Susret Predsjednice Republike s Glavnim guvernerom Australije Nj. E. Peterom Cosgroveom u Canberri
Page 5 of 5
Page 5 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Susret Predsjednice Republike s Glavnim guvernerom Australije Nj. E. Peterom Cosgroveom u Canberri
pismejker wrote:Meni je prvotni shock bio,kad sam dosao u svabiju,masovnost i opakost konkurencije u poslu..
nema,Svabi su briljantni inzenjeri,financijasi,ma cega se sve dohvate..skole shvacaju jako ozbiljno i daju sve da budu najbolji...kakve sam ja skole doli imao,pa nije niti cudo da ovdje moram popunavati rupe u neznaju,a njih je oko 90%...pa se ti sad misli..
e tako. učim ja cijeli život non stop. ovisi koje si ciljeve postaviš. moraš si postaviti realne ciljeve i znati da neznaš ništa. zvuči paradoksalno ali je tako. ljudi često precijene vlastite intelektualne sposobnosti pa taj gap nadomjeste ispraznim frazetinama i neo-kriptografskim vokabularom koji ni oni sami ne razumiju. doduše u manjku znanja uvijek možeš mahati svemogućom diplomom. no i to polako odlazi u trash jedino se u bantustanu RH to drži ko Sveto pismo. 70% programera u svijetu nije završilo nikakvu formalnu školu svi su autodidakti i rade za sve korporacije nitko ih za diplomu ne pita. ovdje u ER HA stvari su dijametralno suprotne, nemaš diplomu? ajd odjeb.
Guest- Guest
Re: Susret Predsjednice Republike s Glavnim guvernerom Australije Nj. E. Peterom Cosgroveom u Canberri
...smorove koji stalno nešto zapitkuju izbacimo iz tima.Gnječ wrote:Eroo wrote:U mojoj struci smo one koji vidi samo probleme, ali ne i rješenja, nazivali "NJET" iženjerima.
tvoja struka kako zove iženjere koji vide samo rješenja ali ne i probleme?
Eroo- Posts : 78709
2016-07-22
Ne rješava. Ne rijetko za problem pita majstore na gradilištu.Noor wrote:kvalitetan inženjer svaki problem rješava
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Nema glupih pitanjaEroo wrote:...smorove koji stalno nešto zapitkuju izbacimo iz tima.Gnječ wrote:Eroo wrote:U mojoj struci smo one koji vidi samo probleme, ali ne i rješenja, nazivali "NJET" iženjerima.
Samo glupih odgovora
Za odgovore na glupa pitanja su zadužene mame i tate.Sora wrote:Nema glupih pitanjaEroo wrote:...smorove koji stalno nešto zapitkuju izbacimo iz tima.Gnječ wrote:Eroo wrote:U mojoj struci smo one koji vidi samo probleme, ali ne i rješenja, nazivali "NJET" iženjerima.
Samo glupih odgovora
Eroo- Posts : 78709
2016-07-22
bogumi ,ne da ima glupih pitanja,nego idjotsko-pravih..Sora wrote:Nema glupih pitanjaEroo wrote:...smorove koji stalno nešto zapitkuju izbacimo iz tima.Gnječ wrote:Eroo wrote:U mojoj struci smo one koji vidi samo probleme, ali ne i rješenja, nazivali "NJET" iženjerima.
Samo glupih odgovora
Guest- Guest
Odlicno sazeto...no ovdje nema Uhljebljivanja,nego pored tolik konkurencije se moras probiti kvalitetom,sto je opako tesko,skoro i nemoguce..svabi su jebeni fanatici,i jedino orijentalci odisu tim fanatizmom..U Europi im nitko nije po tom fanatizmu i energiji za poslom ravan...Mene je jebena panika uhvatila..Oke,covjek se moze,ali samo dIJELOM osloniti na prirodni talenat za neki bransu,ali ostaje jos veliki dio koji treba nauciti...jebeno u pičku materinu..Gnječ wrote:pismejker wrote:Meni je prvotni shock bio,kad sam dosao u svabiju,masovnost i opakost konkurencije u poslu..
nema,Svabi su briljantni inzenjeri,financijasi,ma cega se sve dohvate..skole shvacaju jako ozbiljno i daju sve da budu najbolji...kakve sam ja skole doli imao,pa nije niti cudo da ovdje moram popunavati rupe u neznaju,a njih je oko 90%...pa se ti sad misli..
