ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Miletić objasnio zašto je IDS dao potpise za smjenu Petrova

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Miletić objasnio zašto je IDS dao potpise za smjenu Petrova - Page 2 Empty Re: Miletić objasnio zašto je IDS dao potpise za smjenu Petrova

Post by RayMabus Tue 2 May - 18:25

Al necu te ja streljat , Austrijanci ce ....željeznica vodi do Pule ...a ti s njom sigurno neceš vladati.

Znam da si mi zasmrdio ...iz više razloga ...to je zato jer si višestruko pokvaren i truo.

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Miletić objasnio zašto je IDS dao potpise za smjenu Petrova - Page 2 Empty Re: Miletić objasnio zašto je IDS dao potpise za smjenu Petrova

Post by RayMabus Tue 2 May - 18:37

Miletić objasnio zašto je IDS dao potpise za smjenu Petrova - Page 2 800px-Map_Istrian_railway

https://hr.wikipedia.org/wiki/Istarske_pruge

Važan strateški grad za kontrolu sjevernog Jadrana .....a ti si neoliberalno ghovno koje je za trpačinu , Chyren i ekipa te nece trpit ...cim uđu u grad vi ste prvi za streljanje.

SMETATE.

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Tue 2 May - 19:01

I to ti je to ....neoliberalni gradonacelnik Pule ..obican smrad ...s kojime mi se nezamara al je u mojoj državi ...važan strateški grad za kontrolu sjevernog Jadrana , željeznica ...Švabe desničari ...ovaj nešto oni ga streljaju ako neutekne na vrime.

Za mene završena prica.

Nek uživa dok može , poslije nece više ...nece tu vladat i shrat kvake.

Oce li ga Švabe uvatit pa streljat il ce pobic na vrime nije moja stvar , to me ne zanima ...uglavnom UKLONJEN S POZICIJE.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Tue 2 May - 21:25

Najbolje bi bilo recimo kad se njemački vojni vlak uputi u Pulu da lijevicar i neoliberalno ghovno kao gradonačelnik Pule stane na peron na gradskoj željeznickoj stanici ( kao on ce zaustavit ručno naciste ) i da ga ovi odma udare kao slucajno i pregaze ....ono ko u filmovima.

Najjednostavnije ....nema niti streljanja....nisu ga ni upoznali ....riješen problem u startu.

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest Tue 2 May - 22:16

Kajin je lijepo objasnio što i kako. Doduše njega više nitko ne želi slušati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Tue 2 May - 22:16

Nema veze , ja popodne osmislio kako cu ovoga streljat.

Sve je ok.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest Wed 3 May - 0:20

RayMabus wrote: Miletić objasnio zašto je IDS dao potpise za smjenu Petrova - Page 2 800px-Map_Istrian_railway

Važan strateški grad za kontrolu sjevernog Jadrana .....a ti si neoliberalno ghovno koje je za trpačinu , Chyren i ekipa te nece trpit ...cim uđu u grad vi ste prvi za streljanje.

SMETATE.

al pazi kartu Istra niđe veze sa RH-NDH doslovno osim tunela koga mi lako zatrpamo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 3 May - 0:24

MaximusDecimusMiridije wrote:Kajin je lijepo objasnio što i kako. Doduše njega više nitko ne želi slušati.

Kajin je kurbin sin sve je on znao odavno s njima u talu bio i evo sad on pravednik laje po portalima nabijem ga nakurac njega i IDS mafijašku hobotnicu.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 May - 0:28

Tom željeznicom dolazi švabska eu antiarapska vojska u Pulu koja je važna strateški za kontrolu sjevernog Jadrana ....vlakom a na peronu liberalni Miletić ce stati i rukama pokušati nacistima blokirati ulaz u grad jer je on gradonačelnik ...vlak ga nece vidjeti  i satarti ce ga ...ko u filmu.

Et ...sve isplanirano.

Dođe antiarapska vojska i slucajno odma vlakom satare liberalnog gradonačelnika koji je za trpačinu jer ih je na peronu na ulazu išao ručno zaustavit.

Život piše romane.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 May - 0:33

To sam danas popodne isplanirao , to nema veze s MOSTom i Jasenovac , to je moje osobno jer je za pobacaj dakle emanicpaciju.

Inace kad smo vec kod toga znate kako ja gušim pristaše pobacaja ?

Dovedem ih svezane ko fetus , jedan dovoljno a dole publika , i onda im kaže da se ni fetus nemice ko ni ovaj tj ovako je i njemu u maternici cilome svezanome , onda toga uhvatim za glavu i prikoljem.

Et draga publiku to vam je pobačaj.

Tko je još za pobacaj ?
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 May - 0:40

RayMabus wrote:

Inace kad smo vec kod toga znate kako ja gušim pristaše pobacaja ?

Dovedem ih svezane ko fetus , jedan dovoljno a dole publika , i onda im kaže da se ni fetus nemice ko ni ovaj tj ovako je i njemu u maternici cilome svezanome , onda toga uhvatim za glavu i prikoljem.

