Esih neće podržati Plenkovića
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Esih neće podržati Plenkovića
Esih neće podržati Plenkovića: Hrvatskoj je dosta takve vlasti
Kad upravljači krize svaku rečenicu započinju riječima ja ili moja vlada, onda to pokazuje da na prvom mjestu otpočetka i nisu bili interesi hrvatskog naroda, kaže Bruna Esih
Bruna Esih, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba i saborska zastupnica kazala je kako neće podržati premijera Plenkovića koji je samouvjereno kazao kako ima većinu u Saboru i bez Mosta i HNS-a.
- Situacija je izuzetno ozbiljna, ali mogla se predvidjeti i izbjeći da se slušalo bilo naroda. Kad upravljači krize svaku rečenicu započinju riječima ja ili moja vlada, onda to pokazuje da na prvom mjestu otpočetka i nisu bili interesi hrvatskog naroda, nego privatni interesi i interesi zaleđa koja stoje iz odnarođenih pojedinaca - rekala je Esih za Jutarnji.
- Moju ruku takvi neće dobiti. Hrvatska je umorna od oktroiranih vladara. Vrijeme je za nacionalno odgovornu, beskompromisnu, suverenu političku reakciju - kazala je Bruna Esih koja je u utrku za gradonačelnicu Zagreba ušla kao članica Kluba zastupnika HDZ-a kontra njihova službena kandidata Drage Prgometa.
- Stvar je vrlo jednostavna - ili će se pronaći nova parlamentarna većina ili se ide u nove izbore - rekao je Hasanbegović nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a koje je, po njegovim riječima, prihvatilo odluku premijera Andreja Plenkovića da se krene u preslagivanje parlamentarne većine.
Upitan hoće li i on biti dio nove parlamentarne većine, poručio je da će odluku o tome donijeti kad se vidi tko će činiti tu većinu i pod kojim uvjetima.
Hasanbegović je napomenuo da je premijer Plenković jasno rekao da je to njegova osobna odluka i da nije bila kolektivna.
- Predsjedništvo je prihvatilo tu odluku, no zapravo on najbolje zna razloge zašto je tako postupio - rekao je Hasanbegović.
http://www.24sata.hr/news/esih-nece-podrzati-plenkovica-hrvatskoj-je-dosta-takve-vlasti-522082
Kad upravljači krize svaku rečenicu započinju riječima ja ili moja vlada, onda to pokazuje da na prvom mjestu otpočetka i nisu bili interesi hrvatskog naroda, kaže Bruna Esih
Bruna Esih, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba i saborska zastupnica kazala je kako neće podržati premijera Plenkovića koji je samouvjereno kazao kako ima većinu u Saboru i bez Mosta i HNS-a.
- Situacija je izuzetno ozbiljna, ali mogla se predvidjeti i izbjeći da se slušalo bilo naroda. Kad upravljači krize svaku rečenicu započinju riječima ja ili moja vlada, onda to pokazuje da na prvom mjestu otpočetka i nisu bili interesi hrvatskog naroda, nego privatni interesi i interesi zaleđa koja stoje iz odnarođenih pojedinaca - rekala je Esih za Jutarnji.
- Moju ruku takvi neće dobiti. Hrvatska je umorna od oktroiranih vladara. Vrijeme je za nacionalno odgovornu, beskompromisnu, suverenu političku reakciju - kazala je Bruna Esih koja je u utrku za gradonačelnicu Zagreba ušla kao članica Kluba zastupnika HDZ-a kontra njihova službena kandidata Drage Prgometa.
Hasanbegović: Moja potpora Vladi ovisit će o parlamentarnoj većini
HDZ-ov saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović izjavio je u četvrtak da će njegova potpora preslagivanju Vlade ovisiti o tome tko će činiti novu parlamentarnu većinu i pod kojim uvjetima.- Stvar je vrlo jednostavna - ili će se pronaći nova parlamentarna većina ili se ide u nove izbore - rekao je Hasanbegović nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a koje je, po njegovim riječima, prihvatilo odluku premijera Andreja Plenkovića da se krene u preslagivanje parlamentarne većine.
Upitan hoće li i on biti dio nove parlamentarne većine, poručio je da će odluku o tome donijeti kad se vidi tko će činiti tu većinu i pod kojim uvjetima.
Hasanbegović je napomenuo da je premijer Plenković jasno rekao da je to njegova osobna odluka i da nije bila kolektivna.
