Verovali ili ne: IQ Zapadnjaka pao za 14 bodova u zadnjih 100 godina
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Verovali ili ne: IQ Zapadnjaka pao za 14 bodova u zadnjih 100 godina
Nije dobro imati preveliki IQ uzmivsamo Tediku Unibombera on je imao između 165 i 170 shvatio je sve i...
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
E tu je vec rijec o Izuzecima,dakle isto kao i onim klincima kako se zovu..e jebigasad..ugl..nemaju normalnu komunikaciju sa svijetom,ali zato rulaju u matematici do desete decimale i slicno..
to bih prije nazvao anomalijama,nego inteligencijom..prije evolucijom ili novom vrstom..da je to bar 30 % u populaciji ljudi,pa hajde,ali brate.ovo je tak orijetko da se ne moze niti u promilima izraziti..
No nebitno..
Ono sto je bitno je da dijeca imaju genetsku prediponiranost da budu inteligentna,ili dozivotni moroni.l..
drugo..ONAJ OKIDAC koji kod djece pocinje graditi Inteligenciju,odnosno razvijati je,stavljanje problema u praksi pred djecu,koju sce ona na ovaj ili onaj nacin rjesavati..ako dijete nije zainteresirano za rjesavanje problema,nece se niti inteligencija razvijati,dijete ce biti moron..
sa 4-5 godina sam znao sve elemente u periodičkom sustavu,sa 6-7 sam sam izvodio kemijske reakcije,.
Ono sto je bitno za poticanje inteligencije je da roditelji zainteresiraju dijete,da rjesava neke probleme,makar to bile lego slagalice,makete ovoga i onoga,puzzle..
drugo dijete,koje to nece imati i biti potaknuto,ce kasnije ostati moron nezinteresiran za nis,nego sam okak oda guzicu nafila i da se naspava..
i to sto si nabroja je sigurno neka genetska anomalija..ispalo dobro,ali izuzetak,a ne pravilo..
to bih prije nazvao anomalijama,nego inteligencijom..prije evolucijom ili novom vrstom..da je to bar 30 % u populaciji ljudi,pa hajde,ali brate.ovo je tak orijetko da se ne moze niti u promilima izraziti..
No nebitno..
Ono sto je bitno je da dijeca imaju genetsku prediponiranost da budu inteligentna,ili dozivotni moroni.l..
drugo..ONAJ OKIDAC koji kod djece pocinje graditi Inteligenciju,odnosno razvijati je,stavljanje problema u praksi pred djecu,koju sce ona na ovaj ili onaj nacin rjesavati..ako dijete nije zainteresirano za rjesavanje problema,nece se niti inteligencija razvijati,dijete ce biti moron..
sa 4-5 godina sam znao sve elemente u periodičkom sustavu,sa 6-7 sam sam izvodio kemijske reakcije,.
Ono sto je bitno za poticanje inteligencije je da roditelji zainteresiraju dijete,da rjesava neke probleme,makar to bile lego slagalice,makete ovoga i onoga,puzzle..
drugo dijete,koje to nece imati i biti potaknuto,ce kasnije ostati moron nezinteresiran za nis,nego sam okak oda guzicu nafila i da se naspava..
i to sto si nabroja je sigurno neka genetska anomalija..ispalo dobro,ali izuzetak,a ne pravilo..
Guest- Guest
mutava baštarda wrote:
nema ni dijete kada se rodi veće sposobnosti od mrava, a inteligencija mu je rođenjem određena.
Nije inteligencija nego samo maksimalni potencijal u tom smislu.
Guest- Guest
pismejker wrote:ugl..nemaju normalnu komunikaciju sa svijetom,ali zato rulaju u matematici do desete decimale i slicno..
Autistična djeca?
Guest- Guest
Jasna stvar...no ljudi ne vjeruju..slidingdoorsoperator wrote:mutava baštarda wrote:
nema ni dijete kada se rodi veće sposobnosti od mrava, a inteligencija mu je rođenjem određena.
Guest- Guest
upravo ona...THX..slidingdoorsoperator wrote:pismejker wrote:ugl..nemaju normalnu komunikaciju sa svijetom,ali zato rulaju u matematici do desete decimale i slicno..
Autistična djeca?
Guest- Guest
pismejker wrote:Jasna stvar...no ljudi ne vjeruju..slidingdoorsoperator wrote:
Ne razumijem zašto, jer se rezultati razlikuju praktički od testa do testa.
Guest- Guest
želiš kazati da će na nekom mensinom testu netko danas imati 120, a sutra 130,...slidingdoorsoperator wrote:pismejker wrote:Jasna stvar...no ljudi ne vjeruju..slidingdoorsoperator wrote:
stavio sam kao primjer da se može mjeriti i kod djece... majmun će dostići svoj max potencijal prvih par godina života i dalje se ne može razvijati. dijete ima bolji hardver i može i dalje primati podatke i obrađivati ih prema svom max potencijalu, mjereći pritom svoj iq koji se određuje tako da se u obzir uzme i životna dobpismejker wrote:E tu je vec rijec o Izuzecima,dakle isto kao i onim klincima kako se zovu..e jebigasad..ugl..nemaju normalnu komunikaciju sa svijetom,ali zato rulaju u matematici do desete decimale i slicno..
No nebitno..
mutava baštarda wrote:želiš kazati da će na nekom mensinom testu netko danas imati 120, a sutra 130,...slidingdoorsoperator wrote:
Na stranu konkretan primjer, različitost u rezultatima testova se stalno događa. Doduše, neće baš svi biti različiti, ali se neće niti podudarati, što jasno ukazuje na promjenjivost u različitim okolnostima. Dakle, različitost je tu temeljna priroda.
Guest- Guest
ovisno o prirodi testa..testovi su u vise oblika,mada ja recimo te genericke testove obrisem guzicu sa njima...i nisu svi identicni testovi..ima ih kojima jednostavno kandidat nije sklon niti pokazuje interes..mutava baštarda wrote:želiš kazati da će na nekom mensinom testu netko danas imati 120, a sutra 130,...slidingdoorsoperator wrote:pismejker wrote:Jasna stvar...no ljudi ne vjeruju..slidingdoorsoperator wrote:
Guest- Guest
i opet,inteligencija se u biti pokazujen ajbolje u realnom zivotu,kad osoba mora efikasno rjesavati neke probleme pod pritiskom..dakle sa svim mogucim ometanjima mora moci zadrzati fokus i optimalno rjesiti neki problem..
Guest- Guest
pismejker wrote:i opet,inteligencija se u biti pokazujen ajbolje u realnom zivotu
Točno.
Guest- Guest
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Nisam baš pratio politiku zadnjih 7 godina al
» Izlaznost na izborima u Francuskoj najveća u zadnjih 40 godina
» London: Iran je najveće novo tržište u zadnjih 25 godina
» Nigel Farage: Hillary predstavlja sve što je loše u zadnjih 20 godina
» Suljo:'Tri iduca dana su kljucna..uh..najgora u zadnjih 10 godina'
» Izlaznost na izborima u Francuskoj najveća u zadnjih 40 godina
» London: Iran je najveće novo tržište u zadnjih 25 godina
» Nigel Farage: Hillary predstavlja sve što je loše u zadnjih 20 godina