Slovenci kradu kulen
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Slovenci kradu kulen
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/slovenci-prisvajaju-slavonski-kulen-1072786/
Međimursku gibanicu, teran, pršut i sad kulen. To im je sve Ero prodal recepture.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Re: Slovenci kradu kulen
dzango wrote:Nama ukrali zlatnu medalju.
Meni fotoaparat sa slikama privatnog sadrzaja.
Vratili 10 dana kasnije....dali jos 200 eura i krasopisna molba da sadrzaj ne distribuiram javno! Sad nisam 100% jel bi se trebao uvrijediti ili osjecati pocasceno...moze bit na obje bande :D
Guest- Guest
..majstori...u podvalama...bez zajebancije bio sam prisutna jednoj krađi slovenca u ducanu u supetru prije par godina..kad je uhvatio u krađi janeza svicarac i druknuo ga sefu ducana...janez je bio u grupi od 4,5 slovenaca..ej kako su ovi skocili svi zajedno na svicarca mislio sam da ce ga potrgati..inace kako oni galame i kad normalno razgovaraju ovaj put su digli svi zajedno galamu sa onim svojim krustavim glasovima..strasno...mada je dokazano d aje janez lopina jer su mu u torbi nasli dvije kutije napolitanki...koje je vidio svicarac kad ih je spremao u torbu...za ove druge janeze on i dalje nije bio lopov i radili su cirkus...sve dok sef ducana nije zaprijetio da ce zvati murju ond aje ovaj nevoljko priznao d aje drpio napolitanke pa ih je morao platiti..poanta je kako je ta grupa janeza bila slozna cak i kad je dokazano d aje ovaj lopov u zastiti njegovog lika i djela..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Em kradu, em glume kritičare. Dobro, 200 evrića dobro dođe.MaximusDecimusMiridije wrote:dzango wrote:Nama ukrali zlatnu medalju.
Meni fotoaparat sa slikama privatnog sadrzaja.
Vratili 10 dana kasnije....dali jos 200 eura i krasopisna molba da sadrzaj ne distribuiram javno! Sad nisam 100% jel bi se trebao uvrijediti ili osjecati pocasceno...moze bit na obje bande :D
2014-04-19
U kampu u Grčkoj uhvatili neke Slovence da kradu. Meni bilo neobično. Ajde da su Srbi, pa da razumem. Ove ostale Slovence posle bilo sramota pa došli iz tog luksuznog kampa u onaj naš.vuksadinare wrote:..majstori...u podvalama...bez zajebancije bio sam prisutna jednoj krađi slovenca u ducanu u supetru prije par godina..kad je uhvatio u krađi janeza svicarac i druknuo ga sefu ducana...janez je bio u grupi od 4,5 slovenaca..ej kako su ovi skocili svi zajedno na svicarca mislio sam da ce ga potrgati..inace kako oni galame i kad normalno razgovaraju ovaj put su digli svi zajedno galamu sa onim svojim krustavim glasovima..strasno...mada je dokazano d aje janez lopina jer su mu u torbi nasli dvije kutije napolitanki...koje je vidio svicarac kad ih je spremao u torbu...za ove druge janeze on i dalje nije bio lopov i radili su cirkus...sve dok sef ducana nije zaprijetio da ce zvati murju ond aje ovaj nevoljko priznao d aje drpio napolitanke pa ih je morao platiti..poanta je kako je ta grupa janeza bila slozna cak i kad je dokazano d aje ovaj lopov u zastiti njegovog lika i djela..
2014-04-19
mislim ja znam da su oni mali austrijski kmetovi i nemaju ništa pa kradu
al ne moš baš tako..čapaj što vidiš..
osim toga oni su europejci ne, kak ih nije sram...
al ne moš baš tako..čapaj što vidiš..
osim toga oni su europejci ne, kak ih nije sram...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Pa da mogu proizvoditi, ionako mi nemamo jedinstveno i tipski dogovoren sastav, okus, sadržaj i dr kulena tako da kod nas se koješta profaje pod tim imenom a za razliku od tipa Španjolaca koji za svaki od 550 kulena kobasice i pršuta imajuvsve ujefnačeno i dogovoreno
Kermit-
2014-04-17
pak si malo potegnul?asilovski wrote:Pa da mogu proizvoditi, ionako mi nemamo jedinstveno i tipski dogovoren sastav, okus, sadržaj i dr kulena tako da kod nas se koješta profaje pod tim imenom a za razliku od tipa Španjolaca koji za svaki od 550 kulena kobasice i pršuta imajuvsve ujefnačeno i dogovoreno
i španjolci nemaju kulen. kulen imaš samo u slavoniji i vojvodini.
