Džamija
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Džamija
Sinoc je održan zajednicki iftar za oko 800 clsnova muslimanske zajednice u Zagrebu. Prigodom 30.te obljetnice dzamije u Zagrebu.
Među gostima nije bilo niti jednog predstavnika KC , KAPTOLA, službenih drzavnih izaslanstava itd.
Jedino Bandić, te iz PC i Židovska općina.
E samo usput napomena.
U Domovinskom ratu je sudjelovalo vise od 20 000 muslimana iz Hrvatske.
Poginulo je vise od 1000 a njima je izgrađen lijep memorijalni spomenik kraj dzamije.
I to je sve.
Hvala Hrvatska.
Među gostima nije bilo niti jednog predstavnika KC , KAPTOLA, službenih drzavnih izaslanstava itd.
E samo usput napomena.
Poginulo je vise od 1000 a njima je izgrađen lijep memorijalni spomenik kraj dzamije.
I to je sve.
Hvala Hrvatska.
Re: Džamija
....u mom bivsem kvartu....lijepo uređen somenik i podrucje oko njega....
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
O u,ozi i doprinosu muslimana u cjelokupnom zivotu hrvatske ne bih puno. Od Pavelica na dalje, bili su u kulturnom, znanstvenom i svemu drugom zivotu jako prisutni. Pa i u običnom sljaketskom, izgradnji kuca itd.
Od 90.tih se mjenja percepcija muslimana zshvyljujuci ratu u Bosni gdje su Hercegovci mucki zabili noz u leđa svojim suborcima umjesto da su zajednicki obranili Bosnu.
Mene zanima ima li podatak koiliko je Hercegovaca poginulo u obrani hrvatske ?
I jos me zanima na temelju cega traze mirovine a uvalili su bas oni hrvatsku u rat s MUSLIMSNIMA u Bosni i da ..naravno ..bili Glsvni egzekutori ratnog profiterstva tu u RH
Od 90.tih se mjenja percepcija muslimana zshvyljujuci ratu u Bosni gdje su Hercegovci mucki zabili noz u leđa svojim suborcima umjesto da su zajednicki obranili Bosnu.
I jos me zanima na temelju cega traze mirovine a uvalili su bas oni hrvatsku u rat s MUSLIMSNIMA u Bosni i da ..naravno ..bili Glsvni egzekutori ratnog profiterstva tu u RH
herecegovaca je puno poginulo u domovinskom ratu..pa bar 30% svih zrtava u vukovara su porijeklom herecegovci...npr u prvoj gardijskoj brigadi na samim pocecima domovinskog rata bilo je bar 25% ljudi porijeklom hercegovaca.....tako ne mozes gledati....ja nikad nisam radio razliku među zrtvama domovinskog rata..meni su ovi muslimani koji su poginuli u domovinskom ratu u postrojbama hrvatskih snaga u istoj ravni sa hercegovcima,dalamtincima,zagrepcanima,salvoncima,zagorcimaSora wrote:O u,ozi i doprinosu muslimana u cjelokupnom zivotu hrvatske ne bih puno. Od Pavelica na dalje, bili su u kulturnom, znanstvenom i svemu drugom zivotu jako prisutni. Pa i u običnom sljaketskom, izgradnji kuca itd.
2015-09-08
Krenuo je i posevni izaslanik iz Bosne na proslavu ali zaustavilo ga na granici, još su ga na kraju optužili da obrezuje žene...
Sora wrote:Sinoc je održan zajednicki iftar za oko 800 clsnova muslimanske zajednice u Zagrebu. Prigodom 30.te obljetnice dzamije u Zagrebu.
E samo usput napomena.
I to je sve.
Hvala Hrvatska.
sorra jesi zapostila?
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Kaptol je zauzet s unutarstranačkim sukobima između Košića i Plenkija. Nije njima sad do feštanja.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Novac za igradnju dzamije je dala Libija, odnosno Gadafi...
2016-11-17
novac za izgradnju najvise je dao grad zagreb..nekih 40-tak%...a tek onda drugi...to su price libija,kuvajt...imam od pok.starog prijatelja koji ej radio na tom projektu i koji je potvrdio da je grad dao najvise love...
2015-09-08
pa jebote jesam bio iz folke ili nisam...pok.stari mi ej imao sirinu sto se tice prijatelaj i poznanstava..posto ej bio otvoren covjek sklon druzenju,bio ej sportas,putovao i upoznao dosta ljudi..i dan danas ja sad imam kontakata sa tim njegovim i obiteljskim prijateljima pa eto nekako i nesto doznam..Eva_ wrote:Nisam ni sumnjala da netko ni bil tebi poznat u điru:))
2015-09-08
je'l ti poznato eva sto je bilo tamo prije izgradnje đamije?..savica..savski rukavac...tam su s eljudi kupali negdje do olovice sedamdesetih kad su neki dibiduzi poceli bacati otpad u rukavac iliti jezera..
2015-09-08
hah, 1987. godine da grad da novac za izgradnju dzamije...to bi bio prvi slucaj u bivsoj Jugi...vuksadinare wrote:novac za izgradnju najvise je dao grad zagreb..nekih 40-tak%...a tek onda drugi...to su price libija,kuvajt...imam od pok.starog prijatelja koji ej radio na tom projektu i koji je potvrdio da je grad dao najvise love...
2016-11-17
a ne mislio sam za izgradnju spomen parka..sorry na mojoj greski..govinda wrote:hah, 1987. godine da grad da novac za izgradnju dzamije...to bi bio prvi slucaj u bivsoj Jugi...vuksadinare wrote:novac za izgradnju najvise je dao grad zagreb..nekih 40-tak%...a tek onda drugi...to su price libija,kuvajt...imam od pok.starog prijatelja koji ej radio na tom projektu i koji je potvrdio da je grad dao najvise love...
2015-09-08
to vec da:) Arapi su dali novac, komunisti dozvolili ocekujuci valjda neke poslove u Libiji i Kuvajtu...vuksadinare wrote:a ne mislio sam za izgradnju spomen parka..sorry na mojoj greski..govinda wrote:hah, 1987. godine da grad da novac za izgradnju dzamije...to bi bio prvi slucaj u bivsoj Jugi...vuksadinare wrote:novac za izgradnju najvise je dao grad zagreb..nekih 40-tak%...a tek onda drugi...to su price libija,kuvajt...imam od pok.starog prijatelja koji ej radio na tom projektu i koji je potvrdio da je grad dao najvise love...
2016-11-17
Ne, nisam tam čini mi se nikad prije bila.vuksadinare wrote:je'l ti poznato eva sto je bilo tamo prije izgradnje đamije?..savica..savski rukavac...tam su s eljudi kupali negdje do olovice sedamdesetih kad su neki dibiduzi poceli bacati otpad u rukavac iliti jezera..
Folka je sagrađena 60-tih ili možda i ranije, za potrebe vojske, ali ne znam kaj je bilo iza. Sa mnom je išla na talijanski jedna cura iz M. Trnine.
I prek Domovinskog mosta ja sam ti prošla tek ovo proljeće. U neke kvartove uopće ne ulazim, nemam potrebe, u to malo vremena kaj sam u ZG.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» 909 džamija porušeno u Egiptu
» Napadnuta džamija u Manchesteru
» Ferhadija - kraljica bosanskih džamija
» Aja Sofija i zvanično postala džamija
» Zatvorena džamija u nemačkom Kaselu
» Napadnuta džamija u Manchesteru
» Ferhadija - kraljica bosanskih džamija
» Aja Sofija i zvanično postala džamija