Ivan Zvonimir Čičak dao dovoljno dokaza za vezu Vatikana i pape nekada sa čak i sadašnjim ustaštvom
Page 1 of 1
Ivan Zvonimir Čičak dao dovoljno dokaza za vezu Vatikana i pape nekada sa čak i sadašnjim ustaštvom
Stepinčev sud o Srbima
Ivan Zvonimir Čičak u svojstvu predsednika Hrvatskog helsinškog odbora dao dovoljno dokaza da objavi čvrstu vezu Vatikana i pape nekada sa čak i sadašnjim ustaštvom
JOŠ pred početak Drugog svetskog rata upisao je u svoj dnevnik danas predlagani katolički svetac Alojzije Stepinac da su Srbi i Hrvati dva svijeta koja se nikad neće ujediniti dok je jednoga od njih na životu ("Dnevnik", knjiga 4, strana 172-173).
Ondašnji nadbiskup Hrvata katolika, a danas predložen za sveca svih katolika sveta, na stranicama dnevnika, objavljenog i u zagrebačkom nedeljniku "Danas", baš uoči građanskog secesionističkog rata i rasturanja SFRJ u krvi i užasu, ispisuje svoje ogorčenje što je "Hitler ostao neobezbeđenog boka pred napad na Rusiju" (pravoslavnu, "šizmatičku", dakako!), jer su Srbi nemačkog firera i osvajača Evrope i, kako se to već uveliko zna, organizatora masovnog genocida nad jevrejskim i slovenskim življem, pučem od 27. marta 1941. - izigrali.
Evo kako eventualni svetac to doslovce ističe:
- Srbi i Hrvati su dva svijeta iz cijelog ovog čina, tj. državnim udarom i raskidanjem pakta opet izbija na javu činjenica da su Hrvati i Srbi dva svijeta, koja se nikada neće ujediniti dok je jednoga od njih na životu (ovo je podvukao sam Stepinac u dnevniku). Duh vizantizma i pravoslavnog slovenopivstva je nešto grozno, da je samo svemogući i sveznajući Bog u stanju parirati intrigama i podvalama tih ljudi (dakle, budući eventualni svetac za pariranje Srbima uvodi u igru i Boga!).
- Za nas je nešto nepojmljivo - piše dalje nadbiskup Alojzije - da se ugovori i obaveze kidaju bez ikakvih skrupula.
Što se tiče nasilnog pokrštavanja i smanjivanja "tih", kako katolički nadbiskup pogrdno naziva Srbe i slovenofile, on u još jednom svom tekstu o Srbima i Hrvatima sudi ovako:
- Ni u mora mjere, ni u Vlaha (Srbina) vjere.
Dakle, on i ovde isključuje Srbe, tj. negira njihovo postojanje. To doživljavamo i ovih dana, zapravo u rečima baš katoličkog prvaka, časnog i poštenog čoveka Ivana Zvonimira Čička, koji je u svojstvu predsednika Hrvatskog helsinškog odbora dao dovoljno dokaza da objavi čvrstu vezu Vatikana i pape nekada sa čak i sadašnjim ustaštvom.
Dovoljni su samo njegovi izveštaji engleskom Bi-Bi-Siju o "šikaniranju pa i ubijanju Srba" (pravoslavaca, "šizmatika"), a posebno ona već naširoko poznata praksa Tuđmanove Hrvatske preuzeta od Pavelićeve NDH, pa i Alojzija Stepinca, kako srpsku decu treba preobraćati iz pravoslavlja u katoličku veru.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:669276-Stepincev-sud-o-Srbima
bora-corba- Posts : 501
2015-08-20
Re: Ivan Zvonimir Čičak dao dovoljno dokaza za vezu Vatikana i pape nekada sa čak i sadašnjim ustaštvom
strašno, baš mi te je žao, nitko da napiše nešto na tvojoj temi.. evo mog priloga .. i moraš priznati da je Hase za 1000% zgodniji od pavkovića ..
U Hrvatskoj i Srbiji neprestano se priča o koncentracijskom logoru Jasenovac. Mislili smo da se o njemu sve zna, jer je o logoru napisano brdo knjiga, na tisuće članaka te snimljen iznimno veliki broj dokumentarnih filmova.
Ali, vraga… o njemu svako malo netko nešto doda, pa se stječe dojam da se više ne zna što je laž, a što istina.
