ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BRITANIJA KREĆE NA SRBIJU

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Go down

BRITANIJA KREĆE NA SRBIJU Empty BRITANIJA KREĆE NA SRBIJU

Post by pizzon2 26/7/2017, 14:24

UZBUNA! BRITANIJA KREĆE NA SRBIJU: Cilj Londona je da otera Putina i Nemce!Za razliku od drugih koji su to činili iza kulisa, Britanci su odlučili ne samo da obznane da im je Balkan predmet interesovanja, nego i da organizuju javnu raspravu na temu šta im valja činiti sa Balkanom pošto napuste Evropsku uniju.

BRITANIJA KREĆE NA SRBIJU 155905_srbija-britanija_f
Zvanični London je, praktično, priznao da po izlasku iz EU Britanija ima neki manevarski prostor još jedino na Balkanu, odnosno Srbiji. Ali šta sa vojnim i ekonomskim vezama sa Rusijom? Britanija više nije tako jaka.

Ne pamtimo ih po dobrom 

Britanija je oduvek igrala značajnu ulogu na Balkanu i u Srbiji.
Mnogi istoričari tvrde da je upravo London organizovao puč 27. marta i uvlačenje Kraljevine Jugoslavije u rat sa Nacistima, što je Srbe koštalo više od milion glava.
Britanija je, uz Austrougrasku, odigrala glavnu ulogu u sprečavanju Srbije da izađe na more posle Balkanskih ratova kada je i stvorena država Albanija. Ne bi trebalo zaboraviti i ulogu Britanaca tokom ratova devedesetih, kada su poslali snage takozvane snage za brze intervencije i koje su često upotrebljivane u borbenim dejstvima protiv Srba i u RS i u RSK.  

Da li Velikoj Britaniji posle Bregzita samo Balkan ostaje?
Za razliku od drugih koji su to činili iza kulisa, Britanci su odlučili ne samo da obznane da im je Balkan predmet interesovanja, nego i da organizuju javnu raspravu na temu šta im valja činiti sa Balkanom pošto napuste Evropsku uniju.
DIPLOMATSKI PUČ DRMA EVROPU! Makron se odmetnuo od Merkelove, HOĆE DA BUDE GLAVNI!

Odbor za međunarodne odnose Parlamenta Velike Britanije saopštio je da su zainteresovani za učešće u raspravi "Posle Bregzita: Velika Britanija i Balkan" i da pisane predloge dostave do 15. septembra. Javna slušanja će biti održana do oktobra, a Odbor će izveštaj sa preporukama dostaviti Gornjem domu Parlamenta u decembru, objavljeno je na sajtu Parlamenta Velike Britanije. 

Tim povodom, sagovornik Sputnjika, dugogodišnji dopisnik srpskih medija iz Londona Siniša Ljepojević za početak kaže da nije ništa neobično da Odbor organizuje javnu raspravu. To je praksa u njihovom radu. Tada se, kaže, pozovu i ljudi koji su stručni za oblast o kojoj se razgovara.

Britanija gubi uticaj

Da li takav pristup Balkanu ipak ostavlja prostor za brigu, pogotovo što nam nikada ovde nije bilo dobro kada je bilo dosta dušebrižnika?
Britanija svoju politiku prema Balkanu modifikovati ne toliko prema narodima na ovim prostorima, nego prema onome što ovde radi Nemačka ili onom što radi Rusija. Utoliko pre što će SAD dizati ruke od ovog područja
Odgovarajući na pitanje kako shvatiti konstataciju da po Bregzitu zvanični London ima priliku da preispita britanski angažman na Balkanu, razmotri geopolitičku situaciju u regionu i njene posledice po Veliku Britaniju, Ljepojević konstatuje da Britanija ipak više nije zemlja koja može bitno da utiče na događaje.
BREGZIT MOŽE BITI ZAUSTAVLJEN: Evropa treba samo da zabrani slobodno kretanje ljudi!

Na primedbu da je na ovim prostorima uvek bilo uvreženo mišljenje da su sve ključne događaje na Balkanu režirali Britanci, on odgovara da su sami Britanci podsticali takve ocene kako bi održali iluziju o sopstvenoj moći.

Ljepojević saopštenje Parlamenta Velike Britanije vidi upravo kao priznanje da je Balkan, a tu pre svih Srbija, jedno od područja gde Britanija još može da računa na mogućnost manevarskog prostora kad izađe iz Evropske unije, jer drugde u Evropi nema šta da traži.

Važno da je protiv Rusije

Učesnici u javnoj raspravi treba da ponude i odgovor na pitanje koji je direktan i indirektan britanski interes na Balkanu i kakve su posledice po NATO što neke zemlje regiona grade bliske vojne i ekonomske veze sa Rusijom. Ljepojević, međutim, kaže da to vidi kao opšte mesto.
BRITANIJA KREĆE NA SRBIJU 148984_srbija-rusija-zastava-660x330_f
Ambasada Rusije
HOĆE DA RASKINU SAVEZ SRBIJE I RUSIJE Veze Beograda i Moskve trn su u oku i EU i NATO i SAD i Britaniji

To je deo te opšte mantre protiv Rusije, kako sada stoje stvari. To je dnevna politika i ja tome ne bih pridavao neki veliki značaj. Jedini značaj je upravo to priznanje da Britanija u spoljnoj politici na evropskom kontinentu može još samo nešto da uradi na Balkanu ili da pokuša da uradi - smatra dugogodišnji komentator zbivanja u Britaniji.
SRBIJA NA METI ČETIRI SILE: Rusija, SAD, Kina i Turska u žestokom ratu za prevlast na zapadnom Balkanu!

