obični ljudi bolji od političara no shit
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: obični ljudi bolji od političara no shit
maggie13 wrote:Politicari su omrazeni. Imaju lovu, ugled, privilegije. No, ruku na srce, ocekujemo da obavljaju prljave poslove za nas.kic wrote:slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:
ne, već nema poriva, razumiješ.
Interesi, naročito oni čisto materijalni da baš ne kažem profani, su se do sada uvijek pokazali kao sasvim dovoljna motivacija za mržnju i takvo djelovanje.
Naravno, interese definiraju intelektualci i posebno političari, ali moraju se poklapati sa poimanjem većine stanovništva po tom pitanju inače nemaju prođu.
I da, mali obični Slovenci će naravno reći kako oni nemaju negativnih osjećaja prema Hrvatima, ali će kako se kaže iz petnih žila braniti ideju da je arbitraža bila pravedna i da je Savudrijska Vala njihova i da moraju dobiti teritorijalni kontakt s međunarodnim vodama.
Nebitno što međunarodno pravo kaže nešto potpuno drugačije.
Dakle, riječ je samo o demagogiji odnosno običnim lažima i licemjerju kako bi se očuvala neka poželjna slika o sebi koja se drastično razlikuje od realnosti.
reći će, zato što im mediji nonstop govore kako da misle..
znaš kako je Žižek rekao, eto baš Slovenac: cinema je perverzna umjetnost, ali ti ne govori za čim da žudiš, nego kako da žudiš..
tako i mediji, intelektualci i političari, pogotovo intelektualci koji i s naše strane disproporcionalno sudjeluju u svakoj društvenoj temi i uvijek pletu isto kolo, kad je stani-pani naravno da je Slovencima draže da imaju izlaz na otvoreno more i da imaju zaljev nego da nemaju, ali to se moglo lako dogovoriti bez da obje strane gube dignitet i bez brukanja na nekim arbitražima, moglo se izmisliti neko bilateralno pravo služnosti, neki dobrosusjedski presedan isl.. ionako je sve ovisilo o dogovoru..
Naravno da su se mogli dogovorit, ali nisu.
Netko prebistar kaze: "Pa sto nas briga za mrvu zemlje!?".
No, stvar je viseslojna.
Pa i psiholoska.
naravno da nije tako jednostavna stvar, stvar je i budućnosti drugih graničnih rješenja više..
To su cinjenice.slidingdoorsoperator wrote:maggie13 wrote:
Politicari su omrazeni. Imaju lovu, ugled, privilegije. No, ruku na srce, ocekujemo da obavljaju prljave poslove za nas.
Upravo to. Srbi su očekivali od Miloševića stvaranje velike Srbije, a Slovenci od svojih političara otimačinu hrvatskog teritorija.
Oni takve projekte smatraju ostvarenjem svojih vitalnih nacionalnih interesa.
I ni jedni ni drugi neće otkazati poslušnost svojim političarima sve dok ima makar minimalne nade da se takvi projekti ostvare.
Kada propadne i zadnja mogućnost u tom smislu, tek tada će biti moguća promjena njihove politike. Vidjet ćemo u kojem smjeru.
Kao i sto su da narod "pale", kriminliziraju susjede, etc, pri cemu su najjaci instrumenti mediji, metodom medijske manipulacije, a podlozno tlo nizak prosjecan IQ, demokraticnost, drustveno odgovorno ponasanje,etc.
Ukratko, jer zurim.
2014-04-12
bio je tako osetljivjastreb wrote:Lenjin ne. Bio je to Staljin. Lenjin je imao najosjetljiviju žicu za nac.pitanja manjih naroda.kic wrote:jastreb wrote:Ti ratovi su krivica buržoazije,koja ih pokreće radi vlastitih ciljeva,prije svega radi vlastitog probitka i bogaćenja.slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:
ugl, neveseli nemaju potrebu za vezama, što više komunikacije to više terena za sukobe, jedan od glavnih razloga za to što je sukob sa Srbijom i dalje moguć je baš što se održava na životu zbog sličnog jezika, da se bar ne razumijemo kao s Mađarima pa da sukoba bude tek par..