Et draga publiku to vam je pobačaj.

Tko je još za pobacaj ?
Neucini drugome ono šta neželiš da tebi netko drugi ucini.

Možda imam čudne metode objašnjavanja duhovnih istina al su jako učinkovite.

Miletić objasnio zašto je IDS dao potpise za smjenu Petrova - Page 2 Demons-03
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest Wed 3 May - 0:47

RayMabus wrote:Tom željeznicom dolazi švabska eu antiarapska vojska u Pulu koja je važna strateški za kontrolu sjevernog Jadrana ....vlakom a na peronu liberalni Miletić ce stati i rukama pokušati nacistima blokirati ulaz u grad jer je on gradonačelnik ...vlak ga nece vidjeti  i satarti ce ga ...ko u filmu.

Et ...sve isplanirano.

Dođe antiarapska vojska i slucajno odma vlakom satare liberalnog gradonačelnika koji je za trpačinu jer ih je na peronu na ulazu išao ručno zaustavit.

Život piše romane.

mi smo imali feratu (željeznicu) i tramvaj dok ste vi u dalmaciji tek izumili zaprežna kola sa tovarima. eto kolika je tehnološka civilizacijska rasjeklina između Istre i Dalmacije a ako dođu Njemci daj bože onda zbogom RH-NDH forever pozdravite se s Istrom.

i daj s tim nazi spikama više odrasti nismo u 1939.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 May - 8:55

U vojnim krugovima javila se ideja za izgradnjom pruge od Beča do Pule, iako je postojao i pritisak javnosti. Radovi na izgradnji pruge započeli su 1873. godine. Pruga je nakon dugogodišnjeg odgađanja izgrađena i puštena u promet 20. rujna 1876. godine. Njezina konačna verzija obuhvatila je 122,3 km od Divače u Sloveniji do Pule te 21 km od Kanfanara do Rovinja.

Sinjska rera (zvana još i ferata) je uskotračna željeznica koja je od 12. rujna 1903. do šezdesetih godina prošlog stoljeća prometovala između gradova Sinja i Splita i time bila u gospodarskom i socijalnom smislu poveznica između Cetinske krajine i najvećeg hrvatskog grada na jugu

https://hr.wikipedia.org/wiki/Sinjska_rera

Miletić objasnio zašto je IDS dao potpise za smjenu Petrova - Page 2 800px-Map_railway_Split-Sinj_hr.svg
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 May - 9:02

Miletić objasnio zašto je IDS dao potpise za smjenu Petrova - Page 2 230px-Map_Dalmatian_railway
Mapa željeznica u Dalmaciji
 Miletić objasnio zašto je IDS dao potpise za smjenu Petrova - Page 2 230px-%D0%96%D0%B5%D1%99%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0_%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0_%D0%9A%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%9A%D0%B5
Željeznička stanica u Kistanjama
Željeznica u Dalmaciji radi od 1877. godine. Glavni željeznički čvor je Knin. Od njega se pruga račva u 4 pravca. Najstarija je pruga prema Splitu i Šibeniku. Druga vodi prema Zadru. Lička pruga spaja Knin i Dalmaciju sa Zagrebom i Evropom, dok Unska pruga vodi prema Bosni.

Sadržaj

• 1 Istorijat
  • 2 Trase
  • 3 Reference
  • 4 Spoljašnje veze

Istorijat

Prva pruga u Dalmaciji je počela da se gradi 1874. godine, za vrijeme Austrougarske.[1] Puštena je u promet 1877. godine. Kretala je iz Splita i Šibenika, spajala se kod Perkovića i preko Drniša vodila do Siverića.[1] Dionica Šibenik - Siverić je puštena u promet 15. maja, a kompletna pruga 4. oktobra 1877. godine. Do Siverića je izgrađena zbog rudnika mrkog uglja, najvećeg u Dalmaciji.

https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%96%D0%B5%D1%99%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0_%D1%83_%D0%94%D0%B0%D0%BB%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B8
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vuksadinare Wed 3 May - 9:02

Gnječ wrote:
RayMabus wrote:Tom željeznicom dolazi švabska eu antiarapska vojska u Pulu koja je važna strateški za kontrolu sjevernog Jadrana ....vlakom a na peronu liberalni Miletić ce stati i rukama pokušati nacistima blokirati ulaz u grad jer je on gradonačelnik ...vlak ga nece vidjeti  i satarti ce ga ...ko u filmu.

Et ...sve isplanirano.

