Zametki države KURDISTANA na teritoriju Sirije i Iraka?
Page 28 of 41
Page 28 of 41 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 41
Re: Zametki države KURDISTANA na teritoriju Sirije i Iraka?
oprosti ali mislim da si ti panglu....epikur37 wrote:vuksadinare wrote:ti jos pusis fore sa starog foruma...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:volis prosurfati po vijestima iz yugopapira..epikur37 wrote:
yugopapir iz tvog vremena
al ne vidim da su ameri protiv kurdskog referenduma....eto što ti je saveznik :D
tu i tamo, index nesto ubaci...predaleko ali fora.
slično kao tebi kurir i tv pink
ne pusim 8 godina ja sam sportas i haesesovac...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:oprosti ali mislim da si ti panglu....epikur37 wrote:vuksadinare wrote:ti jos pusis fore sa starog foruma...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:
volis prosurfati po vijestima iz yugopapira..
Nema ljutnje kolega.....u našem forumskom saobraćanju zadovoljstvo je moje
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
a sto se imam ljutit...takav si kakav si..svi smo nekakvi...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:oprosti ali mislim da si ti panglu....epikur37 wrote:vuksadinare wrote:ti jos pusis fore sa starog foruma...epikur37 wrote:
Nema ljutnje kolega.....u našem forumskom saobraćanju zadovoljstvo je moje
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Zoran Meter: ANALIZA STANJA OKO REFERENDUMA U IRAČKOM KURDISTANU – KURDI OPET IZIGRANI!
.....u ovakvim regionalnim i međunarodnim okolnostima, Barzani vrlo lako od „oca nacije“ može prerasti u „nacionalnog tragičara“ s golemim posljedicama po Kurde, koji od njega sada puno očekuju i u Turskoj i u Iranu i u Siriji. A Sjedinjenim Državama, u okolnostima ionako loših odnosa s Turskom kao članicom NATO saveza koja se i dalje oštro protivi američkoj suradnji sa sirijskim Kurdima, teško da će biti u interesu stati iza Iračkih Kurda. O tome svjedoče i najnovije izjave iz Stete Departmenta, kojima se otovreno zahtjeva odlaganje kurdskog referenduma za neka povoljnija vremena. Kurdima se, zapravo, priprema sličan scenarij koji je već stoljećima sprječavao uspostavu njihove državnosti, pritom nerijetko perfidno iskorištavajući i kurdsku krv za račun vlastitih geostrateških i geopolitičkih probitaka....
kao i ja što sam stranicama u natrag trubio da ako bude ili ili između turaka i kurda zna se tko ide niz eufrat.
kao i ja što sam stranicama u natrag trubio da ako bude ili ili između turaka i kurda zna se tko ide niz eufrat.
Ako drobiš o geostrategiji onda barem malo prouči geografiju. Nema tamo nikakvog Eufrata.I povijest, naravno.mutava baštarda wrote:.....u ovakvim regionalnim i međunarodnim okolnostima, Barzani vrlo lako od „oca nacije“ može prerasti u „nacionalnog tragičara“ s golemim posljedicama po Kurde, koji od njega sada puno očekuju i u Turskoj i u Iranu i u Siriji. A Sjedinjenim Državama, u okolnostima ionako loših odnosa s Turskom kao članicom NATO saveza koja se i dalje oštro protivi američkoj suradnji sa sirijskim Kurdima, teško da će biti u interesu stati iza Iračkih Kurda. O tome svjedoče i najnovije izjave iz Stete Departmenta, kojima se otovreno zahtjeva odlaganje kurdskog referenduma za neka povoljnija vremena. Kurdima se, zapravo, priprema sličan scenarij koji je već stoljećima sprječavao uspostavu njihove državnosti, pritom nerijetko perfidno iskorištavajući i kurdsku krv za račun vlastitih geostrateških i geopolitičkih probitaka....
Eroo- Posts : 78967
2016-07-22
The evil triangle against the Kurds
While KDP asserts to be an ally of Turkey, the foreign ministers of Turkey, Iran and Iraq held a meeting in the United States and issued a joint declaration against the Southern Kurdistan independence referendum scheduled for September 25.- ANF
The foreign ministers of Turkey, Iran and Iraq met in New York to discuss the Southern Kurdistan independence referendum scheduled for September 25.
