Poslijeratnu likvidaciju franjevaca u Hercegovini naredio je Tito!
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
https://www.vecernji.ba/vijesti/poslijeratnu-likvidaciju-franjevaca-u-hercegovini-naredio-je-tito-1168325
https://www.vecernji.ba/vijesti/poslijeratnu-likvidaciju-franjevaca-u-hercegovini-naredio-je-tito-1168325
Eroo- Posts : 78947
2016-07-22
Re: Poslijeratnu likvidaciju franjevaca u Hercegovini naredio je Tito!
Nije moguće.
Ubojstva 6 katoličkih svećenika Slovenaca u Jasenovcu naredio je Pavelić.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
27. Novembra 1944. Umoren je svećenik u ŠĆITARJEVU ?DRAGUTIN JESIH od strane ustasa zbig svije suradnje s partizanima i spašavanja Zidova. Inace je bio istaknuti hrvatski intelektualac.
Jel ce me do kraja mog zivota jebati s franjevcima u Hercegovini ?
Mislim, druga je drzava druga drzava.
Nosite si zrtve i žrtvenika tamo ...
Kaj je previse, previse.
Ne daju ti ni biti pristojan i pristojno izraziti ZALJENJE.
Mislim, druga je drzava druga drzava.
Nosite si zrtve i žrtvenika tamo ...
Kaj je previse, previse.
Ne daju ti ni biti pristojan i pristojno izraziti ZALJENJE.
1018 DJECE JE UBIJENO U DJEČJEM LOGORU U JASTREBARSKOM.
stalnu posadu tih logira činile su casne sestre i popovi .
Dio djece od njih oko 3000 koje su ustase smjestile u jedini DJECJI LOGOR U EUROPI , je spašen u Zagrebu POSVAJANJEM a oslobođen
JE OKO 700 djece akcijom partizana krajem rata
stalnu posadu tih logira činile su casne sestre i popovi .
Dio djece od njih oko 3000 koje su ustase smjestile u jedini DJECJI LOGOR U EUROPI , je spašen u Zagrebu POSVAJANJEM a oslobođen
JE OKO 700 djece akcijom partizana krajem rata
Ero, GO HOME
samo cu ti to reci.
Ja ti nisam katolička mladez niti starež ,
Samo branim svoje .
samo cu ti to reci.
Ja ti nisam katolička mladez niti starež ,
Samo branim svoje .
....problem zlocvina u drugom svjetskom ratu i u poslijeratnom razdoblju na zalost mahom su svodila na zlocine bez suđenja...po principu vecinom 'rekla kazala'..i po onom..'ako ga sumnjice znaci da je kriv sto ce onda suđenje bolje odmah skratiti za glavu'..za razliku do onog vremena kad mediji i kamere nisu bile prisutne u velikom opsegu....moglo se itim sistemom...ali da su se ti zlocini desili u danasnje vrijeme tehnologije...manje vise svi bi ti zavrsili po sudnicama optuzeni direktno za zlocine ili po zapovjednoj odgovornisti..imali su srecu sto su zivjeli u doba kad visoke tehnologije nije bilo
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Zlocini u drugom ratu?
O cemu ti pricas
Jel rat po sebi zlocin i koliko je onda zlocina bilo?
Pa nije to stvar za suđenje i sudove.
Rat je prosao.
Nego je NASA POGRESNA INTERORETACIJA DOGAĐAJA U RATU
PA JEBSIMU DO KAD CE NAM HERCEGOVCI PISATI POVIJEST HA .
O cemu ti pricas
Rat je prosao.
je'l ti uopce poznajes hervegovce ili se ravnas po onom starom rekla kazala?...hercegovaca kao i svih drugih ima svakakvih i sa greskama i sa pozitivom...ne mogu se hercegovci uspoređivati na osnovu tri,cetri negativna lika...ne mogu ni drugi...jel ti znas da je recimo bilo spremno 500 hercegovaca dragovoljaca da ode u pomoc bosanskoj posavini ali su sprijeceni od-hercegovca..dakle kako rekoh ima pozitivnih a ima i negativnih...da li ti znas da je jedan hercegovac blaz kraljevic bio najjaci zagovornik hrvatsko-bosnjacke suradnje u ratu u bh-a...ja kao dalamtinac mogu slobodno reci iam losih i dobrih dalmatinaca...ali generalizirat se ne moze..isto tako ni ti ne mozes tvrditi da su svi bosnajci bili ok kad nisu...dfaj malo analiziraj a nemoj samo bubat argumente bez analize...Sora wrote:Zlocini u drugom ratu?
O cemu ti pricas
Rat je prosao.