Život piše romane.

mi smo imali feratu (željeznicu) i tramvaj dok ste vi u dalmaciji tek izumili zaprežna kola sa tovarima. eto kolika je tehnološka civilizacijska rasjeklina između  Istre i Dalmacije a ako dođu Njemci daj bože onda zbogom RH-NDH forever pozdravite se s Istrom.

i daj s tim nazi spikama više odrasti nismo u 1939.
ajd ne kaki sa takvim glupostima...kad ste vi u istri imali tramvaj...koja glupost
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 May - 9:03

Gnječ wrote:

mi smo imali feratu (željeznicu) i tramvaj dok ste vi u dalmaciji tek izumili zaprežna kola sa tovarima. eto kolika je tehnološka civilizacijska rasjeklina između  Istre i Dalmacije

Željeznica u Dalmaciji radi od 1877. godine. Glavni željeznički čvor je Knin. Od njega se pruga račva u 4 pravca. Najstarija je pruga prema Splitu i Šibeniku. Druga vodi prema Zadru. Lička pruga spaja Knin i Dalmaciju sa Zagrebom i Evropom, dok Unska pruga vodi prema Bosni.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 May - 9:13

Gnječ wrote:

mi smo imali feratu (željeznicu) i tramvaj dok ste vi u dalmaciji tek izumili zaprežna kola sa tovarima. eto kolika je tehnološka civilizacijska rasjeklina između  Istre i Dalmacije
Godinu dana ?

I nekiti se tuđim perjem jer je nisi gradio ti ili moj pradida nego AU a i uostalom mogu ja tebi postavit pitanje koji grad u svijetu je prvi dobio elektricnu javnu rasvijetu ?

No to nigdje nevodi jer neoznacava nešto da bi ti ili ja ili bilo tko treci mogao reci eto vidiš moji preci su bili napredniji od tvojih il slićno.

Možda jedino kad bi uspoređivali neke zabacene planinske predjele oli ti ga vukohebine al to je druga prica.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Eva_ Wed 3 May - 9:15

Esco, kaj ne obnovite Parenzanu?
Eva_
Eva_

2017-03-21

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 May - 9:27

U vrijeme dok se vama gradila ferata a istodobno i u Dalmaciji jer je to bio plan AU da se zemlja izgradi tj željeznicke mreže ja sam ima predka koji je rasproda pola Kozijaka i živija na visokoj nozi pa su posli njegovi sinovi morali fizicki radit da vrate sve dugove ....lik doslovno ono boli me kuaz a pola Kozijaka ima a volija skupe stvari pa onda .....istodobno mu je brat bija župnik tako da je ovaj prakticki ima previše zemlje pa bija veleposjednik pa ima para.

I zanimljivo taj moj predak tj brat mu župnik je bija pop u selu mog dida po materi.

1885 - 1888 godine

I ima dva prezimena jer je starije prezime od mojih Jelinić.

Jedan iša u pope , znaci to ti je pismeno , nacitano , školovano , drugi osta na imanju a pol Kozijaka ima , nije moga to ni obrađivat , radili drugi , ovaj ono jednostavno veleposjednik a nije mu bilo mrsko potrošit na skupe stvari tako da neka vrst lokalnog padrona u selu po utjecaju i bogastvu.

Al bija se puno zadužija pa su posli sinovi morali fizicki radit da vrate te dugove tj zemlju al uglavnom više manje jesu no opet na tri dijela pa se to podillilo i tako opet par generacija i opet ja danas imam pun kuraz zemlje a onda znaš koliko je ima ovaj prije sto pedeset godina ...pola brda i pola kaštelanskog polja.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 May - 9:42

Tako da ti baš nestoji ni prica ni s feratom a ni s mnogim drugim stvarima ....pocmeš li kopat u dubinu vidit ceš da je ovdje za vrijeme AU bio napredak i zlatno doba, doduše živilo se teško al je bio napredak a onda tek poslije pred ww1 i nakon toga imaš pad , oporavak od rata , ovo ono , pa opet ww2 ....tek tamo nakon ww2 dolazi neki napredak ....tj ti si imao napredak pa pedeset godina shranja i tu su dva svijecka rata pa onda opet napredak ....znaci imaš pola stoljeca prije ovog ww1 i tog razdoblja koji je bio napredak ....samo su taj dio povijesti ljudi zaboravili.

Ja nisam jer mi je taj predak bija rasipan pa šta god vidi u katalogu kupi....et jedino klavir nije kupija , valjda zato šta nije zna svirat.

Miletić objasnio zašto je IDS dao potpise za smjenu Petrova - Page 2 1f602
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 3 May - 10:12

Od mog pradida brat , znaci to je sin il unuk od ovog sina razmetnoga ti je bija skretničar na željeznici , pricamo prakticki o 1910 godini najmanje , znaci to je pismeno , školovano , željeznicki saobracaj , pa je iša radit u Vojvodinu na željeznici , pa poceja ww1 pa mu je čača reka da ostane tamo jer je ovdje glad i siromaštvo ( ww1 i poslijeratno razdoblje ) , oženija švabicu , ona umrla , njegova kčer emigrirala u Ameriku , postala profesorica na Berkleyu , dolazila je još nedavno ovamo al u starijim ogdinama , mene zvala da dođem u San Francisko.

U prevodu 1910 godina ovaj se školuje za željeznicki saobracaj ...pametnom dovoljno.

Onda završio ww1 , nema dovoljno željezničara pa ostao radit i živit gore u Vojvodini i gore osta.

Toliko o feratama......meni je od pradida brat bija školovani željeznicar ...to je godina oko 1910 ...prije sto godina.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics