Dobre vijesti za Čardak: isplaćuju se regresi uhljebima
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Dobre vijesti za Čardak: isplaćuju se regresi uhljebima
ja im nebi dao ni crkavicu, nema vecih neljudi od njihprovocator wrote:Pa u državnu službu ne spadaju samo "uhljebi" koje su najebali po raznim besmislenim agencijama, bez obzira tko bio na vlasti.
Što npr. s policajcima koji rade za crkavicu?
Najveće prosječne plaće imaju, dakako, dužnosnici (saborski zastupnici, ministri, gradonačelnici, suci), i tko se od vas pobunio? Nakon njih su zaposlenici državnih tvrtki, pa oni javni i lokalne samouprave. Javni službenici su u prosjeku potplaćeni s obzirom na stručnu spremu i uvjete rada, osim u infrastrukturnom dijelu, dok je najgore stanje u državnoj upravi i službama, čiji zaposlenici čak i s VSS imaju ispodprosjećnu plaču, dok je sa SSS oko 3500-4000 kn.
Uostalom zante li uopće koja je razlika između javnih i državnih službenika?
Siguran sam da to ne zna ni većina naših vrlih političara.
Javnih službenika je premalo, pogotovo u zdravstvu i školstvu. Broj dužnosnika je određen zakonima i ustrojstvom institucija.
besvjesne kreature koje projiciraju silu onijeh koji su uzurpirali covjekovo pravo na samostalni zivot i odredjuju kako ce netko zivjet a nazivaju se vlast
Opet izvrćeš temu! Ti tvrdiš da svatko može raditi u državnoj službi pa daj, javi se i radi. Nego, kakve sveze ima ulagačko upravljanje s tobom?pismejker wrote:Na kakav natjecaj?za Uhlljeba u drzavnoj Upravi??..jebote,za godinu dana naucim sto kancelarijske Katice i Štefovi rade 40 godina..Regoč wrote:Ajd, čisto iz fore, prijavi se na idući natječaj u Županji. Da vidimo za što imaš znanja i vještine.pismejker wrote:Regoč wrote:Tko ti je kriv što si nesposoban za rad u državnoj službi.asilovski wrote:
Pusti naslove danas čardak šeki i čardak regi slave, našiljit će klime i neće ništa raditi do godišnjeg...ili bolovanja hehehe
Reg,doista,simpa si mi,ali za IME BOŽJE,šuti...
ajd se ti prijavi u bilo koji natjecaj za investicijski menadžmentu svabiji?..a Lolo...pa da vis fajta morskih ćukova...
UGROŽENA SIGURNOST Policajci se hrane u pučkoj kuhinji, sve više ih bježi iz Hrvatske
SVE VIŠE policajaca bježi iz Hrvatske, a na svaka dva policajca koja daju otkaz i odu, u MUP-u u službu uzimaju tek jednog novog.
"Odljev mladih ljudi je veliki problem u MUP-u. Ti ljudi završe jednogodišnje školovanje u Policijskoj akademiji, a onda imaju obavezu provesti pet godina u sustavu policije. Ugovor kojim ih se veže u službi ima puno nelogičnosti i sindikat ga pokušava osporiti. Radi se o tome da se ugovorom uskraćuju prava novim zaposlenicima kako bi se ti mladi ljudi zadržali što duže u MUP-u", kazao je za Index Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika.
Objašnjava kako je prije školovanje za posao policajca trajalo četiri godine, a ugovorom bi novi policajci bili vezani ostati u sustavu MUP-a osam godina, što je bilo dvostruko duže vremensko razdoblje. Sada prekvalifikacija za zanimanje policajac traje godinu dana, a novi policajci su ugovorom vezani na rad u trajanju od pet godina.
Mladi policajci završavaju s malom plaćom na drugom kraju države
Hrane se u pučkoj kuhinji
Tek zaposleni mladi ljudi dolaze iz Slavonije u Dubrovnik ili Istru. S plaćom manjom od četiri tisuće kuna žive u bijednim uvjetima i snalaze se kako mogu.
"Imamo situaciju da nam se policajci hrane u pučkoj kuhinji. U Dubrovniku im je gradonačelnik svojevremeno riješio da se mogu besplatno hraniti u pučkoj kuhinji. Nije ni čudo da se takvo što dogodi kad vas netko s tom plaćom pošalje na rad u Istru ili Dubrovnik", dodao je Puškarić.
"Plaća policajca je u startu manja od plaće carinika ili pravosudnog policajca za više od tisuću kuna. Država uopće ne brine o svojim zaposlenicima", zaključio je Puškarić.
U ljetnim mjesecima vlasnici stanova policajce tjeraju iz stana
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ugrozena-sigurnost-policajci-se-hrane-u-puckoj-kuhinji-sve-vise-ih-bjezi-iz-hrvatske/981793.aspx
SVE VIŠE policajaca bježi iz Hrvatske, a na svaka dva policajca koja daju otkaz i odu, u MUP-u u službu uzimaju tek jednog novog.
"Odljev mladih ljudi je veliki problem u MUP-u. Ti ljudi završe jednogodišnje školovanje u Policijskoj akademiji, a onda imaju obavezu provesti pet godina u sustavu policije. Ugovor kojim ih se veže u službi ima puno nelogičnosti i sindikat ga pokušava osporiti. Radi se o tome da se ugovorom uskraćuju prava novim zaposlenicima kako bi se ti mladi ljudi zadržali što duže u MUP-u", kazao je za Index Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika.
