Novi premijer Kosova bit će Ramush Haradinaj!
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Novi premijer Kosova bit će Ramush Haradinaj!
Sinisa i Dusan... Jedan Kovacevic covek, drugi slina...Braća wrote:
Stanojko- Posts : 8340
2014-05-05
..mozete vi da pevate borbene ali vucic se jucer izljubio sa bakirom sutra ce sa kolindom a prekosutra sa haradinajem..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
..mo's mislit..tko cemu suditi...Braća wrote:zato ce da odgovara, kad tad...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
"Zbog ulaska Srba u Haradinajevu Vladu Srbija na tri meseca prekinula diplomatske odnose sa sobom."
crvenkasti-
2014-04-17
Da je Srbija bila pametna moga joj je danas Hardinaj biti premijer. Imala bi original umjesto loše kopije.crvenkasti wrote:
"Zbog ulaska Srba u Haradinajevu Vladu Srbija na tri meseca prekinula diplomatske odnose sa sobom."
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
ajmo opetBraća wrote:čardak efendija wrote:i ti keruBraća wrote:gskk
aport
i prestani lizati guzicu
i jaja
daj se rokni, gluperdo.
aport keru prekodrinski
do sada me nisi razočarao
nemoj da ti padne na pamet
da me sad razočaraš
ujutro se prekodrinac javiStanojko wrote:Sinisa i Dusan... Jedan Kovacevic covek, drugi slina...Braća wrote:
na aport ako te žena
pusti iz kaveza
je a kosovoBraća wrote:zato ce da odgovara, kad tad...
je srpsko
11. septembar 2017 | 13:11
Nemci o Haradinaju: Moraće da prizna Zajednicu srpskih opština, a to je TEK POČETAK SRPSKIH USLOVA
Nemci o Haradinaju: Moraće da prizna Zajednicu srpskih opština, a to je TEK POČETAK SRPSKIH USLOVA
Novoformirana kosovska vlada zavisi od dobre volje srpskih poslanika u parlamentu. Preko poslanika koje vodi Beograd Srbija je prvi put dobila direktan uticaj u Prištini
Foto: Tanjug/AP
Novi kosovski premijer Ramuš Haradinaj moraće pre svega da proguta veliku žabu i prizna Zajednicu srpskih opština na Kosovu, koja će, poput Republike Srpske u Bosni i Hercegovini postati država u državi, piše danas nemački dnevnik Tagescajtung, a prenosi Dojče vele.List navodi da su pre svega glasovi srpske manjine na Kosovu pomogli bivšem vođi OVK Haradinaju da postane premijer Kosova. A kako će se on ponašati u toj situaciji, to nije teško predvideti jer i EU i međunarodna zajednica, baš kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić žele da Haradinaj ispuni neke uslove, dodaje list.
List dodaje da zajednicu srpskih opština Brisel smatra preduslovom integracije obe zemlje u EU.
Foto: Tanjug/AP
Haradinaj, koji se još prošle godine - kao opozicioni političar - žestoko borio protiv tog zahteva, sada je pojeo kredu i pravi se da je "realan političar".
Njegov nekadašnji partner u koaliciji, predsednik Pokreta za samoopredeljenje Aljbin Kurti, svim silama želi da spreči osnivanje zajednice srpskih opština na Kosovu. Kurtija već sada Srbija, EU i SAD smatraju glavnom smetnjom, mada su mladi na njegovoj strani, dodaje list.
Foto: Profimedia/ Zuma Press - News
S druge strane, Haradinajeva vlada je na klimavim nogama. A Vučić može mirno da posmatra unutrašnjopolitičke konflikte na Kosovu: oni su dobri po njega, piše Tagescajtung.
Dnevnik podseća da Srbija nije priznala nezavisnost Kosova i dodaje da to ni u doglednoj budućnosti neće morati da učini.
Handelsblat piše da "srpska manjina na Kosovu namerava da svojim učešćem u novoj vladi spreči formiranje armije" i dodaje da će Srbi"sprečiti i druge odluke albanske većine koje su protivne njihovim interesima".
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
- Novoformirana kosovska vlada zavisi od dobre volje srpskih poslanika u parlamentu. Preko poslanika koje vodi Beograd Srbija je prvi put dobila direktan uticaj u Prištini. Kosovo na kojem žive gotovo još samo Albanci, od pre devet godina je nezavisno od Srbije i sada ga priznaje 115 država širom sveta. EU već godinama bezuspešno pokušava da posreduje međju zavađenim susedima - navodi list.