No, tijekom II. svjetskog rata, osim Jasenovca, koji je bio najveći, postojali su i drugi koncentracijski logori, ali o njima se malo zna, kao primjerice o prvom i najvećem sabirnom logoru pod ustaškom upravom koji je bio otvoren (1941.) kraj Koprivnice, a riječ je o Danici. Koliko je samo laži napisano o tom logoru! Eto, prof. Dražen Ernečić, viši kustos Muzeja grada Koprivnice, već godinama ukazuje na „grešku“, tj. da se logor uopće nije nalazio na mjestu na kojem se održavaju komemoracije, već dalje od toga, gdje se godinama nalazi „Podravkina“ tvrtka „Transport“! Netko je očito (Pavle Gaži?) napravio zbrku, pa sad imamo to što imamo.
Ali, zanimljivo je da se malo tko bavi koncentracijskim logorima Titovih partizana u II. svjetskom ratu! O njima se ne uči u školi, niti se pak o njima pišu knjige i snimaju filmovi. Zašto? A svi se, tobože, zalažu za istinu. Pa, istina je i to da su jugoslavenski partizansko-komunistički logori bili strašna mučilišta, kojima su ravni jedino bili oni u Rusiji! Ne, o tome se ne govori.
Stoga, kako bilo da bilo, radi istine, povremeno treba podsjetiti i na te logore, jer u ratu ništa nije bilo samo crno ili samo bijelo, kako nam to i danas pokušavaju nametnuti yugo-komunistički povjesničari, koji su se zadnjih godinama namnožili kao gljive poslije kiše!
Tek dio istine o tim logorima možemo pročitati i na stranicama Hrvatske enciklopedije. (Bolje išta nego ništa!). Dakle, prvi koncentracijski logor na partizanskom području otvoren je u prosincu 1943. na području Like (Otočac). Nakon toga, kako se približavao kraj rata, počeli su se brzinom munje otvarati brojni logori u kojima su bili smješteni pripadnici poraženih vojnih postrojba te velik broj civila na temelju optužbe da su “neprijatelji naroda“ tj. nove komunističke vlasti. Tko nije bio za Tita i partiju, bio je za – logor!
Što se o tome ne govori i ne piše? U Hrvatskoj su partizani i komunisti otvorili brojne logore, a bili su prolazni, sabirni, radni, kazneni i – logori smrti. Nitko još do danas „ne zna“ gotovo ništa o tome što se tamo stvarno događalo, koliko je ljudi stradalo ili pobijeno. Bila je to, ali, na žalost, i ostala, najveća tajna Tita i partije. Tko se zanimao o ovoj temi također je ubrzo završio u jednom od logora, što je značilo i gubitak građanskih prava. Tito je, kao diktator, putem svojih zločinačkih službi (KOS, Udba…) uveo takav strah među ljude da se mnogi još ni danas ne usude govoriti, jer se valjda boje da se Tito - „ne digne iz groba“! Da poludiš, ali je tako!
Partizanski logori djelovali su navodno do 1953. Međutim nakon zatvaranja logora, bez suda i suđenja, većina Titovih zatvorenika nije puštena kućama, već je bila upućivana na prisilan rad, o čemu zna i mogao bi svjedočiti Josip Manolić. Prisilan rad bio je mnogo gori i brutalniji nego onaj u logorima. To što su radili „pobjednici“ sa svojim protivnicima, to se uistinu teško može i opisati.
Jedan od najbrutalniji komunistički kazneni logor bio je – Goli otok. Dovoljno je bilo da vas je netko prijavio da kod kuće imate sliku ili da ste samo, nakon 1948. spomenuli druga Staljina, koji im je u II. svjetskom ratu bio jedan od najvećih uzora, obvezno ste, da još jednom ponovimo – bez suda i suđenja – završili u ovom stratištu i mučilištu. Tamo je bio i iznimno veliki broj Hrvata, kojima su komunistički zlotvori doslovce – oprali mozak.
Dakle, osim Jasenovca, gospodo i drugovi, očito su postojali i neki drugi koncentracijski logori, pa je vrijeme da se više sazna i o njima, baš kao i o najzloglasnijim logorima koje su Srbi otvarali tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, a o kojima također djeca ne uče u školama.
