SRBIN KOJI JE ODUŠEVIO AMERIKANCE: Odrastao pod bombama, pa postao MILIONER!
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Njujorška agencija Blumberg objavila je tekst o Branku Milutinoviću (34), osnivaču i predsedniku srpske IT kompanije Nordeus iz Beograd, opisujući Brankovo odrastanje i kako su ga sirene prekidale dok je igrao fudbal s drugovima.
Smrt iznad glave
- Kad bi se oglasila sirena, imali smo pet minuta da potražimo sklonište. Gledali smo kroz prozor kako rakete poleću uvis, a zatim padaju i eksplodiraju. Bilo je kao na filmu - ispričao im je Branko koga su tada zanimali kompjuteri, a bio je dobar đak i stekao master diplomu iz programiranja.
Kao i mnogi ambiciozni mladi Srbi, kasnije je napustio zemlju čim mu se pružila prva prilika.
FOTO: PRINTSCREEN
Branko je u Kopenhagenu radio u korporaciji Majkrosoft.
Posao je bio dobar, ali mu nije pričinjavao zadovoljstvo i jedva je čekao da se vrati kući da bi bio uz bolešljivog oca.
Branko i njegovi prijatelji s fakulteta, Ivan Stojisavljević i Milan Jovović, odlučili su 2009. da napuste Majkrosoft i vrate se u Srbiju.
Udružili su ušteđevinu i osnovali kompaniju za video-igre Nordeus. Verovali su da će im novac trajati godinu dana i da potom mogu da nađu posao kao programeri.
- Nismo to uradili da bismo se obogatili. Želeli smo da živimo od programiranja igrica - kaže Branko.
Divljenje iz Gugla
S prijateljima je napravio fudbalsku igricu Top eleven koja je skinuta sa interneta više od 170 miliona puta i postala kultna širom sveta. Učesnici formiraju timove i biraju i razmenjuju igrače, poput menadžera prvoligaškog kluba.
Već posle godinu dana igrica je postala najpopularnija na Fejsbuku. Mnoge druge kompanije za aplikacije ostvarile su veliki uspeh i nestale, ali Top eleven se širi.
Spada među 10 najuspešnijih aplikacija u sedam zemalja, a naročito je omiljena u Evropi, jugoistočnoj Aziji i Latinskoj Americi.
- Njegov uspeh je neverovatan, a dolazi sa prostora na kojima to ne biste očekivali - iskren je Kristijan Ernandes, koji je bio izvršni direktor u kompanijama Gugl i Fejsbuk.
Kompanija je mala i uspešna, pa osnivači mogu da rade šta god žele: da odu na kolektivni godišnji odmor na grčkom ostrvu ili da godinama rade na ambicioznoj igrici koja treba da se pojavi ove godine, pa čak i da postanu jedan od najvećih dobrotvora Srbije.
Kao u "Silicijumskoj dolini": Zaposleni prva briga
Branko se ove godine udružio s prijateljima iz Majkrosofta i kompanijom za mapiranje genoma Seven Bridges Geonomics oko inicijative Digital Serbia kako bi podstakao razvoj IT sektora.
Branko je oženjen i ima dvoje dece, živi u stanu iznad majčinog.
Kompanija Nordeus zauzima nekoliko spratova moderne poslovne zgrade u centru Beograda, gde rade srpski stručnjaci i više od 30 ljudi iz SAD, Velike Britanije, Francuske i Nemačke...
Oni imaju sve pogodnosti kao i zaposleni u Silicijumskoj dolini. Ketering, sladoled i supe svima su na usluzi.
Lokalni restoran priprema 40 tegli ajvara mesečno za Nordeus. Pored sale za konferencije je zombi u prirodnoj veličini, a u posebnoj prostoriji su simulatori automobila i naočare za virtuelnu stvarnost.
(Kurir.rs/Blumberg)
Njujorška agencija Blumberg objavila je tekst o Branku Milutinoviću (34), osnivaču i predsedniku srpske IT kompanije Nordeus iz Beograd, opisujući Brankovo odrastanje i kako su ga sirene prekidale dok je igrao fudbal s drugovima.
Smrt iznad glave
- Kad bi se oglasila sirena, imali smo pet minuta da potražimo sklonište. Gledali smo kroz prozor kako rakete poleću uvis, a zatim padaju i eksplodiraju. Bilo je kao na filmu - ispričao im je Branko koga su tada zanimali kompjuteri, a bio je dobar đak i stekao master diplomu iz programiranja.
Kao i mnogi ambiciozni mladi Srbi, kasnije je napustio zemlju čim mu se pružila prva prilika.
Branko je u Kopenhagenu radio u korporaciji Majkrosoft.
Posao je bio dobar, ali mu nije pričinjavao zadovoljstvo i jedva je čekao da se vrati kući da bi bio uz bolešljivog oca.
Branko i njegovi prijatelji s fakulteta, Ivan Stojisavljević i Milan Jovović, odlučili su 2009. da napuste Majkrosoft i vrate se u Srbiju.
Udružili su ušteđevinu i osnovali kompaniju za video-igre Nordeus. Verovali su da će im novac trajati godinu dana i da potom mogu da nađu posao kao programeri.
- Nismo to uradili da bismo se obogatili. Želeli smo da živimo od programiranja igrica - kaže Branko.
Divljenje iz Gugla
S prijateljima je napravio fudbalsku igricu Top eleven koja je skinuta sa interneta više od 170 miliona puta i postala kultna širom sveta. Učesnici formiraju timove i biraju i razmenjuju igrače, poput menadžera prvoligaškog kluba.
Već posle godinu dana igrica je postala najpopularnija na Fejsbuku. Mnoge druge kompanije za aplikacije ostvarile su veliki uspeh i nestale, ali Top eleven se širi.
Spada među 10 najuspešnijih aplikacija u sedam zemalja, a naročito je omiljena u Evropi, jugoistočnoj Aziji i Latinskoj Americi.
- Njegov uspeh je neverovatan, a dolazi sa prostora na kojima to ne biste očekivali - iskren je Kristijan Ernandes, koji je bio izvršni direktor u kompanijama Gugl i Fejsbuk.
Kompanija je mala i uspešna, pa osnivači mogu da rade šta god žele: da odu na kolektivni godišnji odmor na grčkom ostrvu ili da godinama rade na ambicioznoj igrici koja treba da se pojavi ove godine, pa čak i da postanu jedan od najvećih dobrotvora Srbije.
Kao u "Silicijumskoj dolini": Zaposleni prva briga
Branko se ove godine udružio s prijateljima iz Majkrosofta i kompanijom za mapiranje genoma Seven Bridges Geonomics oko inicijative Digital Serbia kako bi podstakao razvoj IT sektora.
Branko je oženjen i ima dvoje dece, živi u stanu iznad majčinog.
Kompanija Nordeus zauzima nekoliko spratova moderne poslovne zgrade u centru Beograda, gde rade srpski stručnjaci i više od 30 ljudi iz SAD, Velike Britanije, Francuske i Nemačke...
Oni imaju sve pogodnosti kao i zaposleni u Silicijumskoj dolini. Ketering, sladoled i supe svima su na usluzi.
Lokalni restoran priprema 40 tegli ajvara mesečno za Nordeus. Pored sale za konferencije je zombi u prirodnoj veličini, a u posebnoj prostoriji su simulatori automobila i naočare za virtuelnu stvarnost.
(Kurir.rs/Blumberg)
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: SRBIN KOJI JE ODUŠEVIO AMERIKANCE: Odrastao pod bombama, pa postao MILIONER!
ne zna on šta su bombe iznad glave, da on vidi kako je bilo nama strašno kad je pet granata palo na knin pa da onda priča šta je strašno!
Serbinho-3 wrote:Oni imaju sve pogodnosti kao i zaposleni u Silicijumskoj dolini. Ketering, sladoled i supe svima su na usluzi.
sladoled i supe
Re: SRBIN KOJI JE ODUŠEVIO AMERIKANCE: Odrastao pod bombama, pa postao MILIONER!
Spominje li se sendvic negdje? ;P
2014-04-12
americki,..ovaj,..srpski san:)kic wrote:Serbinho-3 wrote:Oni imaju sve pogodnosti kao i zaposleni u Silicijumskoj dolini. Ketering, sladoled i supe svima su na usluzi.
sladoled i supe
dijagram-
2015-08-09
I mi isto. Mene mama slala svaki put u sklonište s ruksakom. I psom. Tamo neke budale da srale da pas ne može, pa sam bila u garaži. I za pola sata opet gore. I tako nekad 10 puta dnevno. Doduše ništa nije palo, al dobro ja sam u Zagrebu. Ovim drugima je palo.Serbinho-3 wrote:
- Kad bi se oglasila sirena, imali smo pet minuta da potražimo sklonište. Gledali smo kroz prozor kako rakete poleću uvis, a zatim padaju i eksplodiraju. Bilo je kao na filmu
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaze srbin vidio kako rakete uzlijecu, a zatim padaju
jebemu misa pa nije ih tuklo s druge strane dunava, otkud moze vidjet kako uzlijece:)
slazu i tamo gdje apsolutno nema potrebe, srpska posla
jebemu misa pa nije ih tuklo s druge strane dunava, otkud moze vidjet kako uzlijece:)
dijagram-
2015-08-09
2014-08-25
laž je nama urođena i prirodna, ko ne veruje meni neka čita antifašisa dobricu!dijagram wrote:kaze srbin vidio kako rakete uzlijecu, a zatim padaju
čardak efendija wrote:laž je nama urođena i prirodna, ko ne veruje meni neka čita antifašisa dobricu!dijagram wrote:kaze srbin vidio kako rakete uzlijecu, a zatim padaju
Kad si se vratio? Dok te nije bilo, ja sam.
crvenkasti-
2014-04-17
čovjek odraso za 78 dana...biće da su bombe bile pune hormona rasta
Guest- Guest
više nisi ljut na čardaka?crvenkasti wrote:čardak efendija wrote:laž je nama urođena i prirodna, ko ne veruje meni neka čita antifašisa dobricu!dijagram wrote:kaze srbin vidio kako rakete uzlijecu, a zatim padaju
Kad si se vratio? Dok te nije bilo, ja sam.
Guest- Guest
nakon mesec dana ja sam spavao kao top iako se pojave avioni.
bio sam sa svojom jedinocom, cak smo i prestali da komentarisemo
kad i ako se pojave.
prosto smo se zezali: evo ide Charli !
najebacemo ako mu nije legla uplata od 10.000 $
medjutim, poznajem osobe koje su ostale bez najmilijih,
bas tokom nato agresije. cak, imam utisak da su vise
stradali civili od vojske. namerno su lupali po vecim
gradovima da ubiju moral. kada su poceli da granatiraju
autobuske stanice, pijace sa okolinom, vozove na otvorenoj
pruzi, postali su zlikovci s predumisljajem !
kad i ako se pojave.
pizzon2- Posts : 1267
2017-05-25
pizzon wrote:nakon mesec dana ja sam spavao kao top iako se pojave avioni.
kad i ako se pojave.
jel nadrapala i koja bolnica, kao ona vukovarska?
Guest- Guest
Noor wrote:pizzon wrote:nakon mesec dana ja sam spavao kao top iako se pojave avioni.
kad i ako se pojave.
te jeseni bio sam u grcku, hilandar i par dana dole okolina volosa, kala nera.
jedan stariji cika sa zenom, pitam me, gde sam bio za vreme nato agresije, ja mu lepo ispricam, par recenica.
oni me gledaju s cudjenjem, ne znam sta misle. ali, donosili mi jabuke, neke sokove i sl.
ja im kazen, nisam gladan, imam da jedem, no hungry, ne vredi )
pizzon2- Posts : 1267
2017-05-25
http://www.telegraf.rs/vesti/2637803-drzave-u-evropi-koje-su-siromasnije-i-od-africkih-skoro-sve-zemlje-balkana-su-na-listi
EstebanEnrique-
2014-04-16
Noor wrote:pizzon wrote:nakon mesec dana ja sam spavao kao top iako se pojave avioni.
kad i ako se pojave.
Jeste ona na Dedinju, koju je Vucic sada valjda zatvorio da ne podseca na zlocine onih iz cije zadnjice ne izlazi.
Dragisa Misovic bolnica.
2014-08-25
Blago ovima ako mogu od ovih gluposti da uzmu neki dinar.
Crta neke gluposti na monitoru, pravljenje igrica.
Po meni, nista konkretno.
http://www.nordeus.com/
Crta neke gluposti na monitoru, pravljenje igrica.
Po meni, nista konkretno.
http://www.nordeus.com/
2014-08-25
pizzon wrote:Noor wrote:pizzon wrote:nakon mesec dana ja sam spavao kao top iako se pojave avioni.
kad i ako se pojave.
te jeseni bio sam u grcku, hilandar i par dana dole okolina volosa, kala nera.
jedan stariji cika sa zenom, pitam me, gde sam bio za vreme nato agresije, ja mu lepo ispricam, par recenica.
oni me gledaju s cudjenjem, ne znam sta misle. ali, donosili mi jabuke, neke sokove i sl.
ja im kazen, nisam gladan, imam da jedem, no hungry, ne vredi )
koje jeseni? kad je rokana vukovarska bolnica? ti si onda nešto kasnije krenuo u rat...
Guest- Guest
Izgleda si ti puskomitraljezom rokala iz bolnice, nesto mi previse znas detalja a vidi se da imamo jos jednu penzionerku ovde.............
2014-08-25
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Dan kada je Carls postao Srbin i srecan covek
» BiH: Komšićev suradnik za 15 minuta od Hrvata postao Srbin
» Hercegovac koji je odbio izgubiti oduševio igrom i izjavom: Pokazali smo karakter i momčadski duh!
» Umro Srbin koji je pretučen u Rijeci
» prvi srbin koji je tutu rekao NE
» BiH: Komšićev suradnik za 15 minuta od Hrvata postao Srbin
» Hercegovac koji je odbio izgubiti oduševio igrom i izjavom: Pokazali smo karakter i momčadski duh!
» Umro Srbin koji je pretučen u Rijeci
» prvi srbin koji je tutu rekao NE
Page 1 of 2