Kriza u Agrokoru je ruska kazna Hrvatskoj
Page 1 of 1
Franjo Gregurić, nekadašnji hrvatski premijer i osoba koju zajedno s Nikicom Valentićem mnogi danas nazivaju vladarom u sjeni Plenkovićeve Vlade, progovorio je o krizi u Agrokoru za koju smatra da je ruska kazna zbog loše hrvatske politike prema toj zemlji. U isto vrijeme hvali Andreja Plenkovića, no zamjera mu jednu stvar
Na pitanje novinara Jutarnjeg lista je li istup ruskog veleposlanika u Hrvatskoj Anvara Azimova u kojem se obrušio na Agrokor početkom godine, kazna zbog političkog odmaka od Rusije, Gregurić kaže da je i on to tako protumačio.
'Sberbank i VTB su banke u većinskom vlasništvu ruske države i sve što se događa i što se tamo službeno govori, ne dolazi bez odobrenja državnog vrha, čak i Putina, pogotovo kada je riječ o ovom području', kaže Gregurić. Dodaje da je premijer Andrej Plenković tu napravio korak unaprijed jer je nakon dvije i pol godine poslao veleposlanika u Moskvu.
Ipak, zamjera mu jedan potez spram Rusije. Naime, Plenković je čim je postao predsjednik Vlade otišao u službeni posjeti Ukrajini i tamo otvoreno stao na ukrajinsku stranu kada je Krim u pitanju. 'Nije pogriješio što je otišao tamo, ali nije trebao govoriti o Krimu. U tom je trenutku već bio predsjednik hrvatske Vlade', kaže Gregurić koji Plenkovića smatra političarem pred kojim je budućnost i koji bi mogao puno napraviti za Hrvatsku.
Ovaj danas, kako sam kaže, umirovljenik, odbacuje predodžbu da s Nikicom Vaalentićem zapravo upravlja Hrvatskom.
'To mi je potpuno neshvatljivo, priznajem razočaravajuće. Ne može se očekivati ni od mene, ni od Valentića, koji smo sudionici stvaranja Hrvatske, da nam bude svejedno što se danas događa. …Danas ne mogu nikome ništa narediti, nisam ni u jednom tijelu vlasti, Nisam savjetnik premijera. Kao da postoji neka fobija od nas', kaže.
Priznaje da je suradnju HDZ-a i Mosta u početku odobravao. 'Javno sam na televiziji rekao da je dobro što se Most pojavio kao katalizator između SDP-a i HDZ-a, kao netko tko može ponuditi novu viziju budućeg razvoja. Nažalost, opće je mišljenje da se očekivanja ne ostvaruju. Pojedinci svojim javnim istupima i neprincipijelnim ocjenama pojedinih dužnosnika ne pridonose sređivanju političke scene Hrvatske. Nažalost, djeluju destruktivno', poručuje Gregurić.
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/kriza-u-agrokoru-je-ruska-kazna-hrvatskoj-most-oni-djeluju-destruktivno-20170515
Guest- Guest
Re: Kriza u Agrokoru je ruska kazna Hrvatskoj
...e moj greguricu....plenki ej u ukrajini govorio ono sto su mu u briselu sefovi izdiktirali...u biti rus zamjera ne plenkiju ejr oni znaju da je on briselski cinovnik i da su mu stvarni sefovi tamo..nego zamjera hrvatskoj kao hrvatskoj sto se cvrsto vezala uz brisel i eu....rujo ne trazi od nas da mi se okrenemo samo rusiji...trazi balans....da u nekim stvarima imamo svoju samostalno politiku eto recimo u svezi krima...sirije...gospodasrtva....
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
hehehe kakvi su ovo spinovi, pa nije agrokor propao zbog rusa već što je bankrotirao, a iz teksta se jasno vidi da je plenki udbaški projekt od odlaska u London 1991.g. pa do danas
Kermit-
2014-04-17
Pa nisu Rusi opljačkali Agrokor nego Todorić & famiglia.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Zamjena teze to pali kod Hrvata ko dobro jutro
Kermit-
2014-04-17
Onda je prikladnija tvrdnja da je Božja kazna.
2017-03-21
Gregorić mi izgleda i zvuči ko mafijaški boss, istina ono sa rusima je bila teška idiotarija, ali da su oni krivi za bilo što je notorna glupostEva_ wrote:Onda je prikladnija tvrdnja da je Božja kazna.
Kermit-
2014-04-17
ne laju psi radi sela.
tako i Gregorić.
tako i Gregorić.
sitting_bull-
2015-09-28
Svi su oni kriminalci, stara garda udbaša.asilovski wrote:Gregorić mi izgleda i zvuči ko mafijaški boss, istina ono sa rusima je bila teška idiotarija, ali da su oni krivi za bilo što je notorna glupostEva_ wrote:Onda je prikladnija tvrdnja da je Božja kazna.
2017-03-21
Kriza je posljedica nevraćanja kreditah, nije Rus nikoga natjeral zadužiti se.
Similar topics
» Večernji: kriza u Agrokoru maltene da nije rješena
» Hrvatskoj se može dogoditi isto što i Agrokoru, tvrdi profesor
» Monstrum iz Solina dobio 50 godina zatvora, to je najviša kazna u Hrvatskoj dosad
» Ruska emigracija u Hrvatskoj: Dubrovnik nakon Oktobra
» VIDEO: Opaka zvijer koju je SAD isporučio i Hrvatskoj sravnila ruska oklopna vozila
» Hrvatskoj se može dogoditi isto što i Agrokoru, tvrdi profesor
» Monstrum iz Solina dobio 50 godina zatvora, to je najviša kazna u Hrvatskoj dosad
» Ruska emigracija u Hrvatskoj: Dubrovnik nakon Oktobra
» VIDEO: Opaka zvijer koju je SAD isporučio i Hrvatskoj sravnila ruska oklopna vozila
Page 1 of 1