Od onih koji će uzeti učešće u javnoj raspravi o odnosima Britanije i Balkana, između ostalog, očekuje se da ocene i koji su to ključni ekonomski izazovi na Balkanu i da li London tu može da ima konstruktivnu ulogu.

Šta se u tom pogledu može očekivati od Britanaca čiji ekonomski uticaj na ovim prostorima nikada nije bio vidljiv?
AMERI, DA LI JE OVO RAZLOG ZAŠTO VAM SMETA RUSKI CENTAR U NIŠU: Diplomatski status znači više novca i bolja oprema!

Ljepojević podseća da je britanska ekonomija specifična, da 8,5 odsto bruto društvenog proizvoda dolazi iz industrije, a ostalo čini finansijski sektor i razne vrste uslužnih delatnosti.

Iza formulacije o ekonomskom uticaju kriju se finansijski inženjering, odnosno kreditiranje, osiguravajuća društva i telekomunikacije. Njihov interes je ono što oni imaju, a to su prvenstveno ta tri sektora - kaže on.

Na granici dva sveta

Balkan je, smatra Ljepojević, geopolitičko pitanje jer se nalazi na granici dva sveta.
Sada se više nego ikada može učiti iz istorije jer smo sve to što se tiče geopolitičkog položaja Balkana već videli nekoliko puta - smatra sagovornik Sputnjika.
Spoljna politika EU je prema Balkanu uvek bila puna praznina bez jasnih ideja i tu su Britanci uletali i nametali svoje stavove. Sada će imati priliku da to direktno rade, a London pretpostavlja da ovde ima jaku mrežu
Na pitanje koliko će britanska spoljna politika posle Bregzita generalno biti drugačija od spoljne politike EU, Ljepojević kaže da je ona u suštini i dok su bili u EU bila britanska.
SRBIJA LEŽI NA VEĆEM BOGATSTVU OD NAFTE: Evo zašto SAD želi da istera Ruse iz naše zemlje i zašto su nas bombardovali!

Problem EU je što je njena politika prema Balkanu uvek bila puna praznina bez jasnih ideja i tu su, kaže, Britanci uletali i nametali svoje stavove.

Sada će, dodaje, imati priliku da to direktno rade, a oni pretpostavljaju da ovde imaju dosta jaku mrežu.
On, međutim, ukazuje i na novu dimenziju, jer će Britanija svoju politiku prema Balkanu modifikovati ne toliko prema narodima na ovim prostorima, nego prema onome što ovde radi Nemačka ili onom što radi Rusija. Utoliko pre što će Amerika, smatra on, dizati ruke od ovog područja.
BRITANIJA KREĆE NA SRBIJU 148130_trampisa-klima_f
Tanjug/AP
BEOGRAD IM NIJE PRIORITET SAD se fokusiraju na Bliski istok i Rusiju, Srbiju će prepustiti Londonu

- Ja ovo saopštenje razumem i kao poligon za nove obračune među njima. Neće više biti dve strane Rusija i Zapad. Biće više strana - zaključuje Ljepojević za Sputnjik.
pizzon2

2017-05-25

Back to top Go down

BRITANIJA KREĆE NA SRBIJU Empty Re: BRITANIJA KREĆE NA SRBIJU

Post by pizzon2 26/7/2017, 14:25

msm da ne postoji narod na svetu koji nas vise mrzi od engleza,
mogucem vise i od amera ili hrvata i šiptara zajedno !?

Last edited by pizzon on 26/7/2017, 14:25; edited 1 time in total
pizzon2

2017-05-25

Back to top Go down

Post by jastreb 26/7/2017, 14:25

Naprid Ingleži!!! :beer :cro :bless
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by Guest 26/7/2017, 14:26

Pižon .... sto se ovo dogadja...?? ne jebe GB vise 5-9 misljenje Srba,ono kolonija i sami ce oni odluciti???

ufffff,,ne pise vm se dobro.. No
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 26/7/2017, 14:26

pizzon wrote:msm da ne postoji narod na svetu koji nas vise mrzi od engleza,
Kak to,pa uvijek ste bili povezani preko kraljevskih obitelji..??
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by pizzon2 26/7/2017, 14:30

pismejker wrote:
Kak to,pa uvijek ste bili povezani preko kraljevskih obitelji..??

i to zrno uvazavanja engleza  prema srbima samleveno je od raspada juge.
pa mi smo sve cinili ono sto oni nisu zeleli, na nacin ili suprotnim ciljem
kakav je samo okrutan odnos  engleza i amera prema novaku, u medijima.
treba imati srce ko planina pa izdrzati tu mrznju i biti non stop medju najboljima
pizzon2