Guest- Guest
to je to,
haradinaj ce oformiti srpsku na kosmetu,
tako ce se iskupiti, delimicno
to je zahtev zapada i srbije
haradinaj ce oformiti srpsku na kosmetu,
tako ce se iskupiti, delimicno
to je zahtev zapada i srbije
Guest- Guest
normalno,
ne znam kako ce vucic da se sastane sa haradinajem
da mu nisam u kozi, licno, ne znam kako bih ja to
mozda ne nekom neutralnom terenu, nakon priznavanja srpske
i overe skupstine da se kosovo trajno odrice prava na unesko
ili, da to ne podrazumeva srpske crkve, manastire i imovinu
spc po katastru iz 41
ne znam kako ce vucic da se sastane sa haradinajem
da mu nisam u kozi, licno, ne znam kako bih ja to
mozda ne nekom neutralnom terenu, nakon priznavanja srpske
i overe skupstine da se kosovo trajno odrice prava na unesko
ili, da to ne podrazumeva srpske crkve, manastire i imovinu
spc po katastru iz 41
Guest- Guest
[size=36]Haradinaj povukao zahtev Kosova za članstvo u Interpolu[/size]
Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj povukao je zahtev Kosova za članstvo u Interpolu, javlja Tanjug.
IZVOR: TANJUG ČETVRTAK, 21.09.2017. | 17:23 -> 17:34
"Poverenje da Kosovo bude član Interpola već su dale mnoge zemlje, ali to nije dovoljno da bi Kosovu omogućilo da se pridruži ovoj svetskoj organizaciji", navodi Haradinaj u saopštenju.
"Kao premijer Kosova danas sam odlučio o odlaganju glasanja za zahtev Kosova za članstvo u Interpolu na predstojećem sastanku ove organizacije", ističe Haradinaj, uz, kako je naveo, zahvalnost svim kosovskim institucijama koje su bile uključene u taj postupak, kao i svim međunarodnim partnerima.
Haradinaj je pozvao sve da, kako je naveo, rade za Kosovo, kako bi ono postalo članica Interpola na sledećem zasedanju.
Kosovski premijer smata da bi članstvo Prištine u Interpolu bio "direktan doprinos u borbi protiv međunarodnog kriminala i terorizma" i da je, kako kaže, Kosovo "spremno da preuzme potpunu odgovornost" kao članica Interpola.
O članstvu Kosova u Interpolu trebalo je da se raspravlja na Generalnoj skupštini ove organizacije, 26. septembra, u Kini.
Članstvo Kosova trebalo je da bude razmatrano i na prethodnoj Generalnoj skupštini Interpola novembra prošle godine, ali je i tada odloženo zbog, kako je tada saopšteno iz te organizacije, sprovođenja studije o učlanjenju, koja je trebalo da bude predstavljena na ovogodišnjem zasedanju Generalne skupštine.
Prvi zamenik kosovskog premijera i ministar inostranih poslova Bedžet Pacoli izjavio je nešto ranije da je Kosovo obezbedilo dovoljno glasova za članstvo u Unesku, ali da će po pitanju Interpola Priština izvršiti "taktičko povlačenje u dogovoru sa SAD".
“Članstvo u Interpolu zahteva mnogo rada i veliko angažovanje. U trenutku kada sam došao, video sam da se na tome radilo, ali ne kako treba. Veoma sam skeptičan i uopšte nisam hrabar da kažem da će sve ići kako treba u vezi sa tim jer je domaćin ovog samita postavio barikade", rekao je Pacoli.
Kao primer je naveo da kosovskim predstavnicima, koji treba da učestvuju na toj skupštini, još, kako je rekao, nisu poslate vize.
"Velika je odgovornost reći da se povlačimo. Uveren sam da će ljudi razumeti, ali moramo učiniti taktičko povlačenje u saradnji sa SAD i da se pripremimo za naredni samit sledeće godine, koji će biti održan u Abu Dabiju", rekao je Pacoli uveren da će Prištna do tada obezbediti dovoljan broj glasova.
Pacoli je rekao da je za nekoliko dana rada obezbedio 25 usmenih potvrda za podršku na narednoj skupštini Interpola, ali su još mnogo daleko od potrebnog broja za ulazak.
Za članstvo Kosova u Interpolu potrebno je da Priština obezbedi 115 glasova podrške zemalja članica.
Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj povukao je zahtev Kosova za članstvo u Interpolu, javlja Tanjug.
IZVOR: TANJUG ČETVRTAK, 21.09.2017. | 17:23 -> 17:34
"Poverenje da Kosovo bude član Interpola već su dale mnoge zemlje, ali to nije dovoljno da bi Kosovu omogućilo da se pridruži ovoj svetskoj organizaciji", navodi Haradinaj u saopštenju.
"Kao premijer Kosova danas sam odlučio o odlaganju glasanja za zahtev Kosova za članstvo u Interpolu na predstojećem sastanku ove organizacije", ističe Haradinaj, uz, kako je naveo, zahvalnost svim kosovskim institucijama koje su bile uključene u taj postupak, kao i svim međunarodnim partnerima.
Haradinaj je pozvao sve da, kako je naveo, rade za Kosovo, kako bi ono postalo članica Interpola na sledećem zasedanju.
Kosovski premijer smata da bi članstvo Prištine u Interpolu bio "direktan doprinos u borbi protiv međunarodnog kriminala i terorizma" i da je, kako kaže, Kosovo "spremno da preuzme potpunu odgovornost" kao članica Interpola.
O članstvu Kosova u Interpolu trebalo je da se raspravlja na Generalnoj skupštini ove organizacije, 26. septembra, u Kini.
Članstvo Kosova trebalo je da bude razmatrano i na prethodnoj Generalnoj skupštini Interpola novembra prošle godine, ali je i tada odloženo zbog, kako je tada saopšteno iz te organizacije, sprovođenja studije o učlanjenju, koja je trebalo da bude predstavljena na ovogodišnjem zasedanju Generalne skupštine.
Prvi zamenik kosovskog premijera i ministar inostranih poslova Bedžet Pacoli izjavio je nešto ranije da je Kosovo obezbedilo dovoljno glasova za članstvo u Unesku, ali da će po pitanju Interpola Priština izvršiti "taktičko povlačenje u dogovoru sa SAD".
“Članstvo u Interpolu zahteva mnogo rada i veliko angažovanje. U trenutku kada sam došao, video sam da se na tome radilo, ali ne kako treba. Veoma sam skeptičan i uopšte nisam hrabar da kažem da će sve ići kako treba u vezi sa tim jer je domaćin ovog samita postavio barikade", rekao je Pacoli.
Kao primer je naveo da kosovskim predstavnicima, koji treba da učestvuju na toj skupštini, još, kako je rekao, nisu poslate vize.
"Velika je odgovornost reći da se povlačimo. Uveren sam da će ljudi razumeti, ali moramo učiniti taktičko povlačenje u saradnji sa SAD i da se pripremimo za naredni samit sledeće godine, koji će biti održan u Abu Dabiju", rekao je Pacoli uveren da će Prištna do tada obezbediti dovoljan broj glasova.
Pacoli je rekao da je za nekoliko dana rada obezbedio 25 usmenih potvrda za podršku na narednoj skupštini Interpola, ali su još mnogo daleko od potrebnog broja za ulazak.
Za članstvo Kosova u Interpolu potrebno je da Priština obezbedi 115 glasova podrške zemalja članica.
Guest- Guest
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Ramush Haradinaj najavio referendum za ujedinjenje Kosova s Albanijom
» Ramush Haradinaj otvorio tjedan LBQTPR zajednice u Prištini, Kosovo privrženo pravima gay populacije
» Albanci ljuti na Plenkovica:'Premijer Plenkovic nema sto razgovarati o buducnosti Kosova sa Vucicem ili srpskim duznosnicima.O buducnosti Kosova razgovara se sa sluzbenom Pristinom.'
» Haradinaj: Od danas ne postoji granica Kosova prema Albaniji
» Ramuš Haradinaj: Kosovo i Albanija će biti jedno, čim postanem premijer
» Ramush Haradinaj otvorio tjedan LBQTPR zajednice u Prištini, Kosovo privrženo pravima gay populacije
» Albanci ljuti na Plenkovica:'Premijer Plenkovic nema sto razgovarati o buducnosti Kosova sa Vucicem ili srpskim duznosnicima.O buducnosti Kosova razgovara se sa sluzbenom Pristinom.'
» Haradinaj: Od danas ne postoji granica Kosova prema Albaniji
» Ramuš Haradinaj: Kosovo i Albanija će biti jedno, čim postanem premijer
Page 4 of 4