Nizozemci nestaju
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Nizozemci nestaju
Fénix wrote:Ne sjećam se tog filma kad sam ga gledao i jesam li uopće, vidim da je iz 1956. Je li to taj? Ako je, budem ga pogledao.
Jest, to je taj. Vjerujem da si ga i ti gledao samo se sad ne sjećaš. Meni se zna dogoditi da se sjetim kako sam neki film već gledao tek negdje na polovici novog gledanja. Svakako imaš moju preporuku za gledanje ako to ipak nisi učinio do sada.
Inače je predložak za scenarij bila Shakespearova Oluja.
Guest- Guest
prava kultura smrti je u kulturama dalekog istoka..
ovo je rezultat bezvoljne dekadencije..
Pinochet wrote:samo opet kršćanstvo/liberalizam kao kult smrti koji propagiraju slabost, i bolest i žrtvovanje, su pobjedili grčki ideal ljepote i zdravlja i snage
U samom početku ranog kršćanstva. A onda ga naknadno potpuno inkorporirali u svoj službeni nauk. To se inače zove inkulturacija. Pa jedan od najvećih mislilaca kršćanstva Augustin je bio neoplatonist, a čuveni logičar Toma Akvinac aristotelijanac, da ne spominjem kako je dogma o Trojstvu bila inspirirana Plotinovim učenjem o trojstvu, koje se doduše dosta razlikuje od kršćanskog nauka, ali je teško zamisliti da bi se tako formuliralo da crkveni oci nisu poznavali Plotinov nauk.
Ti si zapravo jedva zagrebao po površini.
Guest- Guest
Da, kad se govori o sv. Augustinu i sv. Tomi, bez grčkog se ne može pričati. Koliki se tekstovi znaju pisati na nekim vjerskim portalima, a filozofija se nonstop spominje. Toga ima ajme u katoličkoj teologiji koju naravno, "znalci" kršćanstva nikad vidjeli nisu.slidingdoorsoperator wrote:Pinochet wrote:samo opet kršćanstvo/liberalizam kao kult smrti koji propagiraju slabost, i bolest i žrtvovanje, su pobjedili grčki ideal ljepote i zdravlja i snage
U samom početku ranog kršćanstva. A onda ga naknadno potpuno inkorporirali u svoj službeni nauk. To se inače zove inkulturacija. Pa jedan od najvećih mislilaca kršćanstva Augustin je bio neoplatonist, a čuveni logičar Toma Akvinac aristotelijanac, da ne spominjem kako je dogma o Trojstvu bila inspirirana Plotinovim učenjem o trojstvu, koje se doduše dosta razlikuje od kršćanskog nauka, ali je teško zamisliti da bi se tako formuliralo da crkveni oci nisu poznavali Plotinov nauk.
Ti si zapravo jedva zagrebao po površini.
Guest- Guest
kic wrote:
Kud ćeš izraženije kulture smrti od nauka o reinkarnaciji sa istoka koji u svom izvornom obliku ovaj život poistovjećuje sa paklom ili u najboljem slučaju sa čistilištem. Kada se odradi krug samsare, ide se kući Bogu, dakle, opet je riječ o onostranosti, "životu nakon smrti", a ne ovom životu u svojem materijalnom tijelu.
No, zanimljivo kako su reinkarnaciju pomodna zapadnjačka mudrijala iskoristili kako bi tako sebi predočili mogućnost beskonačnog postojanja baš u ovoj materijalnoj stvarnosti koju istok doslovce prezire, a što je u potpunoj suprotnosti sa izvornim naukom o reinkarnaciji.
Narod moj gine jer nema znanja...
I za dekadenciju si u pravu.
Guest- Guest
ovo je sve samo rezultat socijalizma.
kad socijalizam ljudima instaliro virus "naše", unda se ljudi prema tomu "našemu" poču odnositi ko da ni njihovo. jer i ni njihovo.
kad socijalizam ljudima instaliro virus "naše", unda se ljudi prema tomu "našemu" poču odnositi ko da ni njihovo. jer i ni njihovo.
2014-04-16
Zapad i mudrost dva strana pojma u prošlom i ovom stoljeću. Kad se govori o mudrosti i duhovnosti, Zapad uopće ne postoji, već samo što se zove Istok. No new age, okultizam(vidi samo Hollywood), crna magija i materijalni redukcionizam... Ufffffff, tu nitko ne može biti kao Zapad.slidingdoorsoperator wrote:kic wrote:
Kud ćeš izraženije kulture smrti od nauka o reinkarnaciji sa istoka koji u svom izvornom obliku ovaj život poistovjećuje sa paklom ili u najboljem slučaju sa čistilištem. Kada se odradi krug samsare, ide se kući Bogu, dakle, opet je riječ o onostranosti, "životu nakon smrti", a ne ovom životu u svojem materijalnom tijelu.
No, zanimljivo kako su reinkarnaciju pomodna zapadnjačka mudrijala iskoristili kako bi tako sebi predočili mogućnost beskonačnog postojanja baš u ovoj materijalnoj stvarnosti koju istok doslovce prezire, a što je u potpunoj suprotnosti sa izvornim naukom o reinkarnaciji.
Narod moj gine jer nema znanja...
I za dekadenciju si u pravu.
Guest- Guest
Šah mat šejker ide u Čoveka od pruća zmizdrećikic wrote:
Kermit-
2014-04-17
asilovski wrote:Šah mat šejker ide u Čoveka od pruća zmizdrećikic wrote:
Koji si ti kreten pa to još svijet nije vidio.
Jebote, pa ja sam potvrdio njegovu tezu svojim postom, a ništa što sam napisao joj nije suprostavljeno. Bezvoljna dekadencija da, ali i kultura eutanazije, što nije isto kao i kultura smrti.
Ali tako to ide kada se od jutra pije rakija od govana, a očito te jako frustrira moje pitanje pa se gotovo nikad nisi u stanju ponašati kao čovjek.
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Japanci koji nestaju
» Hrvati u BIH nestaju za deset godina
» Biljke nestaju dva puta brže od životinja
» Nizozemci bježe u Slavoniju
» Nizozemci uništavaju tulipane
» Hrvati u BIH nestaju za deset godina
» Biljke nestaju dva puta brže od životinja
» Nizozemci bježe u Slavoniju
» Nizozemci uništavaju tulipane