2015-09-08
Sora wrote:27. Novembra 1944. Umoren je svećenik u ŠĆITARJEVU ?DRAGUTIN JESIH od strane ustasa zbig svije suradnje s partizanima i spašavanja Zidova. Inace je bio istaknuti hrvatski intelektualac.
Tako je, stoga je oke da samo i mi malo klali zbog suradnje s onim drugima, ma ne treba ni suradnja, dosta da nisu na liniji ebo im pas kosti..Sf Sn
2014-04-15
vuksadinare wrote:je'l ti uopce poznajes hervegovce ili se ravnas po onom starom rekla kazala?...hercegovaca kao i svih drugih ima svakakvih i sa greskama i sa pozitivom...ne mogu se hercegovci uspoređivati na osnovu tri,cetri negativna lika...ne mogu ni drugi...jel ti znas da je recimo bilo spremno 500 hercegovaca dragovoljaca da ode u pomoc bosanskoj posavini ali su sprijeceni od-hercegovca..dakle kako rekoh ima pozitivnih a ima i negativnih...da li ti znas da je jedan hercegovac blaz kraljevic bio najjaci zagovornik hrvatsko-bosnjacke suradnje u ratu u bh-a...ja kao dalamtinac mogu slobodno reci iam losih i dobrih dalmatinaca...ali generalizirat se ne moze..isto tako ni ti ne mozes tvrditi da su svi bosnajci bili ok kad nisu...dfaj malo analiziraj a nemoj samo bubat argumente bez analize...Sora wrote:Zlocini u drugom ratu?
O cemu ti pricas
Rat je prosao.
Nemam sta reci protiv da IMA DOBRIH I LOSIH HERCEGOVACA
KAO I SRBA
ILI ipak Svi Srbi su losi jelda
ma fuko. Aj da ponovim, ne radi se o ljudima nego o tekućoj POLITICI
PA UDAVISE NAS SVOJIM PRICAMA i ideologijom
Necu dati sebi da mi dominiraju jer ničime ne zavređuju
Ničime
Da sad to ne obrazlažem jer nenam kad
Necu dozvoliti da mi oni namecu standarde za bilo sto u MOJOJ DOMOVINI
I tocka
Bogati probise mi usi s franjevcima
KAD SE ERO BUDE SJETIO SVEGA STO SU MU RADULI USTASKI ZLOCINCI I KOLJAČI PO HRVATSKOJ. NEK SE ONDA JAVI S FRANJEVCIMA
TO JE BIT I SUSTINA SVEGA
DOSTA JEDNOSTRANOH ISTINA
SF SN
KAD SE ERO BUDE SJETIO SVEGA STO SU MU RADULI USTASKI ZLOCINCI I KOLJAČI PO HRVATSKOJ. NEK SE ONDA JAVI S FRANJEVCIMA
TO JE BIT I SUSTINA SVEGA
DOSTA JEDNOSTRANOH ISTINA
SF SN
zeno jesi ti corava..posljednjih desetak i vise godina hr politikom ti dominiraju dalmatinci ili oni koji su porijeklom to...snadaer-dalmatinac,jaca porijeklom dalmatinka iz sela kosore kod vrlike po ocu,josipovic dalmatinac,zoki dalmatinac,karamarko dalmatinac,plenkovic dalmatinac....i kolinda ima dalamtinske krvi sa majcine strane...dakle govorim o predsjednicima i premijerima od 2000-te naovamo..sa iznimkom mesica koji ej bio likota po porijeklu..di ti tu vidis hercegovce...todoric-dalmatinac...tedeski-dlmatinac...ravlic-slavonac...onaj sto drzi orbico-dalmatinac....da sad ne brojim ministre...vodeci mostovci dalmatinci...vidis ti tu negdje hrcegovce ili bosanceSora wrote:vuksadinare wrote:je'l ti uopce poznajes hervegovce ili se ravnas po onom starom rekla kazala?...hercegovaca kao i svih drugih ima svakakvih i sa greskama i sa pozitivom...ne mogu se hercegovci uspoređivati na osnovu tri,cetri negativna lika...ne mogu ni drugi...jel ti znas da je recimo bilo spremno 500 hercegovaca dragovoljaca da ode u pomoc bosanskoj posavini ali su sprijeceni od-hercegovca..dakle kako rekoh ima pozitivnih a ima i negativnih...da li ti znas da je jedan hercegovac blaz kraljevic bio najjaci zagovornik hrvatsko-bosnjacke suradnje u ratu u bh-a...ja kao dalamtinac mogu slobodno reci iam losih i dobrih dalmatinaca...ali generalizirat se ne moze..isto tako ni ti ne mozes tvrditi da su svi bosnajci bili ok kad nisu...dfaj malo analiziraj a nemoj samo bubat argumente bez analize...Sora wrote:Zlocini u drugom ratu?
