'Mi smo za njih Siptari sa Kosova'
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: 'Mi smo za njih Siptari sa Kosova'
catabbath wrote:Eroo wrote:Skinili smo vas s grana, sjećaš se?
Haha koga si ti skinuo sa čega pa ti si običan bosančeros, pripadnik najglupljeg dijela stanovništva u ex Yu, države više nema ali o vama se vicevi pričaju i dalje
Jel još hodate četveronoške? Krajnje vam je vrime da se postavite čvrsto na dvije noge.
Jebo viceve i Vicmahera, to je propala prošlost, druga su vrimena...
Eroo- Posts : 78709
2016-07-22
Ma njih ti nitko ne voli. To je istina,a po meni oni nisu ni Hrvati. Oni su katolici,ali oni saHrvatima veze nemaju. Postoji neka legenda da potječu iz Dubrovnika,ali to nije dokazano.vuksadinare wrote:a brate mili...jedino vi imate albanski naglasak u govoru a jos se niste mjesali sa albancima kako se prica...nekad ste vece sirovine nego sipci bez zajebancije...meni jedan sipac rekao mrzi srbe ali bljate milji nema vecih seljaka i cobana od onih janjevackih hljvata..'...
o nekim izvorima moglo bi se raditi o slavenizuiranim Albancima iz plemena Mirdita koje jer u tursko doba štitila Venecija,a opo drugom izvoru radi se o katolicima Srbima.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
ma radi se vjerojatno o dubrovcanima...jer je tada na kosovo doselilo nekoliko desetaka obitelji dubrovackih obrtnika koji su doselili u letnicu...gdje im je lazar dao zemlju...jer s enigdje drugdje nisu sirili dlaje od letnice.....sad kako ej to teklo kroz stoljec apitaj boga..da li se mjesalo sa drugim stanovnistvom kosova(vjerojatno je) pa tako se mjenjali obicaji,dijalekt..dobro su plivali u osmanlijskom carstvu pa je rijec sigurno da su imali dubropvacko porijeklo i smisoa za trgovinu i obrt..jastreb wrote:Ma njih ti nitko ne voli. To je istina,a po meni oni nisu ni Hrvati. Oni su katolici,ali oni saHrvatima veze nemaju. Postoji neka legenda da potječu iz Dubrovnika,ali to nije dokazano.vuksadinare wrote:a brate mili...jedino vi imate albanski naglasak u govoru a jos se niste mjesali sa albancima kako se prica...nekad ste vece sirovine nego sipci bez zajebancije...meni jedan sipac rekao mrzi srbe ali bljate milji nema vecih seljaka i cobana od onih janjevackih hljvata..'...
o nekim izvorima moglo bi se raditi o slavenizuiranim Albancima iz plemena Mirdita koje jer u tursko doba štitila Venecija,a opo drugom izvoru radi se o katolicima Srbima.
vuksadinare- Posts : 100111
2015-09-08
inace kod janjevaca je problem mozda ponajvisi sto se ne prilagođavaju u sredine u koej su dosli(cast izuzecima)..a ti izuzeci mahom su odlucili zivjeti solo među vecinskim i starosjedilackim stanovnistvom znam jednog zlatara..koji nije htio zivjeti u konjscinskoj ulici gdje zivi 98% zagrebackih janjevaca...bas iz razloga jer mu je islo na kurac to forsiranje nacina zivljenja,komunikacije i djelovanja iz starog kraja....nisi imao neku slobodu...sve sto si radio morao si usklađivati sa drugim janjevackim obiteljima...i nisi smio odskakati van te sheme
2015-09-08
inace interesantno za sve stanovnike kosova koji imaju nesto zajednicko..drze se najvise za sebe..tesko prilagođavaju zivot van svoje sredine..međusobno se zene...najcesce..međusobno su u poslovnom dilu....pomazu si dosta međusobno...njima su najslicniji po tom nacinu funkcioniranja hercegovci i janezi...
2015-09-08
Nikakve veze sa Hercegovcima,a još manje sa Janezima.vuksadinare wrote:inace interesantno za sve stanovnike kosova koji imaju nesto zajednicko..drze se najvise za sebe..tesko prilagođavaju zivot van svoje sredine..međusobno se zene...najcesce..međusobno su u poslovnom dilu....pomazu si dosta međusobno...njima su najslicniji po tom nacinu funkcioniranja hercegovci i janezi...
2014-04-22
Nije mi poznato držanje Janjevaca u 2.svj.ratu.
Kad ih danas pitaš za djedove,kažu da su bili u ustašama.
