Denkverbot
Page 16 of 50
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Re: Denkverbot
Opet se ne slažem s tobom.aben wrote:iskustvo je irelevantno, ali ako baš oćeš;mativka wrote:Sam čin kuhanja je čin volje za udovoljavanjem kako sebe tako i onih koji će to objedovati. Postoje razlike između iskustva i početnika. Nećeš valjda početniku prigovarati?aben wrote:ako kuvaš nekomu, valjda oćeš da mu odgovoro. ako si presolila, ne postoji nočin da ti to neko iskomunicira osim negativne povratne veze ili zatajenje bubrigov.mativka wrote:Naravski da ne poboljšava!aben wrote:
naravski da negativna veza poboljšava, to je notorno.
ako se ne trudiš radi komplimentov, nego zbog zajedništva koje uključuje zadovoljstvo članova, zoč unda klikneš 'jo to tako volin'? da mi to rečeš, jo bi ti reko 'unda i soma'
Ona izaziva frustracije.
Pa, i ja imam svoj inat :) Da je nejestivo, ja bih rekla: ja to baš tako volim :)
Upravo iz razloga jer nitko nije prepoznao trud i volju. Ono najmanje od čega kreće sve veliko :)
Prigovaranja mrzim.
Ja sam od onih koji kažu: ma sve je odlično, i da su obična pečena jaja, ja sretna :)
Uvijek pohvalim kuhara, kuharicu. Ipak je netko uložio trud u nešto....
Kuhanje nije samo kuhanje. Tu je i priprema, kuhanje, pranje posuda, pripremanje stola...a, ono što najviše mrzim je kada netko pojede nakon 5 minuta i digne se od stola. Nakon svega toga, pranje i čišćenje ostataka nakon osoba kojima je to bilo samo trpanje hrane u sebe.
Ja cijenim rad, trud....
irelevantno je jesu li to frigana jojo ili podlanica od tri kila, kuvarica je nešto dobro parićala ili ni. ratko mladić je isto uloži trud, znoš, je i njega cijeniš?
Jedno je na fini način udijeliti savjet, a drugo je prigovaranje.
Usporedba s Ratkom ti je promašena....on je htio izgladnjeti narod, a ne ga nahraniti. Dakle, razlika je u početnoj namjeri. Nije isto kao da ti skuham čaj i stavim u njega med, il stavim cijanid.
manje iskustva = više prigovaranja, više iskustva = manje prigovaranja. savjet = prigovaranje.
usporedba je na mistu, jer ti cijeniš trud, pa makar i u krivon smjeru. ako svi oko tebe muču i idu bez pogovora ča iskuvaš, kako uopće znoš da dobro kuvoš?
Prigovaranje nije rješenje. Samo savjetovanjem se može postići nešto više. A, to je velika razlika.
Ponavljam, postoje načini koji će djelovati u negativnom smjeru, a postoje načini koji će djelovati u pozitivnom.
Što misliš, koji će, prigovaranje ili savjetovanje?
Guest- Guest
opiši rozliku između savjetovanja i prigovaranja
2014-04-16
'kriste krolju, ovo je slono ko more!'- prigovaranje
'dušo, savjetujen ti da drugi put ne kuvoš u moru nego u vodi'- savjetovanje
2014-04-16
Savjetovanje ide u pozitivnom smjeru ohrabrivanja, pouke o greškama.aben wrote:opiši rozliku između savjetovanja i prigovaranja
Prigovaranje ide u smjeru napada na osobnost, koja ima za cilj obeshrabriti svaki daljnji pokušaj. Dakle, negativan smjer.
Guest- Guest
drugi put kad mi žena neto iskuvo, bogami ću joj reći
'svajetujen ti da ovo više nika ne ponoviš, osin ako si krenula naplotiti moje životno osiguranje'
'svajetujen ti da ovo više nika ne ponoviš, osin ako si krenula naplotiti moje životno osiguranje'
2014-04-16
Tako nekako.aben wrote:'kriste krolju, ovo je slono ko more!'- prigovaranje
Pouka je bitna...
Guest- Guest
mativka wrote:Savjetovanje ide u pozitivnom smjeru ohrabrivanja, pouke o greškama.aben wrote:opiši rozliku između savjetovanja i prigovaranja
Prigovaranje ide u smjeru napada na osobnost, koja ima za cilj obeshrabriti svaki daljnji pokušaj. Dakle, negativan smjer.
vako nekako,
'dušo, znun da si se trudila, ali ovo ča je ispalo je totalno nejestivo'
ili
'mišu, voli bi ovo poisti, ali stroh me je da ne završin na ispunpavanju u bolnici'
?
2014-04-16
Ne valja :)aben wrote:drugi put kad mi žena neto iskuvo, bogami ću joj reći
Trebaš reći, manje ovoga ili onoga...
Da joj je do tvog osiguranja vrlo brzo i efikasno se to riješi :)
(pa ti prigovaraj) :)
Guest- Guest
ako u svojoj kući čovik ne smi reći ča misli nego moro diplomatski okolišati, bolje uopće ni ne isti.
2014-04-16
Ma, ništa od tog tvog ne valja :)aben wrote:mativka wrote:Savjetovanje ide u pozitivnom smjeru ohrabrivanja, pouke o greškama.aben wrote:opiši rozliku između savjetovanja i prigovaranja
vako nekako,
'dušo, znun da si se trudila, ali ovo ča je ispalo je totalno nejestivo'
ili
'mišu, voli bi ovo poisti, ali stroh me je da ne završin na ispunpavanju u bolnici'
?
Ne pretjeruj.
Kažeš: ne mogu jesti, preslano mi je.
Ona će na to: A, slučajno sam nagnula i eto :)
Ti kažeš: gladan sam, jel ima što drugog?
Ona će: što želiš?
Ti: svejedno, samo da je jestivo :)
Guest- Guest
Što se buniš, pa ti si barem nezahtjevan ;)aben wrote:ako u svojoj kući čovik ne smi reći ča misli nego moro diplomatski okolišati, bolje uopće ni ne isti.
Guest- Guest
jo sun apsolutno nezahtjevan,mativka wrote:Što se buniš, pa ti si barem nezahtjevan ;)aben wrote:ako u svojoj kući čovik ne smi reći ča misli nego moro diplomatski okolišati, bolje uopće ni ne isti.
meni žena kuvo isključivo po svojoj vlastitoj odluci. ona zno da meni obed ni trpanje gorivog materijola krez grlo, nego energetsko-epistemiološko- gustativno-estetski događaj. sve manje od toga je neprihvatljivo.
sa ću provati nojti jenu sliku obeda, čekoj
2014-04-16
tako ili nikako
2014-04-16
Aaaaaaaaa,
ajme, evo i mene rastopilo :)
Ovo je romantika na kvadrat :)
(samo se nadam da i u tome nisi našao manu) :)
Ma, predivna gesta, makar bila hrana i nejestiva :)
Guest- Guest
to ni romantika, to su blitva i frigane srdele.mativka wrote:Aaaaaaaaa,
2014-04-16
Nije to samo postavljena hrana, to je hrana koja doista ispunjava, ne samo fizički već i hrani dušu :)aben wrote:to ni romantika, to su blitva i frigane srdele.mativka wrote:Aaaaaaaaa,
Guest- Guest
upravo tako.mativka wrote:Nije to samo postavljena hrana, to je hrana koja doista ispunjava, ne samo fizički već i hrani dušu :)aben wrote:to ni romantika, to su blitva i frigane srdele.mativka wrote:Aaaaaaaaa,
nema toga savjetovanja koje dovode do ovoga, to su konstantni prigovori jedini zaslužni
2014-04-16
malo gljedun te slikeA, blago tebi :)
ota je iz 2012, čini mi se,
jo uvika ponovljun ženi a ona se ne slože;
bili smo somi, siromasi, kuća stora, mrzla, a zima na otoku i nider nikoga, auto ujutro nekad upoli a nekad ne, ako daži nemo struje i slično,
naše daleko nojbolje godine
2014-04-16
Zar baš sve moraš pokvariti ?!aben wrote:upravo tako.mativka wrote:Nije to samo postavljena hrana, to je hrana koja doista ispunjava, ne samo fizički već i hrani dušu :)aben wrote:to ni romantika, to su blitva i frigane srdele.mativka wrote:Aaaaaaaaa,
nema toga savjetovanja koje dovode do ovoga, to su konstantni prigovori jedini zaslužni
Ispada da je sve učinjeno zbog psihičkog mobinga.
Ma, daj.
Uh, sada sam ljuta.
Guest- Guest
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Page 16 of 50