Turkey's Foreign Minister Mevlut Çavuşoğlu, Iran's Foreign Minister Mohammad Javad Zarif and Iraq's foreign minister Ibrahim Al-Jaafari issued a joint declaration regarding the referendum after the trilateral meeting.
According to the statement by the Foreign Ministry of Iran, the joint declaration stated that "the referendum will not be for the benefit of the Kurdish people and the Kurdistan Regional Government" and urged Southern Kurdistan Regional Government to give up the referendum decision.
The declaration threatened that “the referendum in Northern Iraq goes against Iraq's constitution and will ignite fresh conflicts hard to control in the region”.
The declaration remarked that Turkey, Iraq and Iran will take common measures against the referendum as the foreign ministers of the three countries clearly voiced their objection against the referendum, and decided to warn the Regional Government to avoid the vote.
"WE DON'T WANT ANY DISCREPANCIES BETWEEN US AND TURKEY"
In the meantime, KDP officials and KDP media continues to avoid speaking against Turkey and the AKP government.
Answering the questions of reporters in Hewlêr, Southern Kurdistan's Prime Minister Nechirvan Barzani said: "Our message to Turkey is this: We never want our relations with Turkey to deteriorate. On the contrary, we even desire to strengthen our mutual relations."
IF THERE IS A GUARANTEE...
Barzani also mentioned the bargain on the referendum, saying: "If there is a strong guarantee, we are not going to reject that. We will definitely contemplate it."
On the other hand, the Turkish army continues the “military exercises” they started near the Khabur border crossing on September 18 in order to threaten a probable referendum.
2016-07-22
haha pa što onda kurdi rade na obalama eufrata, došli na kupanje. osim toga nitko veseliji od tebe nije bio kao kad su kurdi osvojili branu na eufratu snage, čini mi se 800 MW. osim toga, prije neki dan si ovdje izražavao ljutnju kako će turci potopiti drevni kurdski grad izgradnjom brane.. luk je dobar za hipokampusEroo wrote:Ako drobiš o geostrategiji onda barem malo prouči geografiju. Nema tamo nikakvog Eufrata.I povijest, naravno.mutava baštarda wrote:.....u ovakvim regionalnim i međunarodnim okolnostima, Barzani vrlo lako od „oca nacije“ može prerasti u „nacionalnog tragičara“ s golemim posljedicama po Kurde, koji od njega sada puno očekuju i u Turskoj i u Iranu i u Siriji. A Sjedinjenim Državama, u okolnostima ionako loših odnosa s Turskom kao članicom NATO saveza koja se i dalje oštro protivi američkoj suradnji sa sirijskim Kurdima, teško da će biti u interesu stati iza Iračkih Kurda. O tome svjedoče i najnovije izjave iz Stete Departmenta, kojima se otovreno zahtjeva odlaganje kurdskog referenduma za neka povoljnija vremena. Kurdima se, zapravo, priprema sličan scenarij koji je već stoljećima sprječavao uspostavu njihove državnosti, pritom nerijetko perfidno iskorištavajući i kurdsku krv za račun vlastitih geostrateških i geopolitičkih probitaka....
za sada kurdi imaju iza sebe izrael i uae na putu ka nezavisnosti ili neizvjesnosti kako hoćemo...
Opet si pomiješao Siriju i Irak. Aj probaj ponovo...Eufrat za Tigris i tako sve redom.mutava baštarda wrote:haha pa što onda kurdi rade na obalama eufrata, došli na kupanje. osim toga nitko veseliji od tebe nije bio kao kad su kurdi osvojili branu na eufratu snage, čini mi se 800 MW. osim toga, prije neki dan si ovdje izražavao ljutnju kako će turci potopiti drevni kurdski grad izgradnjom brane.. luk je dobar za hipokampusEroo wrote:Ako drobiš o geostrategiji onda barem malo prouči geografiju. Nema tamo nikakvog Eufrata.I povijest, naravno.mutava baštarda wrote:.....u ovakvim regionalnim i međunarodnim okolnostima, Barzani vrlo lako od „oca nacije“ može prerasti u „nacionalnog tragičara“ s golemim posljedicama po Kurde, koji od njega sada puno očekuju i u Turskoj i u Iranu i u Siriji. A Sjedinjenim Državama, u okolnostima ionako loših odnosa s Turskom kao članicom NATO saveza koja se i dalje oštro protivi američkoj suradnji sa sirijskim Kurdima, teško da će biti u interesu stati iza Iračkih Kurda. O tome svjedoče i najnovije izjave iz Stete Departmenta, kojima se otovreno zahtjeva odlaganje kurdskog referenduma za neka povoljnija vremena. Kurdima se, zapravo, priprema sličan scenarij koji je već stoljećima sprječavao uspostavu njihove državnosti, pritom nerijetko perfidno iskorištavajući i kurdsku krv za račun vlastitih geostrateških i geopolitičkih probitaka....
