Izbjegličko hvala: Vi Hrvati niste ljudi, vi ste anđeli :)
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Izbjegličko hvala: Vi Hrvati niste ljudi, vi ste anđeli :)
MEĐU izjavama tisuća izbjeglica koje posljednjih dana dolaze u Hrvatsku, sve je više onih koji su oduševljeni gostoljubivošću Hrvata.
Većina njih za Hrvatsku ranije nije ni čula, nisu znali što mogu očekivati, a ovdje su ih dočekalestotine volontera i građana spremnih pomoći te policija koja ima razumijevanja.
"Sad mi je jedan rekao 'živjela Hrvatska'. Ljudi su prezadovoljni, iznenađeni su ljubaznošću koju su doživjeli. Nisu na to navikli", rekao je za RTL Sirijac Jihad Sharifi, koji u Hrvatskoj živi posljednja tri desetljeća. Ovih dana pomaže izbjeglicama kao prevodioc.
Osim pomoći izbjeglicama na terenu i prijevozu koji mnogi građani besplatno nude, sve se više Hrvata odlučuje i pružiti nesretnim obiteljima krov nad glavom u svome domu, barem na jednu noć.
Pomoć bilo koje vrste osobito mnogo znači obiteljima s djecom i trudnicama. Jedna od njih je i supruga Iračanina Othmana, kojoj je termin poroda za mjesec dana.
"Teško joj je, no što da radimo, moramo dalje. No u Hrvatskoj ste nam mnogo pomogli. Vi Hrvati niste ljudi, vi ste anđeli", poručio je Othman.
Poruke zahvale Hrvatima pojavile su se i jednostavno napisane na kartonima koje su izbjeglice ostavili iza sebe, a koji je dirnuo mnoge volontere na terenu. Jedna takva podijeljena je i u Facebook grupi Dear refugees: Welcome to Croatia.
http://www.index.hr/black/clanak/izbjeglicko-hvala-hrvatskoj-vi-hrvati-niste-ljudi-vi-ste-andjeli/842947.aspx
...........................................
[size=14]Dear refugees: Welcome to Croatia
Community · 11,651 Likes
· 7 hrs · Edited ·
Dobrota nas ostavlja bez teksta! heart emoticon Sretan vam put!
Kindness always leaves us speechless! heart emoticon Have a safe trip!
اللطف دائما يترك لنا الكلام! heart emoticon اتمنى لكم رحلة آمنة![/size]
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Izbjegličko hvala: Vi Hrvati niste ljudi, vi ste anđeli :)
Dobrota nas ostavlja bez teksta! Sretan vam put!
Kindness always leaves us speechless! Have a safe trip!
اللطف دائما يترك لنا الكلام! اتمنى لكم رحلة آمنة![/size]
Kindness always leaves us speechless! Have a safe trip!
اللطف دائما يترك لنا الكلام! اتمنى لكم رحلة آمنة![/size]
2015-08-06
Eto,da ne bude "pomozi sirotu na svoju sramotu":/
2014-04-12
evo ja sam preliven snaznim emocijama, megi, ne daj mi da zaplacem
2014-04-19
Megi primi ga na prsa, prckov je emotivac :)
2015-08-06
Ne moze...morate biti cvrsti i jaki..ja sam preosjetljiva i preosjecajna,treba mi oslonac..a ne netko 'ko kmezi..;D
2014-04-12
ajd megi, vidis da mi je tesko
2014-04-19
vrhunski, ali čekaj da dodje naredba da deutshcland ili austrija zatvaraju granice i da ekipa koja se zatekne u RH mora biti tamo.. RH i Srbija biti će natrpane
Guest- Guest
za pola godine možemo opet otvorit raspravu.
potapat na sredozemlju, odmah u startu.
2014-12-30
Tako to rade u Švedskoj: Osmijesi, hrana, voda, odjeća i odvjetnik za izbjeglice
Dok u pojedinim europskim zemljama na nehuman način dočekuju izbjeglice koje žele stići do razvijenih zemalja u zapadnoj Europi, u Švedskoj na vrlo organiziran i sistemski način dočekuju ljude koji žele azil u toj skandinavskoj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).
U švedskim gradovima, poput Malmoa, izbjeglice dočekuju grupe volontera koje danonoćno dežuraju jer izbjeglice stalno pristižu. Svakoj novoj grupi izbjeglica po dolasku u Švedsku dijele hranu, vodu, odjeću…
Radnici Sužbe za migracije su također angažirani na terenu gdje izbjeglicama daju osnovne informacije o dobijanju azila, dok njihov kombi kruži cijeli dan na području gdje se nalaze izbjeglice koje pritom razvoze u centre za privremeni smještaj.
Tu su uvijek i timovi odvjetnika koji pomažu izbjeglicama kako bi im olakšali situaciju u kojoj se nalaze jer im je potrebna pravna zaštita. U pravnoj službi se nerijetko nalaze i osobe koje su i same prošle sličan izbjeglički put na putu do Švedske, uključujući i osobe porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Albanije, a koje izbjeglicama sada nude pravnu pomoć na licu mjesta i prate njihov slučaj.
