Stipe Božić šalje dramatično upozorenje:Na Dinari gori veći požar od onog u Splitu a gase ga četri vatrogasca
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Stipe Božić šalje dramatično upozorenje:Na Dinari gori veći požar od onog u Splitu a gase ga četri vatrogasca
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/dramaticno-upozorenje-stipe-bozica-na-hrvatskoj-strani-dinare-gori-pozar-veci-od-onog-kod-splita-a-vatru-gase-cetiri-vatrogasca/6397766/
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Stipe Božić šalje dramatično upozorenje:Na Dinari gori veći požar od onog u Splitu a gase ga četri vatrogasca
mitska hrvatska planina dinara...
https://www.youtube.com/watch?v=E0ME2GvLVZM
https://www.youtube.com/watch?v=E0ME2GvLVZM
2015-09-08
Re: Stipe Božić šalje dramatično upozorenje:Na Dinari gori veći požar od onog u Splitu a gase ga četri vatrogasca
požar na dinari je atraktivan
uglavnom moja malenkost je gasila taj požar, rijetko nisko raslinje i trava, a nisam vatrogasac... otprilike ugasili oko 1km linije požara ja i prijatelj cijelu noć i jutro, metlom za gašenje koju sam sam kupio od jedne firme u stečaja i prijatelj granama od jelovine... nosali bi negdje i kante gdje ima bunara u blizini...
a nismo bili sami na planini jer je gorjelo posvuda zbog toga što je vjetar vrtio... što se tiče vatrogasaca, isitina je da su 3 ostala dežurati cijelu noć...
imam i snimku na mobu, ali ne mogu je direktno okačiti...
a nismo bili sami na planini jer je gorjelo posvuda zbog toga što je vjetar vrtio... što se tiče vatrogasaca, isitina je da su 3 ostala dežurati cijelu noć...
imam i snimku na mobu, ali ne mogu je direktno okačiti...
mutava baštarda wrote:požar na dinari je atraktivan
šteta to odmah pogasiti, treba malo promatrati i uživati, pa da
Guest- Guest
spustio sam se slavodobitno kada su vatrogasci došli osiguravati požar koji sam ja ugasio i kada su doletjela dva kandera...
bas procitao, teska divljina, steta sume ali vise su suhe trave tamo..
...hm nije isto gasiti pozar na dinari ili en znam na mosoru..problem je sto ej dinara i granicna planina..pa ako bi trebao gasiti na bosanskoj starni moras traziti dozvolu od sarajeva...drugo...dinara je i najopasnija hravtska planina...nemali broj cak iskusnih planinara je nastradao...a da en govorim o onim neiskusnim...po duzini i najduza...prakticno s epriza skoro od gracaca sve do sinja...a i nema stu sta puno gasiti osim one sume na vrdovu...ima i miniranog podrucja...sve u svemu tesko je osim kanadera tamo s ljudstvom gasiti
2015-09-08
sto kaze kic vecinom travurina i kamen..nemas to sta gasiti...bitno ej da se en priblizi previse naseljenim mjestima podno dinare
2015-09-08
inace doista ovoliko pozara i nije bas splet nesrtenih okolnosti...ili samo prirodnih nepogoda...
2015-09-08
to je i filozofija vatrogasaca... ima se što gasiti jer kad dođe do kuća onda je već kasno. vatru treba ugasiti tamo gdje je to najlakše.vuksadinare wrote:sto kaze kic vecinom travurina i kamen..nemas to sta gasiti...bitno ej da se en priblizi previse naseljenim mjestima podno dinare
sada, ako ne ugase požar uz jugo koje puše ode on prema vještić gori koja je lijepa bukava šuma ili prema ublima gdje ima šuma bukve i jele...
primjetio sam da gori na debelo brdo i razdolje na kojima ima mina... tu razumjem da se nema što raditi...
ima gasit, samo treba odvagnuti, sredstva su mala, a teren jebeno tezak i jako nepristupacan, nekad je steta ljude slati..
a s druge strane ne mozemo sve gledati antropocentricno, steta zivotinja i bilja koje ce nastradati, isto tako lako se to prosiri i onda gasi splite u sudackoj nadoknadi..
Crnogorci pronašli piromana.
http://rs.n1info.com/a285789/Svet/Region/Poljak-priznao-podmetanje-pozara-na-Lustici.html
http://rs.n1info.com/a285789/Svet/Region/Poljak-priznao-podmetanje-pozara-na-Lustici.html
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Stipe Božić vjerojatno drami bez potrebe. Uglavnom gori niska trava, objekti i naselja nisu ugroženi, a dijelom je i riječ o minski sumnjivom području pa je šteta uopće riskirati živote ljudi i sigurnost tehnike kako bi se ugasio požar koji nema veliki potencijal štetnog djelovanja.
Barem je za sada tako.
Barem je za sada tako.
Guest- Guest
i kad je najveća priša imase još dva dana vrimena...
Guest- Guest
nije ni onaj splitski imao veliki potencijal štetnog djelovanja i službe su profesionalno odradile posao iako se nekima činilo da je vatra ušla u split i da su je gasili građani...slidingdoorsoperator wrote:Stipe Božić vjerojatno drami bez potrebe. Uglavnom gori niska trava, objekti i naselja nisu ugroženi, a dijelom je i riječ o minski sumnjivom području pa je šteta uopće riskirati živote ljudi i sigurnost tehnike kako bi se ugasio požar koji nema veliki potencijal štetnog djelovanja.
Barem je za sada tako.
a zovu još i kišuGnječ wrote:i kad je najveća priša imase još dva dana vrimena...
jastreb wrote:Crnogorci pronašli piromana.
Ma kakvi piroman..Poljaci su zesci alkoholicari,a kad se oletvaju,mogu zapaliti i vlastitu guzicu,doslovno niceg nisu svjesni..mozda je palio rostilj,pio i pusio,ne vjerujem da je iz zlocestoce to napravio..ipak..valja ga po džepo zviznuti,i ostaviti,mu samo za povratak doma..zabrana ulaska u RH iduce dvije godine..
Guest- Guest
mutava baštarda wrote:nije ni onaj splitski imao veliki potencijal štetnog djelovanja i službe su profesionalno odradile posao iako se nekima činilo da je vatra ušla u split i da su je gasili građani...slidingdoorsoperator wrote:Stipe Božić vjerojatno drami bez potrebe. Uglavnom gori niska trava, objekti i naselja nisu ugroženi, a dijelom je i riječ o minski sumnjivom području pa je šteta uopće riskirati živote ljudi i sigurnost tehnike kako bi se ugasio požar koji nema veliki potencijal štetnog djelovanja.
Barem je za sada tako.
U pravu si.
Split s jedne sa svojom okolnom borovom šumom i maslinicima i Dinara i njena niska trava s druge strane, sve je to manje više ista stvar.
Ali mene nekako ovaj požar na Dinari više podsjeća na onaj na Kornatu koji je ekipa bezveze išla gasiti za što uopće nije bilo potrebe.
Jedina bitna razlika je da tamo nije bilo miniranog terena kao na Dinari, ali je bilo i ljudskih žrtava među vatrogascima.
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» PUTINOVO DRAMATIČNO UPOZORENJE
» Dramatično upozorenje: Evropi preti napad?
» ''Novo dramatično upozorenje UN-a: Čovječanstvu prijeti izumiranje''
» David Attenborough poslao dramatično upozorenje: "Počela je era ljudi..."
» DRAMATIČNO UPOZORENJE:Ove godine Europi prijete veliki i koordinirani teroristički napadi
» Dramatično upozorenje: Evropi preti napad?
» ''Novo dramatično upozorenje UN-a: Čovječanstvu prijeti izumiranje''
» David Attenborough poslao dramatično upozorenje: "Počela je era ljudi..."
» DRAMATIČNO UPOZORENJE:Ove godine Europi prijete veliki i koordinirani teroristički napadi
Page 1 of 2