2016-07-22
Syrian government, Kurdish forces agree to repair Tabaqa Dam togetherEroo wrote:Opet si pomiješao Siriju i Irak. Aj probaj ponovo...Eufrat za Tigris i tako sve redom.mutava baštarda wrote:haha pa što onda kurdi rade na obalama eufrata, došli na kupanje. osim toga nitko veseliji od tebe nije bio kao kad su kurdi osvojili branu na eufratu snage, čini mi se 800 MW. osim toga, prije neki dan si ovdje izražavao ljutnju kako će turci potopiti drevni kurdski grad izgradnjom brane.. luk je dobar za hipokampusEroo wrote:Ako drobiš o geostrategiji onda barem malo prouči geografiju. Nema tamo nikakvog Eufrata.I povijest, naravno.mutava baštarda wrote:.....u ovakvim regionalnim i međunarodnim okolnostima, Barzani vrlo lako od „oca nacije“ može prerasti u „nacionalnog tragičara“ s golemim posljedicama po Kurde, koji od njega sada puno očekuju i u Turskoj i u Iranu i u Siriji. A Sjedinjenim Državama, u okolnostima ionako loših odnosa s Turskom kao članicom NATO saveza koja se i dalje oštro protivi američkoj suradnji sa sirijskim Kurdima, teško da će biti u interesu stati iza Iračkih Kurda. O tome svjedoče i najnovije izjave iz Stete Departmenta, kojima se otovreno zahtjeva odlaganje kurdskog referenduma za neka povoljnija vremena. Kurdima se, zapravo, priprema sličan scenarij koji je već stoljećima sprječavao uspostavu njihove državnosti, pritom nerijetko perfidno iskorištavajući i kurdsku krv za račun vlastitih geostrateških i geopolitičkih probitaka....
pa sada kako to da su kurdi dozvolili vladi da dođe na branu koja se nalazi na eufratu :)
i to što negiraš da su kurdi došli do eufrata, da li to znači da ćeš ih se i ti odrećimutava baštarda wrote:Syrian government, Kurdish forces agree to repair Tabaqa Dam togetherEroo wrote:Opet si pomiješao Siriju i Irak. Aj probaj ponovo...Eufrat za Tigris i tako sve redom.mutava baštarda wrote:haha pa što onda kurdi rade na obalama eufrata, došli na kupanje. osim toga nitko veseliji od tebe nije bio kao kad su kurdi osvojili branu na eufratu snage, čini mi se 800 MW. osim toga, prije neki dan si ovdje izražavao ljutnju kako će turci potopiti drevni kurdski grad izgradnjom brane.. luk je dobar za hipokampusEroo wrote:Ako drobiš o geostrategiji onda barem malo prouči geografiju. Nema tamo nikakvog Eufrata.I povijest, naravno.mutava baštarda wrote:.....u ovakvim regionalnim i međunarodnim okolnostima, Barzani vrlo lako od „oca nacije“ može prerasti u „nacionalnog tragičara“ s golemim posljedicama po Kurde, koji od njega sada puno očekuju i u Turskoj i u Iranu i u Siriji. A Sjedinjenim Državama, u okolnostima ionako loših odnosa s Turskom kao članicom NATO saveza koja se i dalje oštro protivi američkoj suradnji sa sirijskim Kurdima, teško da će biti u interesu stati iza Iračkih Kurda. O tome svjedoče i najnovije izjave iz Stete Departmenta, kojima se otovreno zahtjeva odlaganje kurdskog referenduma za neka povoljnija vremena. Kurdima se, zapravo, priprema sličan scenarij koji je već stoljećima sprječavao uspostavu njihove državnosti, pritom nerijetko perfidno iskorištavajući i kurdsku krv za račun vlastitih geostrateških i geopolitičkih probitaka....
pa sada kako to da su kurdi dozvolili vladi da dođe na branu koja se nalazi na eufratu :)
onaj stari grad o kojemu je bio dokumentarac nije bio na eufratu...