Mladen Pavković
Guest- Guest
Re: Ivan Zvonimir Čičak dao dovoljno dokaza za vezu Vatikana i pape nekada sa čak i sadašnjim ustaštvom
Dapače, to i nije tema za lupetanje nego da se čita i zamisli.metilda wrote:strašno, baš mi te je žao, nitko da napiše nešto na tvojoj temi.. evo mog priloga .. i moraš priznati da je Hase za 1000% zgodniji od pavkovića ..
Šta se tiče drugog oba su isti kurac s tim da ovaj sa avatara ima bolji ukus za devojčice i kad si već tu da ti se još jednom zahvalim na razumevanju
lepim onaj tvoj post na drugim forumima jer kad jedna majka ko ti zna kako 18 godišnjakinje zavode 62 godišnjaka to ima veću težinu nego kad to izjavi neki matori prdonja.
2015-08-20
bora-corba wrote:Dapače, to i nije tema za lupetanje nego da se čita i zamisli.metilda wrote:strašno, baš mi te je žao, nitko da napiše nešto na tvojoj temi.. evo mog priloga .. i moraš priznati da je Hase za 1000% zgodniji od pavkovića ..
Šta se tiče drugog oba su isti kurac s tim da ovaj sa avatara ima bolji ukus za devojčice i kad si već tu da ti se još jednom zahvalim na razumevanju
lepim onaj tvoj post na drugim forumima jer kad jedna majka ko ti zna kako 18 godišnjakinje zavode 62 godišnjaka to ima veću težinu nego kad to izjavi neki matori prdonja.
vidiš, moje su kćeri bile jako otvorene sa mnom i mada svi kažu da je to nemoguće, i sada smo prijateljice, tako da znam o čemu govorim.. a ti lijepi po ostalim forumima moju izjavu, možda neke majke i progledaju kad im kćer u ponoć ide na koncert cajke obučena u minicu... hvala ti što pomažem... pa i preko tebe
Guest- Guest
metilda wrote:bora-corba wrote:Dapače, to i nije tema za lupetanje nego da se čita i zamisli.metilda wrote:strašno, baš mi te je žao, nitko da napiše nešto na tvojoj temi.. evo mog priloga .. i moraš priznati da je Hase za 1000% zgodniji od pavkovića ..
vidiš, moje su kćeri bile jako otvorene sa mnom i mada svi kažu da je to nemoguće, i sada smo prijateljice, tako da znam o čemu govorim.. a ti lijepi po ostalim forumima moju izjavu, možda neke majke i progledaju kad im kćer u ponoć ide na koncert cajke obučena u minicu... hvala ti što pomažem... pa i preko tebe
Niko ne govori o ponoći, minicama i cajkama nego u po bela dana na radnom mestu kako male koketišu i u redu je da se uvali jezik. Neće toliko da pomogne majkama nego šefovima od 60+ da se lakše i sigurnije osećaju.
Hvala još jednom
2015-08-20
i ja sam na fb i na svim forumima na kojima pišem objavila tko je Erceg za kojega M. Alaniz moderira.. tako da si pomažemo uzajamno.. hvala i tebi ko rođenoj četnikuši
Guest- Guest
hvala, trudim se.metilda wrote: hvala i tebi ko rođenoj četnikuši
i da.... tvoj stav bi trebo da ide svakoj balavici koja želi da prijavljuje zlostavljanje na radnom mestu da dva puta razmisli pre prijave
2015-08-20
Koliko je javnosti poznato, originalni Stepincevi dnevnici su u posjedu Kaptola.
NAjbolje bi bilo da se ti dnevnici objave i stave na uvid javnosti pa da vidimo o cemu je to on pisao i mozgao.
TAko bi mogli da upoznamo njegov mentalni sklop i nacin razmisljanja. Znam da je povjjesnicar Ljubo Boban u casopisu DANAS objavljivao dijelove toga dnevnika, ja se sjecam da sam nesto od toga citao, ali niti me tada previse zanimalo niti sam to smatrao za nesto jako bitno.
Sad mi zao sto to nisam sacuvao a ise se ne sjecam nicega osim one recenice da su Hrvati i Srbi dva svijeta koja se nikada nece moci sjediniti osim cudom Bozjim i da u Pravoslavlju nema ni casti ni istine ni morala i da je ono tj Pravoslavlje nesreca skoro jednaka kao protestantizam, mislim da je tako nesto pisao i ne znam vise, ne sjecam se.
