KATALONIJA JE ŠPANIJA
Page 1 of 1
KATALONIJA JE ŠPANIJA
KATALONIJA JE ŠPANIJA" U Barseloni stotine hiljada na protestu protiv nezavisnosti (FOTO, VIDEO)
[size=11]Tanjug | 08. 10. 2017 - 11:30h [size=11]16:38h[/size][/size]
| Komentara: 33
Oko 350.000 ljudi učestvovalo je danas na prvim velikim demonstracijama protiv nezavisnosti Katalonije u Barseloni od početka krize u tom španskom regionu, saopštila je gradska policija.
Organizatori skupa su naveli da je na protestu bilo izmedju 930.000 i 950.000 ljudi.
Demonstranti okupljeni na glavnom gradskom trgu u Barseloni nosili su španske i katalonske zastave, a neki od njih su uzvikivali "Katalonija je Španija" i pozivali na hapšenje katalonskog lidera Karlesa Pudždemona.
Mnogi od njih nose španske i katalonske zastave i transparente "Katalonija je Španija" i "Zajedno smo jači", prenosi Rojters.
Na skupu pod parolom "Dosta! Urazumimo se!" pojavili su se i nobelovac Mario Vargas Ljosa i bivši predsednik Evropskog parlamenta Hosep Borel.
Pre tačno nedelju dana u Kataloniji je održan referendum o nezavisnosti koji je španski sud suspendovao a vlada u Madridu proglasila nezakonitim. Referendum je obeležilo policijsko nasilje i velikim brojem povređenih građana i policajaca.
Većina izašlih glasala je za nezavisnost, mada je na referendum izašlo manje od polovine birača.
Juče su u Barseloni, Madridu i drugim španskim gradovima održani mitinzi za jedinstvo Španije.
Sa druge strane, održan je i skup za nezavisnost Katalonije čiji organizatori su pozvali demonstrante da nose neutralnu belu odeću, bez zastava.
http://www.blic.rs/vesti/svet/katalonija-je-spanija-u-barseloni-stotine-hiljada-na-protestu-protiv-nezavisnosti/2y4fx45
[size=11]Tanjug | 08. 10. 2017 - 11:30h [size=11]16:38h[/size][/size]
| Komentara: 33
Oko 350.000 ljudi učestvovalo je danas na prvim velikim demonstracijama protiv nezavisnosti Katalonije u Barseloni od početka krize u tom španskom regionu, saopštila je gradska policija.
Organizatori skupa su naveli da je na protestu bilo izmedju 930.000 i 950.000 ljudi.
Demonstranti okupljeni na glavnom gradskom trgu u Barseloni nosili su španske i katalonske zastave, a neki od njih su uzvikivali "Katalonija je Španija" i pozivali na hapšenje katalonskog lidera Karlesa Pudždemona.
Mnogi od njih nose španske i katalonske zastave i transparente "Katalonija je Španija" i "Zajedno smo jači", prenosi Rojters.
Foto: Marta Perez / EPA;
Hosep Borel i Mario Vargas Ljosa među demonstrantima
Pre tačno nedelju dana u Kataloniji je održan referendum o nezavisnosti koji je španski sud suspendovao a vlada u Madridu proglasila nezakonitim. Referendum je obeležilo policijsko nasilje i velikim brojem povređenih građana i policajaca.
Većina izašlih glasala je za nezavisnost, mada je na referendum izašlo manje od polovine birača.
Foto: Alberto Estevez / EPA;
Sa druge strane, održan je i skup za nezavisnost Katalonije čiji organizatori su pozvali demonstrante da nose neutralnu belu odeću, bez zastava.
http://www.blic.rs/vesti/svet/katalonija-je-spanija-u-barseloni-stotine-hiljada-na-protestu-protiv-nezavisnosti/2y4fx45
Last edited by pizzon on 8/10/2017, 18:15; edited 1 time in total
Guest- Guest
Re: KATALONIJA JE ŠPANIJA
nadam se da ovo ide u pravom smeru.
ne znam, da li je tacna informacija,
da je na referendumu bilo ispod 5o%
biraca sa pravom glasa ?
ne znam, da li je tacna informacija,
da je na referendumu bilo ispod 5o%
biraca sa pravom glasa ?
Guest- Guest
Procjena policije je 350.000, otganizatori tvrde 950.000...Pinochet wrote:evo lojalisti. lijepo skoro milijun lojalista
Sad, prvo bi trebalo znati koje policije, katalonske ili španjolske...
Inače je na referendum izašlo cca. 42% glassča, a primjera radi 1991. kod nas cca. 84%...
Istina, uvjeti u kataloniji nisu bili idealni, ali činjenica je da 42% ne predstavlja većinu...