Objašnjava kako je prije školovanje za posao policajca trajalo četiri godine, a ugovorom bi novi policajci bili vezani ostati u sustavu MUP-a osam godina, što je bilo dvostruko duže vremensko razdoblje. Sada prekvalifikacija za zanimanje policajac traje godinu dana, a novi policajci su ugovorom vezani na rad u trajanju od pet godina.
Tek zaposleni mladi ljudi dolaze iz Slavonije u Dubrovnik ili Istru. S plaćom manjom od četiri tisuće kuna žive u bijednim uvjetima i snalaze se kako mogu.
"Imamo situaciju da nam se policajci hrane u pučkoj kuhinji. U Dubrovniku im je gradonačelnik svojevremeno riješio da se mogu besplatno hraniti u pučkoj kuhinji. Nije ni čudo da se takvo što dogodi kad vas netko s tom plaćom pošalje na rad u Istru ili Dubrovnik", dodao je Puškarić.
"Plaća policajca je u startu manja od plaće carinika ili pravosudnog policajca za više od tisuću kuna. Država uopće ne brine o svojim zaposlenicima", zaključio je Puškarić.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ugrozena-sigurnost-policajci-se-hrane-u-puckoj-kuhinji-sve-vise-ih-bjezi-iz-hrvatske/981793.aspx
Guest- Guest
Gnječ wrote:UGROŽENA SIGURNOST Policajci se hrane u pučkoj kuhinji, sve više ih bježi iz Hrvatske
Eto vidiš, a optužuju nas da iz Hrvatske imamo odljev mozgova. To nije istina, jer policajci uopće nemaju mozgove.
crvenkasti-
2014-04-17
Ajmo ovako..oni koji nisu dovoljno sposobni da rade u privatnom sektoru,Uhljebljuju se najcesce preko veze u neku drzavnu sluzbu,drzavnu upravu birokraciju i tako to..Regoč wrote:Opet izvrćeš temu! Ti tvrdiš da svatko može raditi u državnoj službi pa daj, javi se i radi. Nego, kakve sveze ima ulagačko upravljanje s tobom?pismejker wrote:Na kakav natjecaj?za Uhlljeba u drzavnoj Upravi??..jebote,za godinu dana naucim sto kancelarijske Katice i Štefovi rade 40 godina..Regoč wrote:Ajd, čisto iz fore, prijavi se na idući natječaj u Županji. Da vidimo za što imaš znanja i vještine.pismejker wrote:Regoč wrote:
Tko ti je kriv što si nesposoban za rad u državnoj službi.
Reg,doista,simpa si mi,ali za IME BOŽJE,šuti...
ajd se ti prijavi u bilo koji natjecaj za investicijski menadžmentu svabiji?..a Lolo...pa da vis fajta morskih ćukova...
ŽE sad,u Svabiji,ima isto takvih,ali se ljudi u principu ne guraju za ta radna mjesta,jer Svabi,takvi kakvi jesu,mudri i promućurni,znaju da je to ipak neproduktivna grana,i8 zato su ti ljudi prilicno mrsavo placeni,u odnosu da rade u produkciji..
Kako rekoh,priroda zadace,koja se obavlja u uhljrebnickim zanimanjima,mi je krajnje neinteresantna,nemotivirajuca,nekreativna..sto naucis u godinu dana,radis cijeli zivot...uffff...grozota..ja sam vise onaj tip aktivnog poduzetnika,gdje nista nije sigurno,nego je vise rizicno..
Prva igra mi je u zivotu nbila Monopoly,,dakako kad sam imao 4-5 godina,i verc tada su mi starci i susjedi placali da mogu prolaziti mojm gradom i mojim ulicama...
Daklem,nesto duboko u mom Bitstvu je vec gravitiralo tim investicijskim bransama...e da nisu Čardakasi pokopali zupanjski banku 98,a taman sam se bio zalaufo u biznisu,tko zna sto bi danas bilo..vjerovatno nista,jer je okruzenje za zdrav biznis,usasno bolesno...
Prije godinumi se brat javio iz Svicarske gdje se vec niz godinanalazi i radi to st oradi,a mene je zainteresirao isto za to,neovisno o onom sto sam bio jedan period u razvoju trzista i prodaji auta...
E sad,zadnju godinu kako ne radim aktivno,sa braticem skupa radimo investicije,on ovlasteno,ja za svoj dio uloga odlucujem u kojem smjeru i kada,i eto..fino dok dovrsim šule,budemo se fino ukompali,ja licencu dobio,i bez lomljenja kicmi,fino zaradjivali..Ipak moram reci da mi je brat vrhunska klasa,u odnosu na mene pocetnika...no polako...
Last edited by pismejker on Mon 10 Jul - 15:26; edited 1 time in total
Guest- Guest
RH MUP ima 25.351 policjota na 3.5 milijuna stanovnika.
Njemački Bundespolizei ima 40.000 policjota na 81.4 milijuna stanovnika.
Guest- Guest
Gnječ wrote:RH MUP ima 25.351 policjota na 3.5 milijuna stanovnika.
RH birtokracija i uprava su na razini Svapske savezne republike...brojem i sustavom...
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Dobre vijesti
» Dobre Vijesti Za Yodu i Longija..
» Dobre i loše vijesti ( parodija )
» Konačno dobre vijesti iz Švedske
» Samo dobre vijesti iz Ukrajine.
» Dobre Vijesti Za Yodu i Longija..
» Dobre i loše vijesti ( parodija )
» Konačno dobre vijesti iz Švedske
» Samo dobre vijesti iz Ukrajine.