrkonjic grada neko je od ekipe u kombiju izvadio kasetu grupe Nervozni Postar,od tada pa do danas svi smo postali zarobljenici tog spiritualnoga sevdaha spakovanog u formu hejvi metala,putovanje duha do krajnje ekstaze slusajuci tu vrstu muzike uz cinicni glas pjevaca Nucija jednostavno ne moze se prepricati terminologijom kojom se sluzi danasnji covjek,to putovanje nisu na zalost izdrzali ni puno veci mozgovi nego sto je moj,Nervozni Postar pomakao je neke granice shvatanja i komunikacije savremenog roken rola sa elementarnim folk motivima,to je uradio jos u vrijeme kada to i nije bilo nesto znacilo narocito popularno na Zapadu:"Kad malo bolje razmislim o zivotu nasem fali mi samo vjerni konj negdje daleko da odjasem"..
2014-04-22
Dolazimo do spomenute B2, obrada Štulićeve „Iggy Pop“, u Poštarevoj verziji „ZZ-Top“, krune ovog albuma. Sigurno jedna od uspjelijih obrada na tadašnjem a i sadašnjem balkanskom prostoru. Savršeni Mitrović, Arslanagić i Aćimović, te Doličanin koji je prvi, a i jedini put pokazao i dokazao da nije samo folk pjevač. Da je ova pjesma jedna od kruna Šabovićevog rada potvrđuju riječi samog Branimira Štulića koji je vođi „Poštara“ kazao da je obrada definitivno bolja od originala. To kad kaže veliki Džoni onda je svaki komentar suvišan.
2014-04-22
Nama blagim nostalgičarima ostaje u srcu ipak zadovoljstvo da smo slušali inventivne i inteligentne muzičare koje su obilježili naše noći i dane. Dr Nele Karajlić kaže: „Poštare ću slušati do kraja života“.
2014-04-22
heheh obavezno kad se pije i kuha kotlić
Kermit-
2014-04-17
Fantastična atmosfera na prvom povratničkom koncerzu u N.sadu.asilovski wrote:heheh obavezno kad se pije i kuha kotlić
2014-04-22
U Hrvatskoj se nedavno pojavila grupa Brkovi,koja se fura na Poštara,ali nisu im ni blizu,iako se trude.
2014-04-22
Hoće li opet pjevati i Jugo, Jugo, rodna grudo kućo moja, jedina ?
crvenkasti-
2014-04-17
To pjevaju stalno. Nisu nikad ni prestali.crvenkasti wrote:Hoće li opet pjevati i Jugo, Jugo, rodna grudo kućo moja, jedina ?
2014-04-22
Dobri su, a imaš i Peru Defformeru on je odličanjastreb wrote:U Hrvatskoj se nedavno pojavila grupa Brkovi,koja se fura na Poštara,ali nisu im ni blizu,iako se trude.
Kermit-
2014-04-17
Njega znam.asilovski wrote:Dobri su, a imaš i Peru Defformeru on je odličanjastreb wrote:U Hrvatskoj se nedavno pojavila grupa Brkovi,koja se fura na Poštara,ali nisu im ni blizu,iako se trude.
Masovna sarana i Horror strah,užas-kraj.
2014-04-22
To je Horror Bishke ebo ga ti. :Djastreb wrote:Njega znam.asilovski wrote:Dobri su, a imaš i Peru Defformeru on je odličanjastreb wrote:U Hrvatskoj se nedavno pojavila grupa Brkovi,koja se fura na Poštara,ali nisu im ni blizu,iako se trude.
omni-
2014-04-12
Zar nije to Pero Deformero???omni wrote:To je Horror Bishke ebo ga ti. :Djastreb wrote:Njega znam.asilovski wrote:Dobri su, a imaš i Peru Defformeru on je odličanjastreb wrote:U Hrvatskoj se nedavno pojavila grupa Brkovi,koja se fura na Poštara,ali nisu im ni blizu,iako se trude.
2014-04-22
Ne znam,ali sa njima smo ser večeras proveli,ohoho...Leviathan2 wrote:sarlo akrobata , idoli , zadruga
2014-04-22
Leviathan2 wrote:sarlo akrobata , idoli , zadruga
2014-04-22
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Povratak Nervoznog poštara
» Ako smatraju da pricanje o Domovinskom ratu povratak u proslost a onda je prica o Bitci na Sutjesci 'povratak u buducnost'
» Povratak LSD-a
» POVRATAK tominja
» Povratak otpisanih
» Ako smatraju da pricanje o Domovinskom ratu povratak u proslost a onda je prica o Bitci na Sutjesci 'povratak u buducnost'
» Povratak LSD-a
» POVRATAK tominja
» Povratak otpisanih
Page 1 of 3