Dakle, po svemu sudeći je i sama katalonija podijeljena...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
i VOjvodina isto NIJE Srbija nego autonomna republika tipa KOSOVO,hahah
Guest- Guest
u biti HRvatsk uopce nema granicus a Srbijom nego sa jugoslavernskom autonomnom pokrajinom VOJVODINOM,ajmo protesti AJMOooooooooooooooo
Guest- Guest
jedinstvena Vojvodina ,neka se trube oglasepizzon wrote:jedinstvena španija
Guest- Guest
Ti nisi nikakav Jahvin moćnik,nego obični ustaša.mojeoluje wrote:u biti HRvatsk uopce nema granicus a Srbijom nego sa jugoslavernskom autonomnom pokrajinom VOJVODINOM,ajmo protesti AJMOooooooooooooooo
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
nezanimaju me glupe ustase niti ostali ja nisam JAhvin Mocnik aj sam stvorenje koje je stvoreno rpiej tvoga Gazde Lucifera,a on mi je onda bio mlađi brat,a sada je neprijatelj,a ti si samo ljudska zivotinja koja sluzi JAdnika,kuzisIknar je gay wrote:Ti nisi nikakav Jahvin moćnik,nego obični ustaša.mojeoluje wrote:u biti HRvatsk uopce nema granicus a Srbijom nego sa jugoslavernskom autonomnom pokrajinom VOJVODINOM,ajmo protesti AJMOooooooooooooooo
ali nezamarasjs e bices rijesen vrlo ucinkovito i zauvijek ti nisi nitko covjece,ali ajdde uzivaj da mislis da jesi ja znam da NISI
pozdravi gazdu,a ti si ionako nebitan
uzivaj dok moze sjer uskoro neces moci,hahhahah
Guest- Guest
Nećeš ni ti ništa uskoro moć.Tvoje zdravlje je sve lošije,nećeš dočekat 49tu godinu.mojeoluje wrote:nezanimaju me glupe ustase niti ostali ja nisam JAhvin Mocnik aj sam stvorenje koje je stvoreno rpiej tvoga Gazde Lucifera,a on mi je onda bio mlađi brat,a sada je neprijatelj,a ti si samo ljudska zivotinja koja sluzi JAdnika,kuzisIknar je gay wrote:Ti nisi nikakav Jahvin moćnik,nego obični ustaša.mojeoluje wrote:u biti HRvatsk uopce nema granicus a Srbijom nego sa jugoslavernskom autonomnom pokrajinom VOJVODINOM,ajmo protesti AJMOooooooooooooooo
ali nezamarasjs e bices rijesen vrlo ucinkovito i zauvijek ti nisi nitko covjece,ali ajdde uzivaj da mislis da jesi ja znam da NISI
2015-07-23
kao sto sam rekaos a tobom nema smisla raspravljati sa ljudskim idiotima se ne pricaIknar je gay wrote:Nećeš ni ti ništa uskoro moć.Tvoje zdravlje je sve lošije,nećeš dočekat 49tu godinu.mojeoluje wrote:nezanimaju me glupe ustase niti ostali ja nisam JAhvin Mocnik aj sam stvorenje koje je stvoreno rpiej tvoga Gazde Lucifera,a on mi je onda bio mlađi brat,a sada je neprijatelj,a ti si samo ljudska zivotinja koja sluzi JAdnika,kuzisIknar je gay wrote:Ti nisi nikakav Jahvin moćnik,nego obični ustaša.mojeoluje wrote:u biti HRvatsk uopce nema granicus a Srbijom nego sa jugoslavernskom autonomnom pokrajinom VOJVODINOM,ajmo protesti AJMOooooooooooooooo
uzivaj covjece,idem razgovarati sa nekim majmunom on bar shvacas tanje stvari za razliku od tebe
shvati ti sis amo nize smrtno prigklupo biocer nista vise,to je tvoj smisao biti glup i umrijeti,to bi ti i Lucifer rekao ili vec je,heheh
ajde govance otprdi ti si ROB to ej tvoja svrha a ako ences slsuati buices kaznjen to lucifer misli o tebi ti ljudski gnoju
hahhahah
Guest- Guest
pizzon wrote:jedinstvena španija
Tako je. Učite od najboljih. Vidiš kako se čuva svoje, a ne ko vi onomad s Kosova...."bježte noge, posra vas guzica"
Guest- Guest
Gotov si.Sad te više nitko ne može spasit.Milostivi Allah poslat će ti bolest.mojeoluje wrote:kao sto sam rekaos a tobom nema smisla raspravljati sa ljudskim idiotima se ne pricaIknar je gay wrote:Nećeš ni ti ništa uskoro moć.Tvoje zdravlje je sve lošije,nećeš dočekat 49tu godinu.mojeoluje wrote:nezanimaju me glupe ustase niti ostali ja nisam JAhvin Mocnik aj sam stvorenje koje je stvoreno rpiej tvoga Gazde Lucifera,a on mi je onda bio mlađi brat,a sada je neprijatelj,a ti si samo ljudska zivotinja koja sluzi JAdnika,kuzisIknar je gay wrote:Ti nisi nikakav Jahvin moćnik,nego obični ustaša.mojeoluje wrote:u biti HRvatsk uopce nema granicus a Srbijom nego sa jugoslavernskom autonomnom pokrajinom VOJVODINOM,ajmo protesti AJMOooooooooooooooo
uzivaj covjece,idem razgovarati sa nekim majmunom on bar shvacas tanje stvari za razliku od tebe
shvati ti sis amo nize smrtno prigklupo biocer nista vise,to je tvoj smisao biti glup i umrijeti,to bi ti i Lucifer rekao ili vec je,heheh
ajde govance otprdi ti si ROB to ej tvoja svrha a ako ences slsuati buices kaznjen to lucifer misli o tebi ti ljudski gnoju
hahhahah
2015-07-23
catabbath-
2015-08-22
Similar topics
» Italija i Spanija
» Španija pred raspadom
» Španija odbila da istakne simbole tzv. Kosova
» Juncker Kataloncima: Španija nije Jugoslavija
» Katalonija 01.10.
» Španija pred raspadom