Neko se s time moze sloziti ili ne, ali to ne znaci biti ratni zlocinac. Alojzije nije imao nikakve zapovjedne odgovornosti bilo politicke bilo viojno-policijske, a biti nekakav VIKAR ne znaci nista posebno.
To sto je imao negativno misljenje o Pravoslavlju ne znaci nista posebno kad citamo tirade pune mrznje od strane raznih vjerskih sluzbenika danas, pri cemu srpski svestenici cak i prednjace u takvoj anti-katolickoj retorici. Ili kad je rijec o muslimanskim imaima, a ni nekkim nasim svecenicima nije mane ...
Je li Stepinac huskao na rat i medjunacionalno razracunavanje, je li potpirivao n asilje i represiju prema drugim nacijama, rasama, vjerama, politickim neistomisljenicima, je li naredjivao pokrstavanja i prekrstavanja inovjeraca, jedino se u tim sferama moze odluciti je li rijec o nekakvim zlocinima ili nije.
A to sto se slikao sa Antom ili nekim drugom i sto je smatrao da Hrvatska treba biti neovisna ili sto je smatrao da je zajednicka drzava Hrvata i Srba nemoguca misija, to nije nikakav zlocin, cak mu je vrijeme i slijed dogadjanja u mnogocemu dao za pravo.
Neka daju te dnevnike javnosti na uvid, pa da vidimo sta je taj covjek mislio i u sta je vjerovao. DA se vise prekine to izvlacenje iz konteksta onako kako kome to odgovara.
NAjbolje bi bilo da se ti dnevnici objave i stave na uvid javnosti pa da vidimo o cemu je to on pisao i mozgao.
TAko bi mogli da upoznamo njegov mentalni sklop i nacin razmisljanja. Znam da je povjjesnicar Ljubo Boban u casopisu DANAS objavljivao dijelove toga dnevnika, ja se sjecam da sam nesto od toga citao, ali niti me tada previse zanimalo niti sam to smatrao za nesto jako bitno.
Sad mi zao sto to nisam sacuvao a ise se ne sjecam nicega osim one recenice da su Hrvati i Srbi dva svijeta koja se nikada nece moci sjediniti osim cudom Bozjim i da u Pravoslavlju nema ni casti ni istine ni morala i da je ono tj Pravoslavlje nesreca skoro jednaka kao protestantizam, mislim da je tako nesto pisao i ne znam vise, ne sjecam se.
Neko se s time moze sloziti ili ne, ali to ne znaci biti ratni zlocinac. Alojzije nije imao nikakve zapovjedne odgovornosti bilo politicke bilo viojno-policijske, a biti nekakav VIKAR ne znaci nista posebno.
To sto je imao negativno misljenje o Pravoslavlju ne znaci nista posebno kad citamo tirade pune mrznje od strane raznih vjerskih sluzbenika danas, pri cemu srpski svestenici cak i prednjace u takvoj anti-katolickoj retorici. Ili kad je rijec o muslimanskim imaima, a ni nekkim nasim svecenicima nije mane ...
Je li Stepinac huskao na rat i medjunacionalno razracunavanje, je li potpirivao n asilje i represiju prema drugim nacijama, rasama, vjerama, politickim neistomisljenicima, je li naredjivao pokrstavanja i prekrstavanja inovjeraca, jedino se u tim sferama moze odluciti je li rijec o nekakvim zlocinima ili nije.
A to sto se slikao sa Antom ili nekim drugom i sto je smatrao da Hrvatska treba biti neovisna ili sto je smatrao da je zajednicka drzava Hrvata i Srba nemoguca misija, to nije nikakav zlocin, cak mu je vrijeme i slijed dogadjanja u mnogocemu dao za pravo.
