Vaclav Klaus: u Novom vrlom svijetu nema mjesta za Europljane
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Vaclav Klaus: u Novom vrlom svijetu nema mjesta za Europljane
http://www.welt.de/debatte/kommentare/article146615320/Merkel-erweist-Europa-einen-Baerendienst.html
evo izvorni članak bogati..
evo izvorni članak bogati..
zdrave vrijednosti ne da se ne promoviraju kao drustveno pozeljne,vec se submisivnim metodama salje poruka da su sramotne,staromodne,dosadne..namecu se isprazne i stetne floskule ponasanja prilagođene potrebama komercijalnog vojnika konzumerizma i nihilizma,pod krinkom zadovoljenja lazno stvorene tjeskobne ugode.prckov wrote:stvar je da su vijednosti sumnjivog kredibiliteta dopustene da se promoviraju sustavno kroz medije i to godinama, nije dopustana kriticka analiza istih radi "poluga" koje sam vec pomenuo. Nije lose imati promociju zdravih vrijednosti i pozeljnih za drustvo, problem je kad se u to drustvo ubaci virus a niko ne smije da ga ocisti, tj. sam kompjuter ga podrzava i nadopunjuju jedan drugogmaggie13 wrote:Generacije rođene, odrasle i oblikovane u određenom socijalnom okruženju su gotov proizvod željenih karakteristika. Jedna strana priče su Zapadnjaci, druga možemo biti mi ovdje, ex socijalsitička/komunistička društva.prckov wrote:kriticna masa se mozda i moze dobiti u jednonacionalnim drzavama ali u EU to je vec znanstvena fantastika. Zapadno drustvo je isprano utopistickim ideologijama a nema mehanizma, snage niti volje a ni hrabrosti da se odhrve. Tesko je preko noci izbrisat sve one politicki korektne drkotine koje su se godinama usadivale u glave zapadnjaka. Jednakost, pravda, ugrozenost, fasizam, rasizam su poluge pomocu kojih se svaki racionalni razum diskvalificiramaggie13 wrote:da, samo je za to potrebna određena kritična masa..višeslojnom usavršenom manipulacijom se postiže da se uvijek 'poništi' dio kritične mase i do reakcije ne dođe.prckov wrote:moguce je, samo treba bit jako ljut i izabrat pravog covjeka na pravo mjesto. Kak ono kazu, ljuta trava.......na medije i politicare koji nam uvaljuju vruc krompir, a i one sto prodaju ideologiju (muda) pod bubregemaggie13 wrote:Kako se onda othrvati, pitanje je sad, i je li uopće moguće spriječiti nametnuti tok povijesti/budućnosti..Istup je pohvalan.asilovski wrote:znam znam, samo ovo je Vaclav koji napada Merkl koju se izgleda ne smije niti spominjati u ovom batsutanu, a ovaj to radi o Die welte, velika je civilizacijska razlika između jedne Češke i nas, ogromna...a tekst je odličan to je to žele Novi vrli svijet samo bez nas, nego novu Atlantidu kao što je Bacon predvidio u istomenom djelu SAD-emaggie13 wrote:otkrio toplu vodu..to i mi, sitne ribice, pišemo stalno po forumima..uzalud njemu i nama..
Kad je na nečemu rađeno desetljećima, vrijednosti i kriteriji su umetnuti u obrazac ponašanja i djelovanja sa svrhom.
Kao što znamo, obrasci se teško mijenjaju, čak i ako su u korist vlastite štete, isprane svijesti, nenaučene kritičko-reflexivnom razmišljanju, nađu izlike za opravdavanje i još dublje tonuće.
Last edited by maggie13 on 26/9/2015, 12:34; edited 1 time in total (Reason for editing : gr)
2014-04-12
a sada prevedi. niš nisam skužio.maggie13 wrote:zdrave vrijednosti ne da se ne promoviraju kao drustveno pozeljne,vec se submisivnim metodama salje poruka da su sramotne,staromodne,dosadne..namecu se isprazne i stetne floskule ponasanja prilagođene potrebama komercijalnog vojnika konzumerizma i nihilizma,pod krinkom zadovoljenja lazno stvorene tjeskobne ugode.
