Merkel ublažava stav o istospolnim brakovima
Page 1 of 1
Merkel ublažava stav o istospolnim brakovima
NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel odustala je, po svemu sudeći, od svog striktnog odbijanja braka za istospolne parove, a Bundestag bi o toj temi mogao odlučivati već ovaj tjedan.
"Ja bih željela raspravu o ovom pitanju odvesti u smjeru gdje bi na kraju došlo do glasanja po vlastitoj savjesti u Bundestagu", rekla je njemačka kancelarka na tribini ženskog časopisa "Brigitte".
Ovo stajalište predstavlja značajni odmak od dosadašnjeg striktnog odbijanja stranaka demokršćanske Unije CDU/CSU da prihvate zakon koji bi omogućio brakove s jednakim pravima za homoseksualne parove kao i za heteroseksualne.
Muči se s temom
Merkel je priznala da se njezina stranka "više muči s tom temom" nego što je to slučaj s ostalim parlamentarnim strankama, koje redom traže uvođenje institucije braka i za istospolne parove bez iznimaka.
Nakon izjave Angele Merkel, koalicijski partner Unije CDU/CSU, Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD) zatražila je da se o ovoj temi raspravlja u Bundestagu ovog tjedna i to još uoči ljetne pauze i parlamantarnih izbora koji se održavaju krajem rujna.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/merkel-ublazava-stav-o-istospolnim-brakovima/979376.aspx
"Ja bih željela raspravu o ovom pitanju odvesti u smjeru gdje bi na kraju došlo do glasanja po vlastitoj savjesti u Bundestagu", rekla je njemačka kancelarka na tribini ženskog časopisa "Brigitte".
Ovo stajalište predstavlja značajni odmak od dosadašnjeg striktnog odbijanja stranaka demokršćanske Unije CDU/CSU da prihvate zakon koji bi omogućio brakove s jednakim pravima za homoseksualne parove kao i za heteroseksualne.
Muči se s temom
Merkel je priznala da se njezina stranka "više muči s tom temom" nego što je to slučaj s ostalim parlamentarnim strankama, koje redom traže uvođenje institucije braka i za istospolne parove bez iznimaka.
Nakon izjave Angele Merkel, koalicijski partner Unije CDU/CSU, Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD) zatražila je da se o ovoj temi raspravlja u Bundestagu ovog tjedna i to još uoči ljetne pauze i parlamantarnih izbora koji se održavaju krajem rujna.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/merkel-ublazava-stav-o-istospolnim-brakovima/979376.aspx
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Merkel ublažava stav o istospolnim brakovima
RayMabus wrote: slučaj s ostalim parlamentarnim strankama, koje redom traže uvođenje
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Peder-brakovima protiv islamizacije i desničara
2015-08-09
Treba im radna snaga , sad ce sve pederčine na planeti utrpat u Njemačku.
Bolje tamo nego ovdje.
Bolje tamo nego ovdje.
2014-04-11
Ovdje ionako neće ništa ni ostati, osim pustinje, tako da je to slaba utjehaRayMabus wrote:Treba im radna snaga , sad ce sve pederčine na planeti utrpat u Njemačku.
Bolje tamo nego ovdje.
2015-08-09
Bolje pustinja nego pederi.
2014-04-11
U pustinji te bar nece nitko naguzit.RayMabus wrote:Bolje pustinja nego pederi.
2014-04-11
A čuj, netko voli crkavat od vrućine i sparine, a netko voli seksRayMabus wrote:U pustinji te bar nece nitko naguzit.RayMabus wrote:Bolje pustinja nego pederi.
2015-08-09
Ne znam zašto se ti buniš,jer koliko se sjećam,rekao si kako si biseksualac.RayMabus wrote:Bolje pustinja nego pederi.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Pa nisam rekao da sam peder.Iknar je gay wrote:Ne znam zašto se ti buniš,jer koliko se sjećam,rekao si kako si biseksualac.RayMabus wrote:Bolje pustinja nego pederi.
Biseks , mogucnost seksa s oba spola ako mi se da.
Pederi nevole žene tj blokirani su.
Ja sam spavao sa ženama.
Nežalim se a nisu ni one.
2014-04-11
Mudro.Jebi sve što stigneš,zašto se ograničavat isključivo na jedno.RayMabus wrote:Pa nisam rekao da sam peder.Iknar je gay wrote:Ne znam zašto se ti buniš,jer koliko se sjećam,rekao si kako si biseksualac.RayMabus wrote:Bolje pustinja nego pederi.
Biseks , mogucnost seksa s oba spola ako mi se da.
Pederi nevole žene tj blokirani su.
Ja sam spavao sa ženama.
Nežalim se a nisu ni one.
2015-07-23
To je samo sposobnost. Nisam ogranicen. Naglasak na sposobnost. Imam sposobnost ulaska u svacije cipele. Psihologija. Asthar komanda. Duša nema spol.
2014-04-11
Misliš,imaš sposobnost ulaska u svačije tjelesne otvore ?RayMabus wrote:To je samo sposobnost. Nisam ogranicen. Naglasak na sposobnost. Imam sposobnost ulaska u svacije cipele. Psihologija. Asthar komanda. Duša nema spol.
2015-07-23
Similar topics
» Potpora za Angelu Merkel i dalje pada, a 77% Nijemaca smatra da bi morala zauzeti oštriji stav prema Erdoganu.
» Sindikati prozvali Kolindu i Škoru da čuju njihov stav o povećanju plača.Zokijev stav znaju kada je 2012 smanjio plače.
» Kocijančić : Stav EU o BiH nije stav Hrvatske
» Stošijanje i plač Petra Stošića za 'mutti' Merkel i liberalnim svijetom:'Što je Europa bez Angele Merkel'?
» Merkel nakon košarice od Trumpa nasla zamjenu-Vučića koji je ponosan sto ce mu Merkel dati sise i dudu
» Sindikati prozvali Kolindu i Škoru da čuju njihov stav o povećanju plača.Zokijev stav znaju kada je 2012 smanjio plače.
» Kocijančić : Stav EU o BiH nije stav Hrvatske
» Stošijanje i plač Petra Stošića za 'mutti' Merkel i liberalnim svijetom:'Što je Europa bez Angele Merkel'?
» Merkel nakon košarice od Trumpa nasla zamjenu-Vučića koji je ponosan sto ce mu Merkel dati sise i dudu
Page 1 of 1