ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

nevidljiva ruka pod krinkom noći uhvatila se motke

Page 1 of 2 1, 2  Next

Go down

nevidljiva ruka pod krinkom noći uhvatila se motke Empty nevidljiva ruka pod krinkom noći uhvatila se motke

Post by mutava baštarda Tue 12 Sep - 16:21

Iskopali rupu i opljačkali vrijedno arheološko nalazište: 'To je prvorazredni skandal'

Netko je iskopao jamu duboku desetak metara na spomeniku nulte kategorije u Jalžabetu i opljačkao vrijedno nalazište

Jamu zakamufliranu drvenim oknom pronašli su arheolozi koji su danas počeli raščišćavati vrh grobnog humka, promjera oko 75 metara, kako bi započeli s arheološkim istraživanjima. - Ovo je prvorazredni skandal i kulturocid! - kaže za Večernji list dr.sc. Kovačević. Nalazište je iz 6. stoljeća prije Krista i dosad je bilo samo djelomično istraživano.

Prema prvim informacijama, netko je iskopao jamu duboku desetak metara na tom spomeniku nulte kategorije i opljačkao vrijedno nalazište. Odmah je pozvana policija koja provodi očevid. Načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić rekao nam je da su ga danas oko pola 12 obavijestili o krađi, pa još nema informacije o tome što se dogodilo.

– Znam da je to vrijedno nalazište iz 500. ili 600. godine prije Kr., vjerojatno grob nekog velikana onog doba, ne zna se kojeg naroda. Zemljište je u privatnom vlasništvu, ima više vlasnika – kaže načelnik. Tumul Gomila u Jalžabetu, iz starijeg željeznog doba, trebao bi biti sustavnije istražen u sklopu međunarodnog, 2,5 milijuna eura vrijednog EU projekta "Monumentalni krajolici starijeg željeznog doba na prostoru Podunavlja", u kojem je Turistička zajednica Varaždinske županije partner Institutu za arheologiju. U sklopu projekta trebao bi biti održan i trotjedni istraživački kamp. Netko je, očito, preduhitrio istraživače.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/iskopali-rupu-duboku-desetak-metara-i-opljackali-vrijedno-nalaziste-u-jalzabetu-1193950 - www.vecernji.hr

2015-09-14

Back to top Go down

nevidljiva ruka pod krinkom noći uhvatila se motke Empty Re: nevidljiva ruka pod krinkom noći uhvatila se motke

Post by mutava baštarda Tue 12 Sep - 16:22

ja samo imao sličnu ideju, kupiti parcelu na kojoj je ilirska gradina pa se zajebavati oko toga... nema kruva bez motike

2015-09-14

Back to top Go down

nevidljiva ruka pod krinkom noći uhvatila se motke Empty Re: nevidljiva ruka pod krinkom noći uhvatila se motke

Post by mutava baštarda Tue 12 Sep - 16:24

" Iskapanja na vrijednom nalazištu trebala su uskoro početi, no lopovi su preduhitrili arheologe i sami prekopali, opljačkali i oštetili vrijedni lokalitet."
'ko prije divojci

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Eva_ Tue 12 Sep - 16:26

Romi
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Tue 12 Sep - 16:28

Eva_ wrote:Romi
čuli da je humak iz bakrenog doba

2015-09-14

Back to top Go down

Post by jastreb Tue 12 Sep - 16:28

Eva_ wrote:Romi
Sumnjam. Osim ako su artefakti bili od bakra.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by kic Tue 12 Sep - 16:28

ne bi oni kopali..
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest Tue 12 Sep - 16:29

mutava baštarda wrote:ja samo imao sličnu ideju, kupiti parcelu na kojoj je ilirska gradina pa se zajebavati oko toga... nema kruva bez motike
imam prilike vidjeti parcelu s na pola završenom gradnjom, na lokalitetu s rimskim nalazištem...gradnja zaustavljena, ima već 8-10 godina.
i tako stoji...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Tue 12 Sep - 16:32

ima kod nas kolekcionara... jedan je u trilju roneći oko mjesta na kojemu je bio rimski most pons tiluri našao zbirku koje se ne bi posramio muzej.

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Tue 12 Sep - 16:34

Noor wrote:
mutava baštarda wrote:ja samo imao sličnu ideju, kupiti parcelu na kojoj je ilirska gradina pa se zajebavati oko toga... nema kruva bez motike
imam prilike vidjeti parcelu s na pola završenom gradnjom, na lokalitetu s rimskim nalazištem...gradnja zaustavljena, ima već 8-10 godina.
i tako stoji...
ne bi ja gradio nego kopao krompire kao i ovi iz teme... inače ti vjerojatno živiš u civilizaciji, a ja imam svakojakih priča kod kojih je arheološki nalaz samo smetnja pri planiranoj gradnji i onda se dodatno požuri s gradnjom...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Guest Tue 12 Sep - 17:45

mutava baštarda wrote:
Noor wrote:
i tako stoji...
ne bi ja gradio nego kopao krompire kao i ovi iz teme... inače ti vjerojatno živiš u civilizaciji, a ja imam svakojakih priča kod kojih je arheološki nalaz samo smetnja pri planiranoj gradnji i onda se dodatno požuri s gradnjom...
ovaj je isto žurio, kopao i sagradio preko rimskog ziđa..al nije na vrijeme oko objekta zatrpao, pa su ga otkrili...
evo, išla sam i poslikati...

nevidljiva ruka pod krinkom noći uhvatila se motke Jickcl
nevidljiva ruka pod krinkom noći uhvatila se motke 2s66iio
nevidljiva ruka pod krinkom noći uhvatila se motke 1z6fho5
nevidljiva ruka pod krinkom noći uhvatila se motke Taotjr

ovdje se vidi kako se rimski lokalitet nalazi ispod objekta...
nevidljiva ruka pod krinkom noći uhvatila se motke 2v119g2
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Tue 12 Sep - 17:53

Noor wrote:

nevidljiva ruka pod krinkom noći uhvatila se motke 1z6fho5

ovdje se vidi kako se rimski lokalitet nalazi ispod objekta...
haha vidi čak i šahtu ugurao u sred lokaliteta...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Tue 12 Sep - 17:56

genijal građevinski pothvat.

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Guest Tue 12 Sep - 17:59

ulupao brdo love u ta dva zdanja i sad stoji...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Tue 12 Sep - 18:03

stvarno moraš biti mudar za takvu investiciju...

2015-09-14

Back to top Go down

Post by T. Tue 12 Sep - 18:04

Navjerojatno je da to nije uklonjeno u jedan dan, a protiv neimara podignuta kp...

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest Tue 12 Sep - 19:03

Totenkopf wrote:Navjerojatno je da to nije uklonjeno u jedan dan, a protiv neimara podignuta kp...
koliko sam shvatila...to je bespravna gradnja, jer da je imao dozvolu i da je prijavio početak gradnje građevinskoj inspekciji i konzervatorskom odjelu, što je na području istre također obveza investitora (zbog obilja arh. nalazišta), nadležni bi izašli prilikom početka zemljanih radova i vidjeli o čemu se radi. ovako je tip na brzinu digao zgrade, no inspekcija je nanjušila i stvar je stala. i mene je čudilo kako to da nije izdan nalog za uklanjanje, no kad sam pitala, rečeno je da budući je u građevinskoj zoni, mora platiti neku masnu kaznu, može legalizirati, ali konzervirane zidine ne smije zatrpati niti više išta na njima graditi, nego ih takve raskopane i otvorene ostaviti u svom dvorištu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Tue 12 Sep - 19:07

Ja bih liku dopustio da sagradi kutje,dao dozvolu i Obavezu da se brine za to arheolosko nalaziste i odrzava ga i fit stanju...
Ovako,prije ili poslije,te ce zidove pojesti noc,a neki jos motjniji ce sve ovo preuzeti...

..sudjenje ide,dok narode ne zaboravi.. :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by T. Tue 12 Sep - 19:08

Noor wrote:
Totenkopf wrote:Navjerojatno je da to nije uklonjeno u jedan dan, a protiv neimara podignuta kp...
koliko sam shvatila...to je bespravna gradnja, jer da je imao dozvolu i da je prijavio početak gradnje građevinskoj inspekciji i konzervatorskom odjelu, što je na području istre također obveza investitora (zbog obilja arh. nalazišta), nadležni bi izašli prilikom početka zemljanih radova i vidjeli o čemu se radi. ovako je tip na brzinu digao zgrade, no inspekcija je nanjušila i stvar je stala. i mene je čudilo kako to da nije izdan nalog za uklanjanje, no kad sam pitala, rečeno je da budući je u građevinskoj zoni, mora platiti neku masnu kaznu, može legalizirati, ali konzervirane zidine ne smije zatrpati niti više išta na njima graditi, nego ih takve raskopane i otvorene ostaviti u svom dvorištu.
Protupravna gradnja
Članak 212.

Tko protivno propisima gradi građevinu u području koje je propisom ili odlukom nadležnog tijela proglašeno zaštićenom prirodnom vrijednosti, kulturnim dobrom ili drugim područjem od posebnog interesa za državu,

kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest Tue 12 Sep - 19:09

podmazi tu i tamo,i kazna se preimenuje u prekrsajnu,uz neku smijesnu svotu od 50 000 kuna,i baja slobodno nastavi... :cleanteeth
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

Back to top

- Similar topics