Plenković kaže da ćemo morati uvoziti još više stranih radnika
Page 5 of 6
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Plenković kaže da ćemo morati uvoziti još više stranih radnika
znam, ma nisam lud se prekvalificirati u posao koji ne želim.. prekvalificirao sam se u posao koji želim, platio brutalno, ali užica sam od čardakstana neku lipu subvenciju, dok čekam posao u toj branši, odjebavam ove poslove za 3000-4000kn mjesečno gdje se radi 10h dnevno gdje bi bio prijavljen, i kažem tjedno mogu ubost preko 2000kn ako se iti malo angažiram na "black".. niti zrno žita čardakuRayMabus wrote:A ok onda. Uglavnom cisto da znaš ono ako ti biro placa prekvalifikaciju za npr tesara , kuvara , njegovateljicu dužan si prihvatit posao za koji te zovu inace te skidaju i imaš problema tako da radije sebi plati to pa nema te stavke jer ako ti oni to placaju NAJEBA SI DO KRAJA ŽIVOTA.Pinochet wrote:, pa ironija je želim raditi u tom poslu, prekvalifikacija je bila 2500€, država pomogla sa 700€ , samo nije lako upasti.. daj bože da me se zoveRayMabus wrote:Ako ti biro placa onda imaj u vidu da te imaju pravo pozvat ako si nezaposlen za takve poslove za koji su ti placali prekvalifikaciju. Neznam za šta se prekvalificiraš al moj ti je savjet oprez jer bi mogoa nažuljat do kraja života pošto nesmiš odbit u tom slucaju posao.Pinochet wrote: evo dobio sam rješenje gdje sam dobio neku potporu za prekvalifikaciju
Guest- Guest
Ja imam sad 3150 kuna s biroa prva tri miseca , u četvrtak bija na razgovoru , objasnija stavar , nek prođe još ovih 15-ak dana , sastavili životopis , imam pravo primat 1200 kuna posli ova tri miseca još najmanje 7 miseci a možda i deset jer sam radija deset godina pa imam pravo na to ( 30% od place tamo tj osnovice , prva tri miseca je 70% ) no nezanima me previše tih 1200 kuna a ova prva tri miseca su mi bila bitna iako sam to sredio preko knjigovođe jer sam dobio izvaredni otkaz pa nemam pravo al iskemija sam brzinski šemu tj rupa u zakonu pa napravili tu šemu pa sad primam.
Ja cu uskoro na neki poslic vezano uz grad Split iako bi moga i ležat doma jer imam 50-ak tisuca kuna plus ovih 1200 kuna naknade al propast cu u kuci ako ništa neradim.
Ja cu uskoro na neki poslic vezano uz grad Split iako bi moga i ležat doma jer imam 50-ak tisuca kuna plus ovih 1200 kuna naknade al propast cu u kuci ako ništa neradim.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pinochet wrote:
dalićka jedno govori, drugo misli, treće sere.. u RH teško je isplativo raditi za 3000-4000kn, probaj ti startati samostalni život, moraš poplaćati hrpu poreza, stanarina, itd.. ako ovi naši čardak HDZovci i čardak uhljebi misle da će im netko doći radit za 4000kn, 12h dnevno i nakon toga platiti neku rupu u STu 2000kn.. a di je hrana, prijevoz, život.. sretno im.
to i jest dio te ekonomske politike koju ovi nazivaju "neoliberalnom"
od plaće ne možeš živjeti, zato si cijeli život u potrošačkim kreditima, stalno si u minusu
na taj način preko radnika dobiješ kreditnu ekspanziju i rast ekonomije
novi kapital mora doći iz novih kredita, pa ili će se zaduživati država, ili tvrtke, ili radnici, tj. ili svi zajedno u različitom omjeru
u "neoliberalnom" modelu je naglasak stavljen na zaduživanje radnika
radnici svojim potrošačkim kreditima financiraju štednju imućnih i gospodarski rast
imućni onda financiraju propagandu kako je štednja odlična, kako su njima preveliki porezi, kako je državna potrošnja loša
Guest- Guest
Je za poslodavca i agenciju jer isti nemaju nikakva prava i placu 2800 knglas uhljeba wrote:asilovski wrote:od Nene Bakica
žalio se nedavno kako je zapošljavanje radnika na neodređeno jako loše za ekonomiju, kako je bolje koristiti te agencije i imati fleksibilnost
Kermit-
2014-04-17
glas uhljeba wrote:Pinochet wrote:
dalićka jedno govori, drugo misli, treće sere.. u RH teško je isplativo raditi za 3000-4000kn, probaj ti startati samostalni život, moraš poplaćati hrpu poreza, stanarina, itd.. ako ovi naši čardak HDZovci i čardak uhljebi misle da će im netko doći radit za 4000kn, 12h dnevno i nakon toga platiti neku rupu u STu 2000kn.. a di je hrana, prijevoz, život.. sretno im.
to i jest dio te ekonomske politike koju ovi nazivaju "neoliberalnom"
od plaće ne možeš živjeti, zato si cijeli život u potrošačkim kreditima, stalno si u minusu
na taj način preko radnika dobiješ kreditnu ekspanziju i rast ekonomije
novi kapital mora doći iz novih kredita, pa ili će se zaduživati država, ili tvrtke, ili radnici, tj. ili svi zajedno u različitom omjeru
u "neoliberalnom" modelu je naglasak stavljen na zaduživanje radnika
radnici svojim potrošačkim kreditima financiraju štednju imućnih i gospodarski rast
imućni onda financiraju propagandu kako je štednja odlična, kako su njima preveliki porezi, kako je državna potrošnja loša
nema u nas nikakvog modela, u nas je model čardak pljačkanje, ono uvedi nove poreze, namete , trošarine, izbij ljudima, i firmama što više love, i prehrani čardak genijalce (o tom genijalcima sa druge teme).
ja sam rekao sebi, nikada više ne radim za 3000-4000kn , snalazim se svake godine, i za sada OK zarađujem... uglavnom na "black", ... ona jedna situacija gdje sam lipo zarađivao zadnje dvi godine, više tu ne mogu, to gledam rasprodati, i tražim nove mogućnosti.. čardaku niti kune
Guest- Guest
npr. Trump bi se tako mogao naći u "problemima", jer radništvo opet smanjuje sa dizanjem kredita, mediji će ga optužiti da je on kriv za lošije ekonomske rezultate
http://moslereconomics.com/2017/06/25/credit-check-29/
http://moslereconomics.com/2017/06/17/credit-check-28/
http://moslereconomics.com/2017/06/14/state-taxes-spending/
http://moslereconomics.com/2017/06/25/credit-check-29/
http://moslereconomics.com/2017/06/17/credit-check-28/
http://moslereconomics.com/2017/06/14/state-taxes-spending/
Guest- Guest
Pinochet wrote:
ja sam rekao sebi, nikada više ne radim za 3000-4000kn , snalazim se svake godine, i za sada OK zarađujem... uglavnom na "black", ... ona jedna situacija gdje sam lipo zarađivao zadnje dvi godine, više tu ne mogu, to gledam rasprodati, i tražim nove mogućnosti.. čardaku niti kune
može se na internetu dobro zarađivati, ali ne na Hrvatskom tržištu, kod nas ljudi slabo troše
porezi nisu problem kad imaš dovoljno velik i redovit prihod
Guest- Guest
Vrlo tesko mozes imati velik i redovit prihod ako nisu u develom talu sa čardakomglas uhljeba wrote:Pinochet wrote:
može se na internetu dobro zarađivati, ali ne na Hrvatskom tržištu, kod nas ljudi slabo troše
porezi nisu problem kad imaš dovoljno velik i redovit prihod
Kermit-
2014-04-17
Meni ce bit baza sad krahirao natalitet , dižu porodiljne naknade , reproduktivnih žemskih je sve manje , panika , sad bi ona morala radit i rađat dicu ....saš vidit šeme , treba ih poslat u rađaonu ....odma ce zafalit i ovih 170 tisuca šta je sad na birou.
2014-04-11
Nemoš imat i ovce i novce , ako neželiš da ovo totalno krahira morat ceš im davat placene porodiljne od najmanje tri godine po ditetu.RayMabus wrote:Meni ce bit baza sad krahirao natalitet , dižu porodiljne naknade , reproduktivnih žemskih je sve manje , panika , sad bi ona morala radit i rađat dicu ....saš vidit šeme , treba ih poslat u rađaonu ....odma ce zafalit i ovih 170 tisuca šta je sad na birou.
2014-04-11
Dalićka je inače masonerija. Ok, nebitno što je masonerija, ali ona je kombinacija teške zloće i nesposobnosti. I definitivno najgori član ove Plenkovićeve Vlade, gora je čak i od Konzum ministraRayMabus wrote:U Hr jedino tko može otvorit neku tvornicu 500 i više radnika je netko sa zapada i to na šemu da je izracunao sve parametre i uvijek ce kod njega placa biti veca nego prosjecna hrvatska jer cak i s tom vecom placom bolje mu je nego odakle je prebacio tu tvornicu no draga Dalicka to samo znaci da ce lokalni hr klošari ostat bez iste radne snage i morat svoju placu povecat.
Daleko ti je ta matematika od spuštanja cijene rada negdje , poprilicno daleko.
Taj bi digao za 5% place više od konkurenkcije i to ti je to.
Uzme ti radnu snagu oko tebe koju imaš i poveca place.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Bit ce njima uskoro manjak radne snage kad shvate da pojam reproduktivna žemska znaci vaginalis od 18 do 35 godina li la pa skuže da ako ih nepotiraju nekako u rađaonu da ce nestat Hrvata.