Pa gle, ratovi se u velokoj većini baš događju između suesjeda. Što je i logično. Teško da ćemo ratovati protiv Japana ili Koreje, ali puno lakše sa susjedima. To je konstanta svjetske povijesti.
I normalno je da ćeš rat izazvati sa susjedom. I Hitler je prvo napao Poljake.
No,vratimo se u Hrvatsku. Mi moramo shvatiti da nam nikakva opasnost ne prijeti ni iz Ljubljane,ni iz Beograda, ni iz Sarajeva,već prije svega od "mangupa u vlastitim redovima",kako se jednom izrazio Lenjin,a koji će nas jednom doći i glave.
imam ja Lenjinovu knjigu o Imperijalizmu..
samo što je brzo šupak krenuo napadat okolo Fince, Poljake i tako to, što je isto nećeš vjerovati bio - imperijalizam-
da im je sve bogomolje opljačko
l popove potamanio
Tako i treba s narodnim neprijateljem...čardak efendija wrote:bio je tako osetljivjastreb wrote:Lenjin ne. Bio je to Staljin. Lenjin je imao najosjetljiviju žicu za nac.pitanja manjih naroda.kic wrote:jastreb wrote:Ti ratovi su krivica buržoazije,koja ih pokreće radi vlastitih ciljeva,prije svega radi vlastitog probitka i bogaćenja.slidingdoorsoperator wrote:
Pa gle, ratovi se u velokoj većini baš događju između suesjeda. Što je i logično. Teško da ćemo ratovati protiv Japana ili Koreje, ali puno lakše sa susjedima. To je konstanta svjetske povijesti.
No,vratimo se u Hrvatsku. Mi moramo shvatiti da nam nikakva opasnost ne prijeti ni iz Ljubljane,ni iz Beograda, ni iz Sarajeva,već prije svega od "mangupa u vlastitim redovima",kako se jednom izrazio Lenjin,a koji će nas jednom doći i glave.
samo što je brzo šupak krenuo napadat okolo Fince, Poljake i tako to, što je isto nećeš vjerovati bio - imperijalizam-
l popove potamanio
Eroo- Posts : 79056
2016-07-22
to dizanje u nebesa krvoloka i bitangiEroo wrote:Tako i treba s narodnim neprijateljem...čardak efendija wrote:bio je tako osetljivjastreb wrote:Lenjin ne. Bio je to Staljin. Lenjin je imao najosjetljiviju žicu za nac.pitanja manjih naroda.kic wrote:jastreb wrote:
Ti ratovi su krivica buržoazije,koja ih pokreće radi vlastitih ciljeva,prije svega radi vlastitog probitka i bogaćenja.
l popove potamanio
mi stvarno ide na nerve a ovaj jastreb to radi konstantno
Mislim da bi rusima trebao biti daži staljin nego lenjin kojeg je izvezlo u rusiju s ne dobrim namjerama.čardak efendija wrote:to dizanje u nebesa krvoloka i bitangiEroo wrote:Tako i treba s narodnim neprijateljem...čardak efendija wrote:bio je tako osetljivjastreb wrote:Lenjin ne. Bio je to Staljin. Lenjin je imao najosjetljiviju žicu za nac.pitanja manjih naroda.kic wrote:
l popove potamanio
ako možemo pričati o tome ko bi im trebao biti dražimutava baštarda wrote:Mislim da bi rusima trebao biti daži staljin nego lenjin kojeg je izvezlo u rusiju s ne dobrim namjerama.čardak efendija wrote:to dizanje u nebesa krvoloka i bitangiEroo wrote:Tako i treba s narodnim neprijateljem...čardak efendija wrote:bio je tako osetljivjastreb wrote:
Lenjin ne. Bio je to Staljin. Lenjin je imao najosjetljiviju žicu za nac.pitanja manjih naroda.
