SVJETSKI STRUČNJAK ZA MOZAK: "Više vremena haluciniramo nego što vidimo stvarnost"
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
SVJETSKI STRUČNJAK ZA MOZAK: "Više vremena haluciniramo nego što vidimo stvarnost"
http://www.index.hr/vijesti/clanak/svjetski-strucnjak-za-mozak-za-index-vise-vremena-haluciniramo-nego-sto-vidimo-stvarnost/975272.aspx
Ma nema toga u nas. Mi vidimo stvarnost onakvom kakva ona stvarno jest ;P
Oh_Femder- Posts : 4103
2016-11-08
Re: SVJETSKI STRUČNJAK ZA MOZAK: "Više vremena haluciniramo nego što vidimo stvarnost"
vrlo zanimljivo...jok femderu,vi vidite ljepše nego je u stvari..da vidite puki realitet,panika bi vas uhvatila..mozag zblokirao,i u tisini bi propadali..
negdje sam citao o 2svojstvu" menthalnog dijela covjeka,dakle mozga,da kemijom,kao i jos nekim drugim trikovima "uljepsa" ono sto u sustini dozivljavamo..
Isto kao sto bol dovodi intenzitetom do nesvjestice,i time seorganizam cuva od daljnjih ostecenja,tako i mozag "stvara" "slike" i osjecaj,koji ublazava realnu situaciju..dakle,vidjet cemo ono sto vidimo,tu nema diskusije,ali cemo to dozivljavati nes "ublazeno"...
dio tog fillinga se pretace u onaj poznati opis i uzreku.. "ma nije sve tako lose2,"bit ce sve oke,nije bas katastrofa,ima i gore.." E to sve radi mozag...
negdje sam citao o 2svojstvu" menthalnog dijela covjeka,dakle mozga,da kemijom,kao i jos nekim drugim trikovima "uljepsa" ono sto u sustini dozivljavamo..
Isto kao sto bol dovodi intenzitetom do nesvjestice,i time seorganizam cuva od daljnjih ostecenja,tako i mozag "stvara" "slike" i osjecaj,koji ublazava realnu situaciju..dakle,vidjet cemo ono sto vidimo,tu nema diskusije,ali cemo to dozivljavati nes "ublazeno"...
dio tog fillinga se pretace u onaj poznati opis i uzreku.. "ma nije sve tako lose2,"bit ce sve oke,nije bas katastrofa,ima i gore.." E to sve radi mozag...
Guest- Guest
Re: SVJETSKI STRUČNJAK ZA MOZAK: "Više vremena haluciniramo nego što vidimo stvarnost"
zanimljiv je taj mozag...
Evo na pamet mi pale zrtve ISIS-a,one u pocetku kojima su pred kamerom skidali glavui..pitomo klece,kao ofce,spremne na klanje..
znaju,i prije toga,da ce biti pogubljeni,nemaju sto izgubiti,i nadalje kao ofce..
Pa pobuni se,pokusaj nesto,fajtaj se za zivot,vjerovatno ces zginuti,ali ne kao ofca,nego kao tigar...ima razlike..
Gledao sam i jedan video,trojica osudjeni na obezglavljenje,klece,prilazi im jedan strazar sa kalasom,spusta se doli da popravi vezicu na ruci jednog zarobljenika,spusta kalasa na zemlju,zarobljenik,istrze ruku iz vezice,grabi kalas,glavom udara unatrag obara ovog iza sebea,puca u ostalu dvojicu strazara,ovog iza sebe zadnjeg fila olovom..
eto...sve trojica ostali zivi..samo treba malo krvi u venama..inace zarobljenici su bili isto kozojebi,ne zapadnjaci..
Evo na pamet mi pale zrtve ISIS-a,one u pocetku kojima su pred kamerom skidali glavui..pitomo klece,kao ofce,spremne na klanje..
znaju,i prije toga,da ce biti pogubljeni,nemaju sto izgubiti,i nadalje kao ofce..
Pa pobuni se,pokusaj nesto,fajtaj se za zivot,vjerovatno ces zginuti,ali ne kao ofca,nego kao tigar...ima razlike..
Gledao sam i jedan video,trojica osudjeni na obezglavljenje,klece,prilazi im jedan strazar sa kalasom,spusta se doli da popravi vezicu na ruci jednog zarobljenika,spusta kalasa na zemlju,zarobljenik,istrze ruku iz vezice,grabi kalas,glavom udara unatrag obara ovog iza sebea,puca u ostalu dvojicu strazara,ovog iza sebe zadnjeg fila olovom..
eto...sve trojica ostali zivi..samo treba malo krvi u venama..inace zarobljenici su bili isto kozojebi,ne zapadnjaci..
Guest- Guest
tako funkcioniraju sve religije(sekte).covik sve rade da bi izbjego grubu realnost(problemi,bolesti,smrt...)i pribjegava u halucinacije(zivot vjecni,raj,djevice...)
max123- Posts : 2853
2015-10-28
max123 wrote:tako funkcioniraju sve religije(sekte).covik sve rade da bi izbjego grubu realnost(problemi,bolesti,smrt...)i pribjegava u halucinacije(zivot vjecni,raj,djevice...)
A ne to Max.. ovo nije na svjesnom nivou i podkontrolom..to je autonomna funkcija mozga vise u podsvjesnoj zoni...
