Vuk s Wall Streeta: Kriptovalute su gora prevara od onog što sam ja radio
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Vuk s Wall Streeta: Kriptovalute su gora prevara od onog što sam ja radio
"pump and dump" shema, napuši vrijednost nečeg nepostojećeg ili bezvrijednog, reklamiraj preko celebrityja, obećaj ogromnu zaradu, podupri tvrdnje ponzi shemom u malom obujmu, prodaj ostatak naivcima, i bježi prije nego propadne.
http://www.dnevno.hr/novac/vuk-s-wall-streeta-kriptovalute-su-gora-prijevara-od-svega-sto-sam-ja-ikad-radio-1081435/
http://www.dnevno.hr/novac/vuk-s-wall-streeta-kriptovalute-su-gora-prijevara-od-svega-sto-sam-ja-ikad-radio-1081435/
Tko zna možda priča da sruši vrijednost pogotovo jer su krpte trn u oku WS
Kermit-
2014-04-17
Re: Vuk s Wall Streeta: Kriptovalute su gora prevara od onog što sam ja radio
asilovski wrote:Tko zna možda priča da sruši vrijednost pogotovo jer su krpte trn u oku WS
kurac trn u oku
klopka za naivce, doslovce monopoly novac.
ono, never bullshit a bullshitter
a jasno da svaka konvertibilna valuta mora imati pokriće u nečem. Zlatu, ekonomiji države, deviznim rezervama. U protivnom može postati posve bezvrijedna u bilo kojem trenutku.
naime zašto grci nisu htjeli izaći iz euro zone i tiskati svoju valutu i po cijenu ovog mrcvarenja koje sad imaju, jer je čak i glupi tsipras znao da bi valuta postala bezvrijedna isti dan kad bi je izdali - svi bi isti dan drahme išli mijenjati za eure ili dolare kojih ne bi bilo.
Pa vecina valuta nema pokrice u ničemu osim dogovoru i povjerenjumarcellus wrote:a jasno da svaka konvertibilna valuta mora imati pokriće u nečem. Zlatu, ekonomiji države, deviznim rezervama. U protivnom može postati posve bezvrijedna u bilo kojem trenutku.
Kermit-
2014-04-17
Fiat novac je isto sto i kdipto samo iza nuega stoji država
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Fiat novac je isto sto i kdipto samo iza nuega stoji država
nije kripto nego konvertibilan
iza njega jasno stoji država kao jamac, koliko vrijedi država toliko vrijedi i novac
kod kritpovaluta je sve u biti balon, nema realne ekonomije u pozadini valute (osim ako ne računaš online igre)
asilovski wrote:Pa vecina valuta nema pokrice u ničemu osim dogovoru i povjerenjumarcellus wrote:a jasno da svaka konvertibilna valuta mora imati pokriće u nečem. Zlatu, ekonomiji države, deviznim rezervama. U protivnom može postati posve bezvrijedna u bilo kojem trenutku.
nije točno, povjerenje je ključno za vrijednost bilo čega na planeti, jasno, ako se to nešto koristi za čuvanje bogatstva ili razmjenu, kvaka je da ljudi moraju vjerovati da će ako od nekog prime nešto što se zove XY za svoj rad ili uslugu ili nešto što god prodaju moći dalje za XY dobiti odgovarajuću količinu robe i usluga od nekog trećeg.
Ali povjerenje nije dovoljno, središnje banke moraju imati velike rezerve valuta i / ili zlata kako bi prodajom / otkupom vlastite valute mogle držati vrijednost iste stabilnom inače brzo dolazi do propasti i inflacije.
kod kriptovaluta toga nema, mogu nestati u trenu.
marcellus wrote:asilovski wrote:Fiat novac je isto sto i kdipto samo iza nuega stoji država
iza njega jasno stoji država kao jamac, koliko vrijedi država toliko vrijedi i novac
kod kritpovaluta je sve u biti balon, nema realne ekonomije u pozadini valute (osim ako ne računaš online igre)
koliko vrijedi BiH?
:)
Moš mislit, euro je npr politika čista. Kripto ima prođu dok ga ljudi prihvacaju, skoro sav kriminal na netu se odvija sa krptom, trgovina što šta problem je sto ga se ne može kontrolirati za razliku od valute koja osim keša je posve pod kontrolommarcellus wrote:asilovski wrote:Fiat novac je isto sto i kdipto samo iza nuega stoji država
Kermit-
2014-04-17
U biti marcel ne konta da današnji fiat n9vac nije nista bolji od kripta teška šarena laža koja se dogovara u Baseli u središtu banke za poravnjanjakic wrote:
teški lol
Kermit-
2014-04-17
kic wrote:marcellus wrote:asilovski wrote:Fiat novac je isto sto i kdipto samo iza nuega stoji država
koliko vrijedi BiH?
:)
not much really
asilovski wrote:U biti marcel ne konta da današnji fiat n9vac nije nista bolji od kripta teška šarena laža koja se dogovara u Baseli u središtu banke za poravnjanjakic wrote:
teški lol
haha dobro ipak malo više znam o novcu od vas
da, stoji banka, u tome je kvaka.
iza svakog novca koji vrijedi stoji banka...
a ono, normalno da nema pokrića kad to i nije smisao ovog, smisao je decentralizacija i da nema središnje banke, ljudi samo žele trgovati bez nadzora, dok god se vjeruje da će ti netko nešto platiti i ti s tom kriptovalutom možeš sebi uzeti šta želiš, nema uopće problema..
normalno da ima još balona u kriptovalutama to nitko nikad nije negirao, ali neće nestati..
no bih u biti nema svoju valutu, bam je derivat dojčmarke odnosno danas derivat eura osmišljen posebno za bih.
marcellus wrote:asilovski wrote:U biti marcel ne konta da današnji fiat n9vac nije nista bolji od kripta teška šarena laža koja se dogovara u Baseli u središtu banke za poravnjanjakic wrote:
teški lol
haha dobro ipak malo više znam o novcu od vas
da, stoji banka, u tome je kvaka.
iza svakog novca koji vrijedi stoji banka...
da svi krenemo u banku po svoje novce, ne bi ih bilo, 90% je brojka na ekranu
marcellus wrote:no bih u biti nema svoju valutu, bam je derivat dojčmarke odnosno danas derivat eura osmišljen posebno za bih.
nemamo ni mi, masoni u hr imaju svoju valutu..
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Zoki u nevolji!Kotromanovic isto radio Kolindi sto je Banozic radio Zokiju
» Jadranski radio,nasjlušaniji radio u Dalmaciji
» Šef BIS-a hoće zaustaviti kriptovalute
» Novine na Volstritu: Stižu kriptovalute
» Kongres Facebooku: zaustavite lansiranje kriptovalute Libra
» Jadranski radio,nasjlušaniji radio u Dalmaciji
» Šef BIS-a hoće zaustaviti kriptovalute
» Novine na Volstritu: Stižu kriptovalute
» Kongres Facebooku: zaustavite lansiranje kriptovalute Libra
Page 1 of 4