Marko kupio sliku u Aranđelovcu na vašaru za 1.000 dinara, ispostavilo se da vredi nekoliko MILIONA EVRA (FOTO)
Page 1 of 1
Marko kupio sliku u Aranđelovcu na vašaru za 1.000 dinara, ispostavilo se da vredi nekoliko MILIONA EVRA (FOTO)
Platio sam je svega hiljadu dinara, a kada sam došao kući ukucao sam na internetu ne bi li saznao o čijoj se replici radi, ali sačekalo me je iznenađenje od kojeg i sada drhtim - kaže Beograđanin Marko Marković
Marko Marković (45) iz Beograda, koji se slučajno obreo na vašaru u Aranđelovcu, obilazeći ulične tezge i prodavce zastao je ispred prodavaca slika. U moru slika, ipak mu je jedna zapala za oko - slika Vinsenta Van Goga, platio je svega hiljadu dinara, a onda je usledio haos međunarodni haos, piše Aranđelovacinfo.rs.
Marković je, naime, kupio "Kongregacija napušta Reformisanu crkvu u Nojnenu“ jednu od dve ukradene slike Vinsenta Van Goga.
U decembru 2002. godine ukradene su dve slike iz Muzeja Vinsenta Van Goga u Amsterdamu. Za samo nekoliko minuta dva lopova su provalila i uzela slike "Kongregacija napušta Reformisanu crkvu u Nojnenu“ i Pogled na more u Sheveningenu“.
Zajedno, slike vrede oko 25 miliona funti. Lopovi su osuđeni na zatvor godinu dana kasnije, i sve do danas slikama nije moglo da se uđe u trag.
Marko Marković iz Beograda 28. avgusta došao je u posed slike za koju su mnogi smatrali da je izgubljena, a reč je o slici "Kongregacija napušta Reformisanu crkvu u Nojnenu“ , i slika je na volšeban način stigla u njegove ruke.
Sasvim slučajno sam se obreo na vašaru u Aranđelovcu, i pošto sam ljubitelj umetnosti, i pasionirani kupac slika, primetio sam da se na jendoj tezgi prodaju slike, i baš ova mi je privukla pažnju. Platio sam je svega hiljadu dinara, a kada sam došao kući ukucao sam na internetu ne bi li saznao o čijoj se replici radi, ali sačekalo me je iznenađenje od kojeg i sada drhtim.
Po onome što sam ja video, a što su potvrdili par uglednih antikvara, reč je o slici Van Goga, koje je ukradena. O tome najbolje svedoči i njegov potpis, i po rečima svih eksperata koji su ga videli potvrdili su da je originalan. Ovih dana očekujem dolazak delegaciju iz Muzeja iz Amsterdama koji treba da potvrde autentičnoost, a onda ćemo se dogovoriti i za koju sumu će slika biti vraćena muzeju - rekao je ovaj Srbin za holandski portal amsterdam njuz.
Da li će Marko Marković postati milioner, i kako će se završiti ova priča, i odakle Van Gog na vašaru saznaćemo uskoro.
http://www.telegraf.rs/vesti/srbija/2892961-marko-kupio-sliku-u-arandjelovcu-na-vasaru-za-1000-dinara-ispostavilo-se-da-vredi-nekoliko-miliona-evra-foto
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Marko kupio sliku u Aranđelovcu na vašaru za 1.000 dinara, ispostavilo se da vredi nekoliko MILIONA EVRA (FOTO)
jebena sreca....nije badava moj pok.tetak govorio a on ej bio stratsveni kolekcionar slika..'kupuj slike i ona najeftinije neces biti u minusu'
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Marko kupio sliku u Aranđelovcu na vašaru za 1.000 dinara, ispostavilo se da vredi nekoliko MILIONA EVRA (FOTO)
Lopovi legalizuju sliku...
2014-08-25
to se cuti,
on nema uslova da cuva takvu vrednost.
to se radi tajno, ti kontakti.
pink-panter,
pa oni se odmaraju, kuci, po srbiji,
sad im ovo remeti planirane odmore.
verovatno je to vec obezbedjeno !?
on nema uslova da cuva takvu vrednost.
to se radi tajno, ti kontakti.
pink-panter,
pa oni se odmaraju, kuci, po srbiji,
sad im ovo remeti planirane odmore.
verovatno je to vec obezbedjeno !?
Guest- Guest
Drska: Olivera Ćirković pljačkala je zlatare u Atini, na Rodosu i na Santorinij
Poznata je kao jedina žena koja je pobegla iz atinskog zatvora “Koridalo”.
inace poznata kosarkasica, zaigrala i za repr.
pustena iz zatvora nakon 5 godina, sad je u beogradu !?
cenim ljude koji znaju sa zlatom, dijamantima, slikama, satovima i sl.
uopste umetninama !
msm, koji poznaju materiju, poznavanje, strucnost,
ali ne kriminal u tom poslu.
