Lideri iz regiona: Makedonija i BiH HITNO U NATO
Page 1 of 1
Lideri iz regiona: Makedonija i BiH HITNO U NATO
Lideri iz regiona: Makedonija i BiH HITNO U NATO, Srbija je izuzetak...
Beta | 14. 05. 2017 - 10:32h
Predsednici Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, Borut Pahor, Kolinda Grabar-Kitarović i Filip Vujanović pozvali su EU da ponovo usmeri pažnju na region.
Kako su naveli, Balkan je izložen "štetnim uticajima" i Evropska unija treba da "učini sve" kako region ne bi ponovo postao sigurnosni problem.
Predsednik Slovenije Pahor je na međunarodnom skupu 2BS (To Be Secure) u Budvi ocenio da bi Makedonija i BiH "što pre" trebalo da uđu u NATO i da je od proširenja u regionu izuzetak Srbija koja se "oslanja na sigurnosnu" politiku Moskve, prenosi podgorički radio "Antena M".
On je sa skupa posvećenog pitanjima globalne bezbednosti, pozvao Evropsku uniju (EU) da učini sve kako region ne bi ponovo postao sigurnosni problem.
Po njegovim rečima, odnosi u regionu su pogoršani, a proširenje EU neće ići brzo.
"To što je znao NATO napraviti u vezi s proširenjem za Crnu Goru, to mislim da fali EU kada reflektuje poziciju na Zapadnom Balkanu", ocenio je Pahor na panelu na kome su pored njega učestvovali i predsednici Hrvatske i Crne Gore, Kolinda Grabar-Kitarović i Filip Vujanović.
On se založio za dijalog s Rusijom i za "neku novu etapu saradnje" s tom zemljom.
"Podržavam odluku NATO da ponovo uđe u dijalog sa Rusijom, jer će ostati tradicionalan geopolitički konflikt, koji će biti samo lošiji", rekao je slovenački predsednik.
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović očekuje od Rusije da prihvati ulazak Crne Gore u NATO.
"Uveren sam da će Rusija… imati odnose sa Crnom Gorom kakve ima i sa drugim državama regiona koje pripadaju NATO-u. Za to nam je potrebno strpljenje u Crnoj Gori i kondicija da sačekamo. Zato nam je neophodan državno, odgovoran odnos prema svim reakcijama koje smo imali iz Rusije", poručio je Vujanović.
On je ocenio da je NATO "garancija dugoročne stabilnosti" i da je Crna Gora i po geopolitičkom položaju "deo evroatlantske zajednice".
"Bili smo jedina država na Mediteranu od Portugala do Turske koja nije članica NATO-a", pojasnio je crnogorski predseednik.
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović smatra da će se Crna Gora "verovatno i dalje suočavati sa hibridnim ratom", ali da je njen put ka NATO i EU "zacementiran".
"Naša obaveza je da uverimo i EU i NATO da vrate pozornost na prostore jugoistoka Evrope. Samo obećanje članstva nije dovoljno, potrebno je učiniti konkretne korake. Jugoistok Evrope sve više je izložen tim štetnim uticajima, uticajima geopolitičkih procesa, koji okružuju evropski i evroatlantski prostor", kazala je Grabar-Kitarovićeva.
http://www.blic.rs/vesti/svet/lideri-iz-regiona-makedonija-i-bih-hitno-u-nato-srbija-je-izuzetak/9ewd3sc
Beta | 14. 05. 2017 - 10:32h
Predsednici Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, Borut Pahor, Kolinda Grabar-Kitarović i Filip Vujanović pozvali su EU da ponovo usmeri pažnju na region.
Kako su naveli, Balkan je izložen "štetnim uticajima" i Evropska unija treba da "učini sve" kako region ne bi ponovo postao sigurnosni problem.
Predsednik Slovenije Pahor je na međunarodnom skupu 2BS (To Be Secure) u Budvi ocenio da bi Makedonija i BiH "što pre" trebalo da uđu u NATO i da je od proširenja u regionu izuzetak Srbija koja se "oslanja na sigurnosnu" politiku Moskve, prenosi podgorički radio "Antena M".
On je sa skupa posvećenog pitanjima globalne bezbednosti, pozvao Evropsku uniju (EU) da učini sve kako region ne bi ponovo postao sigurnosni problem.
Po njegovim rečima, odnosi u regionu su pogoršani, a proširenje EU neće ići brzo.
"To što je znao NATO napraviti u vezi s proširenjem za Crnu Goru, to mislim da fali EU kada reflektuje poziciju na Zapadnom Balkanu", ocenio je Pahor na panelu na kome su pored njega učestvovali i predsednici Hrvatske i Crne Gore, Kolinda Grabar-Kitarović i Filip Vujanović.
On se založio za dijalog s Rusijom i za "neku novu etapu saradnje" s tom zemljom.
"Podržavam odluku NATO da ponovo uđe u dijalog sa Rusijom, jer će ostati tradicionalan geopolitički konflikt, koji će biti samo lošiji", rekao je slovenački predsednik.
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović očekuje od Rusije da prihvati ulazak Crne Gore u NATO.
"Uveren sam da će Rusija… imati odnose sa Crnom Gorom kakve ima i sa drugim državama regiona koje pripadaju NATO-u. Za to nam je potrebno strpljenje u Crnoj Gori i kondicija da sačekamo. Zato nam je neophodan državno, odgovoran odnos prema svim reakcijama koje smo imali iz Rusije", poručio je Vujanović.
On je ocenio da je NATO "garancija dugoročne stabilnosti" i da je Crna Gora i po geopolitičkom položaju "deo evroatlantske zajednice".
"Bili smo jedina država na Mediteranu od Portugala do Turske koja nije članica NATO-a", pojasnio je crnogorski predseednik.
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović smatra da će se Crna Gora "verovatno i dalje suočavati sa hibridnim ratom", ali da je njen put ka NATO i EU "zacementiran".
"Naša obaveza je da uverimo i EU i NATO da vrate pozornost na prostore jugoistoka Evrope. Samo obećanje članstva nije dovoljno, potrebno je učiniti konkretne korake. Jugoistok Evrope sve više je izložen tim štetnim uticajima, uticajima geopolitičkih procesa, koji okružuju evropski i evroatlantski prostor", kazala je Grabar-Kitarovićeva.
http://www.blic.rs/vesti/svet/lideri-iz-regiona-makedonija-i-bih-hitno-u-nato-srbija-je-izuzetak/9ewd3sc
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Lideri iz regiona: Makedonija i BiH HITNO U NATO
"Lideri iz regiona" nisu rekli da je Srbija izuzetak.
Ako sam dobro primijetio srpskog predstavnika nije ni bilo na ovom sumitu.
Ako sam dobro primijetio srpskog predstavnika nije ni bilo na ovom sumitu.
2016-07-22
He...lideri bez pred. srbije
sami sebi lideri
nato,
ne moze bez referenduma
u r. srpskoj.
makedonija nije nasa tema.
sami sebi lideri
nato,
ne moze bez referenduma
u r. srpskoj.
pizzon2- Posts : 1267
2017-05-25
Kako to misliš, NATO je već tamo?pizzon wrote:He...lideri bez pred. srbije
sami sebi lideri
nato,
ne moze bez referenduma
u r. srpskoj.
2016-07-22
statusno sl. kao na kosmetu.Eroo wrote:Kako to misliš, NATO je već tamo?pizzon wrote:He...lideri bez pred. srbije
sami sebi lideri
nato,
ne moze bez referenduma
u r. srpskoj.
srbija je vise integrisana,
bih je pod observacijom nato
.uz sagladnost
2017-05-25
Ne zna se ko je veci...
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Gde integrisana?pizzon wrote:statusno sl. kao na kosmetu.Eroo wrote:Kako to misliš, NATO je već tamo?pizzon wrote:He...lideri bez pred. srbije
sami sebi lideri
nato,
ne moze bez referenduma
u r. srpskoj.