Škola za pačiće male:mutava baštarda wrote:Syrian government, Kurdish forces agree to repair Tabaqa Dam togetherEroo wrote:Opet si pomiješao Siriju i Irak. Aj probaj ponovo...Eufrat za Tigris i tako sve redom.mutava baštarda wrote:haha pa što onda kurdi rade na obalama eufrata, došli na kupanje. osim toga nitko veseliji od tebe nije bio kao kad su kurdi osvojili branu na eufratu snage, čini mi se 800 MW. osim toga, prije neki dan si ovdje izražavao ljutnju kako će turci potopiti drevni kurdski grad izgradnjom brane.. luk je dobar za hipokampusEroo wrote:Ako drobiš o geostrategiji onda barem malo prouči geografiju. Nema tamo nikakvog Eufrata.I povijest, naravno.mutava baštarda wrote:.....u ovakvim regionalnim i međunarodnim okolnostima, Barzani vrlo lako od „oca nacije“ može prerasti u „nacionalnog tragičara“ s golemim posljedicama po Kurde, koji od njega sada puno očekuju i u Turskoj i u Iranu i u Siriji. A Sjedinjenim Državama, u okolnostima ionako loših odnosa s Turskom kao članicom NATO saveza koja se i dalje oštro protivi američkoj suradnji sa sirijskim Kurdima, teško da će biti u interesu stati iza Iračkih Kurda. O tome svjedoče i najnovije izjave iz Stete Departmenta, kojima se otovreno zahtjeva odlaganje kurdskog referenduma za neka povoljnija vremena. Kurdima se, zapravo, priprema sličan scenarij koji je već stoljećima sprječavao uspostavu njihove državnosti, pritom nerijetko perfidno iskorištavajući i kurdsku krv za račun vlastitih geostrateških i geopolitičkih probitaka....
Sirija i Irak su dvije države. U Siriji je Eufrat i tamošnji kurdi skupa s arapskim plemenima imaju zajedničku vojsku SDF.
YPG, JPJ i JPS su sastavnice te vojske. Kroz Irak protiče Tigris. U sjevernom dijelu Iraka žive Kurdi, a vojsku im predstavljaju
tkzv. Pešmerge. Predsjednik Kurdistana u Iraku je Barzani. Barzani je u Iraku najavio (25.09.) referendum za neovisnost.
Kurdi u Siriji traže federalnu jedinicu na sjeveru Sirije. Tvorile bi je 4 regije, u kojima su uglavnom većina arapski sunniti.
Pošto su i Kurdi (za razliku od Alawita - šiitska sekta)) većinski sunniti zahtjev se čini posve realnim.
Ako ti još uvijek nešto nije jasno slobodan si me upitat za objašnjenje.
2016-07-22
stari patak je malo posenilio ili mu je dioptrija premašila onu na naočalama pa priča gluposti... posebno ako je lekcija sirija, eufrat i ypg...Eroo wrote:Škola za pačiće male:mutava baštarda wrote:Syrian government, Kurdish forces agree to repair Tabaqa Dam togetherEroo wrote:Opet si pomiješao Siriju i Irak. Aj probaj ponovo...Eufrat za Tigris i tako sve redom.mutava baštarda wrote:haha pa što onda kurdi rade na obalama eufrata, došli na kupanje. osim toga nitko veseliji od tebe nije bio kao kad su kurdi osvojili branu na eufratu snage, čini mi se 800 MW. osim toga, prije neki dan si ovdje izražavao ljutnju kako će turci potopiti drevni kurdski grad izgradnjom brane.. luk je dobar za hipokampusEroo wrote:
Ako drobiš o geostrategiji onda barem malo prouči geografiju. Nema tamo nikakvog Eufrata.I povijest, naravno.
