Car i Sultan dogovorili podjelu
Page 1 of 1
Car i Sultan dogovorili podjelu
SVE NAVODNO BEZ ZNANJA AMERIKANACA: Srbijanski Ekspres tvrdi da je podjela BiH gotova stvar
Srbijanski tjednik Ekspres u svom posljednjem broju najavljuje “konačan dogovor” između Erdogana i Putina oko uređenja BiH. EU se ne spominje. SAD se ne spominje. A još manje se spominju građani BIH. Mi smo nešto kao raja. Nešt što se i ne pita.
Ekspres, inače tjednik blizak SNS-u Aleksandra Vučića na naslovnoj strani piše kako su se predsjednik Turkse Reyyep Tayip Erdogan i predsjednik Rusije Vladimir Putin dogovorili oko “podjele Bosne na dva dijela”. Kako sugerira Ekspres, podjela bi se izbršila po entitetskoj liniji.
Posebno je zanimljivo predviđanje Ekspresa koje se tiče jedinog dijela BiH koji je još uvijek koliko-toliko multietničan – Središnje Bosne. Autor ne spominje da se radi o dijelu BIH koji se optužuje za UZP. U kojem je došlo do “etničkog čišćenja”. Ne postavlja pitanje kako su UZP dijelovi BIH koji su bili pod HRHB danas multietnički a teritorij “multietničke” ABIH danas monoetničan?
Shvaćajući ovu činjenicu, Ekspres smatra da će se “prepreka” Središnje Bosne jednostavno riješiti “isporučivanjem” bošnjačkom dijelu, dok bi Hrvati onda bili prisiljeni zadovoljiti se ostacima, odnosno onim što već imaju – Zapadnoj Hercegovini i dijelu Posavine. Tako bi Hrvati Bošnjacima isporučili i gradove koje su u ratu obranili . Recimo Jajce.
Iako je malo vjerojatno da Ekspres raspolaže pouzdanim informacijama, činjenica da se uopće bavi pitanjem podjele Bosne govori o interesima Srbije, pa i Rusije.
http://poskok.info/wp/tenzije-srbijanski-ekspres-predvida-podjelu-bih/
.....................
pošteno.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Car i Sultan dogovorili podjelu
iskreno mislim da je Srbija u takvom stanju da bi bankrotirala ako bi dodala RS u sebe :))
pa mi ne bi podnijeli da Hercegovinu dodamo isto..
kic wrote:
iskreno mislim da je Srbija u takvom stanju da bi bankrotirala ako bi dodala RS u sebe :))
zašto? bolji biznis imaju nego mi. sve nešto ''uvoz-izvoz-proizvodnja''! samodostatni 100%. još bi nam popravili prosjek. apsolutno sam za pripajanje hrvatske ''zajednice'' herceg-bosne matici hrvatskoj.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Ta da hercegovina je danas prosperitetnija nego slavonuja....
2015-08-06
epikur37 wrote:Ta da hercegovina je danas prosperitetnija nego slavonuja....
samo na smilju hercegovci zarađuju k'o mutavi. slavonci izgleda postali debilana. pogle onog asilovskog ... pa jebote koja je to plačipička ....
2017-10-12
Samo kmece....pogle hercegbosance :)
2015-08-06
epikur37 wrote:Samo kmece....pogle hercegbosance :)
delati kompa, samo delati .....
2017-10-12
Kavran wrote:kic wrote:
zašto? bolji biznis imaju nego mi. sve nešto ''uvoz-izvoz-proizvodnja''! samodostatni 100%. još bi nam popravili prosjek. apsolutno sam za pripajanje hrvatske ''zajednice'' herceg-bosne matici hrvatskoj.
yoda je već X puta pisao zašto baš HB ne bi odgovaralo pripojenje :))
pripajanje košta, kao prvo na površinu isplivava sigurnosna napetost jer imaš jednu nezanemarivu veliku populaciju - Muslimane koji to neće lako primiti, dakle policija i vojska će morati šetati gore-dole, bilo sukoba i incidenata ili ne bilo, a to košta, druga stvar je što RS nije teritorijalno spojena sama sa sobom, i to im može predstavljati veliki logistički problem, jednostavno iako i samo okružuju, u okruženju su, ako se podigne napetost i sukobi krenu, ekonomija pati, RS i Srbija dišu na škrge, a nisam ni počeo pričati o tome koliko spajanje institucija košta..
nevjerujem da Srbiji odgovara da se BIH rastrančira, da se Srpska pripoji, pa da dobiju hrpu tereta i sirotinje.
Što se Hrvatske tiče Hercegovina i Posavina moraju ostati preko granice -sve je jeftinije..... u Posušju je svadbarska stolica duplo jeftinija nego s ove strane granice
Što se Hrvatske tiče Hercegovina i Posavina moraju ostati preko granice -sve je jeftinije..... u Posušju je svadbarska stolica duplo jeftinija nego s ove strane granice
orion- Posts : 2287
2017-06-06
Erini.Leviathan2 wrote:epijevi snovi o trecem entitetu :D
Epi ima smisleniju ideju.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Regoč-
2015-08-21
Similar topics
» Komšić je Bogom dan za raspad i podjelu BiH
» I Rusija podržala podjelu kosova