Industrija šećera stopirala sva istraživanja koja bi povezala istu sa rastom tumora
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Industrija šećera stopirala sva istraživanja koja bi povezala istu sa rastom tumora
https://www.ucsf.edu/news/2017/11/409116/sugar-industry-suppressed-evidence-health-risks-sucrose?utm_source=ucsf_tw&utm_medium=tw&utm_campaign=2017_sugar_suppressed_evidence
Kermit-
2014-04-17
Re: Industrija šećera stopirala sva istraživanja koja bi povezala istu sa rastom tumora
ovo je jedna od većih razlika između ove generacije i prijašnjih..
dostupnost šećeru, prije je kocka šećera bila veliki dar, sad pola potrošačkih kolica su slatkiši, i koliko samo zauzimaju prostora u trgovini slatkiši, da ne spominjemo ostale proizvode u kojima je šećer, čovjek se dosta transformirao u ovoj generaciji a posljedice su već vidljive..
Re: Industrija šećera stopirala sva istraživanja koja bi povezala istu sa rastom tumora
med je istog kemijskog sastava kao i kristalni šećer, a za njega tvrdite da je zdrav7
znači li sad to da i med uzrokuje rak?
Nektar koji pčele skupljaju iz cvijeća glavni je izvor ugljikohidrata koje pčele pretvaraju u lako probavljivi slador - glukozu i fruktozu, koji je glavni sastojak meda.
Glavni sastojci meda jesu ugljikohidrati i oni čine 95-99% suhe tvari ovisno o vrsti.Sastav šećera u medu
Primjenom različitih znanstvenih metoda utvrđeno je da su šećeri u medu sastavljeni od:
1. monosaharida
- fruktoza ili levuloza - monosaharid je koji je vrlo sladak i dobro topljiv u vodi.
- glukoza - najrasprostranjeniji je monosaharid u prirodi
2. disaharida
Maltoza, turanoza, izomaltoza, saharoza, maltuloza, izomaltuloza, nigeroza, trehaloza, glutiloza, lami-narbioza, entibioza.
3. oligosaharida
Erloza, panoza, maltotrioza, kestoza, izomaltobioza, melecitoza, izopanoza.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Med
Guest- Guest
Sto su se secera uhvatli.
Uostalom, stalno mijenjaju.
Uostalom, stalno mijenjaju.
2014-04-12
Steviju koristite.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Eva_ wrote:Steviju koristite.
zašto?
koju enegretsku vrijednost ima stevija, šećer je izvor energije za tijelo, treba održavati temperaturu na 36.5°C cijeli dan 0/24, 365 dana u godini
da jedemo možda i karton koji nema nikakvu nutritivnu vrijednost?
jer gle čuda, tumor koristi istu hranu za svoj rast kao i tijelo, pa je onda naopakom logikom hrana štetna za zdravlje
Guest- Guest
Hrana je štetna za zdravlje. Treba postiti bar jednom mjesečno. Šećer je kratkotrajni izvor energije.
2017-03-21
Od secera samo med koristim i voce. Inace dnecni ritam mi je: jutro: bijeli caj+ pola limuna+med+1kivi
Podne posline rucka: 2 dl sirutke i palacinka s medom i kurkumom
Uzina saka usecerenog djmbira
Uvecer saka oraha
Koristim i bazen pulver
:D
Uvecer saka oraha
Koristim i bazen pulver
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Eva_ wrote:Hrana je štetna za zdravlje. Treba postiti bar jednom mjesečno. Šećer je kratkotrajni izvor energije.
bravo
Guest- Guest
Hvalamamin sin wrote:Eva_ wrote:Hrana je štetna za zdravlje. Treba postiti bar jednom mjesečno. Šećer je kratkotrajni izvor energije.
bravo
2017-03-21
med je dobar u malim količinama, šećer se kroz druge obroke previše unosi..
Paracelsus jednostavno..
Eh, to je problem..kic wrote:
med je dobar u malim količinama, šećer se kroz druge obroke previše unosi..
Paracelsus jednostavno..
Ima ga svuda, kao i soli.
2014-04-12
...alkemičar, astrolog, mistički filozof i okultist iz 15. stoljećakic wrote:Paracelsus jednostavno...
moderna medicina i doktori nemaju pojma
Guest- Guest
lead author Cristin E. Kearns, DDS, MBA
DDS - Doctor of Dental Surgery, academic degree for dentists
Dr. Kearns is an Assistant Professor at the University of California, San Francisco with a joint appointment in the Department of Preventive and Restorative Dental Sciences, Division of Oral Epidemiology and Dental Public Health and the Philip R. Lee Institute for Health Policy Studies.
http://profiles.ucsf.edu/cristin.couzens
zubarica tvrdi da šećer uzrokuje rak na temelju nekakvih podataka o istraživanjima od prije 50 godina
pametnom dosta
Guest- Guest
Americki nacin zivota....puno secera...nikakvo kretanje, gmo, kemija...