Sirija i Irak su dvije države. U Siriji je Eufrat i tamošnji kurdi skupa s arapskim plemenima imaju zajedničku vojsku SDF.
YPG, JPJ i JPS su sastavnice te vojske. Kroz Irak protiče Tigris. U sjevernom dijelu Iraka žive Kurdi, a vojsku im predstavljaju
tkzv. Pešmerge. Predsjednik Kurdistana u Iraku je Barzani. Barzani je u Iraku najavio (25.09.) referendum za neovisnost.
Kurdi u Siriji traže federalnu jedinicu na sjeveru Sirije. Tvorile bi je 4 regije, u kojima su uglavnom većina arapski sunniti.
Pošto su i Kurdi (za razliku od Alawita - šiitska sekta)) većinski sunniti zahtjev se čini posve realnim.
Ili unajkraće: Kurdi u Siriji ne namjervaju proglasiti neovisnost, jer naprosto nemaju za to potrebnog teritorija.mutava baštarda wrote:stari patak je malo posenilio ili mu je dioptrija premašila onu na naočalama pa priča gluposti... posebno ako je lekcija sirija, eufrat i ypg...Eroo wrote:Škola za pačiće male:mutava baštarda wrote:Syrian government, Kurdish forces agree to repair Tabaqa Dam togetherEroo wrote:Opet si pomiješao Siriju i Irak. Aj probaj ponovo...Eufrat za Tigris i tako sve redom.mutava baštarda wrote:
haha pa što onda kurdi rade na obalama eufrata, došli na kupanje. osim toga nitko veseliji od tebe nije bio kao kad su kurdi osvojili branu na eufratu snage, čini mi se 800 MW. osim toga, prije neki dan si ovdje izražavao ljutnju kako će turci potopiti drevni kurdski grad izgradnjom brane.. luk je dobar za hipokampus
A Eufrat je i dalje u Siriji...
2016-07-22
trenutno da koliko toliko umire turke, ali dugoročno je plan da se dva kurdistana ujedine kao kontrateža turcima na sjeveru i šitima u komunikaciji prema mediteranu i zato baš taj eufrat je bitan i od tuda ovih dana jurnjava tko će više zauzeti.Eroo wrote:Ili unajkraće: Kurdi u Siriji ne namjervaju proglasiti neovisnost, jer naprosto nemaju za to potrebnog teritorija.mutava baštarda wrote:stari patak je malo posenilio ili mu je dioptrija premašila onu na naočalama pa priča gluposti... posebno ako je lekcija sirija, eufrat i ypg...Eroo wrote:Škola za pačiće male:mutava baštarda wrote:Syrian government, Kurdish forces agree to repair Tabaqa Dam togetherEroo wrote:
Opet si pomiješao Siriju i Irak. Aj probaj ponovo...Eufrat za Tigris i tako sve redom.
Šta su se i šiiti došli kupat na Eufrat? Nema tamo čak ni Alawita...mutava baštarda wrote:trenutno da koliko toliko umire turke, ali dugoročno je plan da se dva kurdistana ujedine kao kontrateža turcima na sjeveru i šitima u komunikaciji prema mediteranu i zato baš taj eufrat je bitan i od tuda ovih dana jurnjava tko će više zauzeti.Eroo wrote:Ili unajkraće: Kurdi u Siriji ne namjervaju proglasiti neovisnost, jer naprosto nemaju za to potrebnog teritorija.mutava baštarda wrote:stari patak je malo posenilio ili mu je dioptrija premašila onu na naočalama pa priča gluposti... posebno ako je lekcija sirija, eufrat i ypg...Eroo wrote:Škola za pačiće male:mutava baštarda wrote:
Syrian government, Kurdish forces agree to repair Tabaqa Dam together
Vidim da se i Rusima dopalo kupanje u Eufratu, i Irancima, i Turcima...