- Predsjedništvo je prihvatilo tu odluku, no zapravo on najbolje zna razloge zašto je tako postupio - rekao je Hasanbegović.
http://www.24sata.hr/news/esih-nece-podrzati-plenkovica-hrvatskoj-je-dosta-takve-vlasti-522082
vili40-
2015-08-02
Re: Esih neće podržati Plenkovića
sad će i ona pod paljbu režimskih novinara da destabilizira inače stabilnu vladu stabilne države koja se sve više stabilno urušava.
vili40-
2015-08-02
I to dvoje mogu si naljepiti slogan : hrvatsku za nista, sve za hrvatsku , kao i onaj krivousti
I cekat rezultate svojeg podrivackog rada, ekstremizma i lakomosti
I cekat rezultate svojeg podrivackog rada, ekstremizma i lakomosti
Esih nema nikakve šanse provesti bilo kakvu političku agendu, bilo na razini države bilo na razini Zagreba. Ona je marginalka i neće se naći u poziciji da odlučuje o bilo čemu.
Hasanbegović je s druge strane do sada kao član HDZ-a bio vrlo kooperativan, ne sumnjam da će takav i ostati, nebitno što je bio i ostao nezadovoljan mnogo čime u politici stranke. On je jedan od rijetkih na domaćoj političkoj sceni koji je u stanju strateški dugoročno promišljati, nebitno što mu to do sada nije uspjevalo baš svaki put.
Hasanbegović je s druge strane do sada kao član HDZ-a bio vrlo kooperativan, ne sumnjam da će takav i ostati, nebitno što je bio i ostao nezadovoljan mnogo čime u politici stranke. On je jedan od rijetkih na domaćoj političkoj sceni koji je u stanju strateški dugoročno promišljati, nebitno što mu to do sada nije uspjevalo baš svaki put.
Guest- Guest
najbolje da idemo na nove izbore. Ovaj HDZ ne valja kurcu, most treba poslati na smetlište povijesti, a sdp nema pojma ko mu glavu nosi bit će zabavno.
Novi izbori su očito najkorektnije riješenje, ako ne i jedino korektno.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:Novi izbori su očito najkorektnije riješenje, ako ne i jedino korektno.
To se govorilo i prosli put pred nove izbire
A jeste naivni vi decki
Nista ali nista se ne bi promjenilo novim izborima, pace mislim da bi hdz učvrstio vlast
Obzirom na situaciju u drugim strankama on je , taj hdz , i dalje vodeća politicka snaga
Nema potrebe za novim izborima.
Stvar se može riješiti preslagivanjem saborske većine.
Na novim izborima bi opet dobio Plenković s HDZ-om, malo bi se promijenio broj saborskih fotelja i sklepala bi se opet većina.
Bacanje vremena i novaca.
Na novim izborima bi opet dobio Plenković s HDZ-om, malo bi se promijenio broj saborskih fotelja i sklepala bi se opet većina.
Bacanje vremena i novaca.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Hasanbegović i Esih su besperspektivni kako god okreneš.
Posebice uronjeni u korpus hdz-a, a sami za sebe su opet desnica koja je iščašena u vremenu i prostoru.
Posebice uronjeni u korpus hdz-a, a sami za sebe su opet desnica koja je iščašena u vremenu i prostoru.
2015-08-06
Sora wrote:pace mislim da bi hdz učvrstio vlast
HDZ-u, ili preciznije rečeno Plenkoviću, u ovom trenutku prijevremeni izbori najviše i odgovaraju. Vode u svim relevantnim anketama, imaju po istim i najpopularnijeg političara u zemlji, ali i Bernardića na čelu SDP-a. Mostu prijeti ozbiljna opasnost da nestane kao iole ozbiljna stranka na državnoj političkoj razini nakon prijevremenih izbora, kao što se to dogodilo primjerice laburistima ili orahovcima.
Guest- Guest
Ovo sad mislim najozbiljnije. Bez ikakve zajebancije. Ja mislim da bi zemlju najpametnije i najmudrije vodili Pupovac i Furio.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
epikur37 wrote:Nema potrebe za novim izborima.
Tako se ne može dobiti stabilna vlast i prije ili kasnije bi se ponovili problemi slično ovim posljednjim sa Mostom. Samo što bi parlamentarna većina bilo još šarolikija i svaka bi ju inicijativa za izglesavanjem nepovjerenja ozbiljno dovela u pitanje. Vlada doduše može biti i manjinska, ali to za naše prilike u ovom trenutku jednostavno nije realno.
Zapravo u ovom trenutku svi bitni politički igrači žele prijevremene izbore. HDZ smatra da mu u ovom trenutku najviše odgovaraju, Most se nada ponavljanju rezultata od prošlih izbora, premda je evidentan njihov pad ne samo na državnoj nego i na lokalnoj razini pa im pobjeda čak i u Metkoviću dolazi u pitanje, a Bernardić izgara od želje da provjeri kolika je sad realna snaga SDP-a sa njim na čelu.
