Čardak veseo: Split gori
Page 9 of 24
Page 9 of 24 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 16 ... 24
Re: Čardak veseo: Split gori
Naravno a dodao bi da ne održavanje šuma i prosjeka uzrokuje velika sranjaTotenkopf wrote:može i to, dovoljno je da je pri takvim temperaturama od 40+ na suncu (ja nekidan u autu mjerio 46 na suncu) u travi nekakav komad stakla koji kao leća fokusira sunce i eto sranja, da ne spominjem bacanje opušaka iz automobila od strane retardiranih osoba, paljenje korova, roštilja itd. po buri, pa se naliju i odu doma, a da ne zaliju žar s barem 5 litara vode.....prckov wrote:sumnjam da vatra moze pocet od same izlozenosti suncu
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
slidingdoorsoperator wrote:Totenkopf wrote:bacanje opušaka iz automobila od strane retardiranih osoba, paljenje korova, roštilja itd. po buri, pa se naliju i odu doma, a da ne zaliju žar s barem 5 litara vode.....
Super.
Sad ti samo preostaje da objasniš kako to požari nastaju u pravilu iza ponoći i to usred šume nedođije po vratolomnim obroncima kamenjara s makijom kada nema niti sunčeve svjetlosti koja bi se reflektirala preko stakla, a nema baš niti kampera koji u to vrijeme pale vatru za roštilj, a nema čak niti dokonih prolaznika pušača (kao da ne bi u to mrklo doba noći noge polomili po kamenjaru) koji baš u to vrijeme i na tom mjestu i to baš kada se vjetar pojačava bacaju opuške po okolnoj travi odnosno makiji.
Dakle, ništa od toga. I retardiranima sa IQ-on na razini sobne temperature je jasno kako su ovi požari namjerno izazvani namjernom ljudskom intervencijom, samo je pitanje sa kakvim motivima.
a s kakavim motivima su izazvani isti takvi požari u portugalu, crnoj gori, španjolskoj, grčkoj, francuskoj, kaliforniji, i britanskoj kolumbiji u kanadi? Zajedničko svim tim zemljama je da mjesecima nema ozbiljne kiše i da su ogromne vrućine... i to je jedino što im je zajedničko.
Njonjo i ministar Marić???slidingdoorsoperator wrote:dzango wrote:Zapalili ćetnici, kažem ti ja.prckov wrote:sumnjam da vatra moze pocet od same izlozenosti suncu
Ma niste vi, to su naši bolesnici, nakaze i beskorisne ništarije, a ne bih dao ruku u vatru da nema i aktivnih djelatnika domaće pete kolone koji vole gledati Hrvatsku u plamenu.
Kermit-
2014-04-17
marcellus wrote:
više zapale česi nego četnici
napiju se odu šetat šumom u japankama bace čik
Je, sve to iza ponoći po vratolomnom kamenjaru na terenu na kojem je Bog rekao laku noć i po jakoj buri.
Mislim, što je previše nije ni sa maslom dobro...
Guest- Guest
ja sam u australiji nakon uzasno vruceg ljeta koje je uvjek bez kise enivej, probo zapalit suhi (oak) list sa upaljacem I nece da gori iako sam puho da ga razgorim. Trebalo bi bas zapalit vatru da bi pozar kreno u toj sumi di sam ja bio. Ali kao sto rekoh, nikad niko pored tolikih milijardi ljudi nije video da se vatra zapalila cisto I jedino of suncevih zrakaslidingdoorsoperator wrote:prckov wrote:sumnjam da vatra moze pocet od same izlozenosti suncu
Pod određenim uvjetima može. Barem u teoriji.
U praksi stvari malo drugačije funkcioniraju.
No, zanimljivo kako zagovornici takvih scenarija spontanih požara uzrokovanih prelamanjem sunčeve svjetlosti na kapljicama vode u uvjetima kada kiša nije pala najmanje mjesec dana ne mogu objasniti kako to tijekom Drugog svjetskog rata kada su se vodile i oružane borbe u predgrađima gradova poput Splita nije, barem koliko ja znam, a znam dosta toga, došlo do niti jednog jedinog ozbiljnijeg šumskog požara pa tako ni onog spontanog.
Svak brani svoje pa tako i peta kolona brani petu kolonu.
2014-04-19
Šejker nije čuo za koncept suše i crnogoricemarcellus wrote:slidingdoorsoperator wrote:Totenkopf wrote:bacanje opušaka iz automobila od strane retardiranih osoba, paljenje korova, roštilja itd. po buri, pa se naliju i odu doma, a da ne zaliju žar s barem 5 litara vode.....
Super.
Sad ti samo preostaje da objasniš kako to požari nastaju u pravilu iza ponoći i to usred šume nedođije po vratolomnim obroncima kamenjara s makijom kada nema niti sunčeve svjetlosti koja bi se reflektirala preko stakla, a nema baš niti kampera koji u to vrijeme pale vatru za roštilj, a nema čak niti dokonih prolaznika pušača (kao da ne bi u to mrklo doba noći noge polomili po kamenjaru) koji baš u to vrijeme i na tom mjestu i to baš kada se vjetar pojačava bacaju opuške po okolnoj travi odnosno makiji.
Dakle, ništa od toga. I retardiranima sa IQ-on na razini sobne temperature je jasno kako su ovi požari namjerno izazvani namjernom ljudskom intervencijom, samo je pitanje sa kakvim motivima.
a s kakavim motivima su izazvani isti takvi požari u portugalu, crnoj gori, španjolskoj, grčkoj, francuskoj, kaliforniji, i britanskoj kolumbiji u kanadi? Zajedničko svim tim zemljama je da mjesecima nema ozbiljne kiše i da su ogromne vrućine... i to je jedino što im je zajedničko.
Kermit-
2014-04-17
Baš ste naivni. A naši se infitltrirali i samo rovare i pale:slidingdoorsoperator wrote:dzango wrote:Zapalili ćetnici, kažem ti ja.prckov wrote:sumnjam da vatra moze pocet od same izlozenosti suncu
Ma niste vi, to su naši bolesnici, nakaze i beskorisne ništarije, a ne bih dao ruku u vatru da nema i aktivnih djelatnika domaće pete kolone koji vole gledati Hrvatsku u plamenu.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
marcellus wrote:a s kakavim motivima su izazvani isti takvi požari u portugalu, crnoj gori, španjolskoj, grčkoj, francuskoj, kaliforniji, i britanskoj kolumbiji u kanadi? Zajedničko svim tim zemljama je da mjesecima nema ozbiljne kiše i da su ogromne vrućine... i to je jedino što im je zajedničko.
Ti si valjda jedini na temi koji se uopće sjetio tih požara epskih razmjera prema kojem ovi naši djeluju kao male bebice.
Nije to sve što im je zajedničko nego im je zajednički i ljudski faktor koji izaziva požare, barem je to svakome iole normalnom jasno.
Guest- Guest
Mi ovdje na forumu imamo problema sa razumijevanjem elementarnih pojmova kao što je požar da ne govorim o teorijama urote
Kermit-
2014-04-17
Ljudski faktor ali ne i namjera barem ne 90%slidingdoorsoperator wrote:marcellus wrote:a s kakavim motivima su izazvani isti takvi požari u portugalu, crnoj gori, španjolskoj, grčkoj, francuskoj, kaliforniji, i britanskoj kolumbiji u kanadi? Zajedničko svim tim zemljama je da mjesecima nema ozbiljne kiše i da su ogromne vrućine... i to je jedino što im je zajedničko.
Ti si valjda jedini na temi koji se uopće sjetio tih požara epskih razmjera prema kojem ovi naši djeluju kao male bebice.
Nije to sve što im je zajedničko nego im je zajednički i ljudski faktor koji izaziva požare, barem je to svakome iole normalnom jasno.
Kermit-
2014-04-17
piromani, ovdje su fatali I djecu koja idu oklo palitmarcellus wrote:slidingdoorsoperator wrote:Totenkopf wrote:bacanje opušaka iz automobila od strane retardiranih osoba, paljenje korova, roštilja itd. po buri, pa se naliju i odu doma, a da ne zaliju žar s barem 5 litara vode.....
Super.
nama tu racionalnog objasnjenja, bar nakaza svakakvih nikad nije falilo
iskljucivo of sunca nece nikad, cisto sumnjam
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
prckov wrote:ja sam u australiji nakon uzasno vruceg ljeta koje je uvjek bez kise enivej, probo zapalit suhi (oak) list sa upaljacem I nece da gori iako sam puho da ga razgorim. Trebalo bi bas zapalit vatru da bi pozar kreno u toj sumi di sam ja bio. Ali kao sto rekoh, nikad niko pored tolikih milijardi ljudi nije video da se vatra zapalila cisto I jedino of suncevih zraka
A kažem, zločinačka petokolonaška gamad brani svoje, a kud ćeš bolje obrane od upiranja prstom u druge po principu drž'te lopova, a na taj način brani i piromanske bolesnike koji su također uzeli udjela u svim katastrofama ovakvih vrsta po svijetu, od Kalifornije i Britanske Kolumbije, preko Portugala i Francuske, pa preko Italije i nas do Grčke a onda i po šumama u Sibiru gdje također znaju izbijati enormni požari za vrijeme ljetnih suša i vrelina.
Last edited by slidingdoorsoperator on 18/7/2017, 10:52; edited 1 time in total
Guest- Guest
teorija urote je da vatru upali ljetoasilovski wrote:Mi ovdje na forumu imamo problema sa razumijevanjem elementarnih pojmova kao što je požar da ne govorim o teorijama urote
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
asilovski wrote:Ljudski faktor ali ne i namjera barem ne 90%
Ma naravno, gdje bi požari bili namjerno izazvani u mrklo doba noći po vratolomnom kamenjaru upravo u vrijeme kada se bura pojačava.
I to na 5-6 mjesta skoro istodobno ili u kratkim vremenskim razmacima.
To je sve nastalo spontano prelamanjem sunčevog svjetla preko kapljica rose.
Last edited by slidingdoorsoperator on 18/7/2017, 10:55; edited 3 times in total
Guest- Guest
Asila i Eva, naravno.Crvenkasti nije, on je Hrvat.dzango wrote:Zapalili ćetnici, kažem ti ja.prckov wrote:sumnjam da vatra moze pocet od same izlozenosti suncu
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Crvenkasti piša na svakom ćošku samo da se ne bii slučajno šta zapalilo.Eroo wrote:Asila i Eva, naravno.Crvenkasti nije, on je Hrvat.dzango wrote:Zapalili ćetnici, kažem ti ja.prckov wrote:sumnjam da vatra moze pocet od same izlozenosti suncu
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
ma cvrcci puno trljali noge of tijelo da odsviraju baha I jebiga, oslo naopakoslidingdoorsoperator wrote:asilovski wrote:Ljudski faktor ali ne i namjera barem ne 90%
Ma naravno, gdje bi požari bili namjerno izazvani u mrklo doba noći po vratolomnom kamenjaru upravo u vrijeme kada se bura pojačava. To je sve nastalo spontano prelamanjem sunčevog svjetla preko kapljica rose.
2014-04-19
pa ne nastanu iza ponoći, nastanu po danu, a rašire se po noći kada zapuše bura, u čemu je problem....slidingdoorsoperator wrote:Totenkopf wrote:bacanje opušaka iz automobila od strane retardiranih osoba, paljenje korova, roštilja itd. po buri, pa se naliju i odu doma, a da ne zaliju žar s barem 5 litara vode.....
Super.
ostavi neugašen roštilj po mirnom vremenu i neće se dogodit ništa, ugasit će se sam od sebe za nekoliko sati, ali zapuše li bura, normalno da će se razgorit i tako nastati požar.....
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Totenkopf wrote:pa ne nastanu iza ponoći, nastanu po danu, a rašire se po noći kada zapuše bura, u čemu je problem....
ostavi neugašen roštilj po mirnom vremenu i neće se dogodit ništa, ugasit će se sam od sebe za nekoliko sati, ali zapuše li bura, normalno da će se razgorit i tako nastati požar.....
Je, i to na 5-6 mjesta istodobno po vrleti gdje nitko ne pravi roštilj. U čemu je problem? U tome da u ovo nitko normalan neće povjerovati.
Guest- Guest
Ja kada sam bio u vojsci u Mostaru, stalno su se palili požari na brdo iznad i to u obliku potkovice. Baš neobična pojava.
kakve jebene vrleti, svi su ti požari nastali uz ceste i naseljena mjesta, kao i kod nas prije mjesec dana u podgori i tučepima.....
Page 9 of 24 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 16 ... 24
Similar topics
» '' SKUP UŽIVO: PROSVJED 'SPLIT GORI' Unatoč snažnom vjetru okupilo se više od tisuću ljudi, među njima i neki oporbeni političari''
» Plenki usrecio Puljka i Split!.Split ima koncesiju na plazu Znjan
» Dule Savic part.2 'Gori,gori Notre Damme ebo vas cale siptarski'
» Za Hrvate, srpski jezik je "veseo" i "rustikalan": A kako nama zvuči hrvatski?
» Čardak bistro
» Plenki usrecio Puljka i Split!.Split ima koncesiju na plazu Znjan
» Dule Savic part.2 'Gori,gori Notre Damme ebo vas cale siptarski'
» Za Hrvate, srpski jezik je "veseo" i "rustikalan": A kako nama zvuči hrvatski?
» Čardak bistro
Page 9 of 24