Po svim zakonima fizike naš Svemir ne bi trebao postojati
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Po onome što znanstvenici znaju, naš svemir uopće ne bi trebao postojati.
Najbolji znanstvenici svijeta muče se otkriti zašto naš svemir nije uništio sam sebe čim je nastao. Jer upravo je to ono što se, po poznatim zakonima fizike, trebalo dogoditi, piše The Independent.
Rezultati ne odgovaraju znanstvenom modelu
Po standardnom znanstvenom modelu, na početku svemira postojala je jednaka količina materije i antimaterije. Problem je u tome što bi u tom slučaju one u potpunosti uništile jedna drugu, te ne bi ostalo ništa od materije koja nas danas okružuje.
“Sva naša promatranja prikazala su potpunu simetriju između materije i antimaterije, zbog čega svemir zapravo ne bi trebao postojati”, objasnio je Christian Smorra, autor novog istraživanja provedenog u CERN-u.
“Negdje mora doći do asimetrije, ali mi jednostavno ne možemo pronaći razliku.”
Jedan od posljednjih prijedloga je da materija i antimaterija imaju različit magnetizam. No istraživanja su pokazala i da su po tome identične.
Studija koju je proveo dr. Smorra krenula je s mjerenjem antiprotona kako bi otkrila po čemu se razlikuju od protona koji nas okružuju. Izmjerili su magnetizam antiprotona detaljnije nego ikad prije, te su na svoje iznenađenje otkrili kako materija i antimaterija djeluju apsolutno simetrično.
http://net.hr/danas/znanost/svemir-se-po-svim-zakonima-fizike-trebao-samounistiti-zasto-se-to-ipak-nije-dogodilo-znanstvenici-imaju-par-teorija/
Last edited by mamin sin on 27/10/2017, 16:59; edited 1 time in total
Guest- Guest
Re: Po svim zakonima fizike naš Svemir ne bi trebao postojati
mamin sin wrote:
Po standardnom znanstvenom modelu
prerano je za napuštanje modela, mislim da se pomoću tamne materije može još puno toga objasniti
Guest- Guest
Može,pomoću tamne materije i tamne energije ...al nemamo pojma što je to.mamin sin wrote:mamin sin wrote:
Po standardnom znanstvenom modelu
prerano je za napuštanje modela, mislim da se pomoću tamne materije može još puno toga objasniti
Jedni su si zmislili Boga drugi tamnu materiju i tamnu energiju..nekaj mora bit jer ovo kaj vidimo je a nebi trebalo bit.
Zašto je nebo crno po noći?
2014-12-30
veber wrote:Zašto je nebo crno po noći?
zato što mrežnica ljudskog oka nije dovoljno osjetljiva da bi mogla davati sliku u uvjetima niskog intenziteta svijetlosti, a i način na koji centri za vid u ljudskom mozgu interpretiraju impulse u tim uvjetima
očito je bolja evolucijska prilagodba ne vidjeti ništa nego da imaš šum i da ti se priviđa
Guest- Guest
Dedalos pišeš gluposti, bolje guglaj. Da ti uštedim tipkanje, vidimo početak svemira.
2014-12-30
ovisi kakvo pitanje misliš. ako misliš na nebo iznad zagreba ili većih gradova,.crno je..veber wrote:Zašto je nebo crno po noći?
ako misliš na nebo iznad sahare gdje nema ometanja gradskom rasvjetom,ili vanka negdje u svemiru.. puno je zvijeda, iako i dalje tamno. zašto je "tamno", radi širenja svemira,
Guest- Guest
veber wrote:Dedalos pišeš gluposti, bolje guglaj. Da ti uštedim tipkanje, vidimo početak svemira.
