Markić i Batarelo opet izgubili od Indexa, katolibani nisu uspjeli zabraniti humor
Page 1 of 1
Markić i Batarelo opet izgubili od Indexa, katolibani nisu uspjeli zabraniti humor
FUNDAMENTALISTI iz Vigilarea, U ime obitelji, Studentskog katoličkog centra Palma, Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti - blaženi Alojzije Stepinac te Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika izgubili su još jedan sudski proces s Indexom. Županijski sud u Zagrebu presudio je da Index nije diskriminirao katolike, kako su tvrdile ove radikalne katoličke udruge.
U tužbi su navodili da je Index svojim člancima diskriminirao i uznemiravao katolike te im doveo u pitanje pravo da javno očituju svoju vjeru, kao i da su zbog naših tekstova osjećali strah i neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje. U zemlji u kojoj se 86 posto stanovnika izjašnjava katolicima, ovi turbokatolici pronašli su okruženje u kojem su se plašili.
No, sud im nije povjerovao. Kao što im ne bi povjerovala ni jedna razumna osoba.
Naime, ovo je suđenje bilo iznimno opasno za novinarske slobode u Hrvatskoj. Njime su ekstremne katoličke udruge na mala vrata pokušale u hrvatsku pravnu praksu uvesti osudu blasfemije i zabraniti i samo kritičko razmišljanje o praksama katoličke crkve. No, nije im uspjelo zahvaljujući i Indexovoj odvjetnici Vanji Jurić, koja se iznimno angažirala na ovom kompleksnom slučaju. Kao što im nije uspjelo ni na Vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva, pred Vijećem za elektroničke medije, kod Pučke pravobraniteljice, niti na prekršajnom sudu gdje su tražili gašenje Indexa
.http://www.index.hr/vijesti/clanak/markic-i-batarelo-opet-izgubili-od-indexa-katolibani-nisu-uspjeli-zabraniti-humor/1005715.aspx
U tužbi su navodili da je Index svojim člancima diskriminirao i uznemiravao katolike te im doveo u pitanje pravo da javno očituju svoju vjeru, kao i da su zbog naših tekstova osjećali strah i neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje. U zemlji u kojoj se 86 posto stanovnika izjašnjava katolicima, ovi turbokatolici pronašli su okruženje u kojem su se plašili.
No, sud im nije povjerovao. Kao što im ne bi povjerovala ni jedna razumna osoba.
Naime, ovo je suđenje bilo iznimno opasno za novinarske slobode u Hrvatskoj. Njime su ekstremne katoličke udruge na mala vrata pokušale u hrvatsku pravnu praksu uvesti osudu blasfemije i zabraniti i samo kritičko razmišljanje o praksama katoličke crkve. No, nije im uspjelo zahvaljujući i Indexovoj odvjetnici Vanji Jurić, koja se iznimno angažirala na ovom kompleksnom slučaju. Kao što im nije uspjelo ni na Vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva, pred Vijećem za elektroničke medije, kod Pučke pravobraniteljice, niti na prekršajnom sudu gdje su tražili gašenje Indexa
.http://www.index.hr/vijesti/clanak/markic-i-batarelo-opet-izgubili-od-indexa-katolibani-nisu-uspjeli-zabraniti-humor/1005715.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Markić i Batarelo opet izgubili od Indexa, katolibani nisu uspjeli zabraniti humor
jos jedna pobjeda zdrava razuma
2014-04-12
Re: Markić i Batarelo opet izgubili od Indexa, katolibani nisu uspjeli zabraniti humor
Jel tebe napastvovao neki svećenik dok si kao mali ministrirao u gospe o zdravlja ili koja je tvoja priča zapravo...
debotoijusto wrote:
jos jedna pobjeda
narkomančine i kriminalca koji sve ćešće pada u kokainsku psihozu ko i maminjo, u biti mirror image istoga
Totenkopf wrote:Jel tebe napastvovao neki svećenik dok si kao mali ministrirao u gospe o zdravlja ili koja je tvoja priča zapravo...
gospe od zdravlja je za pickice isao sam u svetog kriza u varosu , naravno da se "diran dicu" nije slucajno naslonio na mene vec odrastao i skuzio igru , tamo s 12-13
2014-04-12
nego kažeš osuđeni kriminalac i pronevjeritelj, usto šovinisti i ženomrzac te narkoman je zaštitnik morala u ovoj zemlji kojeg ugrožavaju markićka i vice batarelo
pričaj mi malo o tome
pričaj mi malo o tome
debotoijusto wrote:Totenkopf wrote:Jel tebe napastvovao neki svećenik dok si kao mali ministrirao u gospe o zdravlja ili koja je tvoja priča zapravo...
gospe od zdravlja je za pickice isao sam u svetog kriza u varosu , naravno da se "diran dicu" nije slucajno naslonio na mene vec odrastao i skuzio igru , tamo s 12-13
a, traume iz djetinjstva, tjah oće to...
jebiga ja nisam išao na vjeronauk mi smo u školi imali marksizam...
marcellus wrote:debotoijusto wrote:Totenkopf wrote:Jel tebe napastvovao neki svećenik dok si kao mali ministrirao u gospe o zdravlja ili koja je tvoja priča zapravo...
a, traume iz djetinjstva, tjah oće to...
jebiga ja nisam išao na vjeronauk mi smo u školi imali marksizam...
bjez sotono od krstene duse
mark. je isto vjeronauk , oni u cilindru s monoklom a ovi drugi u haljinama
2014-04-12
Inace ovi iz obitelji batarelo(selo lucane kod sinja) su mahom komunisti bili..ovaj vice je jedinka odnosno njegov otac...koji je emigrirao u australiju dok je ovaj vice bio mali klinac..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:Inace ovi iz obitelji batarelo(selo lucane kod sinja) su mahom komunisti bili..ovaj vice je jedinka odnosno njegov otac...koji je emigrirao u australiju dok je ovaj vice bio mali klinac..
sto nisu tamo srbi ?
2014-04-12
Similar topics
» Alternativci s ljevice: Humor je opasan za režim i treba ga zabraniti
» Batarelo "ne može spavati i dobio je vrućicu" kad je čuo da Kujundžić ne želi zabraniti pobačaj
» jos malo branitelja , ovaj put humor jer nisu nasi
» Stranci još nisu uspjeli sastaviti srpsku Vladu
» Desničari nisu uspjeli srušiti ljevičare na regionalnim izborima u Italiji
» Batarelo "ne može spavati i dobio je vrućicu" kad je čuo da Kujundžić ne želi zabraniti pobačaj
» jos malo branitelja , ovaj put humor jer nisu nasi
» Stranci još nisu uspjeli sastaviti srpsku Vladu
» Desničari nisu uspjeli srušiti ljevičare na regionalnim izborima u Italiji
Page 1 of 1