2014-04-22
..poveznica je da si međusobno najvise pomazu i izlaze u susret na tom sam mislio..pa u bivsoj jna si vidio da su se janezi i spici međusobno najvise druzili..da li ejzicna barijera ili nesto drugo ej bilo u pitanju ne znam..jastreb wrote:Nikakve veze sa Hercegovcima,a još manje sa Janezima.vuksadinare wrote:inace interesantno za sve stanovnike kosova koji imaju nesto zajednicko..drze se najvise za sebe..tesko prilagođavaju zivot van svoje sredine..međusobno se zene...najcesce..međusobno su u poslovnom dilu....pomazu si dosta međusobno...njima su najslicniji po tom nacinu funkcioniranja hercegovci i janezi...
2015-09-08
..ma to su gluposti...janjevaa gotovo nije bilo u hrvatskoj do posliej drugog svjetskog rata..tu i tamo mozda koji pojedinac koji je dosao na fakultet ili da vidi svijeta..masovnijih dolazaka nije bilo..tek pedesetih godina 20 stoljeca..janjevci masovnije pocinju dolaziti u hrvatsku..najvise u zagreb i to u dubravu..gdje ttri obitelji prave kuce...sezdesetih i sedamdesetih dolazi do novog vala dolaska janjevaca u hrvatsku tj zagreb gdje se naseljavaju u konjscinsku ulicu i tu se onda javlja fama o janjevcima iz konjscinske..jastreb wrote:Nije mi poznato držanje Janjevaca u 2.svj.ratu.
2015-09-08
Posljednji val naseljavanja je onaj nakon što su Kosovo okupirali Albanci,onda dolazi do posljednjeg vala iseljavanja. Šipci su im dali rok. Ove sele u okolicu Podravske Slatine i u Voćin,u bjelovarski kraj ,te u Kistanje kod Knina.vuksadinare wrote:..ma to su gluposti...janjevaa gotovo nije bilo u hrvatskoj do posliej drugog svjetskog rata..tu i tamo mozda koji pojedinac koji je dosao na fakultet ili da vidi svijeta..masovnijih dolazaka nije bilo..tek pedesetih godina 20 stoljeca..janjevci masovnije pocinju dolaziti u hrvatsku..najvise u zagreb i to u dubravu..gdje ttri obitelji prave kuce...sezdesetih i sedamdesetih dolazi do novog vala dolaska janjevaca u hrvatsku tj zagreb gdje se naseljavaju u konjscinsku ulicu i tu se onda javlja fama o janjevcima iz konjscinske..jastreb wrote:Nije mi poznato držanje Janjevaca u 2.svj.ratu.
2014-04-22
Inače dijele se u dvije podgrupe. Janjevci i Letničani. Tako se Letničani deklariraju kao Janjevci,ali ih Janjevci ne drže kao svoje i zovu ih "Crnogorci".
Letničani su vrijedni ljudi i dobri radnici,koji se najviše bave građevinom i poljoprivredom,a cure dosta konobare i udaju se za druge Hrvate i za Srbe.
Janjevci nisu nikakvi radnici,nego trutovi koji nikad u ruke nisu uzeli lopatu ,ni mistriju. Bave se samo trgovinom i švercom. Ne vole Albance,Srbe,Gorance i Makedonce,a djevojke se jako teško udaju za druge Hrvate,a kamo li za Srbe.
Letničani su vrijedni ljudi i dobri radnici,koji se najviše bave građevinom i poljoprivredom,a cure dosta konobare i udaju se za druge Hrvate i za Srbe.
Janjevci nisu nikakvi radnici,nego trutovi koji nikad u ruke nisu uzeli lopatu ,ni mistriju. Bave se samo trgovinom i švercom. Ne vole Albance,Srbe,Gorance i Makedonce,a djevojke se jako teško udaju za druge Hrvate,a kamo li za Srbe.