Guest- Guest
jastreb wrote:Ja mislim da bi zemlju najpametnije i najmudrije vodili Pupovac i Furio.
Je, jedan u raspad države iz koje bi izašla neovisna Istra, a drugi u isto rješenje samo sa neovisnom RS Krajinom.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:Novi izbori su očito najkorektnije riješenje, ako ne i jedino korektno.
ma hajde. najkorektnije riješenje da se svima koji su do sada bili u politici ZABRANI bilo kakav reizbor jer 26 godina je too much sranja da bi takvi zločinci i veleizdajnici bili ponovo izabrani.
streljanje bez suda. steljanje! bantustan u pičku materinu. najstrože zabraniti svima iz BiH ili porijeklom iz BiH ikakvo političko djelovanje u RH-NDH. TO VRIJEDI I ZA POTOMKE.
Guest- Guest
Gnječ wrote:slidingdoorsoperator wrote:Novi izbori su očito najkorektnije riješenje, ako ne i jedino korektno.
najkorektnije riješenje da se svima koji su do sada bili u politici ZABRANI bilo kakav reizbor jer 26 godina
To nije realno rješenje.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:epikur37 wrote:Nema potrebe za novim izborima.
Tako se ne može dobiti stabilna vlast i prije ili kasnije bi se ponovili problemi slično ovim posljednjim sa Mostom. Samo što bi parlamentarna većina bilo još šarolikija i svaka bi ju inicijativa za izglesavanjem nepovjerenja ozbiljno dovela u pitanje. Vlada doduše može biti i manjinska, ali to za naše prilike u ovom trenutku jednostavno nije realno.
Zapravo u ovom trenutku svi bitni politički igrači žele prijevremene izbore. HDZ smatra da mu u ovom trenutku najviše odgovaraju, Most se nada ponavljanju rezultata od prošlih izbora, premda je evidentan njihov pad ne samo na državnoj nego i na lokalnoj razini pa im pobjeda čak i u Metkoviću dolazi u pitanje, a Bernardić izgara od želje da provjeri kolika je sad realna snaga SDP-a sa njim na čelu.
Manje više dobili bi se slični rezultati....bacanje para i vremena.
Ako Most ovo dobro dogura do kraja mogao bi i dobit i na glasovima.
2015-08-06
Moš mislit. Obadvojica bi kao manjinci pazili na svaki svoj korak i dali sve od sebe.slidingdoorsoperator wrote:jastreb wrote:Ja mislim da bi zemlju najpametnije i najmudrije vodili Pupovac i Furio.
Je, jedan u raspad države iz koje bi izašla neovisna Istra, a drugi u isto rješenje samo sa neovisnom RS Krajinom.
Ove Rvatine,pak misle da su "svoji na svome" i da im je sve dozvoljeno.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
slidingdoorsoperator wrote:Gnječ wrote:slidingdoorsoperator wrote:Novi izbori su očito najkorektnije riješenje, ako ne i jedino korektno.
najkorektnije riješenje da se svima koji su do sada bili u politici ZABRANI bilo kakav reizbor jer 26 godina
To nije realno rješenje.
To je jedino riješenje REALNO.
Guest- Guest
epikur37 wrote:Manje više dobili bi se slični rezultati....bacanje para i vremena.
Onda nam nakon godinu dana ili čak i manje neminovno slijedi novo bacanje novaca i vremena u vidu novih prijevremenih izbora. I sve tako dok narodu cijela igra jednostavno ne dosadi.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:epikur37 wrote:Manje više dobili bi se slični rezultati....bacanje para i vremena.
Onda nam nakon godinu dana ili čak i manje neminovno slijedi novo bacanje novaca i vremena u vidu novih prijevremenih izbora. I sve tako dok narodu cijela igra jednostavno ne dosadi.
Dok se ne pojavi netko sposobniji i s karakterom, nema potrebe išta mijenjati i bacati pare.
2015-08-06
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Plenki u nevolji vec je u minusu?!Bruna Esih nece podrzati Plenkovica u Saboru(izgleda ni Glasnovic)
» Beljak će podržati Plenkovica do kraja mandata u Saboru
» Most neće podržati Puljka
» HDZ neće podržati zabranu ZDS-a
» Bruna Esih i Željko Glasnović odbili Plenkovića, ne žele u vladu sa Srbima
» Beljak će podržati Plenkovica do kraja mandata u Saboru
» Most neće podržati Puljka
» HDZ neće podržati zabranu ZDS-a
» Bruna Esih i Željko Glasnović odbili Plenkovića, ne žele u vladu sa Srbima
Page 1 of 4