2014-12-30
Ewo ti prewod : guzica je bitna.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
sto su tebi "zdrave" vrijednosti ? mislis na brak i sl. ? tko ti brani da ih promoviras/konzumiras ?maggie13 wrote:zdrave vrijednosti ne da se ne promoviraju kao drustveno pozeljne,vec se submisivnim metodama salje poruka da su sramotne,staromodne,dosadne..namecu se isprazne i stetne floskule ponasanja prilagođene potrebama komercijalnog vojnika konzumerizma i nihilizma,pod krinkom zadovoljenja lazno stvorene tjeskobne ugode.prckov wrote:stvar je da su vijednosti sumnjivog kredibiliteta dopustene da se promoviraju sustavno kroz medije i to godinama, nije dopustana kriticka analiza istih radi "poluga" koje sam vec pomenuo. Nije lose imati promociju zdravih vrijednosti i pozeljnih za drustvo, problem je kad se u to drustvo ubaci virus a niko ne smije da ga ocisti, tj. sam kompjuter ga podrzava i nadopunjuju jedan drugogmaggie13 wrote:Generacije rođene, odrasle i oblikovane u određenom socijalnom okruženju su gotov proizvod željenih karakteristika. Jedna strana priče su Zapadnjaci, druga možemo biti mi ovdje, ex socijalsitička/komunistička društva.prckov wrote:kriticna masa se mozda i moze dobiti u jednonacionalnim drzavama ali u EU to je vec znanstvena fantastika. Zapadno drustvo je isprano utopistickim ideologijama a nema mehanizma, snage niti volje a ni hrabrosti da se odhrve. Tesko je preko noci izbrisat sve one politicki korektne drkotine koje su se godinama usadivale u glave zapadnjaka. Jednakost, pravda, ugrozenost, fasizam, rasizam su poluge pomocu kojih se svaki racionalni razum diskvalificiramaggie13 wrote:da, samo je za to potrebna određena kritična masa..višeslojnom usavršenom manipulacijom se postiže da se uvijek 'poništi' dio kritične mase i do reakcije ne dođe.prckov wrote:moguce je, samo treba bit jako ljut i izabrat pravog covjeka na pravo mjesto. Kak ono kazu, ljuta trava.......na medije i politicare koji nam uvaljuju vruc krompir, a i one sto prodaju ideologiju (muda) pod bubregemaggie13 wrote:Kako se onda othrvati, pitanje je sad, i je li uopće moguće spriječiti nametnuti tok povijesti/budućnosti..Istup je pohvalan.asilovski wrote:znam znam, samo ovo je Vaclav koji napada Merkl koju se izgleda ne smije niti spominjati u ovom batsutanu, a ovaj to radi o Die welte, velika je civilizacijska razlika između jedne Češke i nas, ogromna...a tekst je odličan to je to žele Novi vrli svijet samo bez nas, nego novu Atlantidu kao što je Bacon predvidio u istomenom djelu SAD-emaggie13 wrote:otkrio toplu vodu..to i mi, sitne ribice, pišemo stalno po forumima..uzalud njemu i nama..
Kad je na nečemu rađeno desetljećima, vrijednosti i kriteriji su umetnuti u obrazac ponašanja i djelovanja sa svrhom.
Kao što znamo, obrasci se teško mijenjaju, čak i ako su u korist vlastite štete, isprane svijesti, nenaučene kritičko-reflexivnom razmišljanju, nađu izlike za opravdavanje i još dublje tonuće.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Trajne wrijednosti , one koje ostaju generaćije poslije i podržawaju dugoroćno opstanak umijesto za kratkotrajni tijelesni užitak na štetu dugotrajnog opstanka wrste , planete , žiwotinjskog i biljnog swijeta .......tj guzica je bitna.
2014-04-11
nije mislila na brak.debotoijusto wrote:sto su tebi "zdrave" vrijednosti ? mislis na brak i sl. ? tko ti brani da ih promoviras/konzumiras ?
već na općenite vrijednosti društva.
i ponašanja.
2014-12-30
dobro...i tko ti brani da ih podrzavas/upraznjavas ?RayMabus wrote:Trajne wrijednosti , one koje ostaju generaćije poslije i podržawaju dugoroćno opstanak umijesto za kratkotrajni tijelesni užitak na štetu dugotrajnog opstanka wrste , planete , žiwotinjskog i biljnog swijeta .......tj guzica je bitna.
2014-04-12
to mi prvo palo na pamet...no dobro , na sto je konkretno mislila ?veber_1 wrote:nije mislila na brak.debotoijusto wrote:sto su tebi "zdrave" vrijednosti ? mislis na brak i sl. ? tko ti brani da ih promoviras/konzumiras ?
i ponašanja.
2014-04-12
debotoijusto wrote:dobro...i tko ti brani da ih podrzavas/upraznjavas ?RayMabus wrote:Trajne wrijednosti , one koje ostaju generaćije poslije i podržawaju dugoroćno opstanak umijesto za kratkotrajni tijelesni užitak na štetu dugotrajnog opstanka wrste , planete , žiwotinjskog i biljnog swijeta .......tj guzica je bitna.
2014-04-11
Ne brani mi nitko ....izgubio sam motivaciju.