O cemu ti pricas
Rat je prosao.
Nemam sta reci protiv da IMA DOBRIH I LOSIH HERCEGOVACA
KAO I SRBA
ILI ipak Svi Srbi su losi jelda
ma fuko. Aj da ponovim, ne radi se o ljudima nego o tekućoj POLITICI
PA UDAVISE NAS SVOJIM PRICAMA i ideologijom
Necu dati sebi da mi dominiraju jer ničime ne zavređuju
Ničime
Da sad to ne obrazlažem jer nenam kad
Necu dozvoliti da mi oni namecu standarde za bilo sto u MOJOJ DOMOVINI
I tocka
2015-09-08
Pa ok
Ero je Dalmatinac
Ero slucajno prica o hercegovačkim franjevcima
Ero ima namjeru ici na Bleiburg
Ero nece obilježiti NITI JEDAN DATUM VEZAN ZA PARTIZANE I NJIHOVU BORBU
a glede kadrova u vrhu moci . Dalo bi se rasoravljati ..
Hercegovaca ima malo ali su dobro raspiredeni
Ero je Dalmatinac
jesi ti zaljubljena u eru?..ero ti je mjerilo za sve..ero niej na valsti u hr ero je obicni gradjanin kao ti i on ne kreira politiku i javno mijenje neke drzave..a njegovo je pravo da izrazi bar ovdje na nekom forumu svoje misljenje sa kojim se ti ili ja mozemo slagati ili ne slagati..vazi i obrnuto za tebeSora wrote:Pa ok
Ero je Dalmatinac
2015-09-08
ebi ga..Tito nije tamburao po nevinima..
Guest- Guest
...znaci opravdavas masovne likvidacije bez suđenja...krivi su jer eto tako reko neki susjed tamo....od moje mame ujac je zavrsio u jami bez suđenja...jer tamo neki seoski ispicutura je cuo od nekog treceg da eto on je jebo majku partizanima...da bi nakon desetljeca rata...negdje sedamdesetih dosao brat od tog sesokog ispicuture i rekao mojoj babi..da mu je brat lagao...i da je to rekao..samo zato da babinom bratu ne vrati novac koji mu je bio duzan nasto su se posvađali...a u svađi je babin brat rekao na provokaciju tog zicara i sesokog pijanca..'meni ti ne mozes nista moj brat je u partizanima i tamo ima neki cin'..na sto je babin brat rekao..'jebem i njega ako te takvog podrzava'..dakle uopce nije spomenuo partizane...ali ovaj je to prijavio partizanskim vlastima to koje su tad uspostavile vlast u mjestu...i vec drugi dan ga je priveo knoj...nije bilo suđenja..nego pravac jama jastrebusa..pismejker wrote:ebi ga..Tito nije tamburao po nevinima..
2015-09-08
tesk oda Ero ima misljenje..uglavnom je kvazidesni populista,koji vremenom samo pokaze svoje loše izbore politicara..Klanja se kraljicama,kraljevima,zvali se oni Koli,Hazo,ovo i ono..ljubuje sa Erdoganom,pa malo sa onim RS Poglavarom,siri Ero ljubav na sve strane,odusevljeno,prposno kao pravi Pionir..
Kad vise ne zna sto bi i koga bi podrzavao ,slinio mu po dupetu,onda se vrati prokusanoj metodi optuzivanja Tite za pomor hertzegovackih fratara,koji su ljude vrbovali u Ustase,pa se cudi ,kao,kad je tu Elitu Tito pomarisao..
sto ako su fratri..?..jesul izvan pravedne kazne..??..
Kad vise ne zna sto bi i koga bi podrzavao ,slinio mu po dupetu,onda se vrati prokusanoj metodi optuzivanja Tite za pomor hertzegovackih fratara,koji su ljude vrbovali u Ustase,pa se cudi ,kao,kad je tu Elitu Tito pomarisao..
sto ako su fratri..?..jesul izvan pravedne kazne..??..
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Likvidaciju Josipa Gogala naredio vojni vrh Armije BiH dok su trajali pregovori Tuđmana i Izetbegovića?
» Tko će navesti da je doktorirao na Tito i ribari, Tito i njegov pas i slične budalaštine...
» Obilježena 75. obljetnica ubojstva 66. hercegovačkih franjevaca
» U Hercegovini se ukazale i Kravice
» Otac ‘ruskog svijeta‘ pozvao na likvidaciju Putina
» Tko će navesti da je doktorirao na Tito i ribari, Tito i njegov pas i slične budalaštine...
» Obilježena 75. obljetnica ubojstva 66. hercegovačkih franjevaca
» U Hercegovini se ukazale i Kravice
» Otac ‘ruskog svijeta‘ pozvao na likvidaciju Putina
Page 1 of 3