Šestorica biskupa u Vatikanskoj banci drže 3,4 milijuna eura, među njima i Bozanić
Page 1 of 1
Šestorica biskupa u Vatikanskoj banci drže 3,4 milijuna eura, među njima i Bozanić
VATIKANSKA BANKA objavila je sredinom mjeseca izvješće za 2016. godinu, a u njoj, između ostaloga, stoji kako šestorica članova Kardinalskog povjerenstva za nadzor djelovanja Instituta za religijska djela (IOR), poznatog i kao Vatikanska banka, u njoj drže 3,4 milijuna eura.
Među njima je i zagrebački kardinal Josip Bozanić. On je u povjerenstvo izabran 2014. godine.
Tportal neslužbeno doznaje da se ne radi o privatnom novcu kardinala, no nije poznato čiji je novac. Index će tijekom dana objaviti više informacija o navedenom slučaju.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sestorica-biskupa-u-vatikanskoj-banci-drze-34-milijuna-eura-medju-njima-i-bozanic/984402.aspx
Među njima je i zagrebački kardinal Josip Bozanić. On je u povjerenstvo izabran 2014. godine.
Tportal neslužbeno doznaje da se ne radi o privatnom novcu kardinala, no nije poznato čiji je novac. Index će tijekom dana objaviti više informacija o navedenom slučaju.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sestorica-biskupa-u-vatikanskoj-banci-drze-34-milijuna-eura-medju-njima-i-bozanic/984402.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Šestorica biskupa u Vatikanskoj banci drže 3,4 milijuna eura, među njima i Bozanić
Skromni i ponizni, sa istančanim smislim za biznis.
Re: Šestorica biskupa u Vatikanskoj banci drže 3,4 milijuna eura, među njima i Bozanić
no nije poznato čiji je novac.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:no nije poznato čiji je novac.
Guest- Guest
Ma to je njemu sića...da mu se nađe pri ruci kad mu zatreba za pljuge ;P Onih par stotina milijardi dolara s kojima CUH raspolaže ionako neće nikad izaći na vidjelo.debotoijusto wrote:no nije poznato čiji je novac.
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Pa gdje bi drugo kardinal rkc trebao držati novac nego u vatikanskoj banci?
mogao je posudit ili ulozit u mesica on bi vec znao kamo sa novcemTotenkopf wrote:Pa gdje bi drugo kardinal rkc trebao držati novac nego u vatikanskoj banci?
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
ha.... opet i ponovno ljubomorni hrvati ..... zar bi bilo bolje da su nam braća po vjeri naciji sirotinja
orion- Posts : 2287
2017-06-06
...zapravo, uopće ne znam koja je šema osobnog dohotka kod crkvenih velikodostojnika.... jel dobivaju mjesečnu rentu, kako je klasficirana, pretpostavljam hijerarhijski - jedan kapelan dobije siću za cigarete.... a biskup ...
2017-06-06
Svijet mora biti oslobođen religija...Tek tada će svijet biti slobodan...
red wolf-
2016-02-10
Ne znam ni ja točno...al' imam sestričnu redovnicu, radi kao profesorica , vjeronauka naravno...i strašno je ponosna na svoju plaću i što svom redu i kući nije na teret.orion wrote:...zapravo, uopće ne znam koja je šema osobnog dohotka kod crkvenih velikodostojnika.... jel dobivaju mjesečnu rentu, kako je klasficirana, pretpostavljam hijerarhijski - jedan kapelan dobije siću za cigarete.... a biskup ...
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:Ne znam ni ja točno...al' imam sestričnu redovnicu, radi kao profesorica , vjeronauka naravno...i strašno je ponosna na svoju plaću i što svom redu i kući nije na teret.orion wrote:...zapravo, uopće ne znam koja je šema osobnog dohotka kod crkvenih velikodostojnika.... jel dobivaju mjesečnu rentu, kako je klasficirana, pretpostavljam hijerarhijski - jedan kapelan dobije siću za cigarete.... a biskup ...
znam kako je kod časnih .... one u pravilu rade, a njihova plaća ide u zajednički kučni budžet...iz toga se financiraju svi životni troškovi pojedine kuće unutar reda.
2017-06-06
Hehe od stadadebotoijusto wrote:no nije poznato čiji je novac.
Kermit-
2014-04-17
Similar topics
» Ovo su najzgodniji nogometaši Eura! Među njima je i jedan Hrvat...
» U ITALIJI PALA KRIMINALNA SKUPINA, MEĐU NJIMA NAJVIŠE SRBA
» Top 10 svjetskih destinacija, među njima i Hrvatska
» Hrvatska: U kombiju pronađeno 67 migranata, među njima i djeca
» 86 migranata pronađeno u kamionu u Austriji, među njima 16-ero djece
» U ITALIJI PALA KRIMINALNA SKUPINA, MEĐU NJIMA NAJVIŠE SRBA
» Top 10 svjetskih destinacija, među njima i Hrvatska
» Hrvatska: U kombiju pronađeno 67 migranata, među njima i djeca
» 86 migranata pronađeno u kamionu u Austriji, među njima 16-ero djece
Page 1 of 1