Jutarnji: nastavak tužne priče kako je Ivica ljubio bika među rogove
Page 1 of 1
Jutarnji: nastavak tužne priče kako je Ivica ljubio bika među rogove
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sto-je-zapravo-slomilo-todorica-gruba-istina-o-uzroku-dramaticnih-problema-u-agrokoru-ovo-ne-bi-mogli-izdrzati-ni-najrobusniji-svjetski-sustavi/5923290/
Kermit-
2014-04-17
Re: Jutarnji: nastavak tužne priče kako je Ivica ljubio bika među rogove
Hranu za krave prebire po prstima toliko zadovoljno da se čini kako bi je i sam kušao. Bika bi ljubio među rogove. Gledao bi satima, zaljubljeno, u velike kotače svemirskog stroja što plazi po njivi, jednoj iz njegova nepreglednog carstva, koje poznaje u stopu."
Kermit-
2014-04-17
Tak su i za Jožu pisali svojedobno. Skuhal je svinjsku glavu da prehrani gladnu braću i sestre.
Eva_- Posts : 5681
2017-03-21
Na farmu muznih krava Topolik koja je dio Belja Todorić je naročito ponosan. Tu su krave ranije lijeno davale jedva četiri tisuće litara na godinu, sad su već na osam i nema šanse da se uz ovakvog vlasnika na tome zaustave.
Ovdje s kravama ne rade ljudi, nego roboti. Na obližnjoj, “glupljoj” farmi, 48 ljudi zaposleno je na eksploataciji 850 krava. Tu će ih biti dovoljno osmero na 500 životinja. I svejedno će davati dvostruko više mlijeka. Koja je to ušteda!
Gospođe krave stigle su iz inozemstva. Sve do jedne su Šveđanke. Kupuju se poput slika, na posebnim aukcijama, jedna po jedna. U Topoliku se o njima govori kao o ljudskim bićima. Spavaju na madracima i prate ih senzori. Ne muzu se u unaprijed određenim terminima, nego kad kompjutor ocijeni da je vrijeme. Šetaju do prepreke, a kad do nje dođu, senzor snima situaciju i procjenjuje: hoće li joj otvoriti vrata prema jedinici za mužnju ili će je vratiti odakle je došla. Ili će možda, uoči li da je boležljiva, uputiti u ordinaciju, gdje će se za koji trenutak stvoriti dežurni veterinar.
Beauty salon Vrbovec
Ovdje se ponašaju kao da se ulazi u beauty salon. Lako za kapice, papučice i dezinficiranje ruku na ulasku u tvornički pogon. No, tu se i strojevima tepa kao da su iz kozmetičke industrije. Stojim pred nekom ogromnom mašinom koja izgleda kao predimenzionirani aparat za mljevenje mesa. E, nije. To je nešto finije: stroj za masažu mesa! Tu ubace meso pa se ono prevrće i stišće dok sasvim ne omekša da se od njega mogu mutiti fine šunkice, mortadele i salame. Onda, tu odmah iza ugla je kupaonica. Nije za ljude, nego za salame. Tu se, molim lijepo, tuširaju mortadele.
Mortadela je jedna od najpopularnijih. Pred nama se bez nelagode tuširalo oko 3600 kilograma mortadele, no to je manji dio od 12 tona što ih svakodnevno izađe iz pogona u prodaju. To je za 120.000 ljudi, da dobiju svojih “deset deka” mortadele svako jutro. Ali to se Todoriću nikako ne čini dovoljnom količinom. Za konkuretnost, kaže, treba više.
Ja ne patim od luksuza. Niti stignem uživati u njemu. Ali, imam bogate i utjecajne prijatelje koji me primaju u svojim domovima. Ako me netko ugosti u dvorcu u Francuskoj, pa gdje bih ja njemu u Hrvatskoj uzvratio? Moram imati infrastrukturu - objašnjavao je, gotovo kao da se ispričava.
Todoriću je, recimo, uobičajeno otputovati na večeru u Salzburg i tamo se naći s nekoliko najbogatijih ljudi iz Europe. Kontakte koji ne uspijevaju premijerima, njemu je jednostavno ostvariti. Dolaze mu, ovdje u Hrvatsku, direktori svjetskih banaka, predsjednici financijskih institucija, čak i utjecajni političari, iz Švicarske, Francuske, Njemačke, Austrije, Rusije... Ostao je diskretan o imenima svojih uzvanika, a za najpoznatijeg među njima, o kojem nam je ipak slikovito pripovijedao, naknadno je molio da ga ne spominjemo. U biznisu je to valjda tako. Političari se javno hvale poznanstvima, poduzetnici nerado.
Ovdje s kravama ne rade ljudi, nego roboti. Na obližnjoj, “glupljoj” farmi, 48 ljudi zaposleno je na eksploataciji 850 krava. Tu će ih biti dovoljno osmero na 500 životinja. I svejedno će davati dvostruko više mlijeka. Koja je to ušteda!
Gospođe krave stigle su iz inozemstva. Sve do jedne su Šveđanke. Kupuju se poput slika, na posebnim aukcijama, jedna po jedna. U Topoliku se o njima govori kao o ljudskim bićima. Spavaju na madracima i prate ih senzori. Ne muzu se u unaprijed određenim terminima, nego kad kompjutor ocijeni da je vrijeme. Šetaju do prepreke, a kad do nje dođu, senzor snima situaciju i procjenjuje: hoće li joj otvoriti vrata prema jedinici za mužnju ili će je vratiti odakle je došla. Ili će možda, uoči li da je boležljiva, uputiti u ordinaciju, gdje će se za koji trenutak stvoriti dežurni veterinar.
