čardak način uštede u zdravstvu
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: čardak način uštede u zdravstvu
kako?Noor wrote:kradeš, kradeš..i te kako kradeš, uhljebeaben wrote:jo ne kraden od države nego vraćan ukradeno, s kamatom.veber wrote:
a, ti se ponašaš socijalistički. kradeš državu i stalno jamraš. sve vas na goli otok i radi drobljenik.
borami, jo svaki put dobijin račun kad mi automehaničar pomože, ka mi zubor pomože, ka mi bilo ki pomože.Noor wrote:ne, za POMOĆ se ne traži niti očekuje ništa.aben wrote:nego? dionice? zloto?Noor wrote:a svašta, ako nekome pomažeš, ne tražiš novceaben wrote:koja je logika iza zabrane doktorima da pomožu ljudima van javne ustanove?veber wrote:
u biti i je.
samo što doktorima treba zabraniti da rade u javnoj i privatnoj ustanovi. biraj, nemreš sjedit na dva stolca.
jedan radnik iz firme otišao okultistu za naočale i naručili ga za 6mj. ali mu je doktor rekao da za 500kn kod njega za tri dana dobije naočale.
o nekim bitnijim stvarima da ne pričam. ono imaš rak a ovi te za 6mj naruče na mr
2014-04-16
ne miješaj seLeviathan2 wrote:kako?Noor wrote:kradeš, kradeš..i te kako kradeš, uhljebeaben wrote:jo ne kraden od države nego vraćan ukradeno, s kamatom.veber wrote:
a, ti se ponašaš socijalistički. kradeš državu i stalno jamraš. sve vas na goli otok i radi drobljenik.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
ova ide u stiki gore ;Daben wrote:nego? dionice? zloto?Noor wrote:a svašta, ako nekome pomažeš, ne tražiš novceaben wrote:koja je logika iza zabrane doktorima da pomožu ljudima van javne ustanove?veber wrote:u biti i je.maggie13 wrote:Zdravstvo nam je jos i dobro jos. Sto ce da bude.
samo što doktorima treba zabraniti da rade u javnoj i privatnoj ustanovi. biraj, nemreš sjedit na dva stolca.
jedan radnik iz firme otišao okultistu za naočale i naručili ga za 6mj. ali mu je doktor rekao da za 500kn kod njega za tri dana dobije naočale.
o nekim bitnijim stvarima da ne pričam. ono imaš rak a ovi te za 6mj naruče na mr
automehaničar ti ne pomaže, nego radi i zarađuje na tebi. tako i zubar...jer da ne zarađuje ne bi ti izdao taj račun.aben wrote:borami, jo svaki put dobijin račun kad mi automehaničar pomože, ka mi zubor pomože, ka mi bilo ki pomože.Noor wrote:ne, za POMOĆ se ne traži niti očekuje ništa.aben wrote:nego? dionice? zloto?Noor wrote:a svašta, ako nekome pomažeš, ne tražiš novceaben wrote:
koja je logika iza zabrane doktorima da pomožu ljudima van javne ustanove?
2017-10-06
vidi, mene ni briga kako se moj automehaničar osićo, ali znun da mi svaki put pomogne. naime, nešto lupka u motoru, un dojde i pomogne mi. više ne lupko. zaboli me zub, i moja zubarica mi pomogne.Noor wrote:automehaničar ti ne pomaže, nego radi i zarađuje na tebi. tako i zubar...jer da ne zarađuje ne bi ti izdao taj račun.aben wrote:borami, jo svaki put dobijin račun kad mi automehaničar pomože, ka mi zubor pomože, ka mi bilo ki pomože.Noor wrote:ne, za POMOĆ se ne traži niti očekuje ništa.aben wrote:nego? dionice? zloto?Noor wrote:
a svašta, ako nekome pomažeš, ne tražiš novce
2014-04-16
i isprazne novčanik, bar djelomično, ovisno o računu i u njega ukalkuliranoj zaradi.aben wrote:vidi, mene ni briga kako se moj automehaničar osićo, ali znun da mi svaki put pomogne. naime, nešto lupka u motoru, un dojde i pomogne mi. više ne lupko. zaboli me zub, i moja zubarica mi pomogne.Noor wrote:automehaničar ti ne pomaže, nego radi i zarađuje na tebi. tako i zubar...jer da ne zarađuje ne bi ti izdao taj račun.aben wrote:borami, jo svaki put dobijin račun kad mi automehaničar pomože, ka mi zubor pomože, ka mi bilo ki pomože.Noor wrote:ne, za POMOĆ se ne traži niti očekuje ništa.aben wrote:
nego? dionice? zloto?
2017-10-06
i treba bitiLeviathan2 wrote:ni doktor ne pomaze dzaba, placen je za pomoc
Trinity-
2014-04-17
kad ti neko krene pomoći muhte,Leviathan2 wrote:ni doktor ne pomaze dzaba, placen je za pomoc
biži ća dok još moreš:)
2014-04-16
e, tako rezonira pravi uhljeb.aben wrote:kad ti neko krene pomoći muhte,Leviathan2 wrote:ni doktor ne pomaze dzaba, placen je za pomoc
2017-10-06
uhljebi u pravilu imaju dobar ekonomski instinkt, uz dobru vezu, naravski.Noor wrote:e, tako rezonira pravi uhljeb.aben wrote:kad ti neko krene pomoći muhte,Leviathan2 wrote:ni doktor ne pomaze dzaba, placen je za pomoc
2014-04-16
ne mora biti, ima dvije vrste pomoci, prva je rasirena u uglavnom se svodi na neki vid koristi, i imas drugu vrst pomoci koja se realizira iz srca,aben wrote:kad ti neko krene pomoći muhte,Leviathan2 wrote:ni doktor ne pomaze dzaba, placen je za pomoc
ta druga je iskonski instikt prema svojoj vrsti dok je prva proizvod takozvanog razuma
uhljebi u pravilu imaju dobar ekonomski instinkt, uz dobru vezu, naravski.Noor wrote:e, tako rezonira pravi uhljeb.aben wrote:kad ti neko krene pomoći muhte,Leviathan2 wrote:ni doktor ne pomaze dzaba, placen je za pomoc
2014-04-16
Uhljebi su plaćeni da pomažu besplatno.aben wrote:uhljebi u pravilu imaju dobar ekonomski instinkt, uz dobru vezu, naravski.Noor wrote:e, tako rezonira pravi uhljeb.aben wrote:kad ti neko krene pomoći muhte,Leviathan2 wrote:ni doktor ne pomaze dzaba, placen je za pomoc
Trinity-
2014-04-17
ja sam anticardak antiuhljeb antidrzavist
sve sto nije u skladu s mojim moralnim postavkama smatram nedostojnim da ima uticaj na moj zivot
sve sto nije u skladu s mojim moralnim postavkama smatram nedostojnim da ima uticaj na moj zivot
je, ču sun za to drugu vrstu, u bajkami i viteškin romanima.Leviathan2 wrote:ne mora biti, ima dvije vrste pomoci, prva je rasirena u uglavnom se svodi na neki vid koristi, i imas drugu vrst pomoci koja se realizira iz srca,aben wrote:kad ti neko krene pomoći muhte,Leviathan2 wrote:ni doktor ne pomaze dzaba, placen je za pomoc
ta druga je iskonski instikt prema svojoj vrsti dok je prva proizvod takozvanog razuma
2014-04-16
al ako nesto ushicare usput nije zgoreg :DTriny wrote:Uhljebi su plaćeni da pomažu besplatno.aben wrote:uhljebi u pravilu imaju dobar ekonomski instinkt, uz dobru vezu, naravski.Noor wrote:e, tako rezonira pravi uhljeb.aben wrote:kad ti neko krene pomoći muhte,Leviathan2 wrote:ni doktor ne pomaze dzaba, placen je za pomoc
tebi, kao pravom uhljebu ide to i bez dobre veze...ti si čisti talent :)aben wrote:uhljebi u pravilu imaju dobar ekonomski instinkt, uz dobru vezu, naravski.Noor wrote:e, tako rezonira pravi uhljeb.aben wrote:kad ti neko krene pomoći muhte,Leviathan2 wrote:ni doktor ne pomaze dzaba, placen je za pomoc
triniti, moroš se uhljebiti nider, ej, koja je to pisma od života :))Triny wrote:Uhljebi su plaćeni da pomažu besplatno. :):aben wrote:uhljebi u pravilu imaju dobar ekonomski instinkt, uz dobru vezu, naravski.Noor wrote:e, tako rezonira pravi uhljeb.aben wrote:kad ti neko krene pomoći muhte,Leviathan2 wrote:ni doktor ne pomaze dzaba, placen je za pomoc
2014-04-16
ti si i antipoduzetnik :)Leviathan2 wrote:ja sam anticardak antiuhljeb antidrzavist
Trinity-
2014-04-17
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Sve bolje stanje u zdravstvu RH-a
» Ustvrdila je da to za Holding znači velike uštede, a za radnike veće isplate
» Služba Ministarstva poljoprivrede zbog uštede promijenila prostor; sad najam plaćaju 1,25 milijuna, umjesto 340.000 kn
» HDZ oštro protiv dizanja participacije u zdravstvu i planira spuštanje PDV-a i poreza na dobit
» Hrvatskom zdravstvu prijeti kolaps! Nedostaje 7 milijardi kuna, a Vlada šuti o tome.
» Ustvrdila je da to za Holding znači velike uštede, a za radnike veće isplate
» Služba Ministarstva poljoprivrede zbog uštede promijenila prostor; sad najam plaćaju 1,25 milijuna, umjesto 340.000 kn
» HDZ oštro protiv dizanja participacije u zdravstvu i planira spuštanje PDV-a i poreza na dobit
» Hrvatskom zdravstvu prijeti kolaps! Nedostaje 7 milijardi kuna, a Vlada šuti o tome.
Page 3 of 7