Neka daju te dnevnike javnosti na uvid, pa da vidimo sta je taj covjek mislio i u sta je vjerovao. DA se vise prekine to izvlacenje iz konteksta onako kako kome to odgovara.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
pa realno tesko je ocekivati neki veci ekumenizam između katolicke crkve u hrvatskoj i spc...previse je tu bilo krvi proliveno,previse povijesnih sukoba...pogotovo sto je spc bila oduvijek ispolitizirana..za razliku od KC u Hrvatskoj....Pravoslavni svecenici SPC kudikamo su slobodnije govorili i pisali u bivsoj Jugi od svecenika KC a da nisu bili previse podvrgnuti progonu od strane partije.Ja se sjecam tamo negdje polovicom osamdesetih kad smo bili u Vrlici a tamosnji pravoslavni srbi imali neki svoj vjerski blagdan..gdje je tamosnji paroh SPC toliko slobodno govorio da je u nekoliko navrata govorio kako su odvajkada vrlicki prostori bili srpski...i jos neke slicne stvari..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
MA u Hrvatskoj su imali status zrtve pa im se dosta toga toleriralo.vuksadinare wrote:pa realno tesko je ocekivati neki veci ekumenizam između katolicke crkve u hrvatskoj i spc...previse je tu bilo krvi proliveno,previse povijesnih sukoba...pogotovo sto je spc bila oduvijek ispolitizirana..za razliku od KC u Hrvatskoj....Pravoslavni svecenici SPC kudikamo su slobodnije govorili i pisali u bivsoj Jugi od svecenika KC a da nisu bili previse podvrgnuti progonu od strane partije.Ja se sjecam tamo negdje polovicom osamdesetih kad smo bili u Vrlici a tamosnji pravoslavni srbi imali neki svoj vjerski blagdan..gdje je tamosnji paroh SPC toliko slobodno govorio da je u nekoliko navrata govorio kako su odvajkada vrlicki prostori bili srpski...i jos neke slicne stvari..
U BiH ipak mnogo manje, dogadjalo se itekako da srpski popovi u Bosni i Hercegovini zaglave robiju radi slicnih ispada.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
..ma jebes njih..Ringo10 wrote:MA u Hrvatskoj su imali status zrtve pa im se dosta toga toleriralo.vuksadinare wrote:pa realno tesko je ocekivati neki veci ekumenizam između katolicke crkve u hrvatskoj i spc...previse je tu bilo krvi proliveno,previse povijesnih sukoba...pogotovo sto je spc bila oduvijek ispolitizirana..za razliku od KC u Hrvatskoj....Pravoslavni svecenici SPC kudikamo su slobodnije govorili i pisali u bivsoj Jugi od svecenika KC a da nisu bili previse podvrgnuti progonu od strane partije.Ja se sjecam tamo negdje polovicom osamdesetih kad smo bili u Vrlici a tamosnji pravoslavni srbi imali neki svoj vjerski blagdan..gdje je tamosnji paroh SPC toliko slobodno govorio da je u nekoliko navrata govorio kako su odvajkada vrlicki prostori bili srpski...i jos neke slicne stvari..
U BiH ipak mnogo manje, dogadjalo se itekako da srpski popovi u Bosni i Hercegovini zaglave robiju radi slicnih ispada.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ringo10 wrote:sto je smatrao da Hrvatska treba biti neovisna
Pa to su mu oni koji su ga osudili zapravo i najviše zamjerili. Zbog toga je uostalom i osuđen, nema veze ni optužnica ni presuda ni obrazloženje presude. Za njih je svaka hrvatska država automatski ustaška, zločinačka, fašistička, genocidna...
Guest- Guest
Similar topics
» Ivan Zvonimir Čičak:"Predsjednice,osramotili ste Hrvatsku i prekršili Ustav"
» Švendiman: Ima dovoljno dokaza
» Treći čovjek Vatikana osuđen za pedofiliju, 2. iza Pape po hijerarhiji
» https://www.jutarnji.hr/globus/Globus-politika/pet-godina-pape-franje-zasto-hrvati-jos-ne-vole-bergoglia-kao-sto-su-voljeli-wojtylu-tko-se-to-u-crkvi-u-hrvatskoj-boji-dobrog-pape/7127997/
» Čičak: Plenković je pizda od čovjeka
» Švendiman: Ima dovoljno dokaza
» Treći čovjek Vatikana osuđen za pedofiliju, 2. iza Pape po hijerarhiji
» https://www.jutarnji.hr/globus/Globus-politika/pet-godina-pape-franje-zasto-hrvati-jos-ne-vole-bergoglia-kao-sto-su-voljeli-wojtylu-tko-se-to-u-crkvi-u-hrvatskoj-boji-dobrog-pape/7127997/
» Čičak: Plenković je pizda od čovjeka
Page 1 of 1