Beauty salon Vrbovec
Ovdje se ponašaju kao da se ulazi u beauty salon. Lako za kapice, papučice i dezinficiranje ruku na ulasku u tvornički pogon. No, tu se i strojevima tepa kao da su iz kozmetičke industrije. Stojim pred nekom ogromnom mašinom koja izgleda kao predimenzionirani aparat za mljevenje mesa. E, nije. To je nešto finije: stroj za masažu mesa! Tu ubace meso pa se ono prevrće i stišće dok sasvim ne omekša da se od njega mogu mutiti fine šunkice, mortadele i salame. Onda, tu odmah iza ugla je kupaonica. Nije za ljude, nego za salame. Tu se, molim lijepo, tuširaju mortadele.
Mortadela je jedna od najpopularnijih. Pred nama se bez nelagode tuširalo oko 3600 kilograma mortadele, no to je manji dio od 12 tona što ih svakodnevno izađe iz pogona u prodaju. To je za 120.000 ljudi, da dobiju svojih “deset deka” mortadele svako jutro. Ali to se Todoriću nikako ne čini dovoljnom količinom. Za konkuretnost, kaže, treba više.
Ja ne patim od luksuza. Niti stignem uživati u njemu. Ali, imam bogate i utjecajne prijatelje koji me primaju u svojim domovima. Ako me netko ugosti u dvorcu u Francuskoj, pa gdje bih ja njemu u Hrvatskoj uzvratio? Moram imati infrastrukturu - objašnjavao je, gotovo kao da se ispričava.
Todoriću je, recimo, uobičajeno otputovati na večeru u Salzburg i tamo se naći s nekoliko najbogatijih ljudi iz Europe. Kontakte koji ne uspijevaju premijerima, njemu je jednostavno ostvariti. Dolaze mu, ovdje u Hrvatsku, direktori svjetskih banaka, predsjednici financijskih institucija, čak i utjecajni političari, iz Švicarske, Francuske, Njemačke, Austrije, Rusije... Ostao je diskretan o imenima svojih uzvanika, a za najpoznatijeg među njima, o kojem nam je ipak slikovito pripovijedao, naknadno je molio da ga ne spominjemo. U biznisu je to valjda tako. Političari se javno hvale poznanstvima, poduzetnici nerado.
Guest- Guest
asilovski wrote:Hranu za krave prebire po prstima toliko zadovoljno da se čini kako bi je i sam kušao. Bika bi ljubio među rogove. Gledao bi satima, zaljubljeno, u velike kotače svemirskog stroja što plazi po njivi, jednoj iz njegova nepreglednog carstva, koje poznaje u stopu."
i kakve veze ovo ima sa linkom koji si prethodno stavio?
Guest- Guest
hoće on takometilda wrote:asilovski wrote:Hranu za krave prebire po prstima toliko zadovoljno da se čini kako bi je i sam kušao. Bika bi ljubio među rogove. Gledao bi satima, zaljubljeno, u velike kotače svemirskog stroja što plazi po njivi, jednoj iz njegova nepreglednog carstva, koje poznaje u stopu."
Guest- Guest
Ali stvarno...Ona jedina spikerica iz S. Koreje koja im čita sve vijesti iz središnjice djeluje vjerodostojnije od svih naših novinara...asilovski wrote:Hranu za krave prebire po prstima toliko zadovoljno da se čini kako bi je i sam kušao. Bika bi ljubio među rogove. Gledao bi satima, zaljubljeno, u velike kotače svemirskog stroja što plazi po njivi, jednoj iz njegova nepreglednog carstva, koje poznaje u stopu."
darth_vader-
2014-04-17
Pa jesi pročitala link?metilda wrote:asilovski wrote:Hranu za krave prebire po prstima toliko zadovoljno da se čini kako bi je i sam kušao. Bika bi ljubio među rogove. Gledao bi satima, zaljubljeno, u velike kotače svemirskog stroja što plazi po njivi, jednoj iz njegova nepreglednog carstva, koje poznaje u stopu."
Isti je logični nastavak bikova i rogova, to je isti plaćenički pamfletizam, uvlačenje i laž
Kermit-
2014-04-17
Ženski dio foruma sa našim vukom to nije tako shvati oni hoće još da gutaju i to im je sasvim u redu hehehehjasambrend wrote:Ali stvarno...Ona jedina spikerica iz S. Koreje koja im čita sve vijesti iz središnjice djeluje vjerodostojnije od svih naših novinara...asilovski wrote:Hranu za krave prebire po prstima toliko zadovoljno da se čini kako bi je i sam kušao. Bika bi ljubio među rogove. Gledao bi satima, zaljubljeno, u velike kotače svemirskog stroja što plazi po njivi, jednoj iz njegova nepreglednog carstva, koje poznaje u stopu."
Kermit-
2014-04-17
Similar topics
» Nastavak rusi su krivi za sve od adama do avnoja priče
» Jutarnji - ukazala se Gospa među izbjeglicama
» Kako je Ivica Dačić kao Miloševićev glasnogovornik komadao države
» kako laže jutarnji i guardian
» Ivica Kostelić:Manjina u Torcidi kao i među navijačima Hajduka maltertira i onu normalnu većinu navijača hajduka koja se boji glasno prosvjedovati bijeći se za svoju sigurnost
» Jutarnji - ukazala se Gospa među izbjeglicama
» Kako je Ivica Dačić kao Miloševićev glasnogovornik komadao države
» kako laže jutarnji i guardian
» Ivica Kostelić:Manjina u Torcidi kao i među navijačima Hajduka maltertira i onu normalnu većinu navijača hajduka koja se boji glasno prosvjedovati bijeći se za svoju sigurnost
Page 1 of 1