Guest- Guest
Nije istina, te slike su nađene u Italiji ima tome par godina.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
buvljaku slučajno kupio vrednu Šileovu sliku
Državljanin Bosne i Hercegovine, čije ime se, za sada, drži u tajnosti, mogao bi postati miliioner nakon što je na buvljaku u Nemačkoj slučajno kupio sliku poznatog austrijskog slikara Egona Šilea (Schiele, 1890-1918).
Sarajevski “Dnevni avaz” piše da je, sudeći prema motivu i potpisu na poleđini, slika nastala u ranijem periodu Šileovog stvaralaštva i podseća da je nedavno u Londonu jedno Šileovo platno prodato za neverovavtnih 30 miliona evra.
Dodaje se da je Šile u svetu likovne umetnosti poznat po erotskim aktovima, a slika koju je kupio državljanin BiH se nalazi na ekspertizi.
Na uljanoj slici koju je, kako se navodi, bez dileme naslikao Šile, nalazi se par u brodu, koji izvlači iz vode mrežu, oslikavajući tegobu života.
Napominje se da stručnjaci kažu da bi ova slika mogla pripadati seriji Šileovih slika brodova.
Vlasnik slike je dopisniku “Avaza” u Beču ispričao da je sliku kupio upravo zato jer ga, kako je rekao, podseća na njega i njegovu suprugu i njihov tegoban život.
“Nisam znao ko je autor, ali kada sam došao kući, i video na poleđini slike potpis, uključio sam internet i ostao šokiran videvši da je to što sam kupio za nekoliko evra vredno milione”, rekao je novi vlasnik ovog vrednog dela.
List tvrdi da je jedan od najvećih sakupljača slika na svetu i vlasnik velikog broja Egona Šilea koji živi u Americi zainteresovan za kupovinu slike vredne više miliona evra.
Državljanin Bosne i Hercegovine, čije ime se, za sada, drži u tajnosti, mogao bi postati miliioner nakon što je na buvljaku u Nemačkoj slučajno kupio sliku poznatog austrijskog slikara Egona Šilea (Schiele, 1890-1918).
Sarajevski “Dnevni avaz” piše da je, sudeći prema motivu i potpisu na poleđini, slika nastala u ranijem periodu Šileovog stvaralaštva i podseća da je nedavno u Londonu jedno Šileovo platno prodato za neverovavtnih 30 miliona evra.
Dodaje se da je Šile u svetu likovne umetnosti poznat po erotskim aktovima, a slika koju je kupio državljanin BiH se nalazi na ekspertizi.
Na uljanoj slici koju je, kako se navodi, bez dileme naslikao Šile, nalazi se par u brodu, koji izvlači iz vode mrežu, oslikavajući tegobu života.
Napominje se da stručnjaci kažu da bi ova slika mogla pripadati seriji Šileovih slika brodova.
Vlasnik slike je dopisniku “Avaza” u Beču ispričao da je sliku kupio upravo zato jer ga, kako je rekao, podseća na njega i njegovu suprugu i njihov tegoban život.
“Nisam znao ko je autor, ali kada sam došao kući, i video na poleđini slike potpis, uključio sam internet i ostao šokiran videvši da je to što sam kupio za nekoliko evra vredno milione”, rekao je novi vlasnik ovog vrednog dela.
List tvrdi da je jedan od najvećih sakupljača slika na svetu i vlasnik velikog broja Egona Šilea koji živi u Americi zainteresovan za kupovinu slike vredne više miliona evra.
2014-08-25
Seo i ovaj za internet i ostao sokiran...nepismeni Balkanci, ljubitelji umetnickih slika... lopovska posla...
2014-08-25
Similar topics
» "Crni vrh nije na spisku, a ja kopam tartufe tamo već 3 godine": Našao blago koje vredi i 5.000 evra
» SRPSKI PROSEK U NOVEMBRU: Plata skočila na 45.767 dinara (372 evra)
» Srbi otkrili način KAKO DA PREVARE IKEU za 99 dinara (FOTO)
» Srbija spremila pet miliona evra za Srebrenicu
» FSB UPAO U PRIGOŽINOVE KANCELARIJE Pronađeno 43 miliona evra
» SRPSKI PROSEK U NOVEMBRU: Plata skočila na 45.767 dinara (372 evra)
» Srbi otkrili način KAKO DA PREVARE IKEU za 99 dinara (FOTO)
» Srbija spremila pet miliona evra za Srebrenicu
» FSB UPAO U PRIGOŽINOVE KANCELARIJE Pronađeno 43 miliona evra
Page 1 of 1