l popove potamanio
lenjin je inicijator
koba je samo nastavio gde je lenjin stao
za mene su obojica top klasa krvoloka i bitangi
jer toliko ljudi na duši nositi ne zaslužuje ništa drugo doli duboke septičke
tako o svim krvolocima i bitangama mislim
ma gde se rodili ili živeli
nista, evo kod mene na bausteli imam dvojicu, veliki pajdasi, jedan iz bedekovcine a drugi iz vranjekic wrote:
političari su tako razjebali i Jugoslaviju i sad žive na smetlištu ostataka koji su napravili..
nije da žalim za Jugoslavijom, ali šta ima netko iz Kragujevca protiv nekog iz Karlovca, e pa, pitajte političare..
imaju jos dvojica al oni nisu na mojoj bausteli, jedan iz podravine a drugi crnotravac iz srbiju, ko prst i nokat
normalni ljudi se uvijek sloze ako nisu igracke politicara
Interesi, naročito oni čisto materijalni da baš ne kažem profani, su se do sada uvijek pokazali kao sasvim dovoljna motivacija za mržnju i takvo djelovanje.
Naravno, interese definiraju intelektualci i posebno političari, ali moraju se poklapati sa poimanjem većine stanovništva po tom pitanju inače nemaju prođu.
I da, mali obični Slovenci će naravno reći kako oni nemaju negativnih osjećaja prema Hrvatima, ali će kako se kaže iz petnih žila braniti ideju da je arbitraža bila pravedna i da je Savudrijska Vala njihova i da moraju dobiti teritorijalni kontakt s međunarodnim vodama.
Nebitno što međunarodno pravo kaže nešto potpuno drugačije.
Dakle, riječ je samo o demagogiji odnosno običnim lažima i licemjerju kako bi se očuvala neka poželjna slika o sebi koja se drastično razlikuje od realnosti.
ja nemam ništa protiv jednog mini rata sa slovenijom. međutim bojnu moraju sastaviti mališani od hrvatskih političara i oni glavom i bradom, ili bez brade. prethodno im dati obuku od tjedan dana da budu spremni .
mi ćemo im čuvati do tada bogatsvo , biti će na sigurnom.
mi ćemo im čuvati do tada bogatsvo , biti će na sigurnom.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
i onda se rukama i nogama guraju u politiku, polumrtvi sjede u saboru, padaju u osamdestima na glavu po stepenicama nakon sjednice, iz zatvora jure na izborne liste... da mučenički to obave za nas..maggie13 wrote:Politicari su omrazeni. Imaju lovu, ugled, privilegije. No, ruku na srce, ocekujemo da obavljaju prljave poslove za nas.
kako plemenito..ah..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Kako perverzno i sadisticki.
Mi smo mazohisti i oportunisti.
Lijenstine.
;-)
Mi smo mazohisti i oportunisti.
Lijenstine.
;-)
2014-04-12
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Ljudi, odoše nam ljudi" - od 24.000 ljudi iselilo se 10.000
» PROPAST HRVATSKE: Ljudi masovno beže iz zemlje, broj stanovnika se smanjuje, ljudi ostaju bez posla
» Can't make this shit up: Kućanica Ana razdvaja otpad dok je muž u birtiji
» Trumpika je obični trojanski konj i lažnjak
» Raspudić : Plenkovic je obični briselski šupak
» PROPAST HRVATSKE: Ljudi masovno beže iz zemlje, broj stanovnika se smanjuje, ljudi ostaju bez posla
» Can't make this shit up: Kućanica Ana razdvaja otpad dok je muž u birtiji
» Trumpika je obični trojanski konj i lažnjak
» Raspudić : Plenkovic je obični briselski šupak
Page 5 of 5