2014-12-30
Imaju 55 vrsta kobasica koje su u biti varijacija na temu, isto je sa Italijomveber wrote:pak si malo potegnul?asilovski wrote:Pa da mogu proizvoditi, ionako mi nemamo jedinstveno i tipski dogovoren sastav, okus, sadržaj i dr kulena tako da kod nas se koješta profaje pod tim imenom a za razliku od tipa Španjolaca koji za svaki od 550 kulena kobasice i pršuta imajuvsve ujefnačeno i dogovoreno
i španjolci nemaju kulen. kulen imaš samo u slavoniji i vojvodini.
https://en.wikipedia.org/wiki/Botillo
Eo Botillo:
https://en.wikipedia.org/wiki/Chorizo_%E2%80%8B%E2%80%8Bde_Pamplona
Chorizo
https://en.wikipedia.org/wiki/Morc%C3%B3n
Morcon:
Kermit-
2014-04-17
Moj lega je agronom stočar sa Ravlićem je prošao Šp. i It. i kaže da je riječ o stotinama vrsti i varijacija, ali glavni je problem i razlika što oni imaju maltene zakon u vezi omjera, sadržaja i okusa, pogotovo mesa koje je redom o kvalitetne crne svinje koja se pušta na pašu. Kod nas svatki proizvođač radi što hoće a to ne ide
Kermit-
2014-04-17
kulen se radi samo u slavoniji i vojvodini.
isključivo se puni u debelo crijeco svinje (od tuda oblik) te ne sadrži papar.
španjolske, francuske ili talijenske salame su kobase u koje se stavlja biber.
recimo u samoborsku salamu ne ide paprika.
2014-12-30
ne ide u sve biber, negdje ide paprika, isto ti je da banaliziram sa sarmama, kao nigdje se ne parve a ono od Tokia do Milvokija jedno 1500 vrstaveber wrote:kulen se radi samo u slavoniji i vojvodini.
Kermit-
2014-04-17
paprika ide samo tamo u Slavoniji, baranji i Vojvodini zbog blizine Mađarske koja je donijela ovakav oblik mljevenja paprike
Kermit-
2014-04-17
and that the meat is stuffed into a section of pork large intestine.
The marinade used to flavor the chorizo is mainly composed of paprika, garlic and salt
The marinade used to flavor the chorizo is mainly composed of paprika, garlic and salt
Kermit-
2014-04-17
Ponavljam nama je glavni problem neujednačenost, tako Agrokor prodaje kulen koji to nije, mora se točno znati vrsta mesa, vrsta svinje, vrsta paprike i priprema
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:ne ide u sve biber, negdje ide paprika, isto ti je da banaliziram sa sarmama, kao nigdje se ne parve a ono od Tokia do Milvokija jedno 1500 vrstaveber wrote:kulen se radi samo u slavoniji i vojvodini.
sarma nije zaštićena kao brand slavonski kulen je
i šampanjaca imaš 500 vrsta ali samo onaj iz pokrajine champagne se smije prodavati pod imenom šampanjac, a sve drugo je nešto drugo, pjenušac i sl.
ono ko i brak, muškarac i žena, a sve drugo može al nek se zove nekako drukčije
Similar topics
» Nova izmotavanja Onih sa Alpa-Smeta im slavonski kulen!!!
» Grad u Slavoniji(Županja) potrošio milijun kuna u mesnici: Imaju najbolji kulen! Gdje bih trebao kupovati?
» U Makarskoj i SDP-ovci kradu?
» Bugarke vole da kradu
» Opet kradu izbore u Moldaviji
» Grad u Slavoniji(Županja) potrošio milijun kuna u mesnici: Imaju najbolji kulen! Gdje bih trebao kupovati?
» U Makarskoj i SDP-ovci kradu?
» Bugarke vole da kradu
» Opet kradu izbore u Moldaviji
Page 1 of 2