:
:
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
mamin sin wrote:...alkemičar, astrolog, mistički filozof i okultist iz 15. stoljećakic wrote:Paracelsus jednostavno...
šta misliš šta je Newton bio
unos šećera iz meda je, prema unosu šećera u drugim oblicima, posve zanemariv.mamin sin wrote:med je istog kemijskog sastava kao i kristalni šećer, a za njega tvrdite da je zdrav7
epikur37 wrote:Od secera samo med koristim i voce. Inace dnecni ritam mi je: jutro: bijeli caj+ pola limuna+med+1kivi
Uvecer saka oraha
Koristim i bazen pulver
šećerno bombardiranje :D
Guest- Guest
što se mene tiče, volim slatko, sva sreća što sam prirodno mršav pa se nevidi.. ali se vidi. ovo lito kada je završilo, imao sam škembu a izgubio mišićnu masu.. pa sam 20dana , nisam jeo slatko, svaki dan kardio ili teretana.. i tako sam otopio mast. .. pa kada sam sada "na masi" jedem slatko itd..
inače, šećeri se još dobijaju, - najviše iz peciva, kolača, bijelog kruha, čokolada, .. pa čak i krumpiri i manistra(tjestenina) nisu daleko, to je isto šećerna bomba.
kada sam 20dana bio na "djeti", 1 red čokolade dnevno, u 20dana pojeo samo 1 burek, 0 piza, 0 palačinki, 0peciva, 0 kolača, kruha vrlo malo, krumpire i manistru smanjio maksimalno..
mislim da ću opet tako od od početka 12 mjeseca , opet 20ak dana..
usput čovjek može preživjeti bez ugljikohidrata(šećera), pa koristi masti kao izvor energije, taj proces se zove ketoza
često se koristi u mršavljenju, čak i liječenju raznih bolestiju
što se tiče šećera i raka - mislim da nema nigdje poveznice, ali u svemu treba biti umjeren. najsigurnije vam je nešto trenirati i tako spržite extra par stotina kalorije(šećera) dnevno i tako ste mirni
inače, šećeri se još dobijaju, - najviše iz peciva, kolača, bijelog kruha, čokolada, .. pa čak i krumpiri i manistra(tjestenina) nisu daleko, to je isto šećerna bomba.
kada sam 20dana bio na "djeti", 1 red čokolade dnevno, u 20dana pojeo samo 1 burek, 0 piza, 0 palačinki, 0peciva, 0 kolača, kruha vrlo malo, krumpire i manistru smanjio maksimalno..
mislim da ću opet tako od od početka 12 mjeseca , opet 20ak dana..
usput čovjek može preživjeti bez ugljikohidrata(šećera), pa koristi masti kao izvor energije, taj proces se zove ketoza
često se koristi u mršavljenju, čak i liječenju raznih bolestiju
što se tiče šećera i raka - mislim da nema nigdje poveznice, ali u svemu treba biti umjeren. najsigurnije vam je nešto trenirati i tako spržite extra par stotina kalorije(šećera) dnevno i tako ste mirni
Guest- Guest
kic wrote:mamin sin wrote:...alkemičar, astrolog, mistički filozof i okultist iz 15. stoljećakic wrote:Paracelsus jednostavno...
šta misliš šta je Newton bio
bio je što god ti želiš da bude tebi
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Hrvatska na celu sa Plenkovicem stopirala
» Jedina koja će biti kažnjena je liječnica koja je pomogla Gabrijelu?
» ''Sraz dvije Hrvatske - jedne koja je virtualno-lažna nasuprot one druge koja radi i glasa''
» Ovakvim rastom BDP-a Hrvatska će dosegnuti više od 75 posto razvijenosti EU
» Eurostat:Hrvatska među tri države EU sa največim rastom industrijske proizvodnje
» Jedina koja će biti kažnjena je liječnica koja je pomogla Gabrijelu?
» ''Sraz dvije Hrvatske - jedne koja je virtualno-lažna nasuprot one druge koja radi i glasa''
» Ovakvim rastom BDP-a Hrvatska će dosegnuti više od 75 posto razvijenosti EU
» Eurostat:Hrvatska među tri države EU sa največim rastom industrijske proizvodnje
Page 1 of 3