2014-04-11
Tesla o ženama: Civilizacija će propasti jer žene žele biti ravnopravne s muškarcima
Danas je, navodi znanstvenik, takva žena nestala, a na njeno mjesto "došla je žena koja misli da je njen glavni uspjeh u životu u tome da se što više izjednači sa muškarcem, odijevanjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste". - Žene postaju jače od muškaraca, i fizički i mentalno. Svijet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju najveća od svih tragedija je sadašnje ekonomsko stanje, u kom se žene nadmeću s muškarcima, i u mnogim slučajevima zaista i uspijevaju da zauzmu njihovo mjesto u profesijama i industriji. Ova rastuća tendencija žena da bace muškost u sjenu predstavlja znak propadanja civilizacije – rekao je Tesla, prenosi “Blic”. Kako je istakao Tesla u jednom intervjuu, žene kakve je obožavao su nestale, a zamijenile su ih one koje smatraju da u svemu treba da se izjednače s muškarcima. On je tada dodao da su sva dostignuća muškaraca bila inspirirana i nadahnuta ljubavlju ženi, ali da su žene umjesto pobjednica postale žrtve. - U njenom životu nema zadovoljstva. Ambiciozna je, često preko svojih prirodnih sposobnosti, da postigne sve što želi. Žene suviše često zaboravljaju da ne mogu sve biti primadone i filmske zvijezde – kaže Tesla. Znanstvenik iz Smiljana istaknuo je i da će zbog toga naša civilizacija potonuti u stanje koje nalazimo kod pčela, mrava i drugih insekata – u kom se mužjaci bezobzirno ubijaju. “U toj matrijarhalnoj imperiji bit će zavedena ženska pravila”, naveo je Tesla. „Praktično sva velika dostignuća muškarca dosad bila su nadahnuta njegovom ljubavlju i posvećenošću ženi. Muškarac je bio nadahnut za velike stvari jer je neka žena vjerovala u njega, jer je želio zaslužiti njeno divljenje i poštovanje. Zato se borio za nju i stalno iznova riskirao svoj život”, kaže Tesla.Nikola Tesla objasnio je u kolovozu 1924. u ekskluzivnoj izjavi 'Galvestone Daily News' zašto se nije nikada ženio. Kako se navodi, Tesla je najprije istaknuo da je žena superiornija u odnosu na muškarca, ali da je to bilo nekad.
On potom analizira posljedice želje suvremene žene da se izjednači sa muškarcem: Žene koje su neprestano uzbuđene zbog svoje ogromne ambicije da nadmaše muškarca u ovoj igri u isto vrijeme gube nešto što na kraju, čini mi se, vrijedi mnogo više nego što prazne počasti poslovnog ili profesionalnog uspjeha ikada mogu donijeti.” Na kraju, Tesla podsjeća da je povijest puna primjera predivnog utjecaja neobičnih žena. „Među njima su i majke velikih muškaraca. Ali njihov utjecaj ne leži u riješenosti da nadmaše muškarca, ni da se natječe s njim. Možda zato što predstavlja finiji i osjetljiviji instrument, žena instinktivno zna svoju moć i razumije da njen stupanj leži u visokom položaju koji zauzima. Ali ono što je uzvišeno nikada se ne spušta na razinu običnog”, zaključuje Tesla. Što je Tesla govorio o ženama "Moć prave žene je tako velika, da vjerujem da bi lijepa žena - a to će reći lijepa duhom, ponašanjem i mislima, lijepa u svakom pogledu, neka vrsta boginje - ako bi se iznenada pojavila na zemlji, mogla zapovijedati cijelim svijetom". Uredništvo 'Galvestona' o Teslinim stavovima "Ova gledišta gospodina Nikole Tesle bit će primljena s velikim interesovanjem, slagali se mi ili ne s idejom da žena u svojoj novoj ulozi predstavlja mračnu silu koja će srušiti i upropastiti čitavu našu društvenu strukturu. U pitanju je čovjek koji je, u principu, priznat kao jedan od najvećih umova našeg doba”, stoji u završnoj napomeni uredništva lista.
2014-04-11
ne znam što ona misli, ali siguran sam da nije na brak, već na opće ponašanje.debotoijusto wrote:to mi prvo palo na pamet...no dobro , na sto je konkretno mislila ?veber_1 wrote:nije mislila na brak.debotoijusto wrote:sto su tebi "zdrave" vrijednosti ? mislis na brak i sl. ? tko ti brani da ih promoviras/konzumiras ?
i ponašanja.
2014-12-30
On je tada dodao da su sva dostignuća muškaraca bila inspirirana i nadahnuta ljubavlju ženi
„Praktično sva velika dostignuća muškarca dosad bila su nadahnuta njegovom ljubavlju i posvećenošću ženi. Muškarac je bio nadahnut za velike stvari jer je neka žena vjerovala u njega, jer je želio zaslužiti njeno divljenje i poštovanje. Zato se borio za nju i stalno iznova riskirao svoj život”, kaže Tesla.