2017-05-25

Back to top Go down

Post by vuksadinare 26/7/2017, 14:33

jbg sad nas englezi vole a svabe ne...sto ti je kolo zivota... Basketball
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by pizzon2 26/7/2017, 14:56

vuksadinare wrote:jbg sad nas englezi vole a svabe ne...sto ti je kolo zivota... Basketball

da sam se ja pitao,
niko ne bi odvojio srbiju od saveznika.
nakon titove smrti srbija je morala da zaigra
staru igru, i to prva  na istoku evrope.
zato sad imamo da su veciti neprijatelji saveznika
saveznici a mi, ne znam ni sam sta smo, zbunjeni !?
pizzon2

2017-05-25

Back to top Go down

Post by vuksadinare 26/7/2017, 14:58

pizzon wrote:
vuksadinare wrote:jbg sad nas englezi vole a svabe ne...sto ti je kolo zivota... Basketball

da sam se ja pitao,
nakon titovr smrti srbija je morala da zaigra
saveznici a mi, ne znam ni sam sta smo
vi ste saveznici okupatora i onih koji vam je postreljao blizu deset iljada dusa u kragujevcu i kraljevu.. Basketball ...i drzao lojtre anti pavelicu.. :)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 26/7/2017, 14:59

..jbg mi smo sad pak saveznici englezima koji su isporucili na blajburgu desetke tisuca nasih dusa titu..sto ti ej zivot i morbidnost :D
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 26/7/2017, 15:01

ma niko ne sme da vas bije :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 26/7/2017, 15:02

Srbijusvi hoće u svom taboru a ona masno naplaćuje svoju neovisnu poziciju.

Titova škola.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by crvenkasti 26/7/2017, 15:12

epikur37 wrote:Srbijusvi hoće u svom taboru a ona masno naplaćuje svoju neovisnu poziciju.

Titova škola.

I Fiat je popustio i povećao Srbima plaće, i to za 2%. Sad će imati 306 eura.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eroo 26/7/2017, 17:24

pizzon wrote:

da sam se ja pitao,
nakon titove smrti srbija je morala da zaigra
saveznici a mi, ne znam ni sam sta smo, zbunjeni !?
Više puta sam ovdje napisao(nije se odnosilo na vas)  da u takvom stanju pomaže samo šamaranje. :D
(Autorstvo pripada kolegi Marcelusu).
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by pizzon2 26/7/2017, 17:54

epikur37 wrote:Srbijusvi hoće u svom taboru a ona masno naplaćuje svoju neovisnu poziciju.

Titova škola.

tito je inkasirao a mi placamo !
pizzon2

2017-05-25

Back to top Go down

Post by flumen 26/7/2017, 18:25

pizzon wrote:
Britanija je, uz Austrougrasku, odigrala glavnu ulogu u sprečavanju Srbije da izađe na more posle Balkanskih ratova kada je i stvorena država Albanija.
dovde sam citao i dalje ne citam...jebote koje sranje...da vam nije bilo engleza, kurac biste se vi spasili i vratili na solun petaneste...

Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Eroo 26/7/2017, 19:29

*....Za njega nema dileme da bi najveći broj Srba najviše voleo Kosovo bez Albanaca u srpskoj državi.
- Mi nikada nismo znali šta ćemo sa Albancima. Na Kosovu je ogromno stanovništvo koje mrzi našu državu i to je deo te jednačine koja je bila nerešiva za sve ovdašnje političke elite - navodi Marković.*

http://www.blic.rs/vesti/politika/p-markovic-vreme-je-da-budemo-posteni-i-glasno-kazemo-istinu-o-kosovu/tjb9sne

Ovaj kanda prepisuje od mene. :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by crvenkasti 26/7/2017, 19:52

Eroo wrote:*....Za njega nema dileme da bi najveći broj Srba najviše voleo Kosovo bez Albanaca u srpskoj državi.
- Mi nikada nismo znali šta ćemo sa Albancima. Na Kosovu je ogromno stanovništvo koje mrzi našu državu i to je deo te jednačine koja je bila nerešiva za sve ovdašnje političke elite - navodi Marković.*

http://www.blic.rs/vesti/politika/p-markovic-vreme-je-da-budemo-posteni-i-glasno-kazemo-istinu-o-kosovu/tjb9sne

Ovaj kanda prepisuje od mene. :D

Ti si puno gluplji od njega. Ti to ne bi znao tako napisati.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by omni 26/7/2017, 20:35

Englezi su vas kod povjest koristili kao svoju kurvu ubacenu na kontinent. A nije im stalo do vas ni milimetra izvan koristi za njih. Hrvati vas ne mrze uopce dok srbujete u granicama Republike Srbije.
omni
omni

Male
2014-04-12

Back to top Go down

Post by pizzon2 26/7/2017, 20:43

omni wrote:
Englezi su vas kod povjest koristili kao svoju kurvu ubacenu na kontinent. A nije im stalo do vas ni milimetra izvan koristi za njih. Hrvati vas ne mrze uopce dok srbujete u granicama Republike Srbije.

r.srpske i c.gore !
pizzon2

2017-05-25

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics