U Berlinu otvorena LIBERALNA džamija kojom upravljaju ŽENE
Page 1 of 1
U Berlinu otvorena LIBERALNA džamija kojom upravljaju ŽENE
Ani Zoneveld, američko-malezijskog porekla, jedna od retkih žena imama na svetu pozvala je vernike i muškarce i žene na molitvu juče, kada je džamija Ibn Rušd Gete otvroila svoja vrata muslimanskim vernicima, preneo je AFP.
Jedan od osnivača džamije, advokat i aktivistkinja ženskih prava, inače rođena u Turskoj, Sejaran Ates (54) otvorila je svečanost pozdravivši goste hrisćane i jevreje.
"Želimo da pošaljemo signal protiv islamskog terora i zloupotrebe naše religije", rekla je Ates.
Ates je poznata po tome da ruši tabue, ona je pozivala na sprovođenje seksualne revolucije u muslimanskom svetu kao i suprotstavljanju konzervativcima, kojima ne dozvoljava da joj oduzmu pravo da bude muslimanka.
U džamiji, koja je inače 88. po redu u nemačkoj prestonici dobrodošli su svi mulimani, suniti šiiti, alaviti i sufisti, navodi francuska novinska agencija.
http://www.blic.rs/vesti/svet/u-berlinu-otvorena-liberalna-dzamija-kojom-upravljaju-zene/7wrx1qh
Jedan od osnivača džamije, advokat i aktivistkinja ženskih prava, inače rođena u Turskoj, Sejaran Ates (54) otvorila je svečanost pozdravivši goste hrisćane i jevreje.
"Želimo da pošaljemo signal protiv islamskog terora i zloupotrebe naše religije", rekla je Ates.
Ates je poznata po tome da ruši tabue, ona je pozivala na sprovođenje seksualne revolucije u muslimanskom svetu kao i suprotstavljanju konzervativcima, kojima ne dozvoljava da joj oduzmu pravo da bude muslimanka.
U džamiji, koja je inače 88. po redu u nemačkoj prestonici dobrodošli su svi mulimani, suniti šiiti, alaviti i sufisti, navodi francuska novinska agencija.
http://www.blic.rs/vesti/svet/u-berlinu-otvorena-liberalna-dzamija-kojom-upravljaju-zene/7wrx1qh
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: U Berlinu otvorena LIBERALNA džamija kojom upravljaju ŽENE
eto radikalni muslimani su dobili novu metu u Berlinu.. mogu se kladiti da će sljedeći teroristički napad biti usmjeren na đamiju.
radikalni muslimani najviše mrze druge muslimane pa se prvo njih rješavaju, a onda udaraju po svim ostalima
radikalni muslimani najviše mrze druge muslimane pa se prvo njih rješavaju, a onda udaraju po svim ostalima
Guest- Guest
U džamiji, koja je inače 88. po redu u nemačkoj prestonici
2014-04-11
Neka im Bog pomogne jer ja sigurno necu.
2014-04-11
cestitam na hrabrosti i sretno
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Na cemu im tocno cestitaš ? Da vidimo ; njemački natalitet je krahirao , kapitalistima treba radna snaga , muslimani su velika populacija.debotoijusto wrote:cestitam na hrabrosti i sretno
2014-04-11
Da je meni znat na cemu ti to njima i kome to čestitaš ? Da vidimo državni intervencionizam u jednu religiju di ide nametnit da je lgbt ok iako to ta religija nepriznaje niti ce.
VI STE BOLESNI.
VI STE BOLESNI.
2014-04-11
To se zove raditi račun bez krčmara.
Isto ko da ja sad nađem neku hindiustkinju feminstkinju i upumam brdo love , napravit cu joj zgradu i eto ona je hindus pa ce shrat protiv kasta jer to neodgovara feminizmu i liberalizmu a sama ce se predstavljat kao ogranak te religije iako ta religija jest bazirana na tom principu.
Znaci vi mjenjate religije naoklo.
VI STE BOLESNI.
BOLESNI STE.
Isto ko da ja sad nađem neku hindiustkinju feminstkinju i upumam brdo love , napravit cu joj zgradu i eto ona je hindus pa ce shrat protiv kasta jer to neodgovara feminizmu i liberalizmu a sama ce se predstavljat kao ogranak te religije iako ta religija jest bazirana na tom principu.
Znaci vi mjenjate religije naoklo.
VI STE BOLESNI.
BOLESNI STE.
2014-04-11
Vi ste bolesni al stvarno ste bolesni i to do jaja. Zato sam vam napisao da vama jedino Bog može pomoci jer ja sigurno necu. Znam ja šta sam napisa nebrini se.
Ja sam scientolog i sad vi fino nađete nekog scientologa , upupmate brdo love tu , napravite i zgradu i taj kaže lgbt it is ok.
Scinetologe nitko nije ništa pitao al vi to promicete.
UPRAVO STE SE TAKLI U RELIGIJU.
TO JE OBJAVA RATA.
I NEMA NIKAKVE VEZE S ISILOM.
OBJAVILI STE RAT CIJELOM ISLAMSKOM SVIJETU.
Ja sam scientolog i sad vi fino nađete nekog scientologa , upupmate brdo love tu , napravite i zgradu i taj kaže lgbt it is ok.
Scinetologe nitko nije ništa pitao al vi to promicete.
UPRAVO STE SE TAKLI U RELIGIJU.
TO JE OBJAVA RATA.
I NEMA NIKAKVE VEZE S ISILOM.
OBJAVILI STE RAT CIJELOM ISLAMSKOM SVIJETU.
2014-04-11
Sastanak u klubu ljubitelja viceva. Svi vicevi su katalogizirani pod brojevima i stari članovi ih znaju napamet. Jedan od članova priča vic:
- Pedeset i jedan!
Svi se smiju! Drugi član:
- Dvadeset i osam!
Grohotan smijeh. Sastanku prvi puta prisustvuje i novi član. Videći kako je dovoljno izgovoriti samo broj vica, odluči da proba i on.
- Trideset i tri!
Tajac, nitko se ne smije. Jedan od starijih članova mu se obrati:
- Kolega, nije važno kakav je vic, važno je kako se ispriča.
- Pedeset i jedan!
Svi se smiju! Drugi član:
- Dvadeset i osam!
Grohotan smijeh. Sastanku prvi puta prisustvuje i novi član. Videći kako je dovoljno izgovoriti samo broj vica, odluči da proba i on.
- Trideset i tri!
Tajac, nitko se ne smije. Jedan od starijih članova mu se obrati:
- Kolega, nije važno kakav je vic, važno je kako se ispriča.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote: važno je kako se ispriča.
Poštujte vjerska uvjerenja drugih
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t21-postujte-vjerska-uvjerenja-drugih
Znajući koliko je , tijekom povijesti , krvi proliveno i patnji uzrokovani vjerskom netolerancijom , jasno je da ona silno ugrožava opstanak.
Vjerska tolerancija ne znači da osoba ne može izraziti svoja uvjerenja. Ona znači da je pokušaj potkopavanja ili napadanja vjerskih uvjerenja i vjere drugih oduvijek bio prečica do nevolja.
A UPRAVO STE SE ...
TAKLI.
2014-04-11
Ja sam znao da ste vi bolesni al da cete baš ovoliko bit bolesni ....e to Bogam i nisam znao.
Ja vam pomoc više nemogu.
Obrati se Bogu a cisto sumnjam da i on ima sluha za takve.
PA PA
Ja vam pomoc više nemogu.
Obrati se Bogu a cisto sumnjam da i on ima sluha za takve.
PA PA
2014-04-11
Uzeli ste pismo od OLivera Dragojevica , prominili tekst i sad to puštate a na omotnici i dalje tvrdite da to piva Oliver Dragojevic.
DOCI CE PRAVI GAZDA AUTORSKIH PRAVA.
NE BRINI SE.
OCE 100%
DOCI CE PRAVI GAZDA AUTORSKIH PRAVA.
NE BRINI SE.
OCE 100%
2014-04-11
Zene mogu biti imami, to nije nista novo i liberalno, ali po propisima mogu predvoditi molitvu samo zenama...
2016-11-17
Nisam se referirao na žene imame nego na lgbt.
2014-04-11
Ovo si dobro rekao, nekao je upumpao lovu i sad kao neka reklama o liberalnom islamu a ta dzamija vjerovatno nije u okviru ni jedne od islamskih zajednica u Njemackoj (turske, arapske, bosnjacke, albanske itd.)..mah, ne znam cemu sve to ali hajd...RayMabus wrote:Nisam se referirao na žene imame nego na lgbt.
2016-11-17
Isto kao u SAD, neki crnac, honoseksualac, proglasio se imamom i ima svoju dzamiju..mislim, zar iko vjeruje da ce mu i jedan normalan musliman uci u tu dzamiju?
2016-11-17
A eto vidiš ...oce.
Liberali.
Debotojusto i ta ekipa.
Liberali.
Debotojusto i ta ekipa.
2014-04-11
Similar topics
» Liberalna džamija na udaru zadrtih vjernika: "Žene ne mogu moliti u istom redu s muškarcima"
» Otvorena četvrta džamija u Hrvatskoj
» Srbija: Otvorena Sultan Gazi džamija u Prijepolju
» Velike racije u Berlinu, zatvorena džamija u koju je dolazio napadač na božićni sajam
» Veliko istraživanje - Zašto su žene ljubomorne na druge žene?
» Otvorena četvrta džamija u Hrvatskoj
» Srbija: Otvorena Sultan Gazi džamija u Prijepolju
» Velike racije u Berlinu, zatvorena džamija u koju je dolazio napadač na božićni sajam
» Veliko istraživanje - Zašto su žene ljubomorne na druge žene?
Page 1 of 1