što su gluposti?
zar je ljudsko oko je savršen mjerni instrument za stvaranje slike, pa jedino moguće objašnjenje je nekakav misterij univerzuma?
pitanje je kakav je mjerni uređaj koji vidi crno, zašto senzor tako reagira, odnosno software koji interpretira input
zašto su gotovo sva mjerenja u znanosti i industriji relativna, u odnosu na neki strogo definirani etalon poput metra ili kilograma... ?
uzmi neki senzor za svjetlost koji ima definirane parametre te snjim gledaj nebo noću, pa onda izvlači zaključke
no tad nebo neće biti crno
Guest- Guest
Ak se ne uništi sam, uništit će ga nekaj kaj je jednako beskonačno ka i svemir. Samo što za svemir nismo sigurnimamin sin wrote:
Po onome što znanstvenici znaju, naš svemir uopće ne bi trebao postojati.
Najbolji znanstvenici svijeta muče se otkriti zašto naš svemir nije uništio sam sebe čim je nastao. Jer upravo je to ono što se, po poznatim zakonima fizike, trebalo dogoditi, piše The Independent.
Dedalos i yoda preskočili fiziku i živi su dokaz da bez predznanja ni gugl ne pomaže. ako se ne varam, sir Conan Doyle je prvi definirao zašto je svemir crn.
2014-12-30
pa svemir se širi. širenjem svemira, svjetlost iz zvijezda koje su sijale na početku, se nalazi toliko daleko , da se događa pomak u crveno.. red shift.. svijetlost više nije vidljiva u našem spektru(mi vidimo manji dio spektra) nego je "red-shiftet" u infracrvenom spektru, kojeg mi nevidimo, nego je on nama crnveber wrote:Dedalos i yoda preskočili fiziku i živi su dokaz da bez predznanja ni gugl ne pomaže. ako se ne varam, sir Conan Doyle je prvi definirao zašto je svemir crn.
ili ti pojasni svoje objašnjenje
Guest- Guest
evo malo sam i googla
It's this combination of two facts:
the Universe has only been around for a finite amount of time,
and that we can only see light in the visible part of the spectrum,
that makes the night sky dark. In fact, the only reason we're well-adapted to see the light that we do in the sky is because our sunlight is in the thousands of Kelvin range, and hence so is what we see: the stars, galaxies, and objects that reflect our own Sun's light. If instead we could see in the single digits of the Kelvin range, the entire sky would be bright. In some sense, our limited human senses are what compelled us to explore the Universe in the first place!
.-. . . .. dakle i svemir i nije baš "black", samo zbog širenja svemira i starosti i našeg ograničenog oka, mi vidimo samo "vidljivu svjetlost" svemira.. nevidimo infracrveno, mikrovalove itd..
da kojim slučajem imamo oko koje vidi recimo mikrovalove, onda bi nam sve blještilo.
....
dakle svemir je crn samo u našem "vidljivom spektru" , u ostalim "bojama" koje ljudi nevidi, ono blješti..
It's this combination of two facts:
the Universe has only been around for a finite amount of time,
and that we can only see light in the visible part of the spectrum,
that makes the night sky dark. In fact, the only reason we're well-adapted to see the light that we do in the sky is because our sunlight is in the thousands of Kelvin range, and hence so is what we see: the stars, galaxies, and objects that reflect our own Sun's light. If instead we could see in the single digits of the Kelvin range, the entire sky would be bright. In some sense, our limited human senses are what compelled us to explore the Universe in the first place!
.-. . . .. dakle i svemir i nije baš "black", samo zbog širenja svemira i starosti i našeg ograničenog oka, mi vidimo samo "vidljivu svjetlost" svemira.. nevidimo infracrveno, mikrovalove itd..
da kojim slučajem imamo oko koje vidi recimo mikrovalove, onda bi nam sve blještilo.
....
dakle svemir je crn samo u našem "vidljivom spektru" , u ostalim "bojama" koje ljudi nevidi, ono blješti..