Guest- Guest
dobro,ja sam malo karikiro,al princip je slican.izbjeci negativne realnosti svijesno ili autonomno.da sad ne idemo suvise u strucne analize.jer oboica nismo iz faha..pismejker wrote:max123 wrote:tako funkcioniraju sve religije(sekte).covik sve rade da bi izbjego grubu realnost(problemi,bolesti,smrt...)i pribjegava u halucinacije(zivot vjecni,raj,djevice...)
A ne to Max.. ovo nije na svjesnom nivou i podkontrolom..to je autonomna funkcija mozga vise u podsvjesnoj zoni...
max123- Posts : 2853
2015-10-28
da..ova mantrala u vjerskom kontekstu se dovode svojim pjevusenjem i mantranjem u neku polusvjesno i autohipnopticko stanje kojim poticu vizualne i zvucne halucinacije..u sustini,to je samo apgrejd podsvjesnog..ne treba tu fah Max,samo malo pracenja i logike..max123 wrote:dobro,ja sam malo karikiro,al princip je slican.izbjeci negativne realnosti svijesno ili autonomno.da sad ne idemo suvise u strucne analize.jer oboica nismo iz faha..pismejker wrote:max123 wrote:tako funkcioniraju sve religije(sekte).covik sve rade da bi izbjego grubu realnost(problemi,bolesti,smrt...)i pribjegava u halucinacije(zivot vjecni,raj,djevice...)
droga isto,svjesno uzeta za istu svrhu...
Guest- Guest
EOh_Femder wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/svjetski-strucnjak-za-mozak-za-index-vise-vremena-haluciniramo-nego-sto-vidimo-stvarnost/975272.aspx
Upisa se od smjeha
ma to je zato sto se skrenulo skroz u lijevo
never go full leftard
never go full leftard
Last edited by prckov on 12/6/2017, 14:27; edited 1 time in total
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
negdje sam citao da prilikom ekstremnih mucenja ljudi mozak/svijest stvori neku vrstu odbranbenog mehanizma,covjeku se ucini da to sto mu rade,ustvari rade nekom drugom a on sa strane stoji i posmatra
My Brother Billo- Posts : 2237
2017-04-17
neka stanja je moguce dostici hipnozom u sto sam se i sam uvjerio, tako da ova realnost kou dozivljavamo je samo iluzija u odnosu na stvarnoMy Brother Billo wrote:negdje sam citao da prilikom ekstremnih mucenja ljudi mozak/svijest stvori neku vrstu odbranbenog mehanizma,covjeku se ucini da to sto mu rade,ustvari rade nekom drugom a on sa strane stoji i posmatra
Upisa se od smjeha
2014-04-19
prckov wrote:nosis li pelene srecoSora wrote:EOh_Femder wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/svjetski-strucnjak-za-mozak-za-index-vise-vremena-haluciniramo-nego-sto-vidimo-stvarnost/975272.aspx
Upisa se od smjeha
u mozgu se odigravaju razne kemijske reakcije,proizvodnja dopamina,adrenalina itd,unosom nekih drugih neprirodnih droga samo se narusava prirodni balans mozga.negdje procitah interesantan podatak koliko covjek ustvari moze bez sna,manje nego bez vode npr.bez sna mozak umire,i bez svijetlostiLeviathan2 wrote:neka stanja je moguce dostici hipnozom u sto sam se i sam uvjerio, tako da ova realnost kou dozivljavamo je samo iluzija u odnosu na stvarnoMy Brother Billo wrote:negdje sam citao da prilikom ekstremnih mucenja ljudi mozak/svijest stvori neku vrstu odbranbenog mehanizma,covjeku se ucini da to sto mu rade,ustvari rade nekom drugom a on sa strane stoji i posmatra
2017-04-17
A Visual Guide to Schizophrenia
1/18
1/18
[size=33]What Is Schizophrenia?
It’s a serious mental illness that can be disabling without care. About 1% of Americans have it. People with the condition may hear voices, see imaginary sights, or believe other people control their thoughts. These sensations can frighten the person and lead to erratic behavior. Although there is no cure, treatment can usually manage the most serious symptoms. It is not the same as multiple personality disorder.[/size]
2017-04-17
ja cujem glasove , ne samo da cujem nego i vodim konverzacije s njima,
jesam li ja shizo
jesam li ja shizo
2017-04-17
My Brother Billo wrote:ja ujutro cujem ptice kako cvrkucu,svako jutro tu negdje oko 5 sati
zašto?
Guest- Guest
2017-04-17
jbte, ti mislis da se zajebavam, ja te glasove cujem od kad znam za sebe, znam ih i usutkat kad mi smetaju, inace znam s njima vodit fine razgovore
» Umjetni mozak od čipova više nije puka mašta: Testiranje je već započelo!
» Srpski vojni strucnjak:'Ne podcjenjujte Hrvatsku.Naoruzava se jace nego sto mislimo.Velike sile izazivaju novi rat na Balkanu.'
» Rim traži više vremena za smanjenje deficita
» Komšić o napadu na Poljsku: Agresija Rusije se mora zaustaviti prije nego sukob postane svjetski
» Umjetni mozak od čipova više nije puka mašta: Testiranje je već započelo!
» Srpski vojni strucnjak:'Ne podcjenjujte Hrvatsku.Naoruzava se jace nego sto mislimo.Velike sile izazivaju novi rat na Balkanu.'
» Rim traži više vremena za smanjenje deficita
» Komšić o napadu na Poljsku: Agresija Rusije se mora zaustaviti prije nego sukob postane svjetski
Page 1 of 2