e tako. učim ja cijeli život non stop. ovisi koje si ciljeve postaviš. moraš si postaviti realne ciljeve i znati da neznaš ništa. zvuči paradoksalno ali je tako. ljudi često precijene vlastite intelektualne sposobnosti pa taj gap nadomjeste ispraznim frazetinama i neo-kriptografskim vokabularom koji ni oni sami ne razumiju. doduše u manjku znanja uvijek možeš mahati svemogućom diplomom. no i to polako odlazi u trash jedino se u bantustanu RH to drži ko Sveto pismo. 70% programera u svijetu nije završilo nikakvu formalnu školu svi su autodidakti i rade za sve korporacije nitko ih za diplomu ne pita. ovdje u ER HA stvari su dijametralno suprotne, nemaš diplomu? ajd odjeb.
Malo je ljudima odozdola ovo poznatojer uglavnom ne dolaze u sraz sa Svabima na poslu...bajustela,gastronomija,sezonski..tu nema svaba da konkuriraju..
no kad ides na strucni visi nivo neke sofisticiranije branse,e onda bude ,Majko moja..
Pocev od 2000. su Svabi,poceli svake godine izdavati 20 000 radnih viza Pakšama,koji su u svjeckom vrhu u IT-u.Uvjeti su bili ludjacki..stan na koristenje i auto,mjesecna platja oko 8500-9000 DM-a;bas je slijedila konverzija valute..ugovor na 6 godina...
Taj sektor nekako nije bas lezao svabima tada,a do danas su se na razne poticaje za skolovanje,puno Svabija isprfiliralo kao vrhunski IT-evci...
Tada,da je mudra ona kad covjek krene sa mislju da nista ne zna i da treba uciti...uvijek i cijeli zivot..
Guest- Guest
jest prepreka, ali time što je moraš uspješno preskočiti istovremeno postaje i zadatak, koji rješavaš pronalaženjem rješenja. i to u hodu, u pravu si.Gnječ wrote:Noor wrote:problemi su zadaci koji se nameću za riješiti. nekad ih je više, nekad manje...a nekad ih i nema. ovisi
problemi su prepreke a ne zadaci. rješavanje se radi pomoću zadataka. i to u hodu ako si stručnjak. ako nisi stručnjak onda sjedi i plači ili se učlani u neku partiju budi uhljeb pa onda zagorčavaj živote pravim stručnjacima.
Guest- Guest
to ovisi o struci i užem području primjene.pismejker wrote:Posao si moras neprekidno stvarati sam..to je istina..Noor wrote:nisi daleko od istinepismejker wrote:ako ih nema moraju se stvoriti...
Guest- Guest
onda nije kvalitetanjastreb wrote:Ne rješava. Ne rijetko za problem pita majstore na gradilištu.Noor wrote:kvalitetan inženjer svaki problem rješava
al, šalim se...ima istine u tome što kažeš. međutim, to su više operativni tekući problemi u procesu proizvodnje.
Guest- Guest
drug tito je izabran većinom od sto odsto glasova, ko je ubacio u metalnu kutiju taj do kraja dana više i nije bio živ pa se ne računa u konačnom merilu jer se samo živi broje!Sora wrote:A ali nije .
Ako je tebi od 3,5 milijuna vecina TREĆINA TJ MANJE. ALAL TI VERA
Similar topics
» Susret Predsjednice Republike i Predsjednika Europskog parlamenta
» Susret Predsjednice s ministrom obrane Države Izrael
» Predsjednica Republike susrela se s predsjednikom Vlade Australije Nj. E. Malcolmom Turnbullom
» Premijeri Australije i Novog Zelanda pozdravili posjet hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović
» Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović s g. Davidom Hurleyem, guvernerom Novog Južnog Walesa i na gospodarskom forumu u organizaciji Europsko-australskog poslovnog vijeća
» Susret Predsjednice s ministrom obrane Države Izrael
» Predsjednica Republike susrela se s predsjednikom Vlade Australije Nj. E. Malcolmom Turnbullom
» Premijeri Australije i Novog Zelanda pozdravili posjet hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović
» Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović s g. Davidom Hurleyem, guvernerom Novog Južnog Walesa i na gospodarskom forumu u organizaciji Europsko-australskog poslovnog vijeća
Page 5 of 5