Demotiwirale su muške.
„Praktično sva velika dostignuća muškarca dosad bila su nadahnuta njegovom ljubavlju i posvećenošću ženi. Muškarac je bio nadahnut za velike stvari jer je neka žena vjerovala u njega, jer je želio zaslužiti njeno divljenje i poštovanje. Zato se borio za nju i stalno iznova riskirao svoj život”, kaže Tesla.
Demotiwirale su muške.
2014-04-11
???RayMabus wrote:debotoijusto wrote:dobro...i tko ti brani da ih podrzavas/upraznjavas ?RayMabus wrote:Trajne wrijednosti , one koje ostaju generaćije poslije i podržawaju dugoroćno opstanak umijesto za kratkotrajni tijelesni užitak na štetu dugotrajnog opstanka wrste , planete , žiwotinjskog i biljnog swijeta .......tj guzica je bitna.
2014-04-12
LJudi opustite se ....nesekirajte se ,....emanićipaćija sasim sigurno sto posto razvaljuje društwo.
Zawalite se u udobnu fotelju i promatrajte raspad sistema i ww3 koji dolazi,
I slušajte Balaševića ....ima jedna dobra njegoa pisma baš wezano uza swe owo šta se dešawa :
Zawalite se u udobnu fotelju i promatrajte raspad sistema i ww3 koji dolazi,
I slušajte Balaševića ....ima jedna dobra njegoa pisma baš wezano uza swe owo šta se dešawa :
2014-04-11
sto je "opce ponasanje" ?... daj neki konkretan primjer ugrozavanja prava "tradicionalnih vrijednosti" da sqad ne nabadam...veber_1 wrote:ne znam što ona misli, ali siguran sam da nije na brak, već na opće ponašanje.debotoijusto wrote:to mi prvo palo na pamet...no dobro , na sto je konkretno mislila ?veber_1 wrote:nije mislila na brak.debotoijusto wrote:sto su tebi "zdrave" vrijednosti ? mislis na brak i sl. ? tko ti brani da ih promoviras/konzumiras ?
i ponašanja.
2014-04-12
Bettina Halbey je 51-godišnja medicinska sestra iz malog grada Nieheima, koja u istom stanu živi već 16 godina. Međutim dobila je rok za deložaciju kako bi se napravilo mjesta za izbjeglice jer je izgradnja novog skloništa preskupa.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/nijemica-delozirana-iz-stana-da-bi-se-napravilo-prostora-za-izbjeglice/150926016
2014-04-11
Debotojusto dat ću ti jedan savjet : nerazbijaj glawu.debotoijusto wrote:
sto je "opce ponasanje" ?... daj neki konkretan primjer ugrozavanja prava "tradicionalnih vrijednosti" da sqad ne nabadam...
Đabe ti je uređiwat krošnju kad je korjenje loše.
2014-04-11
Stani čoeće sa strane i promatraj raspad sistema.
Užiwaj u tome.
NE ISPRAWLJAJ KRIWE DRINE.
IZGUBIT ĆEŠ PUNO ENERGIJE , BIT ĆEŠ FRUSTRIRAN JER NIŠTA NISI POSTIGA ....A MOŠ SE ZAHEBAWAT I SPRDAT SWE ŽIWE OKOLO U ZDRAV MOZAK.
SMIJEH JE POKAZATELJ JAKO WISOKE RAZINE DUHOWNOSTI.
Užiwaj u tome.
NE ISPRAWLJAJ KRIWE DRINE.
IZGUBIT ĆEŠ PUNO ENERGIJE , BIT ĆEŠ FRUSTRIRAN JER NIŠTA NISI POSTIGA ....A MOŠ SE ZAHEBAWAT I SPRDAT SWE ŽIWE OKOLO U ZDRAV MOZAK.
SMIJEH JE POKAZATELJ JAKO WISOKE RAZINE DUHOWNOSTI.
2014-04-11
SAMO TRPAJ.
ZGAZI SWE.
ZGAZI SWE.
2014-04-11
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» T. Jakovina: Pod Trumpom je američka hegemonija umrla, već smo u novom svijetu
» U Hasanbegovićevoj Hrvatskoj za Tuđmana nema mjesta
» U mom srcu nema mjesta za ustaše
» Nakon Nazarbajeva nema mjesta za Ruse u Kazastanu
» Cviljanović : Za imigrante nema mjesta u Republici Srpskoj
» U Hasanbegovićevoj Hrvatskoj za Tuđmana nema mjesta
» U mom srcu nema mjesta za ustaše
» Nakon Nazarbajeva nema mjesta za Ruse u Kazastanu
» Cviljanović : Za imigrante nema mjesta u Republici Srpskoj
Page 2 of 3