Guest- Guest
1. radi Doplerovog efekta, svjetlost dok dođe to nas iskoči iz vidljivog spektra i dolazi kao infracrveno zračenje,mamin sin wrote:veber wrote:Zašto je nebo crno po noći?
zato što mrežnica ljudskog oka nije dovoljno osjetljiva da bi mogla davati sliku u uvjetima niskog intenziteta svijetlosti, a i način na koji centri za vid u ljudskom mozgu interpretiraju impulse u tim uvjetima
očito je bolja evolucijska prilagodba ne vidjeti ništa nego da imaš šum i da ti se priviđa
2. zemljina atmosfera apsorbira jedan dio svjetlosti
3.fizičko ograničenja oka,radi kojeg ne vidi sve i iz vidljivog spektra
4. radi svjetlosnog zagađenja.
Gost- Guest
ovo je ono što vidimo..
da kojim slučajem možemo vidjeti u infracrvenom, vjerojatno bi vidjeli puuuno više.
da kojim slučajem možemo gledati microwave(što god značilo) cijeli svemir bi nam svitlio u mozak
Guest- Guest
Bog vas nebo, pa gledamo očima, pusti uređaje. Imam mob koji ima tri kamere i "vidi" u mraku. Frendica u mercedesu ima radar i IC, ali ona i dalje u mraku i iza zavoja ne vidi.
2014-12-30
.. nije mi jasno šta pitaš.. ako misliš zašto je crno iznad Zagreba, i ostalih gradova, radi svjetlosnog zagađenja. odi u Saharu i vidit ćeš puno zvijezda.veber wrote:Bog vas nebo, pa gledamo očima, pusti uređaje. Imam mob koji ima tri kamere i "vidi" u mraku. Frendica u mercedesu ima radar i IC, ali ona i dalje u mraku i iza zavoja ne vidi.
ako misliš na svemir, najbolje objašnjenje je širenje svemira i ljudsko oko koje je ograničeno samo na određeni spektar svjetlosti(evolucijski je to tako radi našeg sunca) i zbog udaljenosti svjetla sa početka svemira, koje je zbog udaljenosti/vremena otišlo u infracrveni spektar ili mikrovalove , koje mi nevidimo.. šta te točno zanima?
frendica u autu ima IC i nevidi. idem googlat kako izgleda IC kamera
Guest- Guest
evo googlam, ako ti frendica ima ispravnu InfraCrvenu kameru, valjda bi trebala vidjeti , to vojska koristi
Guest- Guest
Auto vidu i šalje joj na šajbu sliku koja ona vidi.
2014-12-30
veber wrote:Dedalos i yoda preskočili fiziku i živi su dokaz da bez predznanja ni gugl ne pomaže. ako se ne varam, sir Conan Doyle je prvi definirao zašto je svemir crn.
ja sam ti odgovorio na pitanje zašto je nebo crno
drugi put pitaj konkretnije, npr. zašto je gustoća EM zračenja u međusvjezdanom prostoru tako malena
ili npr. zašto nemaš signala ako si previše udaljen od odašiljača
Guest- Guest
tek djelomično.mamin sin wrote:veber wrote:Dedalos i yoda preskočili fiziku i živi su dokaz da bez predznanja ni gugl ne pomaže. ako se ne varam, sir Conan Doyle je prvi definirao zašto je svemir crn.
ja sam ti odgovorio na pitanje zašto je nebo crno
drugi put pitaj konkretnije, npr. zašto je gustoća EM zračenja u međusvjezdanom prostoru tako malena
ili npr. zašto nemaš signala ako si previše udaljen od odašiljača
Gost- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Otac kvantne fizike o religiji i Bogu...
» doktor fizike iz sirije osporavao zakon gravitacije
» Goldšmit upozorava: Antimuslimanskim zakonima Evropa se vraća u mračni srednji vijek
» Hihi, hasta la nunca integración: 4 od 10 danskih muslića za Kuran u danskim zakonima
» NAFTA je službeno prestala postojati
» doktor fizike iz sirije osporavao zakon gravitacije
» Goldšmit upozorava: Antimuslimanskim zakonima Evropa se vraća u mračni srednji vijek
» Hihi, hasta la nunca integración: 4 od 10 danskih muslića za Kuran u danskim zakonima
» NAFTA je službeno prestala postojati
Page 1 of 3