.uz sagladnost
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Uz čiju saglasnost?pizzon wrote:statusno sl. kao na kosmetu.Eroo wrote:Kako to misliš, NATO je već tamo?pizzon wrote:He...lideri bez pred. srbije
sami sebi lideri
nato,
ne moze bez referenduma
u r. srpskoj.
.uz sagladnost
Hahaha...
2016-07-22
bukvo,
haha
ok, okupacija
neki papir mora da postoji
kao saglasnost
bih nije cl. nato pakts
a ti si konjina. I to opsednuta
haha
ok, okupacija
kao saglasnost
bih nije cl. nato pakts
2017-05-25
Tikvane srBski, NATO je tamo, a to možeš zvati kako god hoćeš.pizzon wrote:bukvo,
haha
ok, okupacija
kao saglasnost
bih nije cl. nato pakts
2016-07-22
Eroo wrote:Tikvane srBski, NATO je tamo, a to možeš zvati kako god hoćeš.pizzon wrote:
bukvo,
haha
ok, okupacija
kao saglasnost
bih nije cl. nato pakts
nema problema, ja sam tikavan, nato jeste tamo, ali u prikrivenoj formi prisile.
drugo, nemoj ti meni da pricas o nato paktu, ja sam bio za nato i saveznike
dok su tvoji klicali hitleru, ja sam bio nato, za kralja i otadzbinu dok si ti
jurcao titove radne akcije, ja sam bio nato dok ste ti zazirao od nato pakta,
i pozicije srbe na zapadu.
ti si, prvak foruma u kurcenju tudjim perjem, u ovom slucaju nato paktom.
sto je covek slabiji i nemocniji on sve vise preti tudjom snagom.
2017-05-25
Vidi njega, pa ja samo stvari objašnjavam onakve kakve jesu i po potrebi stavljam nekim ljudima ogledalopizzon wrote:Eroo wrote:Tikvane srBski, NATO je tamo, a to možeš zvati kako god hoćeš.pizzon wrote:
bukvo,
haha
ok, okupacija
kao saglasnost
bih nije cl. nato pakts
nema problema, ja sam tikavan, nato jeste tamo, ali u prikrivenoj formi prisile.
ispred lica, da se vide onako kakvi su i ne kavi bi oni želili biti. I kakve ja veze imam s NATOM-m, osim
što upozoravam da se nije s njima dobro zaebavat? Sam kažeš da ste bili stalno dobri s NATO-m, a onda vas lupili
po tintari...Vidiš, da ste mene slušali ne bi vam se to desilo. I jope idete na iste grablje...
2016-07-22
Eroo wrote:Vidi njega, pa ja samo stvari objašnjavam onakve kakve jesu i po potrebi stavljam nekim ljudima ogledalopizzon wrote:Eroo wrote:Tikvane srBski, NATO je tamo, a to možeš zvati kako god hoćeš.pizzon wrote:
bukvo,
haha
ok, okupacija
kao saglasnost
bih nije cl. nato pakts
ispred lica, da se vide onako kakvi su i ne kavi bi oni želili biti. I kakve ja veze imam s NATOM-m, osim
što upozoravam da se nije s njima dobro zaebavat? Sam kažeš da ste bili stalno dobri s NATO-m, a onda vas lupili
po tintari...Vidiš, da ste mene slušali ne bi vam se to desilo. I jope idete na iste grablje...
tebe da slusamo, koji si vekovima pusio q svabama,
jurisao na moskvu, ratovao protiv saveznika i t-d-
niko nije tebe trebao da slusa, osim da sledi put
svojih prethodnika, koji su stvorili srbiju, nisu je urusavali
2017-05-25
Similar topics
» Makedonija odjebala NATO
» Makedonija pravi municiju za NATO
» Kako bi Makedonija mogla da uvuće NATO u rat
» Sjeverna Makedonija danas postaje članica NATO-a
» Makedonija u NATO već 2018, spremni i da budu BJRM