2016-07-22
eto skoro kao bosanski eufrat, samo bez kurdaEroo wrote:mutava baštarda wrote:trenutno da koliko toliko umire turke, ali dugoročno je plan da se dva kurdistana ujedine kao kontrateža turcima na sjeveru i šitima u komunikaciji prema mediteranu i zato baš taj eufrat je bitan i od tuda ovih dana jurnjava tko će više zauzeti.Eroo wrote:Ili unajkraće: Kurdi u Siriji ne namjervaju proglasiti neovisnost, jer naprosto nemaju za to potrebnog teritorija.mutava baštarda wrote:stari patak je malo posenilio ili mu je dioptrija premašila onu na naočalama pa priča gluposti... posebno ako je lekcija sirija, eufrat i ypg...Eroo wrote:
Škola za pačiće male:
Od MAK do Alpa sve Kurdistan do Kurdistana. Ako pogledaš malo bolje povijest vidjet ćeš mnogo sličnosti.mutava baštarda wrote:eto skoro kao bosanski eufrat, samo bez kurdaEroo wrote:mutava baštarda wrote:trenutno da koliko toliko umire turke, ali dugoročno je plan da se dva kurdistana ujedine kao kontrateža turcima na sjeveru i šitima u komunikaciji prema mediteranu i zato baš taj eufrat je bitan i od tuda ovih dana jurnjava tko će više zauzeti.Eroo wrote:Ili unajkraće: Kurdi u Siriji ne namjervaju proglasiti neovisnost, jer naprosto nemaju za to potrebnog teritorija.mutava baštarda wrote:
stari patak je malo posenilio ili mu je dioptrija premašila onu na naočalama pa priča gluposti... posebno ako je lekcija sirija, eufrat i ypg...
Na Kurdima i na onom što im se događa, možemo se puno toga naučit o geopolitici...lokalno i globalno.
Tek sada vidimo o čemu se radi u Siriji i Iraku. Nitko više ne pričao o Asadovoj Siriji...
Tamo se tek započinju događati zanimljive stvari. Ustvari lešinarenje.
2016-07-22
ne bih baš to zvao lešinarenjem nego izdizanjem iz pepela, ili kako je taj proces zvala condoliza rice - rađanje u porođajnim mukama.Eroo wrote:Od MAK do Alpa sve Kurdistan do Kurdistana. Ako pogledaš malo bolje povijest vidjet ćeš mnogo sličnosti.mutava baštarda wrote:eto skoro kao bosanski eufrat, samo bez kurdaEroo wrote:mutava baštarda wrote:trenutno da koliko toliko umire turke, ali dugoročno je plan da se dva kurdistana ujedine kao kontrateža turcima na sjeveru i šitima u komunikaciji prema mediteranu i zato baš taj eufrat je bitan i od tuda ovih dana jurnjava tko će više zauzeti.Eroo wrote:
Ili unajkraće: Kurdi u Siriji ne namjervaju proglasiti neovisnost, jer naprosto nemaju za to potrebnog teritorija.
Na Kurdima i na onom što im se događa, možemo se puno toga naučit o geopolitici...lokalno i globalno.
Tek sada vidimo o čemu se radi u Siriji i Iraku. Nitko više ne pričao o Asadovoj Siriji...
Tamo se tek započinju događati zanimljive stvari. Ustvari lešinarenje.
mutava baštarda wrote:
haha pa što onda kurdi rade na obalama eufrata,
Osvajaju teritorij kako bi u naknadnim pregovorima oko ustrojstva države imali čime trgovati.
Guest- Guest
Page 28 of 41 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 41
Similar topics
» Kanada povlači borbene avione iz Iraka i Sirije
» U međuvremenu: Britanija zabranila ulazak za 3 kršćanska biskupa iz Sirije i Iraka
» Po Bidenovoj zapovjedi Amerika izvela zračne udare po Iranskim ciljevima na granici Sirije i Iraka
» Putin daje Rusko državljanstvo građanima Sirije, Jemena, Iraka, Afganistana rođenima u Sovjetskom Savezu
» T portal: ukinuti nacionalne države i proglasiti Sjedinjene evropske sovjetske države
» U međuvremenu: Britanija zabranila ulazak za 3 kršćanska biskupa iz Sirije i Iraka
» Po Bidenovoj zapovjedi Amerika izvela zračne udare po Iranskim ciljevima na granici Sirije i Iraka
» Putin daje Rusko državljanstvo građanima Sirije, Jemena, Iraka, Afganistana rođenima u Sovjetskom Savezu
» T portal: ukinuti nacionalne države i proglasiti Sjedinjene evropske sovjetske države
Page 28 of 41