Montgomery: "Nečuveno da EU ne posreduje u konfliktu SRB i HR"
Page 1 of 1
Montgomery: "Nečuveno da EU ne posreduje u konfliktu SRB i HR"
"Nečuveno da EU ne posreduje u konfliktu SRB i HR"
Srbija i Hrvatska će dugo morati da se nose sa problemom velikog priliva izbeglica, izjavio je za N1 Vilijam Montgomeri, bivši ambasador SAD u Beogradu.
Izvor: Tanjug četvrtak, 24.09.2015. | 21:29
Osim toga, Montgomeri je istakao i da je pesimista po pitanju razrešenja krize. On je ocenio i da granice neće biti onoliko otvorene kako je u početku obećano.
Prema njegovim rečima i jedni i drugi su žrtve, a zbog uskih grla koja su stvorena, obe države su pod velikim pritiskom izbeglica, zbog čega su započeli međusobni konflikt.
"Ono što je potpuno nečuveno je to što se za ovih šest dana niko iz Evropske unije nije javno obratio i rekao, zaustavite to. Niko nije pokušao da posreduje. Niko se nije potrudio da kaže, ne brinite, oni ne moraju da ostanu kod vas, pomoći ćemo vam da ih izvedete iz zemlje“, smatra Montgomeri.
„Potpuni nedostatak liderstva od strane Evropske unije“, ocenio je bivši američki amabasador.
Srbija i Hrvatska će dugo morati da se nose sa problemom velikog priliva izbeglica, izjavio je za N1 Vilijam Montgomeri, bivši ambasador SAD u Beogradu.
Osim toga, Montgomeri je istakao i da je pesimista po pitanju razrešenja krize. On je ocenio i da granice neće biti onoliko otvorene kako je u početku obećano.
Prema njegovim rečima i jedni i drugi su žrtve, a zbog uskih grla koja su stvorena, obe države su pod velikim pritiskom izbeglica, zbog čega su započeli međusobni konflikt.
"Ono što je potpuno nečuveno je to što se za ovih šest dana niko iz Evropske unije nije javno obratio i rekao, zaustavite to. Niko nije pokušao da posreduje. Niko se nije potrudio da kaže, ne brinite, oni ne moraju da ostanu kod vas, pomoći ćemo vam da ih izvedete iz zemlje“, smatra Montgomeri.
„Potpuni nedostatak liderstva od strane Evropske unije“, ocenio je bivši američki amabasador.
Last edited by Ero on 24/9/2015, 23:18; edited 1 time in total
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Re: Montgomery: "Nečuveno da EU ne posreduje u konfliktu SRB i HR"
Nežele sa debilima imat posla ....samo će počet wračat izbjeglice i to je to.
Onda se lijepo hebite sa njima i riješen problem.
Onda se lijepo hebite sa njima i riješen problem.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Rekli bi oni nešto, ali nisu dobili dozvolu.
crvenkasti-
2014-04-17
šta zna Mongomeri pa šaraj brate hahahah jedvam čekam zarvu iz Pešte, Beča i EmoneEro wrote:"Nečuveno da EU ne posreduje u konfliktu SRB i HR"
Kermit-
2014-04-17
To 'šaraj brate' je iz onog glupog rasističkog vica iz Južnoafričke republike.
crvenkasti-
2014-04-17
Došao Jozo u CapeTown (Južna Afrika). Dosadno mu, ne pozna nikoga, ajd ide on u kino. Pita on prvog prolaznika:
- Molim vas gdje je kino?
A na to će njemu prolaznik:
- Ti mora da si novi ovdje.
- Da, jesam, zašto?
- Pa kod nas imaš kino na svakom uglu.
Produži Jozo i stvarno, na prvom uglu kino. Dođe na blagajnu i kaže:
- Molim vas jedna karta za parter.
Na to će njemu blagajnica:
- Da, zašto?
- Pa kod nas ti bjelci sjede na balkonu, a crnci u parteru.
Kupi Jozo kartu, sjedne fino na balkon, krene film, ali usred filma potjera ga pišati. Pita on čovjeka do sebe:
- Molim vas gdje je WC?
- Ti mora da si novi ovjde.
- Zašto?
- Kod nas, kad ti se piša, samo dođeš do ruba balkona i pišaš po crncima.
Misli Jozo, ajd ako je tako nema mi druge. Došao do ruba balkona, otkopčao šlic i počeo pišati. Na to će jedna crnčuga odozdo:
- Ti mora da si novi ovdje!
- Jesam, ali zašto?
- Pa šaraj malo, šaraj!
- Da, jesam, zašto?
- Da, zašto?
Kupi Jozo kartu, sjedne fino na balkon, krene film, ali usred filma potjera ga pišati. Pita on čovjeka do sebe:
- Molim vas gdje je WC?
- Zašto?
Misli Jozo, ajd ako je tako nema mi druge. Došao do ruba balkona, otkopčao šlic i počeo pišati. Na to će jedna crnčuga odozdo:
- Jesam, ali zašto?
- Pa šaraj malo, šaraj!
Kermit-
2014-04-17
Danima sam ovdje pisao da Srbija griješi što ne zatvara granicu sa Makedonijom, ali mene itako nitko ne čuje... i uglavnom pogrešno razumije.
Sad se im može desiti da većinu izbjeglica dobije natrag. Doduše uz hummanitarnu pomoć europskih narikača...
Da sam ja na mjestu Milanovića onda bih zasigurno zatvorio granice. Do daljnjeg, dok god se tok izbjeglica ne zaustavi.
Ovo što sad gledate je sitnica. Na redu je desetak milijuna izbjeglica i "izbjeglica".
Tko će to da primi? Plati? Ne vidim nikoga tko je spreman to učiniti.
Sad se im može desiti da većinu izbjeglica dobije natrag. Doduše uz hummanitarnu pomoć europskih narikača...
Da sam ja na mjestu Milanovića onda bih zasigurno zatvorio granice. Do daljnjeg, dok god se tok izbjeglica ne zaustavi.
Ovo što sad gledate je sitnica. Na redu je desetak milijuna izbjeglica i "izbjeglica".
Tko će to da primi? Plati? Ne vidim nikoga tko je spreman to učiniti.
2014-04-23
Ero wrote:Danima sam ovdje pisao da Srbija griješi što ne zatvara granicu sa Makedonijom, ali mene itako nitko ne čuje...
Trebao si staviti drugi font i boldati.
crvenkasti-
2014-04-17
asilovski wrote:Došao Jozo u CapeTown (Južna Afrika). Dosadno mu, ne pozna nikoga, ajd ide on u kino. Pita on prvog prolaznika:
- Da, jesam, zašto?
- Da, zašto?
- Molim vas gdje je WC?
- Zašto?
- Jesam, ali zašto?
- Pa šaraj malo, šaraj!
A da malo šaram, brate?crvenkasti wrote:Ero wrote:Danima sam ovdje pisao da Srbija griješi što ne zatvara granicu sa Makedonijom, ali mene itako nitko ne čuje...
Trebao si staviti drugi font i boldati.
2014-04-23
Ero wrote:Danima sam ovdje pisao da Srbija griješi što ne zatvara granicu sa Makedonijom, ali mene itako nitko ne čuje... i uglavnom pogrešno razumije.
Znači li to da si neshvaćen.
Di si to pisao, nije teni bilo par dana, pomislio sam da si na hadjiluk poša
ili da si na granici, pomažeš izbjeglicama.
Zašto si tako odbojan prema njima , pa i ti si ratna izbjeglica. Još uvije.
Sebi uzimaš prava koja njima uskraćuješ.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Page 1 of 1