Poziv za vojsku dobili i ratni invalidi: "Ovo je sprdačina"
Page 1 of 1
Poziv za vojsku dobili i ratni invalidi: "Ovo je sprdačina"
MINISTARSTVO obrane ovih dana šalje pozive za vojnu pričuvu. Slanje poziva u javnosti je izazvalo negodovanje i prigovore o nepotrebnoj militarizaciji društva, ali ono što posebno šokira je činjenica da je poziv za vojnu pričuvu dobio i nekoliko hrvatskih ratnih vojnih invalida.
Index je pričao s dva ratna vojna invalida koja su dobila takav poziv.
"60-postotni invaliditet utvrđen mi je nakom ranjavanja 95. i nalazim se u invalidskoj mirovini. Dobio sam poziv da se javim. Nisam samo ja, ima još takvih. Poziv ću ignorirati. Pa kakva je to sprdačina i vrijeđanje?! Nevjerojatno. Ne mogu ovaj poziv drukčije shvatiti nego kao sprdačinu. Njima je raja samo za glasovati i ginuti. Vjerojatno nisu uskladili podatke", kazao nam je naš sugovornik.
Drugi naš sugovornik, koji je također dobio poziv za vojnu pričuvu, je 40-postotni ratni vojni invalid. No, on se pozivu misli odazvati.
"Koncept je da se se sadašnji časnici, dočasnici i vojnici bez ratnog iskustva uz ratne veterane uvedu u stvarnu ratnu situaciju putem vojnih vježbi", kazao nam je. Smatra da je ideja odlična.
"Smotriranje pričuvnika odvija se u područnim odsjecima za poslove obrane, znači ažuriranje podataka o završenoj školi, zaposlenju, zdravstvenom stanju i slično. S obzirom da se smotriranje nije provodilo duže vrijeme, podaci su manjkavi i netočni.
smijesno ili zalosno , nisam jos siguran
svakako ne ulijeva povjerenje u borbenu sposobnost
"60-postotni invaliditet utvrđen mi je nakom ranjavanja 95. i nalazim se u invalidskoj mirovini. Dobio sam poziv da se javim. Nisam samo ja, ima još takvih. Poziv ću ignorirati. Pa kakva je to sprdačina i vrijeđanje?! Nevjerojatno. Ne mogu ovaj poziv drukčije shvatiti nego kao sprdačinu. Njima je raja samo za glasovati i ginuti. Vjerojatno nisu uskladili podatke", kazao nam je naš sugovornik.
Drugi naš sugovornik, koji je također dobio poziv za vojnu pričuvu, je 40-postotni ratni vojni invalid. No, on se pozivu misli odazvati.
"Koncept je da se se sadašnji časnici, dočasnici i vojnici bez ratnog iskustva uz ratne veterane uvedu u stvarnu ratnu situaciju putem vojnih vježbi", kazao nam je. Smatra da je ideja odlična.
"Smotriranje pričuvnika odvija se u područnim odsjecima za poslove obrane, znači ažuriranje podataka o završenoj školi, zaposlenju, zdravstvenom stanju i slično. S obzirom da se smotriranje nije provodilo duže vrijeme, podaci su manjkavi i netočni.
Upravo iz tog razloga upućeni su pozivi vojnim obveznicima do 55 godina starost, do kada zakonski traje vojna obveza, razvrstanim pričuvnicima, odnosno, osobama koje su odslužile vojni rok ili su bile na dragovoljnom osposobljavanju ili u djelatnoj vojnoj službi te im je određena vojno stručna specijalnost. Kao što je razvidno iz vašeg upita, postoji mogućnost da među pozvanima ima i hrvatskih ratnih vojnih invalida, ali u svakom slučaju potrebno je na neki način doći do točnih informacija i ažurirati evidencije.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Poziv za vojsku dobili i ratni invalidi: "Ovo je sprdačina"
a e....debotoijusto wrote:MINISTARSTVO obrane ovih dana šalje pozive za vojnu pričuvu. Slanje poziva u javnosti je izazvalo negodovanje i prigovore o nepotrebnoj militarizaciji društva, ali ono što posebno šokira je činjenica da je poziv za vojnu pričuvu dobio i nekoliko hrvatskih ratnih vojnih invalida.
"Smotriranje pričuvnika odvija se u područnim odsjecima za poslove obrane, znači ažuriranje podataka o završenoj školi, zaposlenju, zdravstvenom stanju i slično. S obzirom da se smotriranje nije provodilo duže vrijeme, podaci su manjkavi i netočni.Upravo iz tog razloga upućeni su pozivi vojnim obveznicima do 55 godina starost, do kada zakonski traje vojna obveza, razvrstanim pričuvnicima, odnosno, osobama koje su odslužile vojni rok ili su bile na dragovoljnom osposobljavanju ili u djelatnoj vojnoj službi te im je određena vojno stručna specijalnost. Kao što je razvidno iz vašeg upita, postoji mogućnost da među pozvanima ima i hrvatskih ratnih vojnih invalida, ali u svakom slučaju potrebno je na neki način doći do točnih informacija i ažurirati evidencije.
Guest- Guest
Jel Don Anemio dobio poziv?
Guest- Guest
bravo ratniče!
Guest- Guest
A sto ne formiraju jacu profi vojsku,ovo nema smisla...
Guest- Guest
pismejker wrote:a Yoda i Longi??
kupe samo ove s nekakvom vojnom spremom mislim da oni nisu sluzili vojsku
osim toga @yoda radi i opravdano bi popizdija da ga odvedu na neku golet 5d. izigravanja rata s metlama
dok se novac bere na svakom koraku
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
bolje da oforme nest ou stilu Legion etrangare i plate ekipu dobro.,na profi bazi,ne nis nacionalno domoljubnoj...
LE je u sustini i najefikasnija francuska postrojba..cca 8000 ljudi..
LE je u sustini i najefikasnija francuska postrojba..cca 8000 ljudi..
Guest- Guest
Svi moraju biti spremni .
Sexual Tyrannosaurus- Posts : 808
2017-07-30
Ako se nisu setili Ere, mogao bi da ih podsetim
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Serbinho-3 wrote:Ako se nisu setili Ere, mogao bi da ih podsetim
Jel se demencija računa kao invalidnost?
crvenkasti-
2014-04-17
u svakom slučaju ti ne brini, četnike neće zvatcrvenkasti wrote:Serbinho-3 wrote:Ako se nisu setili Ere, mogao bi da ih podsetim
Guest- Guest
Noor wrote:u svakom slučaju ti ne brini, četnike neće zvatcrvenkasti wrote:Serbinho-3 wrote:Ako se nisu setili Ere, mogao bi da ih podsetim
Pa jel to onda dobro?
crvenkasti-
2014-04-17
Pa kud ces vise, taman da im neko pomogne oko zena, dok su zauzeti
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Similar topics
» DP-ovci dobili poziv na molitveni dorucak u Washingtonu
» Bošnjački ratni lider odlikovan od Josipovića optužen sa ratni zločin
» Pupovac:Ako je Stanimirovic ratni zlocinac onda sam to i ja.Neka me DORH cuje - ja sam ratni zlocinac
» HDZ odbio poziv na sučeljavanje s SDP-om
» Poziv u pomoć u ime američkog naroda :D
» Bošnjački ratni lider odlikovan od Josipovića optužen sa ratni zločin
» Pupovac:Ako je Stanimirovic ratni zlocinac onda sam to i ja.Neka me DORH cuje - ja sam ratni zlocinac
» HDZ odbio poziv na sučeljavanje s SDP-om
» Poziv u pomoć u ime američkog naroda :D
Page 1 of 1