pederi preplavili srbiju...
Page 1 of 1
pederi preplavili srbiju...
19.07.2017. | 16:54
Pederusi napali Srbiju, prestrašeni ljudi preplavili liječničke ordinacije
Piše T.S.M.
Foto Facebook
Mislite da su komarci prava napast? Molite boga da nas ne snađe što i naše susjede. Kako javljaju tamošnji mediji, Srbija je pod najezdom pederusa. Zvuči smiješno, ali nije.
Riječ je o insektima roda paederus, koji napadaju noću, baš kao i komarci. Ne bodu, ali ispuštaju otrov čim ih se dotakne.
Najgore što napadnuta osoba može napraviti je protrljati kožu na mjestu kontakta s otrovom, čime se toksini samo dodatno šire po koži te tako nastaje "dermatitis pederus" (Paederus dermatitis), zbog kojeg je potrebno zatražiti liječničku pomoć.
- Ove godine dermatološe ordinacije su pune ljudi zbog ovog insekta. Imamo bar deset posto više intervencija zbog alergije koja je nastala u dodiru s njegovim toksinom - rekla je dermatovenerologinja Gorana Isailović pojašnjavajući kako su ljudi najčešće uvjereni kako je riječ o herpesu.
Na mjestu koje dođe u dodir s pederusovim toksinom nastaje crvenilo, a najčešće stradaju ruke, vrat, noge, lice te područje oko očiju.
- Nakon dodira s otrovom dolazi do peckanja, kao kada se opečete o žar cigarete. Nastaje prava opekotina, koja je neprijatna, ali nestaje relativno brzo, u roku od sedam dana. Obično se koriste preparati koji lokalno smiruju upalu. Međutim, dok liječenje traje treba se kloniti sunca - savjetovala je dermatovenerologinja koja je fotografije ozljedna nastalih zbog kontakta s pederusom objavila na svom Facebooku.
Pederusi napali Srbiju, prestrašeni ljudi preplavili liječničke ordinacije
Piše T.S.M.
Foto Facebook
Mislite da su komarci prava napast? Molite boga da nas ne snađe što i naše susjede. Kako javljaju tamošnji mediji, Srbija je pod najezdom pederusa. Zvuči smiješno, ali nije.
Riječ je o insektima roda paederus, koji napadaju noću, baš kao i komarci. Ne bodu, ali ispuštaju otrov čim ih se dotakne.
Najgore što napadnuta osoba može napraviti je protrljati kožu na mjestu kontakta s otrovom, čime se toksini samo dodatno šire po koži te tako nastaje "dermatitis pederus" (Paederus dermatitis), zbog kojeg je potrebno zatražiti liječničku pomoć.
- Ove godine dermatološe ordinacije su pune ljudi zbog ovog insekta. Imamo bar deset posto više intervencija zbog alergije koja je nastala u dodiru s njegovim toksinom - rekla je dermatovenerologinja Gorana Isailović pojašnjavajući kako su ljudi najčešće uvjereni kako je riječ o herpesu.
Na mjestu koje dođe u dodir s pederusovim toksinom nastaje crvenilo, a najčešće stradaju ruke, vrat, noge, lice te područje oko očiju.
- Nakon dodira s otrovom dolazi do peckanja, kao kada se opečete o žar cigarete. Nastaje prava opekotina, koja je neprijatna, ali nestaje relativno brzo, u roku od sedam dana. Obično se koriste preparati koji lokalno smiruju upalu. Međutim, dok liječenje traje treba se kloniti sunca - savjetovala je dermatovenerologinja koja je fotografije ozljedna nastalih zbog kontakta s pederusom objavila na svom Facebooku.
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Re: pederi preplavili srbiju...
dobro, nije da i prije nismo znali da je srbija puna pedera, al da ih je baš ovoliko....
jučer čujem da pulski festival nikad nije imao toliko filmova sa LGBT sadržajem.. i kod nas najezda.. komarci makar grizu džabe...
Guest- Guest
I ne samo pulski festival.metilda wrote: jučer čujem da pulski festival nikad nije imao toliko filmova sa LGBT sadržajem.. i kod nas najezda.. komarci makar grizu džabe...
Prije par godina baš sam ovdje pisao kako je nevjerovatno koliko na hrvatskim kanalima puštaju filmove gay tematike.
U to doba sam u samo tri dana naišao na 4-5 filmova gay tematike. Zapamtio sam samo film "Troje". Gdje jedan lik jebe drugog lika i njegovu ženu,a da ne zna da su lik i žena bračni par. S druge strane žena ne zna da joj ljubavnik kara i muža,niti ovaj lik zna da mu njegov ljubavnik praši i ženu.
http://www.moj-film.hr/film/info/troje/
A i inače baš pratim nedjeljnu rubriku u N.listu "Mediteran" koja redovito izvještava o filskim festivalima i u svim tim festivalima dominiraju filmovi LGTB tematike.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
podsjeti me ono na neki dan temu,o onoj groznici u Svabiji...dakle,sve vise i vise zarazenih..drzava sve drzi ispod radara..no sestrina frendica sa infektoloskog odjela kaze da je korak do velikog sranja...
Guest- Guest
Tako sam ja jednom počeo gledati kaubojski film, mislim ja, da malo uživam i opustim se, kad ono dva kauboja - pedera. Sve mi se zgadilo.
crvenkasti-
2014-04-17
Evo ga, zove se Planina Brokeback.
crvenkasti-
2014-04-17
jastreb wrote:I ne samo pulski festival.
Prije par godina baš sam ovdje pisao kako je nevjerovatno koliko na hrvatskim kanalima puštaju filmove gay tematike.
U to doba sam u samo tri dana naišao na 4-5 filmova gay tematike. Zapamtio sam samo film "Troje". Gdje jedan lik jebe drugog lika i njegovu ženu,a da ne zna da su lik i žena bračni par. S druge strane žena ne zna da joj ljubavnik kara i muža,niti ovaj lik zna da mu njegov ljubavnik praši i ženu.
http://www.moj-film.hr/film/info/troje/
A i inače baš pratim nedjeljnu rubriku u N.listu "Mediteran" koja redovito izvještava o filskim festivalima i u svim tim festivalima dominiraju filmovi LGTB tematike.
to je dio obrazovnog kurikula
Guest- Guest
pederi i nisu tako straasni eno u nekim naprednim zemljama pokusavaju legelizirati pedofiliju,nekrofiliju i tako jos poneku deomokratsku tekovinumetilda wrote: jučer čujem da pulski festival nikad nije imao toliko filmova sa LGBT sadržajem.. i kod nas najezda.. komarci makar grizu džabe...
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
Similar topics
» Bijes preplavio Srbiju zbog rudnika litija.Danas ce blokirat cijelu Srbiju.Spominje se i rat
» Višegrad preplavili..ČETNICI
» Preplavili ih Kinezi pa sad kukaju
» Ruski dezerteri preplavili Beograd
» HAOS U BERLINU Demonstranti preplavili centar grada
» Višegrad preplavili..ČETNICI
» Preplavili ih Kinezi pa sad kukaju
» Ruski dezerteri preplavili Beograd
» HAOS U BERLINU Demonstranti preplavili centar grada
Page 1 of 1