Pogledaj demografsku piramidu , nije samo šta nam krahira natalitet nego ti je i novih reproduktivnih vagina sve manje.
E nemoj im dat tri godine placenog porodiljnog , baš te vidim.
Pogledaj demografsku piramidu , nije samo šta nam krahira natalitet nego ti je i novih reproduktivnih vagina sve manje.
2014-04-11
RayMabus wrote:Bit ce njima uskoro manjak radne snage kad shvate da pojam reproduktivna žemska znaci vaginalis od 18 do 35 godina li la pa skuže da ako ih nepotiraju nekako u rađaonu da ce nestat Hrvata.
dijagram-
2015-08-09
Jel bi ti plaćeni porodiljni? Za emancipacijuRayMabus wrote:Bit ce njima uskoro manjak radne snage kad shvate da pojam reproduktivna žemska znaci vaginalis od 18 do 35 godina li la pa skuže da ako ih nepotiraju nekako u rađaonu da ce nestat Hrvata.
2015-08-09
Uvozit ćemo male Sirijce, ali ćemo im polomit noge da ne mogu pobjeć dalje na ZapadRayMabus wrote:Bit ce njima uskoro manjak radne snage kad shvate da pojam reproduktivna žemska znaci vaginalis od 18 do 35 godina li la pa skuže da ako ih nepotiraju nekako u rađaonu da ce nestat Hrvata.
2015-08-09
Al nece ti to još bit , još oni filozofiraju isto ko i Njemačka da je trpačina najeftiniji nacin da se dođe do radne snage koji fali. Prvo ti ide par godina eksperimentiranja s trpačinom a onda kad shvate da ovo nije Njemačka tj njihove plače onda ce bit a šta cemo sad ?dijagram wrote:RayMabus wrote:Bit ce njima uskoro manjak radne snage kad shvate da pojam reproduktivna žemska znaci vaginalis od 18 do 35 godina li la pa skuže da ako ih nepotiraju nekako u rađaonu da ce nestat Hrvata.
E pa neznan , meni je moj u gačama.
2014-04-11
Mislin znan ja jako dobro šta cemo , evo ovako cemo ti ceš meni mojoj ženi dat tri godine placenog porodiljnog za jedno dite i nema pravo na alimentaciju za te tri godine jer to država placa , onda ceš isto tako i za drugo a za trece ceš to dignit na četri godine.
Eto pa ti sad vidi jel neceš.
Eto pa ti sad vidi jel neceš.
2014-04-11
A vama svima ce se jednom upalit kliker da mi u suštini nemamo 170 tisuca nezaposlenih nego imamo nula a to šta oni izrabljuju curice pa iste nerađaju pa misle kako je to super jer te spuštaju cijenu rada okolo i rade za kikiriki ....e to je vaša velika ZABLUDA.
2014-04-11
Mah ljudi moji ja san šolde za ovu godinu zaradio mada još uvijek radim ali ne ma delu drži samo pohlepa, čim me netko ružno pogleda odoh ja tako da, neka radi tko je gladan
a za što prekvalifikacija?Pinochet wrote:, pa ironija je želim raditi u tom poslu, prekvalifikacija je bila 2500€, država pomogla sa 700€ , samo nije lako upasti.. daj bože da me se zoveRayMabus wrote:Ako ti biro placa onda imaj u vidu da te imaju pravo pozvat ako si nezaposlen za takve poslove za koji su ti placali prekvalifikaciju. Neznam za šta se prekvalificiraš al moj ti je savjet oprez jer bi mogoa nažuljat do kraja života pošto nesmiš odbit u tom slucaju posao.Pinochet wrote: evo dobio sam rješenje gdje sam dobio neku potporu za prekvalifikaciju
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Telegram je oduševljen:
Plenković najavljuje da bismo, konačno, mogli pustiti više stranih radnika u Hrvatsku. To bi bila iznimno dobra vijest
Plenković najavljuje da bismo, konačno, mogli pustiti više stranih radnika u Hrvatsku. To bi bila iznimno dobra vijest
Dizajnirali smo sustav koji spriječava dolazak novih radnika i usporava rast
Kermit-
2014-04-17
Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Guverner HNB-a: Morat ćemo raditi duže i uvesti veliki broj stranih radnika
» Britanska radna snaga je skupa i lijena - trebaju uvoziti više radnika - pišu Britanski mediji
» Hrvatska prelazi na slovenski model: Nema više ograničenja na uvoz stranih radnika
» imovinski pokret u epizodi stitimo domaceg radnika prestankom uvoza stranih radnika
» Slovenija : Najviše stranih radnika iz BiH
» Britanska radna snaga je skupa i lijena - trebaju uvoziti više radnika - pišu Britanski mediji
» Hrvatska prelazi na slovenski model: Nema više ograničenja na uvoz stranih radnika
» imovinski pokret u epizodi stitimo domaceg radnika prestankom uvoza stranih radnika
» Slovenija : Najviše stranih radnika iz BiH
Page 5 of 6