Tu su uvijek i timovi odvjetnika koji pomažu izbjeglicama kako bi im olakšali situaciju u kojoj se nalaze jer im je potrebna pravna zaštita. U pravnoj službi se nerijetko nalaze i osobe koje su i same prošle sličan izbjeglički put na putu do Švedske, uključujući i osobe porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Albanije, a koje izbjeglicama sada nude pravnu pomoć na licu mjesta i prate njihov slučaj.
Na glavnoj željezničkoj stanici u Malmou sve teče uredno i organizirano kao da svaki dan i ne dolaze nove izbjeglice. Ostali građani skoro da i ne primijete da se nešto novo događa na tom području. Kako javlja reporter AA, najviše posla ima tek kad stigne nova grupa izbjeglica koje treba rasporediti i dovesti u prihvatni centar.
Prilikom dolaska odmah primaju pakete sa hranom i svim drugim namirnicama kako bi se uspjeli bar malo organizirati po dolasku u novu zemlju.
Inače, u Švedsku svaki dan, od početka nove izbjegličke krize, stigne oko 1.000 izbjeglica koje tamošnje vlasti na vrlo organiziran način zbrinjavaju.
Inače, u Švedsku svaki dan, od početka nove izbjegličke krize, stigne oko 1.000 izbjeglica koje tamošnje vlasti na vrlo organiziran način zbrinjavaju.
U švedskim medijima oštro osuđuju praksu podizanja zidova u pojedinim zemljama u Europi kako bi se spriječio dolazak izbjeglica na europski kontinent.
2015-08-06
Šveđani su još bolji od Hrvata oni su prave krijesnice :)
2015-08-06
rekao je za RTL Sirijac Jihad Sharifi, koji u Hrvatskoj živi posljednja tri
Šveđani su spržen narod, u RH izašla anketa oko 50% ljudi je i dalje protiv, doduše oko 20-30% je za imigrante
Guest- Guest
neoliberalni_placenik wrote:vrhunski, ali čekaj da dodje naredba da deutshcland ili austrija zatvaraju granice i da ekipa koja se zatekne u RH mora biti tamo.. RH i Srbija biti će natrpane
Ma kavo zatvaranje granica yoda ,daj se skuliraj...
2015-08-06
jab to sve u svecku poslo i zaplako a da me megi tjesi
2014-04-19
Ograda sa stražarnicama prema Turskoj, na moru ophodni brodovi. Sve što plovi vratiti natrag ili na licu mjesta potopiti. I presta islamistička invazija dok si rekao keks.veber_1 wrote:za pola godine možemo opet otvorit raspravu.
ja bi to poslao na dno sredozemlja. megi te i u tom slučaju može tješit. :Pprckov wrote:jab to sve u svecku poslo i zaplako a da me megi tjesi
veber-
2014-12-30
maggie13 wrote:Ne moze...morate biti cvrsti i jaki..ja sam preosjetljiva i preosjecajna,treba mi oslonac....;D
Onda mu se javi ujutro, računam da je i prckov tad čvršći :D :p
2015-08-06
A,ja sam ujutro isto malo manje osjetljiva i osjecajna,pa mi ujutro ne treba oslonac.. B-)
2014-04-12
maggie13 wrote:A,ja sam ujutro isto malo manje osjetljiva i osjecajna,pa mi ujutro ne treba oslonac.. B-)
Vraže kao i većina žena ujutro :)
2015-08-06
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» MAMIĆ POKAZAO RANE OD METKA "Hvala Hrvati, zbog vas se vraćam jači!"
» ''ZNANSTVENICI SE SABLAZNILI ODJEDNOM OTKRIVENA JOŠ JEDNA TRAGEDIJA U NASTANKU, UGROŽENO 2 MILIJARDE LJUDI: ‘Za ovu klimatsku krizu dosad niste čuli’''
» Hrvati su krajnje nesretni ljudi
» "Ne znam hoće li mi deca biti Srbi ili Hrvati, učim ih da budu ljudi"
» NOVI OBITELJSKI ZAKON Niste obitelj ako nemate djecu, a niste obitelj ni ako vam je dijete umrlo
» ''ZNANSTVENICI SE SABLAZNILI ODJEDNOM OTKRIVENA JOŠ JEDNA TRAGEDIJA U NASTANKU, UGROŽENO 2 MILIJARDE LJUDI: ‘Za ovu klimatsku krizu dosad niste čuli’''
» Hrvati su krajnje nesretni ljudi
» "Ne znam hoće li mi deca biti Srbi ili Hrvati, učim ih da budu ljudi"
» NOVI OBITELJSKI ZAKON Niste obitelj ako nemate djecu, a niste obitelj ni ako vam je dijete umrlo
Page 1 of 2