Last edited by jastreb on 25/9/2017, 08:16; edited 1 time in total
2014-04-22
to je zbog rata...inace poslije drugog svjetskog rata tj pedesetih i prvi dolasci janjevackih obitelji u hrvatsku uzrokovani su zatvaranjem obrta i prelaskom na socijalisticki rezim gospodarstva...janjevci bez obrta su ko riba na suhom..prve tri obitelji dolaze u zagreb kako sam rekao pocetkom pedesetih i jedna obitelj kojoj ej dozvoljeno otvara obrt sa tekstilom...dok druga obitelj otvara zlatarski obrt...treca obitelj je bila radnicka(kasnije jedan clan obitelji također otvara tekstilni obrt)...e onda kad su javili svojima sto rade poceli su i druge obitelji ili clanovi obitelji dolaziti i kako su bili međusobno povezani tako su kupovali placeve u konjscinksoj i gradili kuce otvarali obrte i dovodili druge clanove obitelji..a letnica iliti janjevo se pocelo prazniti...inace janjevci su da se nadovezem sporta...pocetkom 80-tih napravili najduzi transparent u ondasnjoj jugi koji se protezao od pocetka do kraja istocne tribine na vrhu te tribine i na njemu je pisalo plavi plavi vi ste decki pravi janjevci konjscinskajastreb wrote:Posljednji val naseljavanja je onaj nakon što su Kosovo okupirali Albanci,onda dolazi do posljednjeg vala iseljavanja. Šipci su im dali rok. Ove sele u okolicu Podravske Slatine i u Voćin,u bjelovarski kraj ,te u Kistanje kod Knina.vuksadinare wrote:..ma to su gluposti...janjevaa gotovo nije bilo u hrvatskoj do posliej drugog svjetskog rata..tu i tamo mozda koji pojedinac koji je dosao na fakultet ili da vidi svijeta..masovnijih dolazaka nije bilo..tek pedesetih godina 20 stoljeca..janjevci masovnije pocinju dolaziti u hrvatsku..najvise u zagreb i to u dubravu..gdje ttri obitelji prave kuce...sezdesetih i sedamdesetih dolazi do novog vala dolaska janjevaca u hrvatsku tj zagreb gdje se naseljavaju u konjscinsku ulicu i tu se onda javlja fama o janjevcima iz konjscinske..jastreb wrote:Nije mi poznato držanje Janjevaca u 2.svj.ratu.
2015-09-08
inace nesto je nevjerojatno za janjevce..naspram drugih cak i sipaca..da su im djeca druge,trece generacije u zagrebu zadrzala taj naglasak i rođeni su u zagrebu..cak vjerojatno dio njih nije ni bio nikad u janjevu...to je bas fenomen.danas ne znam ali znam iz osamdesetih jer su sa mnom isli u razred dva janjevca i pricali su dijalektom ko i sipci a rođeni u zagrebu i djedovi su im dosli u zagreb...
2015-09-08
prvi vol ej ispecen bas u konjscinskoj nakon pobjede hdz-a nakon prvih izbora.....onda je krenula 'volijada'... ...
2015-09-08
imao sma negdje u arhivi tu sliku kako s evol pece u konjsciskoj cak je i tuđman dosao navecer kod janjevaca...festa je trajala dva dana...sve financirali janjevacki obrtnici....
2015-09-08
Nekada su imali dobrih stvari. Kada su ih sami proizvodili. Primjerice kožne remene,kaiševe,novčanike sa grbovima Velike četvorke,opanci,cipele,torbice.vuksadinare wrote:imao sma negdje u arhivi tu sliku kako s evol pece u konjsciskoj cak je i tuđman dosao navecer kod janjevaca...festa je trajala dva dana...sve financirali janjevacki obrtnici....
Sada prodaju uglavnom 90% kineskog smeća,a oni štandovi nakinđurenim svim i svačim već bodu u oči.
Janjevci i Albanci su našu obalu totalno kosovizirali i metohizirali.
2014-04-22
pa janjevci su oduvijek prodavali na standovima na obali...sad o kvaliteti robe ne bi...sli vecina standova sa bizuterijama i robom drzali su janjevcijastreb wrote:Nekada su imali dobrih stvari. Kada su ih sami proizvodili. Primjerice kožne remene,kaiševe,novčanike sa grbovima Velike četvorke,opanci,cipele,torbice.vuksadinare wrote:imao sma negdje u arhivi tu sliku kako s evol pece u konjsciskoj cak je i tuđman dosao navecer kod janjevaca...festa je trajala dva dana...sve financirali janjevacki obrtnici....
Sada prodaju uglavnom 90% kineskog smeća,a oni štandovi nakinđurenim svim i svačim već bodu u oči.
Janjevci i Albanci su našu obalu totalno kosovizirali i metohizirali.
2015-09-08
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Kosova ‘shkeli’ Finlandën, kjo është dëshmia ..Bravo Kosova! :)
» Albanci ljuti na Plenkovica:'Premijer Plenkovic nema sto razgovarati o buducnosti Kosova sa Vucicem ili srpskim duznosnicima.O buducnosti Kosova razgovara se sa sluzbenom Pristinom.'
» usa / šiptari -!
» evo " tko " su siptari sa kosmeta :):)
» Šiptari, je*o vas Milo
» Albanci ljuti na Plenkovica:'Premijer Plenkovic nema sto razgovarati o buducnosti Kosova sa Vucicem ili srpskim duznosnicima.O buducnosti Kosova razgovara se sa sluzbenom Pristinom.'
» usa / šiptari -!
» evo " tko " su siptari sa kosmeta :):)
» Šiptari, je*o vas Milo
Page 2 of 2